Italijansko sodišče zahteva, da muslimanski migranti upoštevajo vrednote njihove dežele

Fotografija je simbolična (Foto: epa).

Italija migrantom sporoča, da morajo  – ne glede na njihove korenine in prepričanja – spoštovati vrednote dežele, v katero prihajajo; v tem primeru vrednote Italije. Nekaj, kar bi v njihovi domovini veljalo za običajno, je tako morda tu nedopustno.

To naj bi bilo, seveda, samoumevno, vendar (žal) temu ni vedno tako. V Združenih državah Amerike, na primer, že prva sprememba v kontekstu z religijo še vedno povzroča težave s šeriati. Nekateri posamezniki so prepričani, da jim verska svoboda dovoljuje kršitev drugih zakonov; takšno prepričanje je nekaj, kar si nihče na visokem položaju ne upa izreči na glas, piše Jihad Watch.

Za zdaj je znano, da je italijansko sodišče odločitev sprejelo, da bi ustrezno nadvladalo in »ukrotilo« migrante – zdi se, da ves zahodni svet živi v strahu.

“Šeriatski migranti morajo spoštovati naša pravila. Pri sebi ne smejo imeti nožev, ki jih njihova kultura priznava kot svete. Migranti, ki si želijo postati del zahodnega sveta, morajo sprejeti vrednote družbe, v katero se bodo vključili, čeprav se morda njihova osebna prepričanja in vrednote razlikujejo od njih,” je še zapisalo sodišče.

S. E.

 • Artur

  Mater kašen zlovešč prizor ! Pa te ženske so totalno prfunjene .

 • von Rhein

  Italijansko sodišče zahteva, da muslimanski migranti upoštevajo vrednote njihove dežele.
  —————-
  To se v Sloveniji ne bo zgodilo.

 • xtc

  Pravilno tako se dela ali izgon:Pa tudi nafutranje z gujdekom jih bo pomirilo bodo kot mucice:

 • xtc

  Mislim ;da bi morale vse države vEU SPREJETI ENAKE ZAKONE ALI eu kot celota;kdor ni zmožen prilagoditve in prevzetja tukajšnjih navad in stila življenja mora pačEu zapustiti;pa rojen tu ali migrant:eVROPSKE VREDNOTE SO JASNEIN TAKE KOT PAČ SO;KDOR Z NJIMI NE MORE SHAJATI OZ;SE PRILAGODITI NAJ ODIDE:

 • tasilo

  (X) vendar (žal) TEMU NI vedno TAKO

  Krščenduš, čefurji, ČEMU ni TAKO oziroma ČEMU ni KAKO?
  Slovenci ta čefurizem izrazimo na najmanj 4 slovenske načine!

  (>) vendar TO NI vedno TAKO
  (>) vendar TO NE DRŽI vedno;
  (>) vendar TO NI vedno RES
  (>) vendar TO NI vedno PRAV

  LP, Hanibal Lector

  PS: V Sloveniji govorimo slovensko. Slovenščina ima svoja pravila. Le kako morete drugim kulturam očitati, da avtohtone ne spoštujejo, sami pa s svojo lastno avtohtono kulturo delate ko svinja z mehom.
  Če svoje kulture ne spoštuješ sam, je tudi drugi ne bodo! Pika.

  • šmentanamuha

   Ko se Hanibaol Lector razjezi…priznam, tudi sama velikokrat ne vem natančno, kako kaj povedati pravilno oz. ali je tako prav ali ne, zato s hvaležnostjo preberem tvoje lektorske popravke.

  • Nata

   Ti kar popravljaj, prosim!
   Jaz velikokrat dvomim! Vendar se mi dogaja ,da bolj ko premisljujem, bolj dvomim.

 • Paja Opaja

  Kdor ni gospodar v svojem domu ga ni vreden.

  • samsara

   Slejkoprej ga zato tudi izgubi.

 • Olga

  Samoumevno! Vsem, ki ne spoštujejo naše kulture, je treba pokazati vrata!

 • šmentanamuha

  Že s samim načinom oblačenja tile muslimani sporočajo, da je to temačna vera in temačna kultura…nobene svetlobe, samo mrtvaška črnina, kako naj se potem otroci razvijejo v normalne, ljubeče, dobromisleče ljudi.

 • Nata

  Ma, dragi Italijani ? Kaj vas pa pika ?Pa kaksne vrednote? Na te pljuvate že celo desetletje! In, navkljub vedenju kaj pomeni Islam za Evropo, jih se vedno pobirate iz tistih gumijastih čolnov??Kaj vse ste že popušili- bi rekli naši možje – ampak?
  No, pa o. k., če za svoje napake plačate.A tu niste sami !!
  Boste te svoje kikse razdelili? Malo meni, veliko vam??

 • Razocarana

  Predvidevam da je to poiskus vlade da pomiri strasti Italjanov, ki morajo biti siti migrantov, njihovih zahtev in nijihovega nasilja, medtem pa ista vlada dovoljuje da NGO in Frontex fjakata v Italijo po +1000 migrantov na teden, od katerih več kot 97% sploh ne izpolnujejo pogojem za azil – po navedbah UN je bilo v letu 2016 odobren azil kot resničnim beguncem samo 2,65% migrantov ki so prispeli v Italijo. (Vir: http://www.dailymail.co.uk/news/article-4442910/Less-3-migrants-reached-Italy-refugees.html) Kar je 4.645 ljudi od 181,436, medtem pa so ostali spuščeni da se znajdejo kakor vedo, z obvestilom da se morajo zapustiti državo v sedmih dneh, Kar jim da samo možnost da se prosto sprehajajo po Italiji in Evropi in izvajajo kriminal.

 • Franci

  ja zakaj jih pa “uvažajo” čisto od afriške obale ? v čigavem interesu je to množično enosmerno taksiranje ?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!