Italijanski nadškof izgubil živce: Zaradi lastne neumnosti bomo čez nekaj let vsi muslimani!

Foto: EPA. Slika je simbolična.

Italijanski nadškof Carlo Liberati je javno pozval italijansko vlado, naj nemudoma ustavi dotok ekonomskih migrantov v državo, v kateri prevladuje sekularna družba, saj bodo po njegovih besedah na Apeninskem polotoku kmalu zavladali muslimani. Čeprav so levičarski mediji njegovo izjavo označili za kontroverzno in nestrpno do migrantov, je nadškof Liberati v resnici samo na glas povedal tisto, česar si povprečen Italijan v javnosti ne upa, da ga ne bi levičarji označili za nestrpnega. Nadškofa skrbi predvsem nekontrolirana rast števila migrantskih kampov, ki jih odpirajo v Italiji in drugod po Evopi. Po njegovih besedah bo Evropa zaradi neumnosti svojih vladajočih elit kmalu povsem islamizirana.

“Čez deset let bomo zaradi naše lastne neumnosti vsi muslimani. Italija in Evropa živita v duhu poganstva in ateizma, država sprejema zakone, ki nasprotujejo bogu in našim zahodnoevropskim krščanskim tradicijam,” sprevrženost današnje levice slikovito opisuje nadškof Carlo Liberati. Po njegovih besedah takšna moralna in verska dekadenca podpira vzpon islama.

“Danes je v Evropi krščanska vera zelo šibka. Cerkev ne deluje, nedeljske maše so vse manj obiskane. Stojijo samo še župnije. Evropa potrebuje vrnitev h krščanskim vrednotam, h krščanskemu življenju. Počnemo pa ravno nasprotno, oddaljujemo se od lastne kulture in tradicije, nimamo več otrok. Evropa je v zatonu,” citira italijanskega nadškofa rimski časnik La Repubblica.

Italija je ena izmed migrantsko najbolj obleganih in obremenjenih držav v Evropi. Statistični podatki kažejo, da je lani na italijanskih tleh prebivalo dobrih pet milijonov tujcev, kar je za približno 100 tisoč ljudi več kot leto poprej. V Italiji vsako leto beležijo tudi porast ilegalnih migrantov, ki v državo čez Sredozemsko morje prihajajo s čolni iz severne Afrike.

Narobe svet: vlada pomaga nasilnim migrantom, lačni Italijani pa brskajo po smeteh
Vsako leto je večje tudi število migrantov iz vzhodne Evrope, zlasti Romunije. Nadškof Liberati je ogorčen, ker italijanska vlada bolj pomaga migrantom iz drugih držav kot lastnim ljudem, ki se soočajo z revščino in lakoto: “Brez oklevanja pomagamo tistim, ki prihajajo od drugod, pozabljamo pa na revne, stare in nemočne Italijane, ki za hrano brskajo po smeteh. Mladi Italijani pa ne dobijo službe!”

Kot je poudaril nadškof, bi bil sam že zdavnaj na ulicah in protestiral, če ne bi služil Bogu: “V čem je poanta, da še naprej podpiramo ekonomske migrante, ki našo hrano mečejo proč, ure in ure pa preživijo na svojih mobilnih telefonih in organizirajo proteste?” Liberati je razočaran tudi nad katoliško cerkvijo, ki je po njegovem mnenju v zadnjem času migrantom donirala preveč denarja. Po njegovih besedah je dajati denar ljudem, ki razgrajajo po ulicah in nadlegujejo mimoidoče, povsem zgrešeno, saj s tem Italijani celo spodbujajo njihovo početje.

L. S.

 • AlojzZ

  Italijanski nadškof Carlo Liberati: “Brez oklevanja pomagamo tistim, ki prihajajo od drugod, pozabljamo pa na revne, stare in nemočne Italijane, ki za hrano brskajo po smeteh. Mladi Italijani pa ne dobijo službe!”

  Murskosoboški škof Štumpf: “Karitativnost na način, kot jo peljem sedaj, je kanal za naše samouničenje. Pred kratkim sem voditeljema soboške škofijske Karitas dejal, naj pomoč migrantom sodelavci Karitas uravnovesijo tako, da ne bodo zanemarili domačih ljudi, ki so tudi potrebni pomoči. Karitativnost kot prosta pot v Evropo za tiste, ki prihajajo samo zato, da bi uničili krščanstvo? Prosim vas lepo! To ni karitativnost, ampak naivnost.”

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Unikatna

  Sama cerkev pomaga pri samouničenju in to je najbolj žalostno!

 • centurion

  “Italijanski nadškof izgubil živce: Zaradi lastne neumnosti bomo čez nekaj let vsi muslimani!”

  Bolje rečeno: Italijanski nadškof ima poln kurac
  papeža Frančiška in njegovih floskul!!!!

  • Mirkoca

   Slišal sem, da jim hodi na sprejemno obalo noge umivat, ampak mislim, da so to samo govorice levakov.

  • Novakec1

   Precej je padu na top listi.

  • Jefferson Vendski

   Fuckin’ A!

 • PIA PlA

  Kot vidite na sliki, se ti plazilci kar sami ponujajo, da jim damo eno pošteno brco v rit.

  • indijanka

   Plazilci…dobra :) in s pošteno brco v rit si prav nežna. Zelo drzni so! Če bi jim mi tako obrnili hrbet, bi nas najbrž povozili s kamioni.

   • PIA PlA

    Nisem nežna, če ti povem, da s pošteno brco v riti mislim, da bi jih odneslo od koder so prišli. Morda jim bo dala vraga nemška zima, da bodo odleteli nazaj v tople kraje ;).

    Je pa res, da bi nas oni, če bi nas našli tako klečeče na tleh, že zdavnaj pomendrali.

    • indijanka

     V življenju se držim načela, da je prva zamera najlažje prebavljiva zamera. Zato ne razumem teh vladajočih, da preprosto čakajo in dopuščajo, da nam popustijo zavore človečnosti.

     • PIA PlA

      Zima, zima bela
      vrh gore sedela,
      pa tako je pela,
      da bo Merklco vzela,
      ker ona slabo dela,
      ker jo nič ne izuči,
      čakaj, čakaj muslimanček ti.

      Že to bi prineslo pomlad v deželo.

     • indijanka

      :) dobra..lahko prevedeš v arabščino

     • PIA PlA

      Se lahko Arabci naučijo slovensko?

     • indijanka

      Se ti zdijo učljivi?Če bi bili, bi bile naše težave pol manjše. No, mogoče izjeme. Ampak, tole bi morala slišati množica.

     • PIA PlA

      Mar misliš, da zdravniki in doktorji znanosti niso učljivi?

     • indijanka

      Ne. Glede na starost pri kateri so zaključili s šolanjem, bi razumeli le prvo in zadnjo besedo. Pia Pia, saj veš, da je učenje neka oblika dela?

     • PIA PlA

      Aha, si jih spregledala, da so po Merklci muslimanski zdravniki in doktorji znanosti pri nas še vsi mladoletni, hihi.

     • dob

      A se lahko komunisti naučijo brati z leve proti desni?

     • sodnikisozločinci

      Kako da ne? Odkar znajo z ritjo pisati, ni za njih nič nemogoče.

     • PIA PlA

      Načeloma ne, ker je njihovo vidno polje le v območju z leve proti levi.

    • samsara

     Mislim, da zima rešuje le Ruse ;-)
     Drugje je za invazivne horde dobro poskrbljeno, tako v Nemčiji kot v udbofevdu.
     V Nemčiji so deloma še mladoletni musliji in par let starejši, skoraj skurili enega nemškega brezdomca, polni energije, objestnosti, nasilja, degenerirane pameti…
     Zanimivo ne, prišli od nikoder v Nemčijo, zdaj, ko je zanje vsestransko poskrbljeno bi pa mučili in morili tam živeče brezdomce, za kattere je Nemčiji nmalo ali nič mar. Drhal degenerirana.

     • PIA PlA

      Tako kot je Napoleona in Hitlerja porazila ruska zima (morda ne bi, če ne bi prebrisani Rusi zime izkoristili za svojo zmago) tako bodo nekateri migranti izgubili živce, pobasali tiste tri tisočake in šli v toplejše kraje. Kmalu bo človek še najbolj varen v zaporu, kajti tja muslije ne strpajo.

     • samsara

      Ne vem, ne vem. V Skandinaviji so se kar prijeli, pa je tam zima nakaj drugega kot tu, že glede kratkosti dneva…

   • Nata

    Uh, tole pa pravzaprav je zanimiva ideja ??
    Bog ve, kaj bi bilo, da bi nekdo od nas naredil kaj takega ??
    Vprašanje za milijon ?

  • Nata

   jojmene, res je !! Tele riti kar prosijo !

 • Mirkoca

  Nič čudnega, da morajo ženske moliti ločene, če se takole guzijo. Tu nobena burka ne pomaga.

  • roksa

   kozjejebci….

  • dob

   Nekoč je Vodeb omenil, da je lahko burka vzburljiva za zapadne moške.
   Ta pripomba me spominja na izjavo američkega komika in igralca Steva Martina, ki je rekel: če bi Jaz imel joške, bi si jih skoz šlatal!

 • drzavljanslo

  Bistvo evropske težave se skriva v tem stavku: ” je nadškof Liberati v resnici samo na glas povedal tisto, česar si povprečen Italijan v javnosti ne upa, da ga ne bi levičarji označili za nestrpnega”.
  Takšen je postav cel krščanski svet oz. zahod. Zakaj ? In to je bistvo ! Ker so pred desetletji šolstvo v roke prevzele državne inštitucije (t.j. levičarji). V tem šolstvu načrtno vbijajo otrokom v glavo, da je bela rasa rasistična, da je krščanstvo strup, da so narodi zgodovina in je potrebno celemu svetu odpreti vrata, da moški ni moški in ženska ni ženska, da je homoseksualnost normalna, da so s križarskimi vojnami osvajali bližnji vzhod (v resnici so ga branili pred divjimi muslimani),..

  In v takšnem duhu sta bili vzgojenih že dve ali celo tri generacije. Samo poglejmo hlapčevske Slovence. Nihče nima o politiki mnenja (ker je zato kul). Tisti, ki se v to spušča je dolgočasnež in zoprnež. Zato so v Sloveniji že 75 let na oblasti jugo komunisti, butast narod pa nima nič proti.

  Kaj je lepšega za vladajočo elito, ki butastemu ljudstvu vzame iz žepov 60% zasluženega (včasih so bile kmečke vstaje pri 10% davku), si navozi nove muslimanske volivce, ljudstvo pa o ničemer nima mnenja :) Ja fenomenalno. Še faraoni so verjetno manj pobrali svojemu ljudstvu.

  In dokler bo šolstvo monopolno v rokah oblasti (ki pa je večinoma levičarska) bo Evropa (in Slovenija) tonila. Zato je potrebno uvesti konkurenco v šolstvu, zdravstvu,… povsod. In tudi privatno šolstvo in zdravstvo je lahko javno (če se financira iz davkov). Bistvo je konkurenca. Da ljudje lahko izbirajo kje se bodo zdravili ali njihovi otroci šolali.

  Vendar morajo imeti za to ljudje jasno izražena mnenja pred volitvami in podpreti takšne, ki bodo to naredili. Ne pa 75 let podpirati iste idiote in se butasto spraševati zakaj gre vse v maloro.

  • AlojzZ

   Kliknil plus.

   • Franc Šink

    Tudi.

  • pajot

   Se globoko strinjam.

  • Nata

   + + + + + + + + + + + + pravzaprav je čisto enostavno, a ne ? Skupaj stopiti za Slovenijo !! Ne za oblast, ampak za Narod – slovenski narod !!
   Pišuka, no ??

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    • Nata

     No, Karlina, hvala za pluse……jih je za celo vojsko !!

 • Novakec1

  Malo narobe je povedal; ne bomo muslimani, nas ne bo več ker nas bodo muslimani iztrebili, vse nemuslimane brez izjeme. Boste moral zamenjat parolo o strpnosti; nastavi še drugo lice bla bla bla.

 • Franc Šink

  Evropa prebudi se končno !!!

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • totex39

  Če bi se rimskokatoliška cerkev drugače odzvala in ne bi podpirala to migrantsko muslimansko invazijo v Evropo, bi lahko tudi tukaj bilo vse drugače. Težko se bomo sedaj rešili te gamati na miren način.

 • antimur

  Morali bomo iti po Maistrovi poti in zaščititi svoje meje, ljubljanskim idiotom in v večini kučanistom in čarapanom (opravičijem se ljubljanskim slovenskim rodoljubom) pa prepustiti čefursko mesto do osvoboditve. Zanimivo, tudi v času Maistrovega osvobajanja severne meje, so ljubljanski politiki imeli podobne kretenizme kot danes Cerar, Kučan, Pahor in njihova golazen. Zato rodoljubi, vsi, ki spoštujete slovenstvo in našo grudo, gremo na okope, trpeča domovina Slovenija nas potrebuje bolj kot kdajkoli v zgodovini.

 • Franc Šink

  Invazivnost ni še nikoli prinesla nič dobrega.Pa naj bo to človek, žival ali rastlina.

