[IZ MINUTE V MINUTO] Naš posebni poročevalec je s snemalcem krenil proti zelo nevarnemu šotorišču ilegalnih migrantov tik ob meji s Hrvaško

Foto: L. S.

Po oceni državnega sekretarja MNZ Boštjana Šefica je migrantski potencial na Balkanu okoli 50.000 ljudi, medtem ko bosanski in srbski mediji poročajo o 120.000 ilegalnih migrantov, ki čakajo, da prečkajo Hrvaško in vstopijo v Slovenijo. Razmere so kaotične predvsem v BiH, kjer ni nikakršnega nadzora. Razmere s pomočjo balkanskih medijev in našega posebnega poročevalca Luke Svetine spremljamo IZ MINUTE V MINUTO.

22:45 Evropska komisija naj bi še vedno vztrajala pri migrantskih kvotah; država, ki jih odklanja, bo deležna ostrih sankcij, zato že uvajajo sankcije proti Madžarski, Poljski in Češki.

21:50 Po poročanju Spletnega časopisa, ki ga ureja Peter Jančič, naj bi notranja ministrica, ki opravlja tekoče posle, Vesna Györkös Žnidar dejala, da lahko tudi Slovenija zapre meje. Komentar Petra Jančiča: “Če to izvemo iz vlade nekaj dni pred volitvami mora biti precej napeto na meji.”

21:28 Poročila z Madžarske: tam bo vsaka pomoč ilegalnim migrantom smatrana kot kaznivo dejanje. Madžarska je torej korak naprej v primerjavi s “staro” Evropo.

21:25 Širijo se tudi novice o migrantih v Franciji – v kraju Calais je migrant poškodoval policista, v Parizu pa so evakuirali migrantsko taborišče. V Pariz so se zatekli predvsem Somalijci, Sudanci in Eritrejci, torej afriški migranti. Pariz je sicer znan po velikem deležu priseljencev iz afriških držav.

21:20 Zaradi slabih razmer naj bi se vse več migrantov odločilo za organiziran odhod preko meje na Hrvaško. Naveličani so namestitve v šotore ter v razpadajoče zgradbe.

20:40 Govori se o 120 tisoč migrantih, ki so prečkali Bosno in Hercegovino. Med posameznimi skupinami migrantov v Veliki Kladuši je prišlo tudi do pretepov.

20:35 Novost na balkanski poti je t. i.  letalski tranzit Irancev prek Srbije. Septembra 2017 je namreč Srbija ukinila vizume za državljane Irana. V Srbijo je na regularen način priletelo 11.305 Irancev, vrnilo pa se jih je samo 9.052.

20:28 Po podatkih nekaterih tviterašev migranti preko Grčije pritiskajo v Črno goro in naprej v Bosno. Za razmere je odgovoren tudi socialistični grški premier Alexis Cipras.

20:20 Radio Sarajevo na spletni strani poroča o novi migrantski poti, ki pelje iz Sarajeva preko Cazinske krajine, osrednje Hrvaške v Slovenijo. Število migrantov močno poraslo, avstrijska vlada napoveduje zaporo meje s Slovenije. Povečal se je tudi dotok migrantov v Grčijo in preko nje na območje nekdanje Jugoslavije.

19:20 Našli so zgradbe v Bihaču, okoli 400 jih biva v nekem partizanskem domu, ki razpada, prihajajo iz Afganistana in Pakistana. Ti bi sicer radi odšli do Italije. Hrvaška policija jih vrača nazaj, očitno je zelo učinkovita, zato jo obsojajo, da je fašistična, da je jemala mobilne telefone. Vendar tega pritiska ne bo zdržala dolgo, v tem primeru bo ogromno migrantov prišlo do Slovenije.

