Islamska država zbrala vrhunske strokovnjake za “celico kemičnega orožja”

Slika je simbolična. Foto: epa

Teroristična skupina Islamska država je ustvarila “celico” kemičnega orožja v Siriji, ki jo sestavljajo vrhunski strokovnjaki. Te je Islamska država zbrala s področja celotnega kalifata.

Potem, ko je Islamska država zaradi intenzivnega vojaškega pritiska zapustila tako večino Mosula kot tudi Raqqo, so teroristi, ki pripadajo tej skupini, razglasili, da nadzorujejo kapital, ki se nahaja na področju doline Evfrata. In prav na tem področju, med Mayadinom in mestom Al Qaim v Iraku, se nahaja celica, ki deluje v kemičnem skladišču. Ameriško obrambno ministrstvo ima podatke, da je na tem območju združenih na tisoče teroristov Islamske države, tam naj bi se skrival tudi vodja skupine Abu Bakr al-Baghdadi.

Proizvodna frakcija je sestavljena iz kemičnih strokovnjakov iz celotnega Iraka in Sirije, ki so se v ta namen zbrali prvič.

Nadzorni organi ZDA pa so opazili, kako je večje število poveljnikov Islamske države začelo zapuščati Raqqo. “Vemo, da se vodstvo Islamske države veliko giblje in sumimo, da so med njimi tudi tehnični strokovnjaki in načrtovalci,” je povedal tiskovni predstavnik Pentagona Adrian Rankine-Galloway. “Vemo, da namerava ISIS uporabiti kemično orožje.” Sklepanja ameriških uradnikov pa so podprta z dejstvom, da je bilo od 14. aprila že več kot 15 napadov s kemičnim orožjem na Mosul ali na kraje v njegovi bližini. Sicer pa je teroristična skupina v napadu na vasi v osrednji provinci Sirije Hama ubila več kot 50 ljudi, poleg tega so neko žensko obglavili, ker naj bi bila čarovnica, piše Daily Mail.

M. S.

 

 • Al Brod

  Jaz ne vidim velike razlike med teroristično skupino Islamska država in bivšo komunistično paradržavno partizansko vojsko. Mislim celo ,da se je ISIS učil od partizanov.

  https://www.hop.com.hr/2017/05/18/slovenski-partizan-na-samrti-djevojku-smo-silovali-ubili-skuhali-gulas-i-pojeli-je/

 • bojan

  jst pa mislim da so te chemi strokovnjake izbrali kr NWO norci … zato je treba te NWO norce zbrisat z zemlje, tako kot islamske kozjejebce …

  islamski bedqaki niso sposobni celo evropo zastrupi medtem ko NWO preko chemitrailov pa še kako, mislim da to že počnejo

 • tarantela

  Se mi zdi, da imamo v Sloveniji veliko teh in takih celic. Glede na količino raznih okolijskih katastrof vidimo, da niso samo islamisti tisti, ki nam uničujejo življenjski prosto, ampak so to kar slovenskih mater sinovi.

  • Olga

   Negativna selekcija, s kolektivno odgovornostjo, brez strokovnega znanja in morale! Vse to je dobrobit levaštva!

 • Franjo

  pobrisat z obličja zemlje in to takoj

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!