 • črnaovca

  Zadnji čas da se kdo prebudi iz omame humanizma, ki je dobrodošel vendar s kančkom zdrave pameti da ne deliš vsem in vsakomut tisto kar si sam ustvaril s pridnim delom

 • Slovenka

  Katoliška cerkev je končno zinila nekaj pametnega. Jo pa čaka še precej pometanja na svojem lastnem pragu: poleg jasnega in glasnega spoznanja, da muslimanski bacili ne sodijo v Evropo, bo morala očistiti svoje vrste in tedaj bo imela vse možnosti, da ljudi potegne za sabo. Čisto preprosto bo potrebno organizirati vseevropski upor proti islamskemu zlu in tisti, ki bo to storil, bo v prihodnosti vodil Evropo.

  • črnaovca

   Dolfi?

   • Okra tatoo

    Dolfe je za nekaj časa preživel. Bolj verjetno neki novi Karel. Na drug način tudi ni možno. Scenarij pa ima že obrise.

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Jožef

  Dragi Slovenci, ki čitate ta članek, zamislite se malo. Pri nas v Sloveniji je ali pa bo čez nekaj časa enako. Vsak od nas, ki nas je cca 2 milijona, je odgovoren za skupno usodo nas vseh. V Sloveniji prevladujejo Kristjani, seveda statistično, da nebo pomote. Torej naša prihodnost ni svetla in rožnata. Če se nebomo vsi skupaj zmigali, nam slaba prede. Lahko mi rečete, da sem ksenofob, fašist, desničar ali kar koli, ni me sram in nebom si dovolil , da nebi povedal, kaj mislim in kaj me skrbi.

  • janez cepec

   ja uhka bi kej natredl po tem uprašanji tud pr nas, namest de se prepucavamo o pou pretekli zgodovina. problem je ta, k smo mi prevelke ovce, de bi se upal Bruslu upret. Brusl pa Merklca pa Amerji majo pa tko svojo vizijo rešvanja pizdarije, k so jo sami zakuhal. namest, de b’ se generalno postaul u bran musličam že nekje na grški meji, če so Grki kao neki Eu in Šengen (nkol ne bojo), Janičarjam postaul jasne meje, se grejo dvolično politko, kukr kermu dones paše. popušil bomo pa mi, razn, če ne bosta naša briljantna Cmerar pa Kahl po miz udarla. to bo ja.

  • zaton

   Se strinjam z Vami g. Jožef. Problem je pri nas ta, da smo Slovenci postali apatični, brez volje ali moči da bi karkoli spremenili. To se žal vidi tudi na volitvah, kjer so izvoljeni vedno eni in isti obrazi, le ime stranke spremenijo. Slovenija nujno rabi spremembe, drugače se ji zelo slabo piše.

  • karlina

   Napaka, Jozef, nas , ki smo pravi domoljubni je verjetno še manj, kot milijon, na zalost.

 • dob

  Škof ima prav!

  Ideologije, religije, filozofije, verovanja
  in teorije.l.. vse propagirajo Smrt! Čisto vse.

  Na koncu… imajo za cilj uboj sovražnika. Tako
  ali drugače, prej ali kasneje.

  Ne iščejo drugačne rešitve za težave, ki se
  kažejo v družbenem konfliktu. Promovirajo umor kot rešitev. Uboj sovražnika se
  jim zdi edina primerna rešitev za vse njihove probleme.

  Nekdo bo rekel, jaz sem katolik, in katolištvo ne propagira umora, temveč
  opdpuščanje in Ljubezen! Ne, ne propagira umora, propagira pa samožrtvovanje!
  In v mojem razumevanju je to tudi umor, čeprav gre za samomor. Torej, umor sebe
  samega! Vse kar verniki v žrtvovanje v tem primeru storijo je, da najdejo
  primernega sovražnika, ki bo to storil namesto njih.

  Ker potem zgleda bolj »nobel« in ne kot
  lastna izbira.

  In zdaj se je to zgodilo predvsem katoliški
  skupnosti. Zgodilo se je njenemu verovanju, v njenem nakladanju o univerzalni Ljubezni,
  ne da bi pri tem vedeli, kaj to je.

  Dovolj dolgo so to verovanje pripravljali in
  zdaj je dokončano. Žrtev je pripravljena na zakol. Veliki žreci v obliki
  politikov, ki vodijo EU, pa so zdaj to darovanje organizirali. Pri ne-katolikih,
  ki pa so pri svojih prijemih uporabljali starodavne prijeme te iste vere, so pa
  naleteli na asistenco in tako smo zdaj tam, kjer smo. Sem so nas pripeljali.

  Učitelji v šoli učijo otroke humanizmu in
  altruizmu in tzrdijo, da so sodelovanje, tolerantnost (pri nas: strpnost) in
  razumevanje različmosti kultur ter sočutnost med narodi, rasami, kulturami…. pravi
  način človeške komunikacije.

  Vendar tega ne razložijo preveč podrobno, ker potem se v primerih zaopletejo.
  Naredijo bolj povrđšno in deklarativno. Njihova potreba ni, da bi otroci
  razumeli, temvfeč da bi ubogali.

  Pravzaprav pa sploh ne vedo, kaj to je. Univerzalna
  Ljubezen. Samo govorijo o tem na veliko, toda v resnici tega niti ne raziščejop,
  saj sploh nikoli niso poiskali dovolj tehtnih dokazov, da je kaj od tega, kar
  govorijo, res. Resničnost jim sproti dokazuje nasprotno in je dosti bolj učinkovita
  od njih.

  Ne potrudijo se poiskati dokaza, da se
  Življenje splača! V ekonomskem smislu, kot bi se vprašali – a se Življenje
  sploh splača?! A se splača kot pojav v Vesolju, ki smo ga deležni? BI bilo
  bolje, če ga ne bi bilo?

  A lahko Življenje samo sebe vzdržuje, na
  kratko – se finančno splača?

  Morda dokaz za to obstaja, morda tudi ne! Ne
  vem, dokler ne vidim, da ga sploh kdo išče. D ahoče vedeti. Da ga zbaima.
  Dokler ne opazim, da se je nekdo zakopal v to in mrzlično išče dokaz… se bori
  za to, grize ZA Boga, in ne proti Njemu, ne verjamem vanj. V Človeka.

  Dokler vidim, da se bojuje samo proti božji
  naivnosti, zablodi, Njegovi otroškosti, Njegovi Želji… in ne nazadnje proti
  Njegovi veri v Ljubezen, si bom želel ljudi, ki se trgajo, da bi našli dokaze o
  tem, da se Življenje splača! In bodo delali na tem, da se bo Življenje splačalo!
  Naredili ga bodo takega.

  Zdaj ga ne.

  Toda to, kar zaqnelsjivo vem, je DA TEGA NOBEDEN
  NITI NE POSKUSI !!!

  In to je tisto, kar boli.

  Zato trudi zavračam indoktirniranje otrok po
  šolah o apriorni »dobroti in humani
  družbi in prav takem obnašanju človeka«. Samo tako, ker ima nekdo nekaj zapisano
  v šolskem programu ali v versdkio dogmi. Samo zato, da nekaj rečejo.

  Otroci se temu smejijo. Najdejo jih na laži,
  vedno jih ujamejo pri laži, saj jim drugega ne počnejo kot jim lažejo.

  Poslušajo, toda ne verjamejo. Potem jih
  prisilijo, da verjamejo.

  Poslušal sem mnoge ljudi, ki so govorili o
  svoji veri. Vsi verjamejo, da je njihova vera edina prava! Nja gre za
  ideologijo ali rligijo . vsi mislijo, da je njihovo verovanje edino pravo,
  druga so pa zgrešena. Če njiovo verovanje ne bi bilo pravo, ne bi bilo njihovo.
  Včasih jo zamenjajo za bolj pravejšo, vendar bolj poredkoma, odvisno od
  okoliščin. Predkoma lahko postane pogosto.

  Njihovo zanikanje njihovega lastnega sovraštva
  do tistih in tistega, kar tradicionalno radi sovražijo in kar njihiova kultruas
  pospira in vzgaja…. kaže na to, da jih bo njihovo sovraštvo sčasoma vodilo in
  tudi pripeljalo do tega, da bodo ubili.

  Ali pa bodo vsaj izrazili željo, da bi jih
  kdo ubil zanje, namesto njih. Ker je njim to peretežko, poleg tega pa so radi
  pred Bogom »čisti«, bodo nekomu, ki mu ni teđko, podelili licenco, da to stori
  zanje, namesto njih. Podprli ga bodo pri umoru. Rekli bodo: sovražnikova agresivnost
  nas je preplavila, popolnoma smo se izgubili, pretilo nam je pogubljenje, naš
  narod bi izguinil s sveta…. ni nam kazalo drugega, kot da jih pobijemo – kaj pa
  naj bi drugega storili?!

  To je, tako je videti, edini odgovor, ki ga
  imajo, kadar opravičujejo zakaj z uboji rešujejo problem! Na loncu je uboj
  edini koncept, ki so ga sploh izdelali, drugi ni. Drugi koncepti so samo
  deklarativne narave – resničnost jih povozi! Uboj in eleiminacija sovražnika je
  njihov odgovor. In še ponosni so na to!

  Jaz nisem. In to ni moj koncept.

  Imam drugačne odgovore na enaka vprašanja. In
  to ni Smrt, temveč – Življenje!

  Ž I V L J E N J E.

  Razlika je pa v tem, da sem jaz vprašanje postavil, oni pa ne.

  Moraš namreč vedeti, kako vprašati, da ti bo
  Večnost znala odgovoriti. Ampak če te to ne zanima, te pač ne zanima, ker potem
  že poznaš svoj odgovor, si z njim zadovoljen in tega uporabljaš. Ampak z mojimi
  očmi gledano, je to samo zloraba možnosti, ki nam jih Stvarstvo ponuja.

  • Nata

   Samo beseda Samožrtvovanje !!! Največja neumnost !

   • dob

    Naši politiki so požrtvovalni, vse požrejo.

    • Nata

     Na kratko – so požrtni !

  • Caetano

   Ti govoriš o življenju. Verjetno ga res te ali oni različno vrednotijo… Vendar pa islamisti postavljajo jasno kontra pravilo. Če slediš bogu moraš ljubiti smrt bolj, kot življenje. Tako tudi pravijo: premagali jih bomo ( nevernike ), ker oni ljubijo življenje, mi pa smrt.

   • dob

    Točno tako. Vedno najdejo izgovor, češ da Bog tako hoče, da je to njegova volja. Eni in drugi in tretji in četrti… vsi enako ali podobno. Nekateri sicer v nekakšni omejeni in zato na videz še sprejemljivi obliki, ampak njihovim drakonskim prepovedim in zapovedim vedno sledijo skrajne oblike kaznovanja. Na koncu je najhujša kazen smrt, kot zanikanje življenja. Njegtova prepoved za kršilce pravil. To je v njihovi predstavi kazen za neubogljivost do njihovega Boga.

    Resnica je vse kaj drugega. Slab Namen ne izvira od Boga, temveč iz NEZNAJA. Od Boga prihaja kvečjemu želja, da bi se učili iz Stvarnosti, in da bi posledično o tem, kar se naučimo, tudi Njega (na)učili! O sebi, o Njem, ker to ima najraje.

 • Franc Bizjak

  RKC se naj sem in tja tudi malo pogleda v ogledalo. S sedanjim najvišjim vodstvom na čelu nima kaj dosti manj zaslug kot levaki, da danes Islam neustavljivo preplavlja Evropo. Tudi za porast rdeče opranoglave sodrge v Sloveniji ima levji delež. Očitno ji je vse kar se dogaja na tem svetu praktično brez pomena saj smo le v neki kratkotrajni čakalnici za nebesa kjer bo vse ah in oh. Za razliko od RKC pa si levaki, Musliči in še kdo želi urediti zadeve po svoji meri in zahtevah že v tem življenju, ki ga živimo kar jim odlično uspeva. Škoda.

 • Aron

  ‘Liberati je razočaran tudi nad katoliško cerkvijo, ki je po njegovem mnenju v zadnjem času migrantom donirala preveč denarja.’

  haha, kakšni hipokriti so tile božji služabniki. problem je sedaj to, da cerkev opravlja svoje poslanstvo? pa vsi drugi so sedaj krivi za zaton vpliva cerkve, ne pa oni sami? cerkev nujno potrebuje novega lutra in več frančiškov, če hoče na zahodu ohraniti moralni vpliv, ki si ga je v informacijski dobi zasluženo zapravila. iskati krivca v nekom, ki je na socialni lestvici nižje kot ti, je pa najstarejši trik v knjigi.

  • Caetano

   Ne gre za cerkev, gre za nas Evropejce.

 • lauraas

  Ma izvoliti desnico, la s tem več ne bo problema, kot na Madžarskem, a se od tam slišijo kake grozne novice.

  • zaton

   In to tako desnico z veliko mero nacionalnega ponosa.

   • Novakec1

    Kje jo boš pa najdu, v slolandiji ne. Bolje nacionaliste s pridihom desnice.