14:30 V Veliki Kladuši je migrantov več kot tisoč, živijo v precej slabih pogojih, domačini skušajo pomagati, oblast ne opravlja svojega dela. Vsi hočejo v Slovenijo, ki je zanje obljubljena dežela. Večina je mladih moških. Iz Sarajeva prihajajo novi migranti, tam jih je pet tisoč. V parku je situacija postala tako nevzdržna, da so del migrantov preselili v šotorišče ob zavetišče za pse. Situacija ušla izpod kontrole. Širijo se nalezljive bolezni. Večina jih ne prihaja z vojnih območij, nekaj jih je iz Sirije pa iz Iraka. Veliko migrantov je tudi v Cazinu.

Foto: L. S.

12.47 Nezavisne novine poročajo, da želijo oblasti iz Sarajeva v Republiko Srbsko premestiti 11.000 migrantov. Ker so oblasti v Republiki Srbski že večkrat opozorile, da ne bodo sprejele migrantov, utegne priti do konflikta.

12.03 Boštjan Šefic za STA potrdil, da Avstrija zaradi ilegalnih migrantov pripravlja blokado meje s Slovenijo.

11.34 Migranti so na meji med Hrvaško in Bosno in Hercegovino začeli z ropanjem hiš, poroča portal Srpskainfo. Več lahko preberete TUKAJ.

11.28 Občani ob slovensko-italijanski meji nam sporočajo, da so v zadnjih dnevih opazili večji pritok imigrantov, ki prihajajo iz Italije v našo državo. Več lahko preberete TUKAJ.

11.22 Večina Britancev soglaša, da je imigracija poslabšala življenje v njihovih soseščinah, naseljih in povzročila manjše zaupanje, poroča britanski Daily Mail.

10.56 Naši viri iz Avstrije poročajo, da bo severna soseda s 1. julijem povsem zaprla meje in znova uvedla mejne kontrole. Vse je seveda odvisno, kdo bo v nedeljo zmagal na državnozborskih volitvah. Avstrijci namreč pozorno spremljajo predvolilno kampanjo. Več si lahko preberete TUKAJ.

Foto: L. S.

10.46 Naš posebni poročevalec Luka Svetina je s snemalcem v migrantskem šotorišču Trnovi.

10.12 Republika Srbska odreka gostoljubje ilegalnim migrantom, poročajo Novosti. Dali jim bomo hrano, prenočišč pa ne, saj želimo, da čimprej zapustijo naš teritorij, sporočajo oblasti.

09.28 Večje šotorišče ilegalnih migrantov je sredi naselja Trnovi. Tik ob šotorišču je džamija Trnovi.

Foto: Google Maps

09.16 Al Jazeera Balkans poroča, da se proti meji s Hrvaško pomika vse več ilegalnih migrantov. Več TUKAJ.

09.07 Ilegalni migranti preplavili Goriško, ljudje se ne počutijo več varne, policija miži na obe očesi. Več TUKAJ.

08.59 Policisti PU Novo mesto so v zadnjih urah med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju policijskih postaj Črnomelj in Brežice izsledili in prijeli 13 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo, poroča PU Novo mesto. Več TUKAJ.

08.35 Luka Svetina in snemalec sta krenila v šotorska naselja ilegalnih migrantov tik ob meji s Hrvaško. Takoj ko bo mogoče, se bosta javila. Gre za precej nevarna ilegalna šotorišča, saj so migranti, ker so obtičali v BiH, zelo živčni in nestrpni, zato tudi napadalni.

08.32 Javil se je naš posebn poročevalec Luka Svetina. Povedal je, da sta s snemalcem včeraj okoli 23. ure prišla v Veliko Kladušo, nato se pa sprehodila po mestu. S snemalcem sta srečala skupino, ki je mimo njunega hotela z nahrbtniki na ramah krenila proti meji. Sicer se ilegalni migranti nenadzorovano celo noč sprehajajo po Veliki Kladuši. Eden ju je vprašal, kje je Velika Kladuša. Luka Svetina mu je povedal, da je že v Veliki Kladuši. Nekateri ilegalni migranti so povsem izgubili orientacijo.

Foto: Nova24TV

08.20 Luka Svetina ni prvič v BiH. Njegovo reportažo izpred štirinajst dni si lahko ogledate TUKAJ.

07.30 Predsednik vlade HNŽ Nevenko Herceg se sprašuje, kako je mogoče, da se ilegalni migranti svobodno gibljejo po Bosni in Hercegovini.

