Iz ljubosumja 20-letnik 7-mesečnemu sinu poškodoval organe in ga zadušil

Foto: YouTube

Na dosmrtno ječo so obsodili Angleža, ki je na grozljiv način umoril svojega 7 mesecev starega sina. Moški, ki je odvisnik od kanabisa, je sinu najprej poškodoval moda in ga nato zadušil do smrti. 

Kane Kennedy je majhnemu Oskarju povzročil poškodbe na spolovilih, ker ga je držal za moda in mu jih stiskal, hkrati pa mu v usta potiskal svoje prste. Na sodišču je bilo mogoče slišati, da je takšne krutosti povzročil, ker je bil ljubosumen zaradi ljubezni svojega dekleta do otroka. Postajal je vedno bolj nasilen in žaljiv, njegova jeza pa je naraščala tudi zaradi njegove odvisnosti od kanabisa, poroča Daily Mail.

Kennedy se je ob klicu na pomoč pretvarjal, da ne ve, kaj je povzročilo sinovo smrt
20-letni Kennedy je povedal policistom in socialnim delavcem, da je tistega dne zaspal na kavču skupaj z otročičkom in se nato zbudil ter ga našel neodzivnega. V resnici pa ga je kruti nasilnež s prsti zadušil.

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Oskarjeva 19-letna mati Tia Jobey je priznala povzročitev oziroma dopustitev umora otroka, zaradi česar je bila obsojena na 30 mesecev zaporne kazni. Kennedyju pa so naložili vsaj 18-letni zapor, preden lahko zaprosi za pogojni izpust.

Sodnik William Davies je Kennedyju uvodoma očital, da je bil Oskar le majhen otrok, ki se je zanašal na tiste, ki so bili zakonsko odgovorni, da ga zaščitijo. “V tem primeru sta ga na cedilu pustili obe osebi,” in dodal, da je njegova mati vedela, da je otrokova varnost resno ogrožena in ni naredila ničesar, da bi zaščitila malčkovo življenje. Davies pa je morilcu tudi očital, da je bil umor grozljiv in zanj nima nobenega izgovora, saj izvira iz urejenega družinskega življenja.

Prvega oktobra je ob 8.45 zjutraj Kennedy poklical na številko za nujno pomoč in povedal operaterju, da je sina Oskarja našel v negibnem položaju, a da je telo še toplo. Policisti in reševalci so ob prihodu na kraj zločina ugotovili, da se malček res ne odziva in da je še vedno topel, poskusi oživljanja pa žal niso bili uspešni, zato je bil malček razglašen za mrtvega ob 9.44 uri zjutraj.

Par je imel turbulenten odnos
Kennedy in Jobey sta imela turbulenten odnos, saj sta se pogosto prepirala zaradi Kennedyjeve odvisnosti in nezrelosti. Sosedi so ju pogosto slišali med glasnim prepiranjem, velikokrat pa so lahko zavohali tudi vonj kanabisa, ki je prihajal iz stanovanja.

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Teden dni pred malčkovo smrtjo je Jobey Kennedyju preko Facebookovega klepeta zagrozila, da ga bo zapustila, če ne bo prenehal s kajenjem marihuane, in dejala: “Ni mi všeč, kakšen si postal in ne maram prepiranja glede tega, kako ravnaš z Oskarjem. En dan bo šla stvar predaleč, če se bo takšno obnašanje nadaljevalo.” Med drugim mu je napisala, da ima dovolj njegovega stresanja jeze nad Oskarjem in dodala, da jo skrbi, da se ne bi nekega dne znesel nad otrokom in ga prijel za roko tako močno, kot prime kdaj njo. Prav tako ga je opozorila, da otroka zlorablja, saj  naj bi ga že kar dvakrat pred nesrečnim dogodkom skoraj zadušil.

Najbolj šokantno je, da je par po umoru 1. oktobra lani kljub temu nadaljeval z razmerjem. Letos februarja sta ugotovila, da Tia pričakuje drugega otroka, po dveh tednih pa je bil Kennedy aretiran zaradi suma umora.

N. Ž.

 • janez zorman

  Trava naluknja možgane.

  • mojadezela

   Ni kriva trava….možgane naluknja MDMA, metamfetamin in ostale kemikalije….