 • antimur

  Vedno bolj verjamem v razmišljanja nekaterih na svetovnem spletu, da je Frančišek papež po volji Sorosa.

  • Aron

   pazi to, nekateri na spletu pravijo, da je po volji tudi Jezusu!

 • Nata

  Ko pogledaš tole sliko, te pa stisne pri srcu !!! Saj sploh nimam besed .
  Mislim, da je sedaj trenutek, ko morajo ti cerkveni možje stopiti skupaj, s papežem vred in povedati nekaj zelo odločnih besed !!
  Islama v Evropi ne bo !!
  Draga moja Cerkev – imejte Usmiljenje do nas , Evropejcev ! Tile na sliki ne spadajo k nam, pa Amen !!
  Pa toliko je opozarjala že kar nekaj let nazaj , novinarka in pisateljica O. Fallaci ….., pa ste jo preganjali tudi vi .
  Zakaj neki ? Seveda vemo – denar, denar, denar .

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • rrrrr

  Če bi nekaj podobnega izjavil naš g. nadškof, dr. S. Zore, bi mu izgubo živcev iz vsega srca odpustil. Ne samo kot katolik temveč tudi kot Slovenec….Ne verjamem, da mi bo kdaj ponudil tako priložnost.

 • tzt

  Rešitev za nas Slovence je ena sama. Zamenjava oblasti. Samo kaj, ko je za omejeni plebs tudi drek zadosti dober. Za vzor odnosa do lastne države si lahko vzamemo sosednje ne ravno priljubljene Hrvate kateri svojo državo oslavljajo z “Moja domovina”. Doma smo se naveličali poslušati blodnje, kretenizme domačih in nekompatibilnih z Balkana uvoženih socialistov ter smrkavih anarhokomunistov. S koncem pomladi bomo svoje znanje tržili 15.000 km stran od podalpske greznice.

  • Nata

   + + + + + + + + + + + +

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Dragan Krstič

  Zdaj mi je šele jasno zakaj je toliko pedrov med muslimani, pa tudi koze in ovce imajo lepše kot tile na sliki.

 • Feriss.H

  CITAT – “Italijanski nadškof izgubil živce…”

  KONČNO da je tudi nekomu iz RKC JAVNO prekipelo … sicer malo pozno, a bolje kadar koli kot nikoli. Na žalost pa se noben škof ne upa JAVNO denuncirati svojega Satanističnega šefa Papeža Frankensteina. Saj je prav vrhovni Vatikanski Satan “ponižno” sklonjen ritualno pral parklje teh ki gomazijo skozi Italijo v Evropo. Zgovorna gesta Vatikanskega prasca je samo dodatno stimulirala krdela za odhod v nakazani paradiž. Kamenodobna Črna drhal je povsem pravilno razumela Satansko simboliko – VENITE, ET NOS IN VOBIS – in prihajajo, in bodo prihajali vse dokler … dokler bo destruktivna Levičarska epidemija pustošila po Evropi.

  Čeprav igro vodi Globalistična Kabala – Banksterji in Korporacije z podrejenim im MSM, Šolstvom in Zabavništvom, brez MASOVNE Levičarske podpore-izdaje NEBI NIKOLI USPELI.

  Cepiva za Levičarstvo ni, to je trajna mentalna okvara, prirojena ali pridobljena, je povsem vseeno, ker edino zdravilo za to kugo je RADIKALNA ELIMINACIJA. Leve diktature so v zadnjih sto letih po svetu pomorile cca 200 milijonov njim nepodobnih, čas da se im vrne enako. Šipci imajo lep rek za to – “dolgujejo nam kri”.

  Zaradi naravnega ravnotežja bi se tak pogrom nad Levičarji enostavno MORAL zgoditi, alternative ni. Levičarska norost in njena Multikulturalna epidemija pa so na srečo začele dramiti tudi neodločne in še neokužene Evropejce. Efekti nadaljevane “imigracije” ob pričakovanem prihodu Desnih na oblast po Evropi, bi moral sprožiti megatonsko reakcijo ki bi naj pometla Leve in njihov Multikulturalizem. Iz zgodovine lahko vidimo da je vsaka naslednja vojna bila bolj krvava od prejšnje. WW1 in WW2 klavnice bi torej znale biti manjši konflikti v primerjavi s tem kar bi se MORALO kmalu zgoditi v Evropi.

  Upam in pričakujem da bodo (((tisti))) ki so planirali Multikulturalni GENOCID Evropskih narodov tokrat bolj temeljito odstranjeni kot med WW2. Vatikan bi pa bilo treba zravnati z zemljo.

  • Bastian

   Ta nadškof je eden izmed normalnih, papež žal ni,papa je Juda Iškarijot.

   • Feriss.H

    Niti Juda ni, je dobesedna Satanska inkarnacija

    • samsara

     Je utelešenje emanacija diaboličnih energij.
     Je pa znal biti prepričljiv na začetku njegove papeške kariere. Me je za nekaj časa preslepil, kot številne dobromisleče, a v končni fazi ‘mi ne uide’, nihče.

  • Steiermark

   Se popolnoma strinjam s tabo!

  • Caetano

   Sem prebral tvoj nekoliko dolgi post. Pravim še vedno tako evropske elite, ki imajo sklenjene že par desetletij škodljive sporazume z arabskimi državami so sproducirale jihad oz. vojno. Ta že poteka, razmah bo najverjetneje vse večji. Recimo v Franciji je bilo v zadnjem času že okoli 300 smrtnih žrtev jihadizma. Zato moramo zahtevati v prvi stopnji orožje za državljane, zdaj ali da se zasebniki oborožijo ali pa da se ustanovijo drž. milice – to je boljša opcija, posebej, ko se jihad že vname, kot recimo v francoskem primeru. To je za zagotavljanje varnosti. Povečata se v tem primeru tako varnost, kot pravice. Politiki, ki so to zakuhali pa se morajo umakniti. Zaradi izrednega stanja je treba prepovedati propagiranje šeriata in izgnati kršilce.

   Če se jihadistično nasilje še vedno nadaljuje, politični krivci in levičarji pa poprimejo za orožje na njihovi strani so tudi oni naši sovražniki v vojni, če pa se predajo v redu…

   • samsara

    Kdor se ne zmore ubraniti brez orožja, temu tudi pokalica ne pomaga. Prej nasprotno.

    • Caetano

     Mirnodobni cas je verjetno zapravljen…

     • samsara

      Pišem o tem kar je zdaj, tukaj.

     • Caetano

      Saj…

  • dob

   FerisH., moram se strinjati s tabo, da je Vatikan glavno leglo laži.
   Težko bodo spremenili okamenino, ki so njihovi možgani. Ti imajo več apnenca v sebi kot Postojnska jama.
   Stvarstvo jih bo zmlelo, če bodo ostajali pri stari predstavi svoje vere. Potem bodo lahko za spremembo žrtvovali sebe, namesto nesrečnikov, ki verjamejo njihovim besedam s prižnic.
   Ne vem zakaj širijo strah med ljudi. Kdo jih je prosil naj strašijo ljudi pred Bogom?!

   • samsara

    “Ne vem zakaj širijo strah med ljudi. Kdo jih je prosil naj strašijo ljudi pred Bogom?!”

    To je njihov evergrin, že 2 tisočletji. Posvetni interesi klera in posvetni prijemi pokoravanja preproste, nevedne, omejene populacije.

    • Feriss.H

     @samsara – “To je njihov evergreen”

     Tale z evergreenom ti je močna … tole dvoje – “interes in pokora” – pa sta zadetka v črno. Interes je seveda Vatikanska “vrlina”, pokora pa je “velikodušno” podarjena vernikom, in še to so na razne načine zaračunavali skozi stoletja ter na tak način prišli do silnih posesti. Nimam sicer podatkov, a kolikor se da videti so svetovni nepremičninski gigant. Vatikanski Religijski Enterprise je posel dveh tisočletij ki se nemoteno razteza v tretje tisočletje.

     Prav ta tvoja “interes in pokora” sta mi dala iztočnico za sintezo tega kar se nam dogaja s to vsiljeno “imigracijo” in zakulisnim ozadjem. Nametane misli moram zdaj spraviti v red in v kup sklanfati komentar ki bi naj imel glavo in rep, predvsem pa neko LOGIKO. Če te bo zanimalo bom jutri, enkrat proti večeru, prilepil svoje videnje tu. Sicer je teorija, a indici skačejo kar sami od sebe na tipkovnico.

     • samsara

      V nekoliko obledelem spominu imam, da je imel Vatikan v 50′ letih prejšnjega stoletje druge največje zlate rezerve med vsemi državami. Morda se lahko tudi nekoliko motim, a to mi je nakako ostalo v spominu.
      Takrat je to še bilo ‘fasion’, če se lahko tako izrazim in za kler ‘passion’, zanje pa tudi nikoli ni šlo ‘out of fasion’.
      Pa, da ne omenjam naveze RKC z Rothschildi, ki že enih 200 let skrbijo za Vatikansko bogastvo…
      Čisto preprosto govorijo eno, delajo pa nekaj drugega.
      S svolim premetenim blebetanjem nevednemu plebsu všečnih stvari, ustvarjanju iluzij, po potrebi pa tudi strašenjem, pa so brezkompromisno grabili posvetne dobrine, kjerkoli od kogarkoli, medtem, ko so pridigali in še pridigajo, o ločevanju od posvetnega na poti poduhovljanja, na kateri sami niso prehodili niti štartne ravnine. Z izjemo nekaterih mistikov in svetnikov.

    • Feriss.H

     Kot sem že omenil včeraj, tu je moj prispevek “znanosti” multikultija

     Masovne in podivjane imigracije iz Tretjega Sveta v področja Evropske civilizacije so najbolj pereč dogodek zadnjih nekaj let in so že lep čas moja primarna skrb. Dal sem domišljiji in kombinacijam nekaj vetra in vetrovi so prinesli –

     V živalskem svetu se marsikaj lahko dogaja naključno, v Humanoidnem svetu – države, nacije, politika in meddržavni odnosi pa teh naključij praktično ni. Če naključij ni, potem za vsa ta dejanja morajo obstajati vzroki, in dobro je vzroke razumeti, ali vsaj poskušati razumeti.

     O projektu multikulturalizacije Euro-civilizacije, ali dekompoziciji Evropskih narodov in posledično celotne Rase se ve precej, predvsem zato ker protagonisti tega niti ne skrivajo. Ve se tudi kdo so posamezniki pri vrhu, kateri so vmesni in kdo so baza. Globalisti na vrhu – Banksterji, Korporacije in podrejena im politika so pač sofisticiran kriminalni enterprise ki je pojem legalno uzurpiral izključno za sebe.

     Četrti član te kabale štirih jezdecev apokalipse je RKC, bolj konkretno VATIKAN. Po najbolj preprosti pasji logiki bi prav Vatikan, kot simbol in nosilec Krščanstva, moral stati nasproti ostali trojki in njeni agendi naše Islamizacije. A glej vraga, Satanistični Papež Franček-Frankenstein je še kako aktiven in goreč protagonist Euro-Mohamed Apokalipse. Kako je to mogoče?

     Jezuit Papek Frankestein je očitno bil namensko postavljen kot exekutor in kolaborant Multikulturalnega projekta. Vatikan ima bogate izkušnje z multikulturalizmom, sicer precej drugačnim, in se mu reče Sacrum Imperium Romanum – Holy Roman Empire ali Sveto Rimsko Cesarstvo. SIR/HRE/SRC je multietnični komplex teritorijev Centralne Evrope ki je nastal še v zgodnjem Srednjem Veku. Evropska Unija bi znala biti sinteza dveh konceptov – Coudenhove-Kalergi Plana in že utečene SIR “tehnološke” tradicije – AshkeNAZIji in Jezuiti, kakšna sinteza.

     Prvi Papež je obiskal Yerushalayim že leta 1964, a prav lanski obisk, kot nekakšen religijski porno, je najbolj pomemben ker sta se mu pridružila še dva – Muslimanski in Pravoslavni. Kaj so pridne čebele razpravljale vedo samo oni, a nam je Franček “dobrohotno” le razkril nekaj od tega patenta – UNIFIKACIJA VER – ??????????

     Zakaj bi naj tale Jezuitski Satan promoviral idejo integracije Islama in Katoličanstva. V Vatikanu niso idioti, imajo eno od najboljših obveščevalnih služb na svetu, in prisotni so v Bilderbergu, Trilaterali, Masonskih združenjih in seveda BANKSTERSTVU.

     Dejstvo je da Katoličanstvo izgublja vernike in zagnanost, Islam pa je vse močnejši, številčno ter po pripadnosti in gorečem fanatizmu, to pa so “vrline” po katerih se sline cedijo vsakem verskem centru. A je mogoče da se gredo nekakšno Integracijo Krščanstva in Islama ali prilagojeno versko trilateralo (Katoliki-Pravoslavci-Muslimani) z vladavino Triumviratskega Kalif-Papeževanja v znaku križa in polmeseca z usklajeno duhovno transformacijo podrejenih mas ?? Zveni neverjetno, a vseeno ima svojo logiko – Globalistično Logiko.

