Islamski skrajneži v bombnem napadu v Pakistanu ubili najmanj 70 ljudi

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Pred glavno bolnišnico v mestu Kveta na jugovzhodu Pakistana je danes eksplodirala bomba, pri čemer je bilo po zadnjih podatkih ubitih najmanj 70 ljudi, več kot 100 je bilo ranjenih. Odgovornost za napad, katerega tarča so bili odvetniki, sprožil pa jo je samomorilski napadalec, sta prevzeli IS in talibani.

Napad je izvedla celica Islamske države v regiji Kurasan, ki leži na obmejnem območju med Afganistanom in Pakistanom, je za nemško tiskovno agencijo dpa povedal vir blizu skrajnežem. Islamska država je že v preteklosti prevzela odgovornost za napade v Pakistanu, kjer so sicer dejavni talibani, a tokrat bi ga prvič izvedla v zvezni državi Balučistan.

Skrajne skupine tekmujejo v okrutnosti
Nekaj ur za tem so odgovornost prevzeli še pakistanski talibani. V elektronskem sporočilu novinarjem je skupina Džamat ul Ahrar napovedala nove napade, “dokler v Pakistanu ne bodo uvedli islamskega sistema”, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Skupina je prevzela odgovornost tudi za najhujši letošnji napad, ko je bilo 27. marca v eksploziji v parku v Lahoreju, katere tarča so bili kristjani, ubitih 75 ljudi, več sto pa ranjenih. Skrajne skupine v Pakistanu pogosto tekmujejo v tem, katera bo prevzela odgovornost za napade.

Število smrtnih žrtev še ni dokončno
Oblasti sicer vztrajajo, da IS nima organizirane navzočnosti v Pakistanu, a mediji vedno znova poročajo o racijah in aretacijah spečih celic ali borcev te skrajne sunitske organizacije. Sicer pa se oblasti bojijo, da bi se število smrtnih žrtev današnjega napada lahko še povečalo.

Eksplozija, ki jo je sprožil samomorilec, je odjeknila v času, ko so se v bolnišnici po umoru uglednega lokalnega odvetnika, ki je bil ustreljen davi, zbrali številni odvetniki, policisti in novinarji.

M. P., STA

 • Rožle

  Be the first to comment……..

 • garfi

  muslimani se medsebojno ne pobijajo-posiljujejo-ropajo samo pod brutalnimi diktatorji
  to svojo kulturo s pomočjo levakov izvažajo v Evropo
  ali bo crknil multikulti ali pa mi

 • Olga

  Prepovedati Islam! To je politika in ne vera! Ima veliko skupnega s komunizmom, ki je zločinski sistem!!! Strogo kaznovati nalogodajalce in financerje teh akcij!! Ustanoviti je treba posebno sodišče za teroristične zločine na svetovnem nivoju! Ubogi ljudje in njihovi svojci!

  • Franc Šink

   In to takoj.Brez odlašanja.

  • pokvarjeniSvet

   kdo bo pa to naredil ? če ZDA nimajo interesa mi smo pa pod njihovo komando.

 • tarantela

  Spet kaže Alah:Bog = 1:0

  • Franc Šink

   Ne se sekirat Allahu ekber je njihova zvijača

   • tarantela

    Se ne sekiram, to morata onadva gor nekje u vesolju sama zrihtat med sabo. Je pa že menda cajt, ne, da folk umira.

    • dob

     Tole bi bila kraljevska debata! Namreč, kaj imata “Bog” in “Alah”.
     Ampak za zdaj je občinstvo razkurjeno, jezno, maščevalno…
     Zato se te debate še nihče ne loteva. Postanem pa takoj pozoren, čim kdo – v tem primeru si to Ti, tarantela – sploh pomisli na kaj takega (v kakršni koli obliki in kakršnikoli aluziji!).
     To pomeni, da na planetu, nekje, obstaja vprašanje: Kakšen simbol je Bog in kakšen simbol je Alah, kaj predstavljata, kakšna vesoljska pojava sta (ne moreta biti kar tako nekaj izmišljenega, če pa so milijoni ujeti v eno vero, milijoni pa v drugo….), zakaj se ne razumeta in se vedno bolj grozeče bližata drug drugemu? Kaj za vraga sploh predstavljata?

     Zagotovo se takemu vprašanju ne bo več možno dolgo izogibati. Do sedaj smo ju (dva Boga) imeli zaprta v ločenih sobah, in se nam je to izšlo. No, vsaj zdelo se nam je, da se tako izide. Zdaj pa je eden preskočil zid in te debate se ne da več pomesti pod preprogo.

