Italija bo stopila na prste nezakonitim uličnim prodajalcem, med katerimi je večina migrantov!

Migranti pred Kolosejem (Foto: Twittter)

Nova italijanska koalicijska vlada namerava uvesti ostre ukrepe glede nezakonitih uličnih prodajalcev, med katerimi je večina migrantov, pri čemer namerava uvesti visoke kazni tako za ulične prodajalce kot tudi za kupce nezakonitega blaga. 

Italijanske turistične destinacije so po navadi polne prodajalcev, med katerimi so v glavnem migranti, ki prodajajo različne izdelke, vse od poceni spominkov do torbic, ampak to se bo kaj kmalu spremenilo.

Turisti, ki kupujejo od nepooblaščenih uličnih prodajalcev, bi bili lahko v skladu z novimi pravili kaznovani z globo v višini 7 tisoč evrov. Gre za ukrep, s katerim se Italijani borijo proti črnemu trgu, ki naj bi vrednostno znašal 22 milijard evrov, in bi italijanske zakonodajalce stal kar 11 milijard prihodkov od davkov, poroča švedski SVT.

Foto: Twitter

Ulični prodajalci bi se lahko soočili s strožjimi kazni, in sicer med 2.500 in 15.000 evri, odvisno glede na blago, ki ga prodajajo. Do novih pravil bo prišlo potem, ko je prišlo do nasilnega incidenta, v katerega so bili vpleteni senegalski migranti, in je zaokrožil po spletu. Migranti so napadli dva policista, ki sta poskušala zapleniti 160 ponarejenih torbic in drugih izdelkov, ki so jih prodajali nezakoniti ulični prodajalci.

Cilj Salvinija: izgon nezakonitih migrantov
Minister za notranje zadeve Matteo Salvini, vodja Lige, je videoposnetek komentiral z naslednjimi besedami: “Moj cilj je izgon nezakonitih migrantov in vzpostavitev zakonite klime v naših mestih.” Sicer se Italija poleg migrantskih uličnih prodajalcev sooča tudi z migrantskimi prostitutkami in preprodajalci drog, od katerih večina prihaja iz Nigerije. Na začetku tega leta so poročali o tem, kako so mesto Castel Volturno, ki se nahaja severno od Neaplja, zavzele migrantske tolpe. Novinarji, ki poskušajo preiskovati kriminaliteto in nasilje v mestu, so bili primorani najeti celo varovanje.

N. Ž.

 • RATATA

  Bojo ja stopil na prste.
  Še v Trbižu u gostiln mi je črn zamurc ponuju eno robo. Vse bi kupu od njega, če bi lahko s službenim mastercardom plaču in bi mi izdal račun na firmo. Kar na jok mu je šlo hahaha

 • RATATA

  Prav nihče od teh uličnih prodajalcev pa ne prodaja mačet! Sumljivo, da jih za noben denar nočejo prodat!

 • Franc Šink

  Italija postaja sredozemska Afrika.

 • xtc

  To drhal ilegalno nazaj v Afriko in Azijo pa naj tam prodajajo spominke

 • KAPIBARA

  Sem pred časom mojo “malo pupo” peljal v prelepe Benetke. Pa je tam spoznala vsiljive dvakrat žgane ulične prodajalce in kaj pomeni, vsa ta nepotrebna navlaka, za EU..
  Nekaj dni ni prišla k sebi..
  Tud sladoled ni pomagal in obljuba, da bova šla še enkrat, ko bo tam lepše… :-(

  • joza joza13

   Hahaha… Benetke, Trst itd – že dlje časa vse isto sranje.
   Nisi ravno inovativen, še manj razgledan, morda je pa tvoja “mala pupa” do danes zgolj žgance otepala. Verjetno pa drži vse našteto…

 • Olga2345

  Pred sodišče postaviti najprej Sorosa, Junkerja, Merklovo in vse Sorosove plačance v evropskem parlamentu, nato pa vse nezakonite migrante poslati tja, od koder so prišli!
  Sicer bo uspeh minimalen, saj jih “človekoljubi” za Sorosov krvavi denar še napej šaflajo in uvažajo v Evropo…

 • garfi

  ALARM !!!
  NAČRTOVAN LEVI GLOBALNI FAŠIZEM-REVOLUCIJA NA POHODU !!!
  leWiČĆarji so od globalistov plačani veleizdajalci in uvozniki islamistične golazni
  komunajzarska rtvZLO SKRAJNEŽE-šarec-sd-smc-desus-l-bratušek-itd predstavlja kot sredino, pravo sredino SDS pa zmerjajo z radikalci in zanesljivo tudi z nacisti
  nevarni časi so saj so komunajzli del TOTALITARNIH globalistov in njihov cilj je uničenje svobode, domoljubov, držav, narodov, družine, kristjanov, pravih vrednot
  naci plakati v titovem velenju niso naklučje, gre za isto usklajeno globalno vojno, kar leWaki počno v Ameriki
  NEVARNOST DRŽAVLJANSKE VOJNE V AMERIKI IN PRI NAS PRAVEGA DRŽAVNEGA UDARA
  https://www.infowars.com/
  BREAKING! Trump Prepares Rex 84 Martial Law, Stop Fall Of US – ALEX JONES INFOWARS
  https://www.youtube.com/watch?v=cssfD0KlHxA&t=3059s

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!