     Skozi celotno zgodovino so Sakralna in Svetovljanska oblast bile zlizane ena z drugo. Prva DUHOVNO marinira mase da ih potem oba lahko sinhronizirano konzumirata, VSAK PO SVOJE. Prav Globalistom pa kulinarična expertiza duhovnega mariniranja mas še kako odgovarja.

     Paritvena Krščansko-Muslimanska metamorfoza Evropejcev bi naj dala gensko spremenjene, ala Monsanto, EuroArabce, versko poneumljene z Islamskim fanatizmom in osveženo predanostjo ki bi naj Meka-Vatikanu (vsaj teoretično), prinesla velikansko maso zaglupljene mešanice obeh ver. Prava Srednje-Veška miselna dominacija nad multikulturaliziranimi masami v tehnološko napredni a perceptivno zaglupljeni družbi.

     A ni prav nekaj takega idealna kombinacija za mokre sanje Globalistov, z vrhovnim kot do sedaj, nadzorom AshkeNAZIstične Mafije.

     Alles ist möglich, oder unmöglich

     Bog nam pomagaj
     Allahu Kakbar
     Fuck it

     • dob

      hehehe, prec maš plus od mene.

     • Feriss.H

      Ti meni raje povej če se ti zdi kaj takega možno … ali sem šel le preveč v nonsens

     • dob

      Kje pa, nisi šel predaleč, kaj šele, da bi te kdo obtoževal, da govoriš nonsense. Večina ni navajena da nekdo na ta način govori o njihovih idoloih, ker jih potrebuje. Idole idealiziramo, zato pa so naši idoli!

     • samsara

      “A je mogoče da se gredo nekakšno Integracijo Krščanstva in Islama ali
      prilagojeno versko trilateralo (Katoliki-Pravoslavci-Muslimani)”

      Zanimivo razmišljanje. Nekakšen sakralni antipod projektu EU.
      Za slednjega spoznavam (vedno znova), da temelji na vsemu, kar dolgoročno človeštvu in svetu ne more prinesti dobrega. Je pa bilo vse lepo zapakirano, odišavljeno in udpuljeni evrobirokrati in poslanci vztrejno blejajo v tem smislu, že evdo zakaj, egoisti. Skratka iluzije, slepila….
      Če dušebrižniki naklepajo nekaj podobnega, potem so pa res vsi na vrhovih družbenih striktur sami hudičevi podrepniki.

      Nihče pa ni ‘odporen’ na zakon vzroka in posledice, niti tisti, ki bi podeljeval odpustke.

     • Feriss.H

      “Nihče pa ni ‘odporen’ na zakon vzroka in posledice, niti tisti, ki bi podeljeval odpustke”

      Saj prav to je tisto na kaj polagam upe. Podobno je bilo v Nemčiji preden so Dolfeju popustile zavore. Nosate je opozarjal da naj nehajo s svojo igro (enako kot počnejo danes), in namesto da bi se jih prijelo, so organizirali Svetovni Bojkot Nemške proizvodnje. Nosata internacionalna vodstva so si celo privoščila vojno napoved Nemčiji. Začelo se je bolj zajebantsko, ko pa je zadeva dobila zagon je pa zver ušla iz kletke in je lomastila tudi po nedolžnih. Še danes je tako da se glavni krivci pogosto izmaknejo, fašejo pa napačni.

      Glede nedolžnih ali napačnih pa je danes bistvena razlika v primerjavi s takratnimi nedolžnimi Nosatimi. Danes so vsi Levi odgovorni za tole “imigracijo”, do zadnje budale ki se mu “imigranti” smilijo. Če in ko bo metla čistila, upam da bo zajela vsak še tako zamaknjen Levuharski kotiček. Seznami direktno odgovornih pa so itak javno dostopni, in upam da bodo ti viseli z glavami na dol kot kadavri v klavnicah

     • samsara

      Razumen tvoje razmišljanje, glede marsičesa zelo dobro…
      Je pa ‘Zakon vzroka iin posledice’, gledano z neke določene perspektive (ki je tukaj ne bi omenjal in ne načenjal) precej kompleksna in izmuzljiva zadeva, človeškemu umu zelo pogojno dojemljiva, pa še to v manjši meri. Se ‘posledice’ (reakcije) v veliki meri raztegnejo preko dolžine človeškega življenja, pa tudi, če se včasih ne, je človeštvo v povprečju bolj slabega zgodovinskega spomina, pa šibke objektivnosti in razumevanja stvari takih kot so, onkraj najraznovrstnejših posvetnih slepil. A zakon deluje. Tudi, če pustimo ob strani številna učenja, spise in pričevanja, pozornemu umu zaznava številnih posameznih primerov univerzalne zakonitosti, ki potrjuje obstoj splošmega zakona, ne uide.

      Sprejemanje le tega, tudi lahko vsaj nekoliko olajša preživljanje napornih življenskih situacij, katerih še tako brliljanten um ne more razumeti in sprejeti, niti jim videti vzroka, ker ga velikokrat v resnici tudi ne more. Smo ljudje še vedno precej omejena bitja in kdor zmore mu le intuitivni uvid (kdor to goji,kdor ga pravilno prepozna in dojame), lahko razodene vsaj nekoliko širšo sliko. S tem in pa prepoznanjem omejenosti lastnih moči in vpliva, je lahko življenje lažje ali vsaj znosnejše, ko je človek na preizkušnji.
      Nekoliko sem se razpisal, a upam, da s to temo nisem bil vsiljiv. Namen vsekakor ni tak ;-)

   • Feriss.H

    @dob, tole tvoje – “Ne vem zakaj širijo strah med ljudi. Kdo jih je prosil naj strašijo ljudi pred Bogom?!” mi je skupaj z samsarinim – “evergreenom” in “interes in pokora” prižgalo nekaj iskric ki jih moram obdelati. Verjetno bi oba znalo zanimati in bi me zanimalo mnenje obeh, a sem streljal kozle ali bi pa znalo biti tudi nekaj ognja pod temi dimnimi signali.

    Direktni odgovor na tvoj zadnji stavek bi pa bil – Strašijo ljudi pred namišljenim bogom da im odvrnejo pozornost od NJIHOVEGA PRAVEGA Boga – DENARJA, PREMOŽENJA in SVINJARIJ.

    • dob

     Feriss.H,

     sem že včeraj tole tvoje prebral, a sem šel že zgodaj gledat
     v pouštr od blizu, zato zdajle napišem nekaj na to temo. Bom le dopolnil tvoje
     po svoje.

     Okolje s svojim neznajem, pa tudi znanjem, torej z vsem kar ima,
     ustvari lijak, v katerega nas prisili že takoj, ko se rodimo. V lijaku je pot
     samo ena.

     Vse te sili v potovanje od širšega dela v ožjega, dokler ne
     pristanemo v njegovem najožjem delu. Morda izraz »se zagozdimo« še najbolje
     opiše naše stanje sedaj. Jasno je, da imamo v začetku vsi predstavo, da je svet
     ogromen in da je možnosti nešteto (kar je tudi res!). A se te možnosti ravno
     zaradi prevladajočega lijakastega koncepta sveta in s tem okolja, seštejejo v naše
     omejene možnosti in v prisilo. Ta nas potiska proti omejenim rešitvam in mi jih
     sorejemmo.

     Zakaj?

     Ja, zato ker je Manipulator ugotovil, da če omejiš ljudi in
     jih oropaš različnih možnosti, se precej laže odločajo med monostmi, ki jih on
     ponudi.

     Pecej laže vladaš nad njimi, če manipuliraš.

     Toda na koncu koncev je lijak izmišljotina! To je samo forma,
     ki se je oprimemo, da nekaj laže raszumemo in ko nimamo kaj, saj nam
     vsiljevabnje takšnega sveta ne daje nobene druge izbire. Ali kot nam sicer oni
     rečejo, da nimamo druge izbire – in mi jim verjamemo! Sprejmemo takšno
     življenje.

     To »formo« oblikuje vsebina, ki je povsem mentalne narave.
     Mi jo pozneje reproduciramo v inštitucijah, službah, šolah… materialioziramo
     jo v drugih konceptih, dostikrat tudi v izumih, ki so tehnološka ponovitev
     našega razmišljanja. Naredimo nešteto konceptov in vsi imajo vsebinsko formo
     lijaka. Vodijo in usmerjajo le v eno smer, z enim končnim ciljem. Tako je
     Manipulatorju laže voditi človeštvo za nos!

     Človeštvo je ustvarilo visok zid med Stvarnikom in sabo. Kjer
     ni neposredne komunikacije s tistim, ki nas je ustvaril, obstajajo zdaj interpreti
     in razlagalci Njegove Besede. Oni so privzeli mesto telefonske centrale, prek
     katere, tako oni trdijo, lahko tudi mi komuniciramo s Svarnikom, če plačamo.
     Svoje prevajanje Njegovih besed nam zaračunavajo in od tega živijo.

     Tu se je treba vprašati, zakaj so to storili? Zakaj so
     priovzeli takšen položaj in odnos do soljudi?

     Po eni strani so najbrž začutili »klic« in se nanj odzvali. Po
     drugi strani pa so se odrekli delu življenja in polovico sebe žrtvovali, da bi za
     preostalo polovico zahtevali odškodnino od tistih, ki jih bodo potem
     prepričali, da se še sami odrečejo svoji polovici. Hkrati bodo rekli, da grešijo,
     če jo pogrešajko.

     Temu se reče MANIPULACIJA. Poleg tega, da je Neznanje z
     veliko začetnico!

     In to ima seveda vpliv na to, kako gledajo na na in na našo preostalo
     polovico, ki pogreša polovico sebe. Kajti okolje, ki piše zakone samo zato, da
     je Bogu všečno (v resnici je takšen svet všečen samo njegovim razlagalcem) takšno
     lažno prevajanje Boga v Resnico pusti katatstrofalne posledice; obteše človeka
     tako, da izgubi večidel sebe. S tistim, kar mu ostane, mora preživeti!

     In potem tešejo ljudi. V šoli obtešejo otroke, da jih ostane
     le pol, nato jih še življenje obteše, služba, odnosi… in vedno je smsiel
     tega, da gre polovica na polovico, da jemanje človeka njemu samemu limitira
     proti nuli; nikdar čisto do nule, ampak kaj dosti več od nič – pa to tudi ni.
     Ni dovolj za okušanje Življenja, kot nam ga je Bog namenil, in namenil nam je
     tisto, kar si sami želimo, kar nam Srce narekuje!

     Zdaj zato vsak človek v duši nekaj pogreša. Ves čas misli, da
     mu več ne pripada. Grize se in krivi, ne ve zakaj je nesrečen. Natika si
     Pepelkin čevelj in teše, teše… in zgublja sebe. Ne pomisli na to, da morda ni
     cel, da zato trpi. Sploh pa ne pomisli, da so ga okradli!

     Misli le – takšen sem, sem nezadovoljen, več si tako ne
     zaslužim.

     Tačas je zid med Človekom in Bogom postal tako visok, da je
     človeštvo postalo posvem odvisno od prevajalcev in razlagalcev božje Besede. Telefon
     košta! In centrala računa.

     Toda človek je mobilno bitje in je iz celic. Torej gre tudi
     pri njem za celično mobilno telefonijo, tako kot pri tehnologiji, ki ji rečemo
     telefonija.

     Kajti vsak človek je v božjih očeh – njegova centrala!

     Njegova Beseda je njemu namenjena in ne neki službi, ki je
     tam samo zaradi sebe in vzdrževanja svojega delovanja, s plačevanjem vseh tehnikov
     (kajti niso drugega kot le vzdrževalci in tehniki) neke tehnologije, ki jo
     ljudje imajo za telefonsko centralo z direktno linijo do Boga. Pravzaprav je
     linija indirektna, ker gre preko serverjev, ki so last Inštitucije za
     promoviranjue in prodajo Vere!

     Tesla je govoril o brezžičnem prenosu signalov. Električne energije,
     radijskih in telefonskih signalov…

     Vedno, ko je nekdo od velikih znanstvenikov prišel na revolucionarno
     idejo, je pravzaprav ponavljal neko željo človeštva. V materialnem svetu jo je potem
     oblekel v Materijo in jo naredil smiselno. A vsebina je bila tisto, kar je
     Želja narekovala. Obliko je potem dal znanstvenik.

     In mnogokrat, če ne vedno, je Manipulator opazil, da lahko
     te ideje ukrade, jih zasuđžnji in doseže nasprotno od tega, kar znansvenik
     želi. Ideje ni osvobodil, temveč je gledal le, kako bi jo spravil sebi v žep,
     jo dal v okove, potem pa prodajal tistemu, ki potrebuje.

     To je potem glavni vir njegovega zaslužka. Za Teslo
     govorijo, da je večina njegovih izumov in patentov pristala nekje v skrivnih
     predalih sistema, nekje v nedostopnih arhihivih in jim je preovedano osvobajati
     človeškegha duha na način, kot si ga je Tesla zamislil.

     Na koncu vedno pridemo do sklepa, da Bog gleda v Materijo,
     da bi razumel, kako naš Svet deluje.

     In da mu Materija nekaj želi povedati.

