Islandija ponuja migrantom 5000 dolarjev mesečno, če se poročijo z domačinko – Spletna potegavščina, zaradi katere so horde muslimanov zasule veleposlaništvo s prošnjami za vizo in nadlegujejo dekleta prek Facebooka!

Foto: Nova24TV. Islandija, obljubljeni raj za severnoafriške ekonomske migrante? Potegavščina, sporočajo tamkajšnji mediji.

Pred dnevi je med slovenskimi uporabniki družbenega omrežja Facebook znova zaokrožila novica, da islandska vlada ponuja 5000 ameriških dolarjev vsakemu moškemu, ki se je pripravljen preseliti na Islandijo in se tam poročiti z domačinko. Bojda zato, ker naj bi na tej odmaknjeni otoški državi, na prelomu med severnoameriško in evrazijsko tektonsko ploščo, primanjkovalo moških, ki bi se poročili z ženskami in z njimi ustvarili družino. Pred dnevi se je ta novica pojavila na nekem obskurnem slovenskem portalu Narobesvet, kjer je neznani avtor članka priložil še fotografijo mičnih svetlolasih islandskih lepotic. Raj na zemlji? Zagotovo je marsikateri samski moški pomislil, da je to njegova rešitev, če mu v Sloveniji ne uspe najti življenjske sopotnice. A na žalost gre za potegavščino, ki se je prvič pojavila na spletu na nekem tujem portalu že pred dvema letoma, a ji vseeno ekonomski migranti, predvsem iz revnih afriških držav in držav arabskega sveta, še vedno nasedejo.

Našlo se je namreč na kupe mladih moških, ki so predvsem dansko veleposlaništvo (zadolženo za islandske zunanje zadeve) v Kairu zasuli s prošnjami za vizo. Na danskem veleposlaništvu so teh migrantov, ki so večinoma muslimanske veroizpovedi in si islandske lepotice predstavljajo kot device v raju, ki naj bi izpolnile njihove spolne fantazije, že tako naveličani, da so bili prisiljeni na svoji spletni stani na Facebooku objaviti sporočilo, da gre za lažno novico in da islandska vlada ne ponuja nobene finančne pomoči migrantom, ki naj bi v Reykjavik prileteli z namenom poročiti se z domačinko.

Kot poročajo islandski mediji, je tudi islandsko ministrstvo za zunanje zadeve naletelo na horde neučakanih in že rahlo nasilnih moških, ki so si želeli zagotoviti svoj sedež na letalu za Reykjavik, da bi čim prej sprejeli to na videz nadvse velikodušno ponudbo islandskih oblasti. Lokalni časnik Reykjavik Grapevine je celo poročal, da so neznanci ženske z Islandije prek Facebooka zasuli z zasebnimi sporočili. Vse to zaradi potegavščine, ki so si jo po poročanju islandskih medijev izmislili na blogu The Spirit Whispers (Šepetalci duhov). Gre za priljubljeni severnoafriški blog.

Foto: Nova24TV. Severnoafriški migranti si Islandijo zmotno predstavljajo kot raj na zemlji, kjer jih čakajo brhke blondinke.

Lažni spletni bloger trdil, da ponudba velja zlasti za mlade severnoafriške migrante
Blog je namreč lani poleti objavil članek v angleščini, ki je trdil, da lokalne islandske oblasti zaradi nizke moške populacije ponujajo migrantom finančno nadomestilo v višini 5000 ameriških dolarjev na mesec, če bi se preselili na Islandijo in se tam poročili z Islandko. Avtor bloga je celo trdil, da ponudba velja predvsem za mlade severnoafriške migrante.

Dansko veleposlaništvo v Egiptu je moralo na svoji Facebook strani pojasniti, da gre za potegavščino, kljub temu pa migranti še danes nasedajo. Veleposlaništvo tako tudi skoraj dve leti kasneje še vedno dnevno prejema prošnje migrantov, ki si na vsak način želijo na Islandijo, kjer želijo zasaditi “seme islama”. “Informacije, da vlada ponuja migrantom denar v zameno za poroko z islandskimi ženskami, ni resnična. Vse informacije in pogoje za dovoljenje za bivanje na Islandiji pa najdete na naši uradni spletni strani,” so pred časom zapisali na Facebooku.

Foto: EPA. Islandija se je zaradi odročne geografske lege izognila velikemu migrantskemu valu jeseni leta 2015.

Na Islandiji je v resnici več moških kot žensk
Članek na to temo je v angleščini objavil tudi Iceland Review. “Žal nam je, če vam bomo uničili sanje, toda na spletu se širijo lažne informacije. Islandska vlada migrantom ne bo plačala 5000 dolarjev na mesec, da bi se poročili s tamkajšnjimi ženskami. Gre za potegavščino,” so zapisali. Reykjavik Grapevine pa je še zanikal trditve omenjenega bloga, da je na Islandiji več žensk kot moških. V resnici je ravno obratno, za vsakih 1000 žensk je na Islandiji trenutno 1007 moških.

