Italijanska vlada bo dvigovala rodnost z brezplačnim oddajanjem kmetijskih zemljišč družinam s tremi otroki, za nakupe nepremičnin pa bodo pomagali z brezobrestnimi krediti

Foto: Instagram

Italijanska vlada je zaradi najnižje rodnosti med vsemi državami Evrope sprejela številne ukrepe za povečanje natalitete. Med njimi je tudi brezplačni najem kmetijskih površin za 20 let za družine, ki bodo imele tretjega otroka med leti 2019 in 2021. 

Italijanska vlada se je zaradi rekordno nizke rodnosti odločila, da števila rojstev ne bo reševala z uvažanjem afriških migrantov, temveč bo spodbudila družinsko politiko na različne načine. Eden izmed teh je brezplačni najem kmetijskih zemljišč za obdobje 20 let, če bo imela družina med leti 2019 in 2021 vsaj tri otroke. Poleg tega bodo družine z otroki upravičene do brezobrestnih posojil v vrednosti 200 tisoč evrov za nakup nepremičnine.

Ukrepom za dvig natalitete se je pridružilo italijansko ministrstvo za kmetijstvo, ki bo kmetijska zemljišča oddajala družinam. Ukrep bo veljal le za poročene pare, poroča Voice of Europe. V lanskem letu se je v Italiji namreč rodilo le 464 tisoč otrok, ob takšnem trendu pa bi se populacija Italijanov do leta 2065 zmanjšala za 6,5 milijona prebivalcev.

Foto: iStock

Tudi celotna slika rojstev in umrljivosti na ravni celotne Evropske unije je zaskrbljujoča, saj je več ljudi umrlo, kot pa se jih je rodilo.

C. Š.

 • ZatonMesecnikov

  Italijanska vlada bo dvigovala rodnost

  levičarji bi dejali, pa saj jih lahko uvozimo, da nam jih ni treba delati….

  • xtc

   No tule bi šlo takole poberemo tiste,ki bi delali za vsakega tistega pa izvozimo k njim tri levake.

  • Hun

   Sam sm mnenja da se je vzrok tega kar se danes dogaja( liberalizm). Začetek industralizacije v mestih, ko so iz podeželja ljudje v mesta v službo začel hodt.

   • ZatonMesecnikov

    Edina stvar, ki dokazano znižuje rodnost je enakopravnost ženske v smislu njene izobrazbe in njenih zaposlitvenih možnosti. Ko se le to poveča, rodnost pade. tako je bilo povsod po beli Europi in po razviti Aziji. Ženska začne tehtati med kariero in pa otroci. največkrat je sklenjen kompromis med tem, 2 otroka.

    In tu so muslimanske države (pa NE Bošnjaki) zaradi svojega odnosa do žensk še daleč daleč zadaj. Kjer okolje pa tašča določajo, da jih bo 10.

    • Hun

     V Bosni tega ze dolg ni vec.
     Mlade punce se ne dajo.
     To se kje v Albanij najdes.
     Siptarke prve generacije v Slo rojevajo po 3otroke, k so doma.
     Druga generacija pa ni vec stsrokopitna.

     Fora je da je materializm, kariera na prvem mestu. Na kmetijah se še zmer tud tukaj najdejo družine z večk ot tri otroki. Kmetije bi moral ohranjat. Vsah stars pa hoce otroka izobrazt. Tud ta mislnost je od prejšne generacije. Uč se da ne boš na kmetij garal. Kmete so pa s tem Nakupovalnimi centri uničl.
     Počas se popravla. Naš zelenjavo v okolic po kmetijah kupujejo. Tak odnos mora bit .

 • xtc

  Smel poizkus upam ,da pokaže dobre rezultate.

 • skorpijon93

  se ta zakon nanaša na državljane italije ali tudi na priseljence, če se na slednje tudi ne bo nobenega efekta !, islamizacija se nadaljuje, Italija umira , preveč je priseljencev

 • Hun

  Pozitivna poteza. Velemesta so produkt Hudiča.

 • Nšo-či

  Italija se resnično prebuja.

  https://youtu.be/O0Umq_ajh7I

 • tarantela

  Pa znajo delat na kmetiji?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!