Italijanski novinar na sodišču zaradi razžalitve islamske vere. Bi mu enako sodili ob žaljenju krščanske vere?

Foto: Pixabay

“Islamske barabe,” je zapisal italijanski novinar Marco Belpietro in si prislužil kazenski pregon. Številni so šokirani zaradi dvojnih družbenih in pravnih pravil, saj ga ob omembi besedne zveze “katoliške barabe” ne bi nikoli preganjali. 

Iz Italije prihaja vest, da je sodišče začelo postopek proti italijanskemu novinarju, ki naj bi v svojem članku islamsko religijo javno užalil, poroča Jihad Watch. V ponedeljek je bila v tej zadevi prva obravnava, nadaljevanje sojenja bo 5. junija.

Civilno tožbo je vložila Zveza islamskih društev v Milanu in Monzi, in sicer zaradi članka iz leta 2015, ko je Belpietro za islamiste terorističnega napada v Parizu, v katerem je umrlo več kot 80 ljudi, več kot sto pa jih je bilo ranjenih, uporabil besedno zvezo “islamske barabe”. Belpietro je bil takrat urednik italijanskega časopisa Libero.

C. Š.

 • Zgornji

  Hmmm, … morda res nebi bil preganjan zaradi izjave “katoliške barabe” , Aaaampak, Kdo bo zdaj za to Dvoličnost odgovarjal ???

 • Zgornji

  JA, PA ČIGAVE BARABE SO PA POTEMTAKEM BILE, ČE NE ISLAMSKOARABSKE ??? !!! ???

 • bojan

  Italjanom se je en del možgan skuril

 • tasilo

  (X) novinar na sodišču zaradi RAZŽALITVE islamske VERE

  Ja križana gora, rovtarji, spet ne razumete pomena slovenskih besed, zato jih rabite narobe. VERE pri najboljši volji ni mogoče razžaliti. RAZŽALITI je mogoče človeka, predmeta ali pojma pa ne. Razžalil je ta novinar torej kvečjemu nekašne islamite, ne pa vere!

  razžalíti in razžáliti -im dov. (ī á ā) z nevljudnim, nespoštljivim dejanjem, govorjenjem povzročiti čustveno prizadetost

  LP. Hanibal Lector

 • MEFISTO

  Če bi to veljalo tudi za naše novinarje in za ražalitve krščanske vere, bi bili naši režimski novinarji neprestano v zaporu, da o nickih moža tisočerih nickov ne govorim.

 • AlojzZ

  Ne samo Švedi, tudi Italijani vedo, kdo so njihovi gospodarji.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!