Zlobni jeziki pravijo, da ima Islandija veliko srečo, da je geografsko povsem odmaknjena v Atlantskem oceanu, daleč od drugih evropskih držav, sicer bi se naivni severnoafriški migranti tja odpravili kar na nezakonit način, v čolnih. Tako pa Islandije zaradi geografske lege zadnja velika evropska migrantska kriza ni prizadela.

T. F.

 • ahnenpass

  Islandija ima isti problem kot Slovenija, več ljudi kot se bo tja preselilo, težje bodo živeli. Eno je problem strupene klime, drugo so rodovitne ravnine, ki jih tam preprosto ni, zato bo življenje vedno odvisno od umetnih virov energije in uvožene hrane, življenjski prostor pa omejen in naporen.

  Zakaj bi se mučili s potovanjem, če pa ženske rabijo samo seme, da se lahko razmnožujejo, saj jim ga lahko pošljejo po pošti.

  • AlojzZ

   “drugo so rodovitne ravnine, ki jih tam preprosto ni”
   V Sloveniji pa na poljih gradimo tovarne.

  • Darth Vader

   umetni viri energije na islandiji? :) pa veš da 90% oziroma celo 95% energije islandija dobi iz geotermalnih virov?

   • ahnenpass

    To načeno drži, ampak dvomim, da je geotermalna energija primerna za količine, ki jih rabijo težka industrija in velika mesta. Verjetno bi vseeno šlo, ampak potem se tu pojavi še problem dostopnosti energentov in njihove učinkovite izrabe. Na Islandiji, je pač vse dosti težje in dražje postoriti.

 • dr Janez Sveti

  Belacesta, sem pa že spakiral…
  DR janez Sveti osemenjevalec

  • indijanka

   :) ponudba ni vključeval vse. na slikci. Samo eno bi moral zbrat in bit pridn.

   • dr Janez Sveti

    To sem naredil v Sloveniji in ne želim sedaj ko je priložnost zamuditi ničesar. Upam, da niso izbirčne, ker nebi rad stal v vrsti in v primeru zavrnitve končal med mladimi črnci v kakšnem emigrantskem taborišču, kjer se stiskajo zaradi mraza v skupnih posteljah!!
    DR janez Sveti previdnež

    • indijanka

     :) hmm..ja. Jst mislim, da bi ti šola koristila. Skromnejši bi bil po mojem mnenju uporabnejši. Ne zgubit mojega e-naslova. Ko te bo zeblo in boš prestrašen mi piši. Potem te tut privezat ne bo več treba.

     • dr Janez Sveti

      Tvoj e-naslov? Ga nikoli nisem imel.
      DR Janez Sveti izgubljen v vesolju

     • indijanka

      :) mogoče pa si..pa niti ne veš.

     • dr Janez Sveti

      Nisem. Nikoli.
      DR Janez Sveti vesoljc

     • indijanka

      :)no..napiši mi svojga nekje v preteklosti in naj ne bo v vesoljščini

  • xtc

   Ja vem ,da si spakiral iz Zagreba ,ko so te ujeli pri udejanjanju tvojih bolnih fantazij o naoljenih lulčkih,sedaj si spet doma v kleti levo spodaj po stopnicah.

   • Hun

    sam pises o fantazijah in jih sugestivno trpas drugim v misli…bolnik da ti ni para

    • xtc

     Opa!Drugi Alias Svetega koliko nickov premoreš trol?
     Sicer pa je znano ,da se pedofili in drugi iztirjenci radi skrivajo za več alliasi oz. edintitetami ter tako delujejo.

     • Hun

      ocitno sodis sam po sebi

     • xtc

      Glej bebo,če nebi skočil v luft se nebi razkril-iztirjenec perverzni.
      Nam je pa jasno ,da sta Sveti,Hun in še nekaj nickov tvojih alliasov.
      Iztirjenci pač vedno delujete na vseh področjih enako,verjetno tudi po medmrežju nagovarjaš žrtve v več aliasi ,kot smetiš tukaj.

     • Hun

      tvoje blodnje odrazajo zdolgocaseno in strahopetno zivlenje, ki ga zivis..usrane

     • xtc

      He,he,he,ko se te razgali pa vpiješ, Sajvemo kako deluješ,no najbolje te pozna Mefisto,odkar pa pod drugimi niski,blodiš o iztirjenosti p vemo kam spadaš.