     Glavni igralci se vsi držijo svojih tradicionalnih pozicij in ker jim nad glavami visi grožnja dogme (religijske in ideološke – vseeno!), kot kaka mačeta ali motorna žaga, ki jim bodo zdaj zdaj odsekala pripravo za razmišljanje (ne vem niti če bi jo pogrešali, saj je ne uporabljajo), predvsem pa zaradi strahu pred izgubo pozicij, ne vidijo prsta pred nosom.

     Glavne ideološke in religijske (finančne tudi) sekte so navajene na zastarele razlage svojih simbolov. Do sedaj so funkcionirale, zdaj pa ne več.

     Kaj so simboli? Simboli so zamenjava, surogat, za originala emocionalna stanja, ki niso bila izražena in zato tudi niso našla zadovoljitve v dejanjih, ki bi človeku zapolnile potrebo/željo!

     To se ni zgodilo tako, da bi bila ljudem njihova emocionalna stanja (gre za pogovor z njihovim Bogom!) razumljiva in zato uporabna. Tedaj bi Bog lahko bil funkcionalen na tem planetu. Tako pa ni.

     Zato so ta emocionalna stanja človeštva ostajala v uporabi kot simbol. In ne kot izpolnitev, v kar bi morala evoluirati, ker jim je tako od vedno bilo namenjeno!
     Simboli (denar je recimo takšen simbol) pa so uspešni samo dokler so sposobni izpolnjevati tiste želje, ki jih kot simboli obljubljajo. Obljubljajo jih s pogoji, seveda! S pogoji manipulira Manipulator. Od tod izvira njegova moč.

     Ko se simboli “prepolnijo”, pretijo da bodo eksplodirali pod zahtevami in pričakovanji vernikov. Ne zadoščajo več! Ljudje ne verjamejo.

     Finančna kriza je takšna “eksplozija” simbola. Denar je močan simbol, najbrž zadnji in najmočnejši od vseh mogočnih. Najmočnejši je, ker je univerzalen. Proti njemu nimata nič ne Bog ne Alah.

     Zdaj svečeniki v službi simbolov vseh vrst vsiljujejo simbole otrokom, se jih obupano držijo in ne dovolijo spremembe dogme, ker jim bo sicer razpadel ves sistem. Tako kot Babilonski stolp!

     Ne dovolijo niti tega, da bi jim kdo pomagal razvozlati simbole in povrniti prvotno stanje, ko so nastajali. Zdaj so ti že tako absurdno nevzdržni, da še tako obupno zlagani in v prilagojeni obliki sploh ne zdržijo več realnosti.

     Izgubljajo logiko (če so jo kdaj imele), namesto da bi jo uvajale v ta kaos.

 • karpelec

  So pa islamski skrajneži zrlo všečni sami sebi. Skrbijo, da se cel svet ukvarja samo z njimi.Kljub OI in drugim dogodkom, skrbijo, da nas in naše glave osvežijo z vedno novimi skrajnostmi.

 • Caetano

  Na RTV so hoteli sprva prikazati to novico, češ, da so verjetno napad izvedli tamkajšnji separatisti in da torej nima jihadističnega ozadja. To je nov trend, da se skuša na raznorazne načine preusmeriti pozornost iz jihada na ”duševne motnje”, ”socialo” in druge stvari.

  • garfi

   in begunci so sedaj prebežniki čez noč

 • Sredinec4U

  Allah v1 : Allah v2 = 70 : 0
  Trenutno je Allah 1 tisti, ki je akbar, morda pa bo jutri ravno obratno.

 • Franc Šink

  Na žalost sem bil v Sarajevu (markale).Približno ista groza kdor tega ne vidi z lastmini očmi tega ne verjame.

 • Artur

  Islamski teroristi gor, dol, levo desno mrtvih toliko in toliko,v Evropi na bližnjem vzhodu, Erdogan s svojo diktaturo in grožnjami tragedija za tragedijo iz dneva v dan ja ktastrofalno in zgrožen sem kaj se to dogaja ampak kaj pa novice, ki se tičejo nas, ki pa sploh niso vzpodbune kakor se stvari razvijajo kot je razvidno iz priloženega , kaj bomo mi pri vsem tem kolateralna škoda, če bo kakšen nato norec sprožil spopad med velesilama, ker se naši vodilni udbođukci niso sposobni soočiti s to grozečo situacijo ?
  http://www.novi-svjetski-poredak.com/2016/08/04/dok-je-rusije-hrvatska-nece-biti-najjaca-sila-na-balkanu-pored-mig-ova-putin-naredio-da-se-srbiji-isporuce-mocni-raketni-sustavi-tornado-i-uragan-video/

  http://vesti-online.com/Vesti/Svet/582734/NATO-se-sprema-za-nuklearni-rat-Rusija-mora-da-odgovori-Evo-i-kako

  http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU/590334/Hrvatska-u-panici-Vucic-i-Putin-se-spremaju-da-nas-napadnu

  • Unikatna

   Zastrašujoče in zaskrbljujoče!

