Islamski vsakdan: Pakistanec ubil najstniško sestro, a ker je šlo za umor iz časti, ne bo kaznovan

Foto: YouTube. Slika je simbolična.

Ali ste vedeli, da 91 odstotkov vseh grozljivih umorov širom sveta zagrešijo ljudje, ki so muslimanske veroizpovedi? Kot poroča spletna stran Jihad Watch, je po islamskih zakonih prepovedano ubiti drugega človeka namerno in brez pravice. Toda to ne velja v primeru, ko starša (oče ali mati) ubijeta svoje otroke ali vnuke. Zato ne čudi, da okrutnega mladega muslimanskega moškega iz Pakistana oblasti niso kaznovale, čeprav je svojo najstniško sestro prisilil v spolno suženjstvo, preden jo je ubil. Ta primer ni izjema, saj tudi palestinske oblasti oprostijo ali pa prestavijo prestajanje kazni zaradi umorov iz časti. Podobne primere beležijo tudi v Siriji, Jordaniji, Iraku in drugih muslimanskih državah.

Sirija je šele leta 2009 odpravila zakon, ki je omejeval dolžino zaporne kazni za umore “iz časti”, toda novi zakon pravi, da je lahko moški še vedno deležen “olajševalnih okoliščin”, če je bil njegov zločin storjen iz strasti oziroma časti. Sirija je ena redkih držav v islamskem svetu, ki je začela z odpravljanjem takšnih bizarnih zakonov, poroča Jihad Watch. Pogosto se dogaja, da predlogov za ostrejše kazni parlament ne podpre. To se je zgodilo leta 2003 v Jordaniji, ko tamkajšnji parlament iz “islamskih razlogov” ni podprl predloga za strožje kazni morilcem, ki so svoj zločin zagrešili iz časti.

Jihad Watch opozarja, da bodo po islamskih zakonih v prihodnje okrutno ubite še številne druge ženske, ki bodo trpele, dokler se vlade iz držav, kjer najbolj striktno upoštevajo stroge islamske običaje, ne streznijo.

Zgodba pretresla ves svet
Primer umora najstniške deklice v Pakistanu je tako v sredo pretresel ves svet. Policija sklepa, da jo je starejši brat ubil iz časti in njeno truplo pustil ležati na kraju zločina. 17-letnico je brat Kaizar Kan ustrelil, oblasti pa so njeno truplo našle šele več dni kasneje, ko je že razpadalo.

Lokalni prebivalci so policistom vedeli povedati, da je deklica izginila že takrat, ko je bila stara samo 12 let. Omenjali so, da so jo verjetno ugrabili sorodniki, ki so jo nato večkrat prodali. K prostituciji so jo prisilili v mestu Lahore. Oče jo je iskal več let, preden jo je končno našel, ko pa so deklico policisti prvič rešili, njeni sorodniki nikoli niso bili ovadeni, čeprav jim je deklica vse razkrila.

Policisti so še sporočili, da brat Kaizar svojo sestro obtožuje, da je imela nedovoljena spolna razmerja z več moškimi, kar naj bi bil tudi povod za okruten umor.

T. F.

 • soc

  Vsem je jasno, da je islam religija, ki je obtičala v srednjem veku. A “politična korektnost” neomarksistom prepoveduje, da rečejo bobu bob. Mainstream mediji so seveda njihovi.

  Et cetera censeo: islam raus !

  • Steiermark

   Tukaj, kjer trdiš, da je islam religija, ki je obtičala v srednjem veku, se pa res nemorem strinjati s tabo. Islam je obtičal tam, kjer ga je vsilil, s svojo brutalno psihopatsko diktaturo, mohamed. On je uvedel to svinjsko politično religijo, ki je prej nihče ni poznal tore nihče ni imel takšne “kulture” smrti in posiljevanja, klanja itd. kot oni tam in takrat! To zločinsko in za človeka (predvsem za nas zahodnjake) uničujočo islamsko politično religijo, bi morali takoj prepovedati, tako kot so nacizem, ki pa za človeka nikoli ni bil tako uničujoč in usoden…..

