Italijanska policija potrdila, da je bilo isto orožje uporabljeno v Berlinu in Milanu

Anis Amri (Foto: epa)

Forenziki so potrdili, da je orožje, uporabljeno v berlinskem pokolu s tovornjakom, isto kot tisto, s katerim je Anis Amri poškodoval policista v Milanu.

Domnevni napadalec na božičnem sejmu v Berlinu, Tunizijec Anis Amri, je pištolo, s katero je pred napadom ustrelil ugrabljenega poljskega voznika tovornjaka, uporabil vsaj dvakrat. Z njo je streljal tudi na policista blizu Milana. Preiskovalci so potrdili, da je imelo orožje, ki ga je Amri uporabil v streljanju z italijansko policijo, enak kaliber, kot orožje, s katerim je ustrelil voznika tovornjaka. 24-letni Amri je 19. decembra 2016 v Berlinu s tovornjakom zapeljal v množico na božičnem sejmu. V napadu je umrlo 12 ljudi, okoli 50 je bilo poškodovanih. 23. decembra je bil ubit v streljanju z italijansko policijo nedaleč od Milana.

Amri naj bi iz Nemčije preko Nizozemske pripotoval v Francijo, kjer so ga ujele nadzorne kamere na postaji v Lyonu. Prek Chamberyja je odpotoval v Italijo. Za krajši čas naj bi se ustavil v gorskem mestecu Bardonecchia v bližini Torina, nato naj bi z vlakom odpotoval v Milano.  Pot je nadaljeval z avtobusom v bližnji Sesto San Giovanni, kjer je bil ubit v streljanju s policijo.

B. J., STA

  • Franc Šink

    Torej je tudi policija začela končno uporabljati orožje.Res zadnji čas.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!