Islamska politična stranka želi s sodelovanjem na volitvah v Belgiji vzpostaviti islamsko državo in šeriatsko pravo

Predstavnika Islamske stranke lhoucine Aït Jeddig in Redouane Ahrouch (foto:Twitter)

Že drugič v šestih letih bo Islamska stranka sodelovala na lokalnih volitvah v Belgiji. Stranka želi ustvariti islamsko državo in ločiti moške in ženske v javnem prevozu.

“Naš cilj je 100-odstotna islamska država, vendar ne želimo uzakoniti nošenja rut,” pravi ustanovitelj stranke Redouane Ahrouch. “Z vzpostavitvijo šeriatskega prava želimo slediti preroku iz Korana,” je dodal.

Islamska stranka se jasno osredotoča na koszervativne muslimane in ima že dva člana, ki sta bila izvoljena na volitvah 2012. Letos bo sodelovala v 28 občinah. Ahrouch pravi, da želi doseči cilje stranke, ne da bi s tem kršil belgijsko ustavo. Ni pa jasno, kako želi to storiti, saj je cilj stranke tudi ločiti moške in ženske v javnem prevozu.

Belgijski državni sekretar za priseljevanje, Theo Francken, je dejal, da se mu stranka “gnusi”: “Politična stranka z imenom ‘Islam’ v Belgiji raste. Odkrito pozivajo k uvedbi šeriatskega prava. Šeriat krši človekove pravice, zato so šeriatske stranke antidemokratske. To so volkovi v ovčjih oblačilih,” poroča Voice of Europe.

Z vzpostavitvijo šeriatskega prava želijo slediti preroku iz Korana, ne da bi se dotaknili belgijske ustave. (foto: iStock)

Dejal je še, da je to “klasični primer taqiya” (kar pomeni, da je muslimanom dovoljeno zavajanje, če s tem pripomorejo k širjenju islama): “Ne da bi se dotaknili ustave želijo vzpostaviti 100-odstotno islamsko državo. Nemogoče laži. Zanima me, kakšna je njihova kampanja, ko so kamere ugasnjene.”

Strokovnjaki pravijo, da bi stranka lahko nekaj dosegla, ker veliko levičarskih strank z muslimanskimi kandidati izgublja priljubljenost med maroškimi in turškimi volivci. Ime “Islamska stranka” bi lahko spodbudilo muslimane, da glasujejo zanjo.

A. G.

 • dob

  Hehehe, demokracija…
  Psihopati potrebujejo samo večino. Izvolijo sami sebe in se postavijo na čelo norišnice.
  Administrativno ( z glasovanjem) določijo, da je bolezen zdrava – zdravje pa bolno.
  Potem “zdravijo” državo.

  • moon

   Ti to o modnih stilistih ? :)

   • dob

    Oprosti, sem šel glih scat… kva s’reku?

 • PIA PlA

  Politik pripravi teren.
  Nevrotik gradi gradove v oblakih.
  Psihotik je tisti, ki tam živi.
  Psihoterapevt pobira najemnino.
  Mi pa vse to plačujemo.
  In za nameček zaradi politične korektnosti ne smemo ničesar več imenovati s pravim imenom.

 • RATATA

  Ženske se bodo lahko po Belgiji vozile le na kesonu kamijona ovite v skupno cerado.

 • Marjan Strniša

  Takšna bo realnost tudi po drugih državah Evrope, če se ljudje ne bodo spametovali… Oz. mogoče je že marsikje prepozno. Muslimani v Evropi ne morejo z nami živeti v sožitju in nikoli se ne bodo prilagodili evropskim razmeram.

  • Silka

   Kdo pa misliš, da je izvolil Jankovića?

 • Caetano

  Po svoje je dobro, da to povedo naravnost, še veliko več pa jih zaenkrat še prikriva te cilje.

 • Matt_von_Glanz

  “vendar ne želijo uzakoniti rut”
  kozmetični in lažnivi dodatek —- totalno šeriatsko državo, 100% islamistično, ne pa rut?? Samo norci med Evropejci bodo temu rekli DA.

  • dež

   Ko pridejo do oblasti rut ne bo, obvezni bodo hidžabi in burke.

   • Matt_von_Glanz

    Verjetno se je izgubilo s prevodom teh plagiatorjev na n24

 • dob

  Tako komunisti sodelujejo na volitvah in mislijo, da je to demokracija!

 • xtc

  Vse take stranke je treba prepovedati,ker so ekstremistične.

 • karlina

  To so volkovi v ovčjih oblačilih,” poroča Voice of Europe.

  TOČNOOOOO

 • matjazr7

  Par izsekov iz spletne strani Društva za promocijo islamske kulture v Sloveniji …
  “Te poti do šarije (šeriata) v Sloveniji so sledeče:
  – Če je šarijska (šeriatska) država vzpostavljena v neki drugi državi in se le-ta odloči, da bo prišla sem in prevzela oblast. Torej, govorimo o zunanji politiki šarijske države. To se je velikokrat dogajalo v zgodovini, kjer so Muslimani začeli osvajati območja, katerim so vladali tirani (danes je pa demokracija isto, le da je ”moderna” oblika tiranije).”
  “Naslednja metoda je, da določena območja družbe povzročijo padec režima. Tako je tudi storil Poslanec Muhammed, naj je Božji mir z njim, v Medini. Aws in Hazradž sta bili dve plemeni v Medini, ki sta se odločile pomagati Allahovemu Poslancu. Znano je, da je bilo tedaj okrog 15.000-20.000 ljudi v Medini – od tega je bilo samo 5-10 % muslimanske populacije, pa so kljub temu prevzeli oblast.”
  “Vsak Musliman je dolžan verjeti v to, da je šarija boljša od drugih političnih sistemov, sicer ne more biti Musliman v nobenem primeru, saj negira lastnost, da je Allah edini Zakonodajalec.”
  Samo copy/paste z njihove strani, nisem nič prevajal ali dodajal, tako da naj se vam Belgija ali Švedska ne zdita neki zelo oddaljeni državi, ki nas ne zadevata …

 • samotoje

  Jaz sem pa mislil, da je za tipoma na zgornji sliki razpisana tiralica. V stilu: Wanted for several hideous crimes. Reward: 20 000€.

 • Ivan Serpentinšek

  Tanjica a boš priznala islamsko državo v Belgiji, in šla živet tja po šariatu? To namreč čaka evropo brez tistih ki jim ti ne moreš iskreno čestitati!
  Oprosti za “sovražni govor” …

 • skorpijon93

  PODOBNA USODA čaka Slovence v kolikor bodo na volitvah podpirali SD,SMC,LMŠ,levica in razne nove obraze ki se jim fučka za narod, kulturo in prihodnost, nimajo nobenih vrednot ter v kolikor bodo še naprej strpni, tolerantni,odpirali meje, itd…

 • Tone

  “(kar pomeni, da je muslimanom dovoljeno zavajanje, če s tem pripomorejo k širjenju islama)”
  Nova24 se že ravna po tem koranskem nauku in tako pospešuje islamizacijo Slovenije.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!