   • Artur
    • Unikatna

     O o o o, sapo ti vzame…

    • pokvarjeniSvet

     To sem videl zadnjič ja Rusi so izjemno močni na kopnem tudi zelo okretni in hitri v zraku kjer imajo pa isto senzorsko tehnologijo, ampak s tem da Bog si ga vedi kakšno top secret tehnologijo še skrivajo..amerika tudi ima veliko skrivne tehnologije…oboji imajo velike skrivne tehnologije.

     Ampak glede videno ima Rusija na Kopnem premoč, zlahkoto bi vdrli do Pariza če se jih bo provociralo. Medtem ko američane Rešuje to da so pa na morji premočni…Tako da Rusi bodo težko prišli na Ameriški kontinent…ZDA ima svoje baze in orožje v Zahodni Evropi in sedaj že to kopičijo v Višegradskih in Baltskih državah…samo mislim da nimajo šans na kopnem proti Rusom na njihovem domačem ozemlju…tako da najebali bomo izključno samo mi Evropejci…ker američanom se rit smeje ker vedo da jih bo mornarica ščitila riti pred invazijo Rusije v ZDA. Samo rakete dolgega dosega jim lahko škodijo.

     Zato bi mogli NATO vojsko pregnat izven EU, prede se naredi vojna.

     • Artur

      Obji so vsaj korak ali dva pred tem kar prezentirajo javnosti. A ne glede na to kdo ima premoč na kopnu ali na morju prevladala bo taktika, morala v vojski in disciplina kar pa se mi zdi pri Rusih prevladuje.

     • pokvarjeniSvet

      Ja Rusi imajo biti na kaj ponosni za razliko do dekadetne multi kulti, brez moralne, mavrične Amerike. Urjeni in trenirani so pa tudi ko Špartanci v svoji časih.

  • pokvarjeniSvet

   Če bi bili Srbi in Hrvati vsaj enkrat v življenju bili pametni in medsebojno tolerantni se lahko med seboj pogovorijo brez Velesil…ampak izkušnje kažejo drugače….upajmo da bo tokrat drugače. Ker drugače to pomeni, da bo Balkan spet greznica za začetek velike vojne.

   • Artur

    Močno upam, da bo prevladal zdrav razum. 91 leta smo se borili za samostojno državo Slovenijo zdaj bi bilo še veliko hujše naše žrtve bi padale zaradi interesov nekih dekadentnih globalističnih psihopatov po zaslugi tistih naših izdajalskih politikantov, ki so jih še zdaj polne goflje “demokracije” Poleg tega da so nas vtaknili v to Nato žrelo namesto ,da bi se zgledovali po Avstriji, se še norca delajo iz nas, banda hudičeva.

    • pokvarjeniSvet

     Sionisti zelo dobro izkoriščajo medsebojne sosedske spore, med državami narodi in ljudmi. Jaz razumem da se Hrvati in Srbi včasih zelo ne marajo…ampak včasih je treba gledati širše in se vprašati kdo je meni večji sovražnik…to pa ni mogoče če ne vidiš širše celotne slike.

 • Unikatna

  Kar oboji so prevzeli odgovornost!! Vedno več je tega sranja!!

 • montyamp

  Dolfek je bil krut , sedaj sem dojel zakaj je lovil te podgane . V kratkem bo dobil spomenik .

  • dob

   Kvečjemu lahko rečeš, da so drugi ravno taki dolfeki, kot je bil dolfek Hitler! Prav nič boljši, nekateri tudi slabši, bolj grozoviti, glede na število umorjenih ljudi in način, kako so to počeli.

   Potem bi lahko rekli, da imajo dolfeki takšni in drugačni že preveč spomenikov, in da bi človeštvo lahko naredilo ogromen korak naprej, s tem, da jim ne postavlja več spomenikov, kot jih že imajo. Še več, lahko bi odstranili tiste spomenike klavcem, ki jih zdaj stojijo (vštevši napis rablju na Sabotinu!) že to bi bil velikanski napredek.

   V naslednjem koraku (ko bi se odpovedali reševanju konfliktov z umori) bi lahko poiskali druge in drugačne rešitve.
   Za zdaj ne vidim, da jih kdo sploh išče – te druge načine! V klavnem se zanašajo na klasične rešitve, več ali manj nas porivajo h klasičnem umoru in h genocidu. Potem se posamezniki zgledujejo po njih in hrabro pozivajo k “obračunu”.

   Umor je samo znak, da ne znaš nič boljšega, da ti je to čisto dovolj dobro.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!