 • soc

  Sterilizacija motenih osebnosti / duševnih bolnikov sicer ni v skladu s frankfurtsko šolo in pravorekom, ima pa zanesljivo svoj smisel.

 • cosmosjasnovidec

  Prekleta psihopata.Oba bi morala dobiti dosmrtno ne pa možnost za pogojen izpust ona je pa dobila samo 30 mesecev zapora.

 • Olga

  Nekateri ljudje NIKOLI ne bi smeli imeti otrok! Za tako krutost si zločinca ne zaslužita drugega kot smrt!

 • if

  Družba plačuje strahotno ceno zaradi bolne politike, ki je načeloma pristojna za vzdrževanje dobrega duševnega stanja družbe!
  Bolna politika pristojna za vzdrževanje duševno zdrave družbe!? Nesmisel kompetentnosti vgrajen v državne funkcije!
  ________
  Kaj storiti?
  Ne čudimo se, ker smo v groznem stanju.
  Pokleknimo, v molitvi prosimo rešitev, ki je človeštvo ne more dati! Amen!
  ________
  Zakaj tako?
  Ker molitev pomaga! Znastveno dokazano!
  dr. Igor Konoenko, ta hip naš časovni sopotnik na poti proti smrti: “https://www.youtube.com/watch?v=UM1iUUVXI1U

 • dr Janez Sveti

  Naj bo jasno. Ne uživam nobenega poživila ali mamila. Se pa vprašam, kakšna je splošna razgledanost in izobrazba oseb, ki delajo na Nova24tv. Zakaj? Iz več razlogov, ampak v zvezi z to neumno kopijo iz angleškega tabloida. Prosim, da mi nekdo najde bilo kakšen dokaz na svetu, da je nekdo moril zaradi uživanja konoplje! Samo zaradi konoplje!! Ne zato,ker je psihopat, ki je kadil travo, ker je bil zraven še na koki, heroinu, alkoholu, tabletah, lepilu,…SAMO zaradi kajenja konoplje!
  NIKJER na svetu ni dokaza, da je nekdo zaradi kajenja konoplje agresiven (nasprotno!!). Prav NOBENEGA dokaza ni, da je kdo telesno odvisen od konoplje. NIKJER na svetu ni niti najmanjšega dokaza, da je kdo UMRL zaradi kajenja konoplje! Konoplja je DOKAZANO ZDRAVILNA!! Konoplja je najbolj vsestransko uporabna rastlina,kar jih je na tem planetu!!
  Zato PROSIM, ne pišite, oziroma NE PREPISUJTE največje neumnosti in neumnih tabloidov za debile.
  DR Janez Sveti genij

  • cosmosjasnovidec

   Tudi jaz ne je pa res znanstveno dokazano,da je konoplja zdravilo za marsikatere bolezni.
   Uporabo konoplje seveda zavirajo farmaceuti,ker bi se zmanjšala prodaja njihovih nekoristnih tablet ter ostalega.
   Zaradi konoplje tale ni ubil otroka ampak zato,ker je rojen navaden morilski psihopat in bi slej ko prej tako ali tako nekoga ubil.
   Takim bolestnikom je to pač v krvi.

 • Adolf Hitler

  made end muslo

 • sprehajalec

  Če imajo otroci otroke….

  • Steiermark

   Če imajo psihopati otroke!

 • garfi

  mene je “oče” več kot petkrat poskušal umoriti
  ko sem ga štirideset let kasneje prijavil policiji so se vsi spravili name
  in tudi zdravnike to ne zanima
  svet je bolj nor kot si mislimo

 • Nata

  No sej …………na sodišču bodo pa našli ” olajševalne okoliščine ” !!
  Saj jih ni potrebno naštevati , ali ne ?

  • cosmosjasnovidec

   Če mu bodo sodili na katerem od naših sodišč bo še oproščen.

   • Nata

    Hi…….hi………..pomota !
    Na našem bi obsodili zagovornika nasprotne strani !

 • Iza Demos

  Smrtna kazen za oba in to takoj izvršljiva! Taka človeka bosta povratnika in za oba je škoda denarja in časa, ki jima ga bo namenila družba v času prestajanja zaporne kazni.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!