     Mi pa, ki se rodimo sem kot duše, ker nas nekaj pritegne, ker
     nas privlači… da se sem rojevamo (in ne odnehamo!), vsakokrat sprejmemo, da
     nas Planet, ki mu mnogi pravimo Mati, obleče v Materijo! Rečemo: Mati nam da
     telo.

     Potem Planet, ki mu pravimo Mati, prek našega telesa, ki jih
     naše duše sprejmejo za svoja, govorijo Bogu Željo tega Planeta. Planeta, ki mu
     pravimo Mati!

     Tako se naša Mati pogovarja z Očetom.

     Mi smo pa prevodni – ali pa nismo prevodni! Prevajamo njuno
     Ljubezen, delujemo kot ljubezenski sli, nosimo majhna sporočilca, sodelujemo
     pri Njuni izpovedi neskončne predanosti in hrepenenju. Če hočemo. Če enako čutimo,
     če sebe čutimo!

     In jima dajemo upanje. Da bosta nekoč skupaj in biosta
     poskrbela za nas. Zaradi telesa čutimo vso težo naše Matere – zaradi spomina na
     Očeta pa razumemo, kako brezup Vesolja krčevito išče Odrešitev. In zato smo del
     te Odrešitve.

     Naša Prva Starša… ne moreta komunicirati brez nas!

     Mi smo Njuni otroci in v sebi nosimo značilnosti tako Njegove
     kot Njene. Poleg tega, da imamo v sebi še nekaj svojega, kar je njuno Srce.

     Potem je vzorec popoln, smiseln in živ. Ga razumemo.

     Zdaj pa poglejmo, kaj ta Svet počne!

     Najprej tole: lotil se je razdirati vzorec družine.

     Ko enkrat porušiš osnovni vzorec družine, ki je ponocvitev
     tsuitega, kar se je zgodilo v Vesolju, ko je Vesolje nastajalo, si v Besedi (ta
     je bila najprej in pred svem) zamešal črke, da branje ni več možno, in povezava
     z Začetkom ni več pomembna. Ker ne veš več, kako poteka zgodba, če jo Lucifer
     vsak dan sproti napiše drugačno. Tako kot slovenski parlament, ki sprejema
     zakonodajo, kot se mu sprdne. Brez
     razmisleka.

     Nič ne velja, nobeno pravilo ni več pomembnejše, ne
     najpomembnejše od vseh drugih, ker je vse »useglih«.

     Ker je to tesanje človeka kot božjega bitja šlo tako daleč,
     da je človek izgubil stik z lastnimi čustvi, ne verjame več temu, o čemer
     njegovo srce sanja. Potem verjame samo še v religije in ideologije, v Dogmo in
     Manifest. Manipulator spreminja pravila zdaj že dnevno in nihče ne ve, kakšna
     bodo jutri veljala, ne pojutrijšnjem. Gre za razgradnjo človeške duše!

     To pa je daleč od tega, da bi »centrala« ki jo je postavil Bog,
     delovala neposredno v stiku z Bogom.

     In tu je zdaj težava!

     Zid, ki je med nami in Bogom, mora pasti! In tudi bo padel.
     Mi je prav žal, toda tisti, ki so ga gradili, se bodo morali spoprijeti s posledicami,
     sprejeti bodo morali tudi žrtvovano polovico sebe, ki ni živela, in morali se
     bodo opravičiti vsem izgubljenim polovicam vseh ljudi na svetu, ker so jih
     oropali samih sebe. To boli!

     Ne vprašaj kako si jaz to predstavljam.

     To bo tako hudo, da bo celo mene povleklo, naj grem h
     človeku in ga objamem, čeprav je v življenju naredil grozne reči. In mu bom
     rekel: Je že dobro, nič ne de, ti kar jokaj in kriči… tako prideš do druge
     polovice samega sebe! Ta ti bo pomagala, da boš zopet cel, potem boš ti pomagal
     drugim najti njihovo drugo polovico, ki je bila izgubljena zaradi tebe in tebi
     podobnih.

     Bog Oče bo pa poiskal Mater Vsega v Vesolju na enak način in
     hkrati s tem, kako mi iščemo svojo izgubljeno polovico sebe. Ta je naše
     izgubljeno Življenje. In oba bosta potem poskrbela za nas, ker samo to hočeta.

     Kaj pa mi zdaj počnemo?

     Smo kot nesramni, razvajeni in ljubosumni otroci, ki
     ločujejo svoje prave Starše, in nočejo, da sta skupaj! Ločujemo ju, namesto da
     bi ju spravljali skupaj.

     To se sešteje v vse spore med dušo in telesom (dogmo in
     nagoni!), kar nam ga sugerira Inštitucija za promocijo in prodajo Vere in je
     spor med Duhom in Materijo, med človeško dušo in človeškim telesom.

     Mi smo zdaj enako daleč od naše duše in telesa, kot je Oče
     daleč od naše Matere! Poudarek je na »daleč«!

     Zdaj se pa zamislimo, ali v sebi pogrešamo dušo in telo, ki
     je naše! No, tam smo zdaj – v točki,
     kjer je treba pogrešati, da bi imeli.

  • samsara

   Je že Nostradamus zaznal možnost konca verige papežev.
   Se je sicer morda časovno nekoliko uštel, ali pa so interpretacije nepravilne, ker zadnji papež bi menda moral biti že predprejšnji ali morda prejšnji. Saj ni tako pomembno, boj pomenljivo je to, da je predviden konec papežev, z vsem kar to pomeni.
   Tudi po nekem drugem viru naj bi obstoječe religije bile temeljito prenovljene vsled določenih dogodkov…

  • dob

   Feriss.H, ti govoriš, kot bi šlo za zavestno dogajanje, a je po mojem mnenju zavesten le skok v Luciferjev bazen, vanj ljudje sami skočijo. Toda potem – plavajo.

   Plavajo pa kot vejo in znajo ali morejo. Morejo pa, kot morajo. Mislijo samo na to, da imajo glavo vedno nad vodo, o čem drugem niti ne razmišljajo več, nimajo časa. Zato se na videz vse dogaja samo.
   O večini stvari, recimo o tistem, kar sami počenjo drugim, ne o posledicah tega, kar počno, skoraj nič ne vedo. Ne zavedajo se.
   O kaki odgovornosti pa sploh ni govora. To sicer daje vtis nepremagljivosti, a je samo neumnost in ležernost, ki izhaja iz pripadnosti inštituciji.
   Božja Beseda ni zato, da bi jo ubogali, temveč da bi jo razumeli.

   Negiranje Besede je brisanje črk v božji abecedi, zato ostane Stvarstvo brez razumevanja o tem, kako deluje. In vendar je Luciferjev prst jasno čitljiv.

   Brisanje sledov za sabo o lastnih dejanjih je zato med “ta močnimi” zadnje čase izredno popularno. Približujejo se točki popolne panike. Slišali bomo en kup neumnosti, za katere bodo mnogi mislili, da so pametne, a so samo idiotizmi, povedani na zelo prepričljiv način.

   • Feriss.H

    Huh, dobri stari dob, za vožnjo po tem blatu bi jaz rabil terenca, magari rabljenega, ti pa meni ponujaš razkošne alternative v stilu Lamborghini-Ferrari in podobno. Dekodiranje tvojih abstraktnih grafikonov je za moj 3D mehanski intelekt malce prekomplicirano. Na Naftnih Platformah je bilo pravilo – If you have a problem, take bigger hammer.

    • dob

     Pri podajanju resnic obstaja samo ena nevarnost: da ljudi z njimi prestrašiš! To se zgodi, kio te je strah, ker ne vidiš izhoda iz situacije. Če ga sam ne bvidiš, jim ne moreš dati pojasnila zakaj je to nečesa prišlo, ne kako prideš ven iz tega.
     Sam sem bolj naklonjen temu, da povem in eno in drugo, po možnosti s humorjem tistega, ki je videl konec filma. Zato ga panika ne zagrabi in je tudi ne prenaša naprej ali jo spodbuja.

     Dogajanje okrog nas je logično. Prav je, da razumemo in v tvojem izvajanju ne vidiš prav nič narobe, kvečjemu mi je bolj jasno, da imaš lastno izkušnjo z norci, ki vsiljuejo ljudem, svoj umazani manipulatorski načrt. Lovijo ljudi v svojo mrežo! Ti pa to poveš brez ovinkarjenja.

     Ko se že o tem pogovarjamo, bom povedal, kaj je, po moje, moja vloga tule na portalu, med ostalimi kolegi komentatorji.
     Povedati jim, naj se ne bojijo, naj bodo hrabri, naj varujejo Boga v sebi, kot bi pazili na malega otroka v sebi. Ta otrok bo zato njih varoval in jih vodil, ker jim bo zaupal.
     Jaz že vse življenje varujem tega otroka v sebi.
     Za nič na svetu ga ne bi strašil! Objamem ga in mu pravim: Jaz sem tu.
     Kadar se s kom tu na portalu ujamem, tako da se razumeva, potem moj otrok in njegov otrok komunicirata mimo najinih možganov, ker razumeta govorico, ki je nad našo sposobnostjo videnja Resnice. Še nekaj časa bo tako, zato moramo svojega notranjega otroka varovati in nanj paziti.

     Otroci Resnico že zdaj vidijo. Mi se jim približujemo in ne oddaljujemo. Oni bodo naše vodilo, če vse zgrmi v NIČ!

     Ko te tvoj notranji otrok prime za roko, veš da se ti nič ne more zgoditi.

     • Feriss.H

      Verjetno bi moral nekje vriniti opombo da delam bistveno razliko med Vatikanom in Krščanstvom kot vero in civilizacijsko prvino. Vera – Bog in ostalo kar gre s tem je v življenju posameznika lahko edina medicina, pa naj je samo placebo, ko je ali se zgodi najhuje. Na primer ko starši zgubijo otroka (verjetno najhujša izkušnja). Obstoj Boga ali nekega Stvarnika ne mislim niti omenjati, nimam ne kvalifikacij ne avtoritete za kaj takega. V mojem simple 3D svetu o nečem nekaj vem, ne vem, poskušam zvedeti – verjamem pa v nič. Upam pa da tisto najhuje ne bom nikoli izkusil, ker dvomim da racionalno-iracionalno verovanje lahko zadostno ublaži take udarce. Mnenja sem da je zmerna doza vere, če ni spolitizirana ali drugače zlorabljena, kot Božji dar, pa bil pravi ali ne.

     • Feriss.H

      Sem pa opazil nekaj zanimivega in ne vem če je v tvojem brskalniku enako – namreč iz indexa pod tematiko AKTUALNO ali SVET nikjer ni več najti tega članka, IZGINIL je kot po nekem “čudežu”. Imam vtis da to ni slučajno. Verjetno da debate te vrste pač niso kosher. Tale članek in komentarji so zdaj za naključnega obiskovalca v revirju neobstoječe, škoda.

     • dob

      Pogosto se mi dogaja, da nekomu nekaj odgovorim ali preprosto napišem, potem pa vem, da nihče ne vidi, ker je članek šel z naslovne strani.
      Rečem si: pa kaj potem! Jaz sem napisal enako, kot bi govoril mnogim.
      Ne šparam se zaradi tega, če odgovorim sdamo enemu, pa tudi ne, če ta eden nikdar ne prečita odgovora.

     • Feriss.H

      Ne ni vic v temu da je šel z naslovne strani, to je normalno, šel je povsem iz indexa arhivov. Najprej je bil v AKTUALNO, potem so ga prestavili v rubriko SVET in od tu je povsem izginil. Do članka se lahko pride samo preko email linka ali pa če si shranil link, tako namreč počnem jaz. Tudi drugod počenjajo podobno če se im to zdi “potrebno”

     • dob

      Med nami in uredništvom ni komunkacije.

 • Nada

  Me zanima, če bodo po radiu Ognjišče kaj poročali o tem? Vsakič, ko poslušam njihova poročila, poročajo o tej tematiki ideološko povsem enako kot rtv, pop tv in podobni.
  Ta italijanski nadškof je seveda povedal resnico. Narode Evrope načrtno okupirajo, domači pomagači pa še dodatno sankcionirajo lastne narode in sodelujejo v njihovi pogubi in narodomorilskih aktivnostih.

 • Olga

  Čestitke, nadškof Liberati! Jasno in glasno! Tudi v Sloveniji živimo v revščini, vlada se pa ukvarja z nadstandardnom za NEZAKONITE MIGRANTE na račun davkoplačevalcev, ki jih na vse mogoče in nemogoče načine obdavčuje in uničuje! To je genocid, saj levaška vlada za svoje politične cilje – volivce, uničuje Slovenijo!

  • Steiermark

   Ja, papež – antikrist!

 • zaton

  “Begunci so v svojih pravicah popolnoma izenačeni z državljani Slovenije”, tako pravi naše ministrstvo za notranje zadeve in zato ministrstvo ni dolžno obveščati lokalnih skupnosti o namestitvi “beguncev” v stanovanja, ki so v lasti države ali pa zasebnika, saj gre za običajno sklenitev najemne pogodbe med lastnikom in posameznikom, ki bo za najem plačal ustrezno najemnino.