Foto: YouTube

07.00 Zlatan Cekić za Nezavisne novine poroča, da v Veliko Kladušo, ki je izhodiščna točka za vdor ilegalnih migrantov na Hrvaško in nato v Slovenijo, prihaja vse več ljudi. Vse več jih je tik ob meji.

Demokracija, L. S.

 • šmentanamuha

  Cerar bo za tole sranje z ilegalci dobil račun.

  • Lisjak

   Glavni račun bomo plačali mi,navadni slovenski državljani.

   • Batman

    Jaz sem ga že. A vi ga niste dobil po pošti.

    • Super woman

     Kaj lažeš spet???? Jaz plačujem račune, ti lenuh pa si pod sončno upravo in se samo debeliš.

     Ne vem, kaj me zadržuje, da te ne naženem!

  • Steiermark

   Upajmo, da čimprej (od zadaj….) in to prav, od njih…..

 • Olga2345

  Vsi na volitve! Volimo SDS! Cerarja zaradi veleizdaje postavit pred sodišče! Hrvatom pa sredi turistične sezone vrnimo divjake! Naj se z njimi ukvarja pokvarjeni Plenković!

  • Batman

   Ne bom. Cerar je đek. Migrante naj pa kar vam na vrt pošljejo.

   • Olga2345

    Ga boste lahko šli na Dob obiskovat… Vrt bomo pa kar vzeli Murgleoneju, saj bo do smrti sedel…

    • Sale

     Zbiramo zamaške za retarda črta in Jakoba sta pozitivna na HIV desni hahhaha

  • Steiermark

   Zraven, v paketu pa se dodamo vso levaško svojat, ki nam tako zahrbtno in hinavsko pripravlja peklo na zemlji, kamor pa samo oni spadajo……

 • Republic Commando

  Pod totalno zavajajočem članku o stroških za migrante na poopu, se vidi vsa patetika in obup levuharjev. Drugega kot enovrstičnic jim ne uspe napisati. :) samo žaljive enovrstičnice :))) .

  • Batman

   Ne ti men levuhar!

   • Republic Commando

    Kaj te muči levuhar?

    • Peter

     Še Robin ga je meu dost pa mu je ušou, no.

     • Republic Commando

      Mogoče mu bo Superman posodil svojega psa Krypta, za tolažbo :))

     • Peter

      Superwoman pa zame pustva, no.

     • Super woman

      S supermanom je v tožbi. Zastopa ga Senica, kdo pa drug! Itak skoz rine v tiste hudičeve garaže.

    • Super woman

     Že par dni ne je tablet za glavo. To ga muči.

   • Super woman

    Ti si levuhar. Poleg tega da imaš dve leve roke imaš še tiča ukrivljenega v levo!

  • Sale

   Črt in Jakob sta se stegnila hahhahahah Janša se je obesil hhaaja

   • alojz

    Samo še nemočni bes strahopetca je razbrati iz tvojih komentarjev.

    • Republic Commando

     Cviljenje umirajoče svinje :))

 • Batman

  Sklepam da je šel z neprebojnim jopičem. In da so na njega streljali. Nisem bral članka, samo naslov.

  • Sale

   Zbiramo zamaške za črta in Jakoba poscana in posrana se zbujata in kukata pod pojstlo če je Milan tam hhahaja

   • antimur

    Pripravi se, da ne bo presenečenja!!!!!!!

  • stajerc5

   Dober si, za naslov si porabil pol dneva, za clanek bi pa en teden!!!

  • Super woman

   Zakaj imaš take halucinacije? Danes boš šel nazaj na oddelek, zdaj imam pa jaz tega dost!

 • Hun

  res podkrepljeno z dokazi o “zelo nevarnem” sotoriscu..keri gumbci ste jansisti..
  o nevarnosti se skrije vsak sotorisce pred nimadi iz Žabjeka

 • Nenad

  Hudooooo pa tale članek je za Nobelovo nagrado. Pa koga vi to najemate.