     • Hun

      tvoje raziskovanje identitet nickov je podobno amaterizmu tvojih postov, ko se trudis razlagat o dolicenih temah

     • xtc

      He,he,he težava je ,da te vse več komentatorjev z Mefistom na čelu razgalja in da si mož tisočerih nickov in iztirjenega in izprijenega vedenja,tako kot pod tisoč alliasi smetiš tule po portalu,v realnosti po netu in javnosti pognešp iztuirjenosti pod tisoč elektronskimi identitetami-iztirjenci ste pač iztirjenci.
      Sploh pa nebi bil potal pozoren nate-zaradi postov sploh ne ker so sebilni-če nebi tako divje začel braniti svojega drugega levega alliasa Sv-etega.Butl pač ostane to karje sploh pa ,če je še iztirjen.

   • dr Janez Sveti

    Napisal sem že, da upam, kako vsi, ki imajo dva koleščka v glavi razberejo iz tvojih komentarjev, da imaš psihopatske spolne fantazije.
    DR janez Sveti genij

 • janez.pokoncni

  Take grde babe za take lepe in sposobne dede? Zagotovo potegavščina.

 • Zgornji

  Ha, ha, haaaaaaa, … ajjjjjjj , … No, evo pravi obraz mohamedanskih zverinskih hord !!! ! !!! Ajajajajajajjjjjjj .

  Prosimo te Bog , obvaruj nas te mohamedanske nadloge človeštva in bolanih pokvarjenih zlobnih politikov ki to dopuščajo .
  Hvala.

  • _

   AMEN.

 • Krtača 20

  Da ste na tem portalu prfuknjen in ljudem več kot let staro novico prodajate za novo ni treba dvakrat poudarjat:https://grapevine.is/news/2016/07/01/no-the-government-will-not-pay-you-to-marry-an-icelander/

  • tohuvabohu

   To ni nič v primerjavi z vami rdečkarji, ki nam že 75 let vsiljujete svoje pravljice, kako ste premagali fašizem in Slovencem “priborili” svobodo.

   • Hun

    copy-past post…res izvirno za posrat!

    • tohuvabohu

     Ja, od kod pa, seronja?

     • Hun

      iz tvojga usranga gobca

     • tohuvabohu

      Resnica ni vedno lepa, a ne govedo rdečuharsko?

     • Hun

      malikovalec kljukastega krojca..magare

     • tohuvabohu

      Ne sodi po sebi, govno. Jaz sem demokrat in obsojam vsako nasilje.

     • Hun

      zagovarjas eno nasilje z drugim…ti si dvolicna pickica

     • tohuvabohu

      Nikoli nisem zagovarjal nobenega nasilja, rdečkar lažnivi.

     • Hun

      laznivec si ti smrad k me zmerjas z nekim rdeckarjem…

      ze tvoja ignoranca, ko si tiho je enaka zagovarjanju nasilja, ki ga verbalno sejejo tvoji kameradi ma tem portalu

     • tohuvabohu

      Spet lažeš, govedo zarukano. Nobenega tovariša nimam tukaj. Vsi so samostojni komentatorji in nikogar ne silim k ničemur. Če pa kdo misli drugače od mene, ima vso pravico do tega.
      Tvoje rdečkarstvo je pa na dlani. Uporabljaš njihov slovar, enake diskvalifikacije, enake psovke, enako poniževanje.

 • vsemojebabe

  To je čista resnica, nobene potegavščine ni. Le mesec dni pred poroko morate živeti na Islandiji prijavljeni, da vam potem lahko odprejo račun na katerega nakazujejo denar. Po prvo nakazilo morajo muslimani priti v bank osebno. Na drugi strani pa jih čaka blindirano vozilo, ki jih varno pospremi do letala, ki jih vrne v prvo muslimansko državo. Denar seveda ostane na Islandiji in tega se res ne govori.

 • Zima prihaja

  Kdo je avtor te potegavščine ?

  • xtc

   Soroš in levaki.

 • Tine Hlade

  je pa še en a finta,moral bodo imeti islandska imena kot mohamedson,ahmedson,mustafason itd

  • Zima prihaja

   Misliš priimke?Son na koncu pomeni sin od …dottir pa hčerka od …

  • !

   Islandski narod tega NE SME dopustiti.

 • logika

  RAZVREDNOTENJE EVROPSKE ŽENSKE je sadistično dejanje od ž. Soroševcev, ki želijo skozi posilstvo evropske ženske posiliti naše krščanske korenine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • logika

  RAZVREDNOTENJE EVROPSKE ŽENSKE je sadistično dejanje od ž. Soroševcev, ki želijo skozi posilstvo evropske ženske posiliti naše krščanske korenine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • logika

  Narodi Evrope, zbudite se!!!!!!!