  Jaz pa pravim, da je država dolžna obveščati občane oz. lokalno skupnost o nastavitvi “beguncev”, saj smo plačniki njihove najemnine davkoplačevalci. Ali si jo morda plačujejo “begunci” iz lastnega žepa?

  • južnificirana_si

   ni res , da begunci imajo enake pravice, kot slovenski državjani. slovencem, ki so brezdomci država ne plačuje ne najemnine , ne zdravstvenega zavorovanja….. begunci imajo več pravic kot slovenci, ki so brezdomni

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • RATATA

    kako me moti tvoje ime!
    Kaj si imela v mislih, ko si si ga nadela?

  • Steiermark

   Tako je , Zaton, samo ta rdeča zalega, sovražno nastrojena do Slovencev v Sloveniji, po miloševičevo “nečuje dobro”! Sicer banda nebi gobezdala, da imajo “begunci” in migranti enake pravice kot mi, državljani, ki smo in jo še, našo deželo – gradimo, vzdržujemo, prisilno pa predvsem, te muslimanske vsrane riti, medtem ko za prave Slovence, obubožane in brezpravne, pa ni niti sence socialne pravice!

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • karlina

   No, če je temu tako, potem naj dajo vsakemu drzavljanu SLOVENIJE, ki nima dovolj sredstev za prezivljanje, vsaj 500 eu, oz. nudijo trikrat dnevno topli obrok, vsakemu drzavljanu toplo in varno domovanje, vsakemu drzavljanu vse, kar pripada človeku, da ne bo lačen, da ga ne bo zeblo, skratka vse materialne dobrine, potem pa naj nabijajo, da imajo migranti iste pravice, kot drzavljani, banda pokvarjena.

  • RATATA

   So izenačeni razen v tem, da begunomigranti nimajo pravice biti pod pragom revščine, kot Slovenci!

 • tramal

  Pokončen pošten in odkrit nadškof.Ne spreneveda se in pove čisto resnico in ve da tako naprj ne gre.

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Antonius

  Italijanski nadškof ni izgubil živcev, on je samo naglas povedal, kako se bobu pravilno reče bob.
  Bi bilo pa imenitno, če bi dotični nadškof zares izgubil živce in bi vatikanskega papeža zaradi njegovega blebetavega razumevanja šerijatarjev poslal vsaj v tri krasne.
  Murskosoboški in novomeški škof bi morala ljubljanskemu S. Zoretu tudi nameniti kakšen bob, ker gre z njegovim prilizovanjem ‘cerarjevi politiki, ki Slovenijo poseljuje z muslimanskimi šerijatarji absolutno predaleč.
  Saj je že muslimanski Grabus po slovenski tv javno dopovedoval Slovencem, da bo čez trideset let Slovenija muslimanska.
  Pamet v glavo in volite SDS, ali se pa počasi naučite ‘allahu ‘akbar.

  • Slovenija moja dežela

   tud jz sem mislu da lahko SDS kaj naredi pa ni nič od tega,vsi so isti šmorn. Že zdavnaj bi lahko mel referendum, pa nič. Edino Čuš se je opogumil. Lahko bi SDS preko svojih lokalnih enot zbirala podpise, pa nič. Hebe se vsem skupaj. In ni edino ta nadškof tako pogumen,tudi med našimi duhovniki imamo nekaj tako pogumnih,le tega Zoreta bi mogu eden mal na trdo prijet, pa papežu bi jih tudi bilo treba oreng napet. Vsem tem se tudi hebe,ker so zaščiteni kot polhi v luknjah. Edino takrat se morebiti kaj zgane,ko tjih bo dobil kateri od politikiov ali njihovih držin,ko bodo deležni blagoslova ilegalcev

   • Antonius

    “Slovenija moja dežela” in defetizem pa res nimata kaj pametnega početi skupaj!
    Volite pogumnega Čuša pa boste vsaj na osebni ravni zmagali.
    Čudi me, da ravno pri najbolj državotvorni SDS izpostavljate uravnilovski “=be se jim za vse skupaj”?!
    Dajte nam zaupati, kaj ste vi do sedaj naredili za Slovenijo vašo deželo?!
    Jaz sem za Slovenijo vašo deželo prestal slabih 400 ur pred sodiščem v dežju, vročini in mrazu!
    SDS je v kontekstu našega volilnega sistema v vladi in opoziciji naredila kolikor je zmogla, vi pa po uravnilovsko SDS je vsega kriva.
    Najbrž, da je Slovenija bolj slabo vaša dežela, ker je defetizem zadnje, kar Slovenija ta trenutek potrebuje od vas.

    • Vera

     Čušek baje preveč rad pogleda globoko v kozarec .

    • Slovenija moja dežela

     trenutno govorimo samo o ilegalcih,migrantih in neaktivnem delovanju političnih strank.Osebno nisem stal na dežju,sem pa vsakodnevno aktiven, glede ozaveščanja ljudi da je Slovenija naša dežela, da jo moramo spoštovati in ceniti, da je Slovenščina naš jezik, da ne smemo pustiti zemlje drugim,…, v krogu svojih sodelavcev,prijateljev,bližnjih,..

     • Antonius

      Vaša vsakodnevna aktivnost v dobro Slovenije mi ne deluje prepričljivo.
      Povzdigujete nekega Čuša, ki se je z očetom ponujal po vseh mogočih strankah in kritizirate SDS, ker je po vaše, vsega mogočega kriva.
      Jaz se v krogu svojih doletnih znancev o politiki sploh ne pogovarjam. Če me kdo kaj vpraša, mu odkrito in argumentirano odgovorim.
      Nekaj povsem drugega so pa komentarji na NOVI 24TV. Tukaj pa ne na 4 oči, tukaj javno kritiziram nesprejemljivo in zagovarjam mojo domovino Slovenijo.
      Zavedajte se tega, ko javno pišete, komentirate in ozaveščate za svojo domovino Slovenijo.

   • Steiermark

    Zakaj pa ti ne “zbiraš” podpisov, če se ti ne “hebe” za Slovence in Slovenijo, tako kot rdečkarjem? Združi se s čušom in v akcijo! Vendar pa sam veš, da iz tega čušovega gobezdanja nikoli nebo nič, ker je navade oportunist, ki nima jajc in svojega jaza, kateremu najbolj “gre na živce”, da se SDS zavzema, da se razčisti pojme in zgodovina iz preteklosti, ko so nas isti rdeči jugosrbski hlapci tlačili in klali! Sedaj jih bo pa enostavno, v “fizičnem opravilu” – klanju, zamenjali musliči, ki so že za svoje usluge bogto, vnaprej poplačani (če ni tako, pa razloži, zakaj moramo dati 2.000 E za enega vsranega muslija, ki je prišel v Slovenijo z namenom islamiziranja ljudi ali pa klanja, medtem ko imamo veliko ljudi, ki so garli in plačevali davke in še jih plačujejo, pa nimajo niti toplega doma, kajšele najnovejši tip TV, nimajo niti za prehrano dovolj, ob 450 E penzije, ki jim jo , kot miloščino namenjajo (čeprav so si jih sami prigarali……v 40 letih garanja) vladajoči jugordeči paraziti – uničevalci Evropsko-slovenske kulture in vrednot, ter roparji našega premoženja! Fuj, golazen rdeča uničevalska!

    • Slovenija moja dežela

     Ja,zakaj pa so politiki plačani iz naših žepov? Da bomo mi namesto njih zbirali podpise? Potem ne rabimo nobenega politika in ne strank. Čuša ne poznam, ampak vsaj bleknil je nekaj,kar si drugi ne upajo ,ali pa nočejo.Če mene vprašaš ,jaz ne bi dal niti centa za nikogar razen za poštene Slovence. Tudi za slovenske barabe ne bi nič dal,nasprotno , pobral bi jim. Strinjava se v vsem, le v tem ne,da so pač stranke tiste , ki morajo zastopat naše interese. Dajmo, pišite stranki naj nekaj ukrenejo,jaz sem že.

     • Olga

      Vseglihar!

   • Olga

    Kaj pa lahko naredi opozicija? Kakšne inštrumente ima? Ali ni SDS edina aktivna stranka? Kdaj so že zahtevali varovanje meja! Če bi bili na oblasti, horde ne bi hodile skozi Slovenijo, ampak bi si jih Merklova vozila v Nemčijo! Predlagali so tudi narodno gardo! Francozi jo že ustanavljajo! Kaj pa mi??? Vlada si je delala norca iz SDS! Zdaj pa gasi požare!

    • karlina

     +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Fogglof Tunnek

  Pomembno obvestilo: Izšel je nov slovenski roman: “Haložani so mi povedali”

  “Haložani so mi povedali, da me je verjetno iskal en stekli cucek z očali. Rekli so, da je najprej tulil… tuuuuuuuuuuunek…tuuuuuuuunek….tuuuuuuuunek… sline penaste so mu iz gobca tekle. Ko je obupal od tuljenja je začel renčati… garrrrrrrrrrrrrrfi…garrrrrrrrrrrrrrfi….garrrrrrrrrrrfi…in vidli so veliki stoječi rdeči korenček med njegovimi zadnjimi nogami…garrrrrrrrfi…garrrrrrrrrrrrrrfi… Žalosten je zapustil Haloze!!!” … Mislim, da vem za koga gre. Smili se mi…resno mislim… Upam, da fsaj najde svojo ljubezen … http://rule34-data-010.paheal.net/_images/16fb835847a363593f6a756463e3cf9f/313924%20-%20Garfield%20Odie%20animated%20sextoon.gif

  • Steiermark

   Po tvojem podrobnem opisu bi rekla, da si to ti, sam – ko si se gledal v špegl – malo preveč si bil zadet od šmarnice in efekt je tu! Veš, sicer mislim, da je tebi o tem prepozno razlagati, ampak šmarnica uniči možgane (ozri se po svoji družini, če že sebe ne vidiš)!

 • neny

  pogumne misli o zatonu Evrope. Bravo škof, verjetno eden izmed redkih, ki se razume v evropsko krščansko lahkomiselnost, ki se je prepustila migrantskemu zasužnjevanju in si to upa povedati na glas.

 • Dragan Krstič

  Tunek, iz krogov blizu vlade sem izvedel da te je iskal en od sodelavcev sekretarja Šefica s prošnjo če bi k sebi sprejel kakšno muslimanske mlade fante iz Afganistana. Pomagali bi ti obdelovati tvoj vinograd pa še Juliko če jo ti ne moreš. Kot anarholiberalni levičar gotovo obožuješ begunce iz Jutrovega. Lahko pa tudi kakšne krepke mladoletnike iz sahelske Afrike.

  • janez cepec

   zgleda, de maš ti skomine po takeleh mladih fantih, sam ti je narodn prznat. zdej, verjetno teb ne bi obdelval vrta, babo bi ti flodral, če jo sploh maš (za kamuflažo), ti bi pa seveda rad vidu, de bi se teb posvetil, ane?

  • Steiermark

   Poleg vsega, bi se tudi njemu osebno “zahvalili” ter ga uporbili kot “domačo kozo”, ker je njim prav vseeno ali jim pride v kremplje tunekova žena, sin, kakšna domača žival ali pa tunek sam!

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • garfi

  so tudi domoljubi v cerkvi poleg levakov in njihovega multikulti “papeža”
  tudi pri nas recimo teolog Štuhec in škof Štumf, župnik Turinek

 • Franjo Trojner

  Tudi sam jih počasi izgubljam! Vlada je pod pritiskom domače javnosti in migracijskih razmer v EU v parlament poslala nov zakon o tujcih. In glej ga zlomka proti tej noveli, ki zaostruje pogoje za vstop je protestiral generalni sekretar sveta EU, ker bi naj ta novela bila v nasprotju evropske konvencije o človekovih pravicah. A ni to hinavščina evropskih funkcijonarjev vas vprašam???? Ko pa jih je slovenska in še katera EU vlada predlani prosila za pomoč in dobesedno prosila za novo enotno zakonodajo/pristop na tem področju so pa ostali nemi in rešitev in odgovorov NI BILO!!!!! Zelo sem razočaran, zaskrbljen tudi zaradi odklonilnih mnenj.in protestov nad predlagano novelo o tujcih od naših predstavnikov Amnesty International in raznoraznih strokovnjakov tudi našega ustavnega prava, ki so predlagano novelo o tujcih dobesedno raztrgali.Baje bi naj bila predlagana novela o tujcih v nasprotju z źenevsko konvencijo, v nasprotju z listino UNHCR/ CENTRAL EUROPE/evropsko konvencijo o človekovih pravicah in celo z slovensko ustavo??????Ma saj to je absurd!!! Po tem takem slovenskega človeka na svoji zemlji in domu ne ščiti nihče, ne ženevska konvencija, ne Amnesty Internationsl in ne svet Evrope z svojo zakonodajo, enako velja za vse ptebivalce EU. Pa saj to ne more biti res!!! Ta predlagana novela o tujcih bi naj zaščitila slovensko državo, ljudi in premožrnje samo v primeru, če bi se dogodilo, da bi se na naš teritorij ponovno zgrnile trume migrantov za katere mi ne bi bili spodobni poskrbeti in tudi v primeru, če ti ne bi mogli naprej v Abstrijo, Nemčijo itd in bi ostali tukaj. Vemo,da tudi Avstrija in Nemčija zaostrujeta azilno zakonodajo in omejujeta vstop. Prav iz tega razloga se mi pistavlja vprašanje ali svet EU in vsi naši slovenski tolmači zakonodaje, ki so proti sprejetju ptedlagane novele o tujcih želijo, da Slovenija postane žep za migrante???? To je bila želja Merklove še ne tako dolgo nazaj.Oni so samo proti, ne povedo kaj pa narediti v primeru, da tu ostane več stotisoč velika množica migrantov, ki ne bo mogla ne naprej in ne nazaj ????? Kaj bod takrat povedali ti veleumi in kaj storili???? Prav nenormalno.se mi zdi, da v svojem domu na svoji zemlji.uživam manj pravic, kot vsi tisti, ki prihajajo. Še najbolj pa je žalostno, da nas ne ščiti nihče, nobena konvencija in ne listina, zakonodaja EU n niti slovenski iz državnega proračuna/torej od državljanov Slivenije financirani predstavniki slovenske podružnice Amnesty International. Opravičujem se v naprej, morda sem kaj narobe razumel, a tak vtis sem dobil, ko poslušam in berem raznorazne odaje in članke o tej temi v naših medijih.

