Islamski verski učitelj, ki je v Franciji učencu za kazen obril glavo in ga še s 3 pomagači brutalno pretepel, dobil 1 leto zaporne kazni

Fotografija je simbolična (foto: Twitter)

Islamski verski učitelj v Franciji je bil obsojen na leto dni zapora zaradi brutalnega pretepanja 12-letnega učenca, ki je prišel k verouku v mošejo z lasmi, pobarvanimi na blond.

Učitelj je bil skupaj s še tremi moškimi obsojen zaradi ugrabitve in nasilja nad mladoletno osebo na francoskem kriminalnem sodišču v petek. Pretresljiv dogodek se je zgodil lani aprila, ko je deček prišel k verouku v sablonsko mošejo severno od Pariza s pobarvanimi lasmi.

Učitelju se je 12-letnikova barva las zdela v nasprotju s “pravili Korana”, zato se je odločil, kot poroča RT, da za kazen učencu pred celim razredom obrije glavo. Deček je pozneje v povračilo učiteljevo hišo obmetaval z jajci, zaradi česar je zašel v še večje težave. Učitelj je poklical dečkovega očima, ki mu je dovolil, da fantu da “dobro lekcijo” ob pogoju, da ne pusti sledi na telesu.

Muslimani v francoskih zaporih predstavljajo 65-odstotni delež, čeprav predstavljajo samo 7,5 odstotka francoske populacije (vir: twitter)

Očim je ukazal dečku, naj gre počistit nered, ki ga je naredil z jajci. Ko je prispel pred učiteljevo hišo, so ga napadli štirje odrasli možje: njegov verski učitelj, učiteljev 20-letni brat ter dva zaposlena v centru za delo z mladino. Dečka so dve uri držali in ga klofutali ter pretepali z vmesnimi premori za vodo in robec, da se je obrisal. Ko so dečka končno spustili nazaj domov, je njegov očim ignoriral zatečen obraz in modrice.

Sprenevedanje sodnega sistema

Učiteljev odvetnik je na sodišču vztrajal, “da to ni verski, temveč problem izobraževanja”. Dodal je, da njegov klient dejanje obžaluje in da je šel dlje od tistega, kar je želel. Francosko sodišče ga je obsodilo na leto dni zapora. To pa ne bi smelo vplivati na njegovo delo, saj so francoski zapori leglo islamske radikalizacije. Preostali trije osumljenci so dobili od šest do osem mesecev zaporne kazni, medtem ko je sodišče odredilo, da mora deček dobiti pet tisoč evrov kompenzacije.

 

 

Ivan Šokić

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!