 • centurion

  No, arabci bi koze vseeno vzeli s seboj.
  Ta blond bi, če bi bilo res, prinesla v bajto 5000$,
  koza pa srečo in sex.

 • Olga_10

  Levičarske laži in spletke! Poskušajo vse, da bi destabilizirali svet! Italijani so spet “rešili” 700 nezakonitih migrantov!

 • Bozz

  A je to finta, kako bodo na plano zbezali tistih 56.000 izginulih Afriških in Bližnje vzhodnih muslimanov v UK, ki so izginili neznano kam?

 • Bozz

  Sarkozy: Challenge of the 21st Century: Racial Interbreeding (FRANCAIS, intro anglais)
  https://www.youtube.com/watch?v=I8yaiN6ew_g

  Moderni gradilci Babilona 2.0 hočejo uničiti Evropo, ker so se določeni belci v Angliji, Nemčiji, Škotski, Nizozemski, Franciji, Švici, Švedski, Norveški, Finski, Danski, itd. edini uprli papežu v zgodovini s protestantizmom. To se skriva za tem. Zakaj mislite, da sedanji papež uvaža te divjake v Evropo pod pretvezo usmiljenja in ljubezni? Mislite, da je neumen bedak, ki ne ve kaj bo to povzročilo v Evropi? Seveda ni. Antikrist v Vatikanu točno ve kaj dela.

  To je glavni razlog. Hočejo uničiti še zadnje ostanke protestantizma v Evropi, ki je edino gibanje, ki je Evropi prineslo svobodo in napredek (laissez-faire kapitalizem in srednji sloj – direkten produkt Reformacije – tega nas v šolah seveda niso učili in tudi na TV nam ne povejo, da ne bi kdo dojel, kako pozitivno je pravo krščanstvo, rešeno Antikrščanskih Vatikanskih spon, vplivalo na Evropo.) Zato so na udari najprej države, ki so bile najbolj protestantske davno nekoč, kot so Anglija, Nemčija, Švedska, itd. Da nas vse vrnejo nazaj v srednji vek, kjer je papež bil absolutni diktator. Divjaki iz Afrike in Bližnjega vzhoda so samo figure na šahovnici, ko bodo odslužili svoj namen se jih bodo znebili.

 • domovina mili dom

  Na vsak način hočejo zgodovino obrniti. Vikingi ne bodo plavooki in rdeče bradi. Po novem bodo črnogledi, črnobradi in smrdeli bodo po kozjem loju.

 • xtc

  Misli ,da ne gre zgolj za neslano šalo ampak resen proble s katerim se utegnejo spopasti Islandka predstavništva in osebje ter seveda prebivalke Islandije,zadeva je dost bolj neprijetna kotse zdi pa tudi resna.

  • Hun

   teb se vid da ti je preveckrat dolgcas v tvojem mizernem zivlenju

   • xtc

    Očitno sklepaš vse po svojem.

 • Stajerka

  ha……5.000 eur dobi migrant…..in kaj dobi ženska???……se vidi, da samo muslimani lahko tako razmišljajo – katera država, razen muslimanska, lahko državljanko prisili v poroko???

 • Hun

  nova24 pralnica mozganov za hendikepirane ter ostarele slovenclje

  • tohuvabohu

   Welcome!

  • xtc

   hja ,Sveti posveti se tistemu kar obvladaš-tistemu za kar so te prijeli v Zagrebu in kar počneš po medmrežju..
   Tukaj smo res dolgočasni ,ker ne debatiramo s tabo o tvojih “hobijih”.

   • Hun

    ribica se ujame v mrezo ravno tisto, katera ji je namenjena…

    • xtc

     Jep!
     In če nebi krulila ,kot to počneš ti se nebi nikoli ulovil,he,he,he.

 • plamen100

  Na Islandijo se lahko naseli kvecjemu kaksen viking ne pa cni obrezanci ali kamelojebaci, ki tudi taksnega podnebja ne bi prinesli. Sicer pa ti ekonomski migrantje katerih stevilo se na letni ravni poveca za nrkaj sto milionov, ze od nekdaj naseda na taksne fake novice iz enega preprostega razloga in sicer ko das v roke rojenemu primitivcu napravico, pametni telefon, za katerim zaradi zatucanosti svoje religije zaostaja najmanj 500 let, potem dobis ta rezultat, da uboga bitja mislijo da je vse res kar preberejo, 2/3 pa jih se brati ne zna in jim to povedo njihovi prijatelji. Edina neznanka je, od kod tem crncem denar da placajo pot, ko pa vemo, da tisti africani niti steti ne znajo kaj se le da bi razpolagali z vrc tisoc evri.

 • Vucko Potoski

  bil na islandu, tam je malo pivo15eu, kar majo ga naj,…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!