  • Milena

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Razocarana

   Noben zakon ali novella ne zahteva od držav da morajo v svojo državo spuščati ilegalne migrante, kar vsi ki ne vstopajo iz vojnih območjih to so, ker nobena država ki meji na našo ni v vojni. Poleg tega pa nikjer tudi ni zapisano da morajo Evropske države na svoje stroške sprejeti in namestiti ilegalne migrante, čeprav se vsi pro-migrantski aktivisti, vključno z IA in raznimi Eu uradniki obnašajo kot da je.

   Če bi EU upoštevala zakone, nihče izmed ilegalnih migrantov ne bi smel vstopiti na Evropska tla, ter bi morali biti napoteni na uradne kanale izven Evrope, da si uredijo vse za legalno migracijo. S tem ko jih je Merkel povabila, je kršila konvencije EU in bi morali biti tožena za zlorabo položaja in vsi vpleteni v namestitev ilegalnih migrantov v Evropi na račun davkoplačevalcev za zlorabo javnih finance.

   • Franjo Trojner

    Se popolnoma strinjam, prav zato velja moje začudenje/ogorčenje nad vsemi tistimi, ki so proti novi predlagani noveli o tujcih, še bolj sem osupel in razočaran, pa tudi ogorčen hkrati ker tako mislijo in nas v to prepričujejo celo naše gore listi.

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • drzavljanslo

   Ah, to so finte slovenske levice. Enako kot z izbrisanimi, zaporniki in cigani. Vse to je vnaprej zrežirano v Murglah. Najprej napišejo nek predlog zakona v korist Slovenije (ki ga v resnici niti pod razno ne želijo sprejeti) in hkrati angažirajo bataljon tisočev iz nevladnih inštitucij, ki v istem trenutku razpošiljajo panična pisma po mednarodnih organizacijah in EU. Stara finta. Pred Slovenci izpadejo kot pozitivci saj so “hoteli” sprejeti za Slovenijo koristen zakon, vendar jim je to EU preprečila :) Seveda tisti iz NVO v svojih pismih, ki jih pošiljajo naokoli, lažejo in pretiravajo. Tujci sploh nimajo poštenih informacij. To počnejo jugoljubni levičarji že 70 let.

 • Dragan Krstič

  Janez cepec ne želim ti konkurirati pri mladih fantih, pa nikar se ne skrivaj za nickom ampak razgali svoj priimek. Verjetno pa se priimek sklada s tvojim IQ.

  • janez cepec

   mejčken te j’ pa przadeu, resnica boli, ni kej. zgleda pa, de si Tuneku tud Julike fouš, ka-li?

   • Dragan Krstič

    Janez cepec, resnica res boli, tvoj IQ je res ekvivalenten tojemu nicku. Je paočitno da se tega ne zavedaš.

 • Caetano

  Ne vem zakaj papež ne posluša tega svarila ali se že pripravlja kako bo živeti pod šeriatom?

  • Vera

   Tega papeža so nastavili prav zato, da se udinja vsem , ki si tega želijo . Vsa čast nadškofu,ki je upal naglas povedati ” pravo resnico ” !

   • Caetano

    Zdaj ali dela z roko v roki z evropskimi elitami ali pa se je uklonil temu, da bo Evropa islamizirana oziroma bo v njej divjal jihad. V obeh primerih je rezultat isti.

   • renee

    Ta papež je samo podaljšana roka črnega papeža.

  • Steiermark

   Caetano, ta papež je pravi antikrist in je začel s svojim “poslanstvom”, takoj na začetku, ko je “blagoslovil” buzije ter jim dal “odvezo” za njihov način življenja – namesto da bi se zavzemal, da se tem revežem pomaga ozdraviti – z psihiatri, psihologi itd. Takoj nato je “blagoslavljal” množice islamistov, prihajajoče tako iz afrike, kot azije – razširjevalce njihove mohamedanske vere in šeriata! Potrebno bo pomesti z vsemi tem, posebaj s tistimi, ki nam jih vsiljujejo in uničujejo evropske krščanske enote ter nas delajo za njihove sužnje in 2. razredne!

   • Caetano

    Kakorkoli s tem, ko je pozval vse župnije v Evropi, da sprejemajo imigrante je hotel razširiti svojo politiko na vso katoliško skupnost. Na srečo mu ni v celoti uspelo.

   • Vera

    Prejšnjega nemškega papeža so zato odstavili, da ta južnoamerikanec dela kar hoče .

  • samsara

   Papež je nastavljenec lože, vse ostalo, posvetno in religiozno je kulisa in iluzija ‘ovčic’.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte desnosučni…brezpredmetno razpravljate o papežu Frančišku… Njega je tudi nastavil Milan Kučan iz Murgel…Udba kuda, Udba svuda !!!… Milanova moč daleč presega meje Slovenije…vi na desnici ste za njega mala malica !!!

  • dr Janez Sveti

   Daj ga srat? A Frančiška tudi? A potem je Rode udbovc?
   DR Janez Sveti mučenik

  • nevtrino

   Je kje idealno ? Ampak toliko gnoja, kolikor ga je na levo-sredinski sceni, pa ne najdeš nikjer ….

 • RealRevolution

  Evropa v duho poganstva in ateizma…
  Pravilno se je izrazil morda je takih v nekaterih drzavah vecina.Npr ti sovi ko jih nekateri tako gledajo na pop,planet,akanal so katastrofa.Poneumljenje tako bolj inteligentnih in manj.Ce skoz take stvari gledas.Pamet je pa na 1000 stvari skupaj ne samo iz inteligence…

  Slovenija ce bo kdaj imela res svojo drzavo mora imeti temelje na trdni skali.Temelje krscanstva(med drugim vse je v svetem pismu).
  “Odstrani hudobnega iz svoje vrste”
  Take stvari se more spostovat in to je najmanj.In ne zaradi oblasti ampak zato ker je pravilno!
  Potem da drzava moznost za nove vernike,prave vernike ce ima drzava prave temelje.
  V 21 stoletju je zmeraj vec varljivih,hinavskih,hudobnih,slabih,vlacugarskih in v resnici so luzerji.Stvari ki vplivajo lahko zelo slabo.In samo tako lahko tako se lahko drzava z prebivalci ubrani.
  Se nekateri si raje neki po svoje predstavljajo cisto drgace in imajo raje fantazije…
  BOG JE SAMO EN!

  • RealRevolution

   Prej ko kdo migranta preganja naj se vprasa kaj je pa sam pogan in ce slucajn ne mesa temeljov z njimi?Aha zato pa se to dogaja butast loj…
   Potem se ta kazen tice vseh ker je obsirna in so jo zakuhali vecina prebivalstva.Politika je samo smetana na koncu da je kliknila na gumb tako kot druge stvari(ne samo politika vecji problem so VELIKANSKI ZLOVESCNI LOBIJI!)
   Vglavnem za te migrante je zadolzena politika ki jih v najhujsem mrazu spusa v evropo.Krvosesi ki vsepovsod lezijo in lovkami hocejo kontrolirat slabe stvari.In se lezerne ljudi z razlicnimi zavbami spravljajo v obup in da zaidejo.Saj nekaterim pase …
   Glede teh migrantov se NE SME POZABIT KDO JE RESNO KRIVEC ZA TO.In najebemo vsi skupaj.Vsi,vsak pol najebe.
   POP tv povzrosa stres ker tako panicno kaze vsako stvar(delajo strah njih je pa se bolj).O SDS predlogih sploh ne kazejo edino ce je patrija.Potem cel mesec vsak dan kaze tist.In potem tisti ki razmisljajo butasto verjamejo tud ce te kdo neki obdolzi brez dokaza ali da se lahko zgodba poveze skup.Samo neki napamet…Takega lahko naserjes da je nekdo po strehi hodil pa bo v nekaj dnevih vedla vsa vas.

 • RealRevolution

  False sound ko cujes tisto o marsu.
  Ko se bojo odpravili na mars.Tu bistroumni nasedejo.Nas planet je poseben in ljudje.Delajo pa na tem da bi mislili da smo se en planet vec od triljonov miljard,miljard…
  Ljudi prilazujejo sibke,diktatorje mocne.Delajo pamze iz ljudi.Kot da samo se en clovek vec in planet vec.To se skusa z razno propagando…Na koncu imajo zgovor tak kot ta citat od Stalina.
  “The death of one man is tragedy.The death of millions is statistic “.
  V resnici pa samo se en diktator brez volitev vec…

 • dr Janez Sveti

  Svetujem, da Cerkev dovoli župnikom pomagat v dobro krščanske vere, delat otoke. Javno.
  DR Janez SVeti Pop

  • jan

   Svetujem, da daš dober zgled, na primer pred ljubljansko stolnico. Lahko si omisliš majhen harem in pokažeš vesoljni Sloveniji, da si dec, mačo pravi…

   • MEFISTO

    Zdaj si ga pa zadel v najbolj bolečo točko.

    • samotoje

     V najbolj slabotno točko.

   • dr Janez Sveti

    Imam vse v okviru trenutnih zakonov.
    Dr Janez Sveti Klasik

  • dob

   Ne, oni samo druge nagovarjajo naj delajo otroke, potem jim pa pravijo, da grešijo in da smo vsi rojeni v grehu.

   • Zgornji

    Rojeni Smo v grehu, Ja, žal, in zato tudi grešimo Žal Vsi. Samo otroci , ki so se inkarnirali z Duhovno Oploditvijo so Manj grešni . Žal pa je takih Čedalje manj in manj na tem planetu . Šele z Prihodom Nove Dobe, bo to spet Zalaufalo , torej , nekje v drugi polovici naslednjega desetletja, po Koncu Sveta . Lp do tedaj.

  • nevtrino

   Bi vi res potrebovali nekatere otoke, prav res.

   • dr Janez Sveti

    Jih že imamo.
    DR Janez Sveti Plodoviti

   • Zgornji

    Ja, saj jih ima, ampak, ker so tako pokvarjeni kot je on, potem se nam res Preslabo piše !!! ! !!!

 • jan

  Vsakdo, ki zna šteti do dva, lahko sam ugotovi, da nas globalisti, ki vodijo Zahod, zavestno pehajo v nacionalni samomor. Ne le nas, temveč vse evropske narode. Evropski politiki pa kot uročeni ponavljajo politično korektne mantere, ki pomenijo toliko kot “počivaj v miru, Evropa, domovina moja, za vedno pogubljena…”

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Caetano

  Na to uho sliši le malo škofov:

  https://www.youtube.com/watch?v=GxUGs1zmFeQ

 • MEFISTO

  Danes sem na neki tuji televiziji pobral, da je bseda islam v prevodu pokornost – pokorščina.

  Torej smo neumni, ker se branimo spokornih služabnikov, večinoma celo zelo izobraženih, kakršne nujno potrebujemo.

 • miha57

  Če pa imamo Islamskega papeža !

  • karlina

   Ne govori neumnosti in ne širi lazi, kajti papez vedno pravi, da je treba pomagati tistim, ki so pomoči potrebni, vendar je treba najprej poskrbeti za svoje drzavljane, nič drugega, veš.

 • tramal

  V svetem pismu v razodetju piše da se bo sam satan usedel na božji prestol na zemlji.Res je za razmisliti nekatera početja ki se dogajajo danes.

  • samsara

   To so diabolične energije.
   Kdor se jim ne upre jih podpira. Vemo kdo so tisti, z imeni in priimki. Ko bo šlo tole neurje mimo, pridejo na vrsto za obravnavo.

   • sunday

    bojim se, da bo neurje ostalo vsaj dokler bo eden sam podganji iztrebek na naši zemlji!!!

 • samsara

  “Narobe svet: vlada pomaga nasilnim migrantom, lačni Italijani pa brskajo po smeteh”

  Velja popolnoma isto za Slovenijo in še za marsikatero državo znotraj ‘samouničevalnega projekta EU’.

 • renee

  Italija je že tako al tako v globokem dreku.