   • dob

    Točno tako je, kot trdiš, kolega Steiermark!
    Diktatura (prav nobena!) ne pozna evolucije. Ne more se razviti, ker se nima kam razviti, predvsem pa nima kaj razvijati!
    Karkoli se je do zdaj v človeški zgodovini razvilo, je to bilo smo zaradi upora proti diktaturi misli, omejevanju čutenja in je iskalo pravico do lastnega razumevanja in interpretiranja sveta in vesolja.

   • DJURO SUMAR

    Ampak tole bodo morali rešiti muslimani sami, brez pomoči zahoda. Mi moramo poskrbeti le za to, da bodo pri nas spoštovani naši zakoni in naše navade. Tudi pri nas so sežigali čarovnice in počeli sortne barabije, ampak se je narod uprl in si izboril vsaj nekaj človekovih pravic. Na žalost še ne vseh in zato borba še vedno traja, saj še vedno nimamo vsi enakih pravic pred zakonom.

  • sunday

   srednji vek je 1000 let pred islamom in je za islam pravo razsvetljenstvo, islam ni niti gnoj od srednjega veka, islam je hudič sam!!!

 • Morala

  Ja vse bolj in bolj se nam približuje!

  Ali ste videli ta video? Združena levica je na svojem twitter profilu zapisala, da je slovenska policija migranta napadla.

  https://www.facebook.com/100006778992054/videos/1953753001527314/

 • Nata

  Uh, kakšna vera je to !!!!
  Namesto, da bi ji pomagal, jo še posili ( izrabi priliko pač, a ne ?? )in nato rešuje družinsko čast.

 • Levicar nikoli!

  Zacnimo jih se mi pobijat, tko, iz casti. Pa bo pol vse OK… govna kozjejebska!

 • Donny

  Grozmo… In pravo ti ljudje zdaj lazijo po EU…

 • tramal

  Take mlade deklice od dvanajst let naprej so pobili tudi partizani.Njihove kitke ki so ostale za njimi so lep dokaz.Islam in komunizem sta popolnoma enako barbarska in zločinska.

  • sunday

   točno tako!!! ++++…. milion plusov!!!
   in tudi vseeno jim je katera kri teče, še najraje so, če teče kri lastnega naroda ali nedolžnih ljudi!!!

 • šmentanamuha

  Če bi tega 17-letnega otroka slučajno preganjali, naj kar pride k nam. Pri nas imamo posluh za takšne otroke, mi jih razumemo. No, razumejo jih predvsem levičarske multikulti aktivistke vseh odtenkov, ki jim bodo radevolje pomagale in poskrbele za njihov blagor.

 • Franc Šink

  No pa imamo.

 • Olga

  To je “miroljubni” islam po Poriću! Islam je zločinska ideologija, ki jo je treba prepovedati! V Evropo ne sodi!

  • dob

   Ne sodi nikamor.

 • xtc

  Umor iz časti?
  Če se zdi še realno iz zelo težko sprejemljivo;da mož potem ;ko mu žena natika roge ali obratno izvršita akt;pa je ostalo zame navaden naklepni umor;ki zahteva vislice:
  Seveda pa okoliščine kazni v prvem primeru ne zmanjšujejo

 • dr Janez Sveti

  In kaj vas briga,kakšne navade imajo ljudje na drugem koncu planeta? A vi mislite , da ste za druge normalni?
  DR Janez Sveti genij

 • hle

  Za njih je ženska pač predmet trgovanja in je za družino to investicija in če je po njihovem onečaščena njena cena pade kar si tisti ki so pričakovali dohodek od prodaje ne morejo privoščit ne razumem pa naših feminističnih flenč da bi tudi ta sistem podprle samo da bi lahko ponižale zahodnega moškega ki jim je edini branik pred takimi usodami

 • DJURO SUMAR

  To bodo morali rešiti Pakistanci, oziroma Pakistanke. Na zahodu so se ženske s pomočjo levičarskih gibanj temu uprle in zmagale. Svobodo si moraš izbojevati sam.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!