 • samsara

  Levičarji so se odločili zamenjati volilno bazo ;-)
  Ene ovce postrižene in se začenjajo kujati, pa je potrebno uvoziti nove, ki samo blejajo in se pasejo.

  • nevtrino

   Se ne samo pasejo, temveč z levičkarji skupaj grozljivo zajedajo in zažirajo.

 • renee

  Complimenti Carlo!

 • dob
 • Hun

  dobr da prizna da je Vatikan dobesedno zaspal na lovorikah

 • garfi

  Islam v EU je v velikem porastu: Desetina majhnih otrok v Angliji je muslimanske veroizpovedi. Na Jesenicah blizu 20 odstotkov muslimanov.
  Če na tem mestu omenimo še Slovenijo, ki ima 2,6 odstotka muslimanov (v tabeli je delež 2,4 %, ker so podatki v tabeli nekoliko starejši), pretežno Bošnjakov iz Bosne in Hercegovine in Albancev, ki so se priselili v Slovenijo.
  V Sloveniji je muslimanov največ v Ljubljani in na Jesenicah. V Ljubljani je muslimanov 5 odstotkov celotne populacije, v Jesenicah pa je muslimanov kar 18 odstotkov, oziroma že blizu 20 odstotkov, kar gre pripisati tamkajšnji industriji, v kateri so se zaposlovali v veliki meri priseljenci iz Bosne in Hercegovine.
  http://www.dossierkorupcija.com/novice/?p=18015

 • garfi

  Evropski demografski kazalci kažejo, da se število muslimanov v Evropi hitro povečuje.
  Če vemo, da je v Evropi pretežno starejše prebivalstvo tisto, ki ima avtohtono kulturo, in če vemo, da je rodnost muslimanov veliko višja kot rodnost večine preostalega prebivalstva, lahko sklepamo, da bo v Evropi zelo hitro prišlo do situacije, ko bo prevladujoča kultura in vera v Evropi postala muslimanska.
  To bo imelo daljnosežne posledice na Evropo. Med drugim se bo zgodil tudi zdrs sedaj pridobljenih svoboščin, ki jih EU tako rada propagira. Te se bodo zaradi narave islamske religije, ki zapoveduje številne prepovedi, najbrž ponovno ukinile, Evropa pa bo po vprašanju človekovih pravic začela nazadovati.
  Islamizacija Evrope je postala evropska realnost, ki pa se bo zgodila veliko prej, kot mnogi predvidevajo.

 • AlojzZ

  V O J N A

  Jezus je bil nenasilen, v govoru na gori poziva k nenasilju. »Ne upirajte se hudobnežu, ampak če te kdo udari po desnem licu, mu nastavi še levo« (Mt 5, 39). V tem smislu nekateri odklanjajo vsako uporabo sile in so za radikalni pacifizem.

  Radikalni pacifizem
  Radikalni pacifisti so prepričani, da je v skladu s Svetim pismom edino popolna odpoved kakršnikoli uporabi sile. Ali Kristus res zahteva, da na nasilje odgovorimo z nenasiljem in pripravljenostjo na mučeništvo? Če bi taka trditev držala, se ne bi kristjani smeli postaviti po robu turškemu ladjevju pri Lepantu 1571, kar bi imelo za posledico, da bi Turki zasedli Evropo. Ne bi se smeli vojaško zoperstaviti Hitlerju. Kakšna bi bila danes Evropa in svet, si lahko predstavljamo. Ženi, ki jo nekdo skuša posiliti, ne bi smeli priskočiti na pomoč. Protestantski teolog Karl Barth je kritiziral stališče zahodnih držav, ki so v času pred 2. svetovno vojno hotele mir za vsako ceno. Ravno ta drža je naciste opogumila, da so začeli vojno avanturo. Sam Gandhi je v drugi svetovni vojni pristal na rekrutacijo v indijske čete, da bi se boril proti Hitlerju. Papež Janez Pavel II. pa je izjavil: “Mi nismo kakršni koli pacifisti! Ne želimo miru za vsako ceno. Mir mora biti delo pravičnosti!” Radikalni pacifizem sicer izgleda herojski, vendar s svojim radikalnim odklanjanjem nenasilja spravi napadalca v skušnjavo, da uporabi silo. Računa namreč, da bo z lahkoto prišel do “plena”, ker se nasprotna stran ne bo branila.

  Nauk Cerkve
  Cerkev sicer podpira vsa prizadevanja za mir in želi, da bi se vsi spori uredili v duhu medsebojnega spoštovanja in razumevanja. Vendar priznava pravico do samoobrambe. »Dokler bo obstajala vojna nevarnost, dokler ne bomo imeli pristojne mednarodne oblasti, ki bi ji bile na voljo primerne sile, vse dotlej vladam, ki so izčrpale sleherno možnost miroljubnih pogajanj, ne bo mogoče odreči zakonito pravico, da se branijo« (KKC 2308).

  Pogoji za »zakonito obrambo z vojaško silo« so:
  • “da bi bila škoda, ki bi jo napadalec prizadejal narodu ali skupnosti narodov, trajna, velika in nedvomna;
  • da so se vsa druga sredstva, da bi temu napravili konec, izkazala kot neizvedljiva ali neučinkovita;
  • da se združi več resnih pogojev za uspeh;
  • da uporaba orožja ne bo imela za posledico hujšega zla in hujših neredov, kakor pa je zlo, ki naj bo odvrnjeno. Moč modernih sredstev razdejanja ima zelo veliko težo pri ocenjevanju tega pogoja” (KKC 23o8).

  Po mnenju Cerkve je vojna nujno zlo, ki se mu vedno ne da izogniti. Vendar tudi v času vojne veljajo nravne zapovedi. »Treba je spoštovati in človekoljubno ravnati s tistimi, ki se bojujejo, z ranjenimi vojaki in ujetniki« (KKC 2312). Cerkev zavrača slepo pokorščino v vojski. »Obstaja moralna obveznost upreti se poveljem, ki zapovedujejo genocid« (KKC 2313). Nihče se torej ne more izgovarjati, češ da je izpolnjeval le povelja nadrejenih.
  Prav tako Cerkev obsoja »vsako vojno dejanje, ki meri na uničenje celih mest ali obsežnih pokrajin z njihovim prebivalstvom brez razlikovanja« (KKC 2314). Vojno z atomskim, biološkim in kemičnim orožjem pa označi Katekizem »za zločin proti Bogu in proti človeku« (KKC 2314).

  Karizma nenasilja
  Je potem govor na gori le nedosegljiv ideal? Nikakor. Kristjan si mora prizadevati za mir. Pripravljen mora biti rajši pretrpeti krivico, kakor da bi jo sam delal. Njegova osnovna drža mora biti ljubezen in odpuščanje tar pripravljenost na spravo. Ima pa seveda tudi pravico na samoobrambo. Še posebej tisti, ki mu je zaupana skrb za dobro skupnosti. Vendar radikalnost govora na gori ostane. Posameznik lahko začuti oseben klic, da se po Kristusovem zgledu odpove zakoniti obrambi. Kot nekdo, ki čuti klic k »neoženjenosti zaradi Božjega kraljestva«. Vendar taka »karizma nenasilja« ne more postati dolžnost za vse kristjane, kot tudi ni »karizma neoženjenosti«. Sv. Tomaž Akvinski je zastopal mišljenje, da morajo duhovniki in škofje raje dati svoje življenje kot prelivati kri. Daj Bog, da kristjani še posebej v današnjem času ne bi preslišali Jezusovih besed: “Blagor tistim, ki delajo za mir, kajti imenovani bodo Bozji sinovi” (Mt 5, 9)!

  Jože Pucelj: KO BI LJUBEZNI NE IMEL
  Ljubljana, Župnijski urad Dravlje 2000

  • RealRevolution

   In tudi pise da ni prisel razpustit starih zakonov ampak dopolnit zraven.Stara in nova zaveza skupaj.In da je prinesel mec kjer se bojo locili pravicni od zlobnih.
   Celo mec,ki bo locil oceta in sina,mamo in hcerko itd…(niso natancne besede).

   Ce kdo govori mir dela pa drugace govori varljivo.
   Seveda se ne podpira nasilja ker potem ratas podobn kot “nasilnez”(lahk postanes).
   Ko pride do vojne kjer so vmesani pravicni oz moralni ne bojo zasegali civiliste z namenom da jih bojo mucili posiljevali,hladnokrvno ubili…
   To je tisto razlika ki je siroka neskoncno.
   Saj to je vse jasno in mora se preganjat carovnistvo lazni verniki,hudobnezi iz svojih vrst.
   Velika razlika je kdo dela neki takega saj ni nasilje da se branis in ni zmeraj slabo.Slaba je hinavscina in varljivo govorjenje.Tisti sploh ko govorijo “mir” na visokih polozajih ne zavedajo kaj je sploh to.Nekateri delajo sam za oblast in pohlep na druga pa ne mislijo. Mir je ko naredis pravicno in se vsak dan loci dobro od slabega.Mir ne pomen sam dobesedno vojna.
   Vsaka tud ce je majhna dobra malenkost steje zelo veliko sploh v teskih polozajih se vec.
   Zato se ne poudarja vojna ker se tak hiter pride,ko se zaneti.
   Mir delajo in so pravicni.Pa so lahk generali,duhovniki,navadni ljudje v civilu.Da se siri pravica.
   Kazen je tudi to da islamisti vdirajo in pobijajo nevernike.Pri njih je sovrastvo gonilna sila.Ti zamigli vid realnega stanja.Tisti ko to delajo.Drugi se pa branijo.Sam zdaj se se ni treba ker ni masovno.Se pa v evropi pozablja resnicno Krscanska vera.Posledicno se dviga ateizem in poganstvo.Kako se borit moralno jim je tuje.Namen in nacin ne podobnosti.Tist so iste v vojni.Tak da so tudi volki obleceni v ovcjo preobleko delujejo pa proti krscanstu .Neposredno ali posredno rezultat je isti.Hinavscina in varljiva laz za lazjo.
   Na tisoce stvari negativno vpliva na vpliv ljudi.Npr zenske so ratale “glasne”,otroka se ne vzgaja pravilno,sex rock drugs,carovnistvo,neumni ljudje.Tudi rkc premalo naredi.V revnih drzavah kot so v juzni ameriki res opravljajo svojo delo pravilno.Niso tud vsi slabi dalec od tega ampak je v zatonu.
   Od risank do hrane do varljivcev ki se zaradi pohlepa mesajo z cist kontra stranjo satanizmom.
   Ze prejsni evropski kralji so se vlacugali z tem do zrtvovanja ljudi.Ampak se vidi da ni materijalna oblast najmocnejsa ker potem bi bil svet ze drgacen.
   Ovce so razprsene po celem svetu in ne morjo iznicit.
   Tak je tak se bo moglo na konc zgodit ko bo konec.Se z kocem sveta govorijo tisto o majih pa o drugih datumih sam da potem nekdo ne ve o tem nic ker enkrat bo res.In o tem ve samo Bog,kdaj.
   Dan se sam poskrbi….
   Kdor isce ta najde,kdo je razumen bo spregledal.

 • Slovenka

  Papež Franček Piromanček bo moral vzeti slovo. Če ne bo hotel oditi, mu bo treba malo pomagati, z njim vred pa bi se lahko skidala tudi Anka Piromanka alias Angela Merkel, ki bi ji na tej poti prišel prav kak pospešek, in z njo vred vsa ostala EU sodrga. Evropa potrebuje deratizacijo.

  • Zgornji

   AMENNNNNNN !!! ! !!!

 • sunday

  dejstvo je, da je za vse prepozno – prodali so nas – in edino kar nam ostane je orožje – žal – brez orožja ne bo miru ne svobode in brez orožja nas več ne bo!!!

  • Silka

   Ni prepozno dokler se lahko opremo. Kje pa piše, da ne smemo odgovoriti, saj je to naša zemlja in naša domovina, druge nimamo. Oborižiti in odgovotiti!

 • plamen100

  te gnile slovenske levicarje bi vse po vrsti nagnal v Italijo, da obcutijo potem pa tudi vidijo kaj to z migranti pomeni in kako se to cuti na lastni kozi. Ko sem se s kolesom vozil po Italiji te kar stisne pri srcu, ko srecujes po 4-5 crncev ki postopajo tudi po kolesarskih stezah in te gledajo s tistimi krvavimi ocmi, skratka ogabno da se ne da povedati. Domacini se doma vsi zaklepajo, montirajo si dodatne kljucavnice, ponoci ni vec nobenih sprehodov saj za vsakim drvesom, vogalom prezijo migrantje, skratka kdo vabi migrante naj najprej obisce ta mesta ob meji in bo videl v kaj se spreminja bela Italia. In res, kako narediti Italijo spet bela?

 • Dragan Krstič

  Zapomnite si da zmernih muslimanov ni. Vsi sovražijo krščane. Ko bo v Evropi kritična masa muslimanov dovolj velika za nasilje, bodo znjim tudi začeli in to vsi brez izjeme.

  • Zgornji

   TOOOOOOOČNO TKOOOOOOO !!! ! !!! AMENNN !!! ! !!! Žal.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!