 • MižekFiga

  V Kolpi in Sotli so Piranje. To je prva obramba pred najetimi obrezanimi kriminalci. Na tipih kot sta Hun in Batman je bilo testiranje uspešno. Varnost za slovenske državljane je zagotovljena!

 • totex39

  Veleizdajalcem Slovenije je potrebno že danes prepovedati udejstvovanja na volitvah, kajti lažnivih mafijcev ne rabimo, ampak so potrebni kazenske ovadbe proti Sloveniji.

  • exposingthetruth1111

   Od govorjenja in pisanja tukaj jih ne boš ne odstranil in ne kaznoval…oni na polno uživajo in uničujejo vse pred seboj brez pardona. Tako da bo treba menjati taktiko in ne več bit keyboard warrior ker to teh mafijcev niti malo ne boli kar se tukaj gor piše oni imajo vse niti v svojih rokah….torej kaj boste naredili ?

   • Steiermark

    Ob pravem času jim bomo kremplje posekali, tako da jih nebodo mogli več držati v svojih kremplih…

 • Peter

  ja, volit prihajajo, kaj se usajate, no.

  • Sale

   Zbiramo zamaške za črta in Jakoba sta pozitivna na HIV desni

   • Andrej S

    zate mam že svinsko kožo ne bat

   • tramal

    Da je vas srbine porazil Janša ,še razumem da se ga bojite ,da pa se bojite že njegovih otrok ,ste pa dokaz da ste srbini najbolj strahopetni narod na svetu.

  • tasilo

   Ja … a niso to turisti?! Sej bo glihkar sezona, anede

 • Vojteh Dovč

  komi čakam jansho ( da vlada) in da uredi to te migrante .. sam povedal pa ni kako..
  -grims verjetno to ve

  • Olga2345

   Tudi ob srbdki agresiji ste se ustalil, pa je Janša vedel kako in s slovenskimi fanti nagnal srbsko soldateska!

   • Sale

    Smrt Sloveniji naj vam pocrkajo vsi .incestno pedofilno zlovensko pleme hlapcev izumira.bog uniči poplavi to pofukana zlovenijo amen

    • zokispoki

     Cefur smrdljivi, a to pa ni
     sovrazni govor? Bos ze se videl, kdo je pleme hlapcev, gnoj !

    • tramal

     Srbijanski gnoj ,spravi se v svojo gnilo srbo šiptarijo.

   • herman

    On je bolj malo naganjal, ker se je skrival v kleti CD.

  • Igor Kavalar

   Če si zamudil kaj je rekel ali kaj ni rekel, greš na njihovo stran in pogledaš program stranke.

   Oglej si pejg
   https://www.sds.si/zate/program/zavarovali-bomo-slovenijo

   In nato klikni na PDF link:
   Celoten reformni program resorja za notranje zadeve
   https://www.sds.si/sites/default/files/documents/Za%20policijo%20ne%20bo%20ve%C4%8D%20privilegiranih%20skupin%20ali%20privilegiranih%20oseb.pdf

  • tramal

   Na žalost jih tvoji sodelavci miličniki pomagajo vozit v Slovenijo.A si že vzel katerega domov?

 • sprehajalec

  Pot čez Bosno je odprta, ker so ostale zaprte. Cilj je namreč priti v Šengen, v prvo državo. To pa je Slovenija. Potem bo pa že kako. Kako je drugje?

  Madžarska

  https://www.thenational.ae/image/policy:1.132589:1499275370/image/jpeg.jpg?f=16×9&w=1200&$p$f$w=dfa40e8

  Bolgarija

  http://www.balkaninsight.com/uploads/1/images/2016-05-06/a5a789edf56c8ee73d9b69ae9f7177af.jpg

  Ostane logično balkanska pot čez Bosno, ki pa se konča v Beli Krajini. V Bosni je prost prehod, čez Hrvaško simboličen, tu pa se vržejo v roke Policajem in izdahnejo azil. Sploh ne več Žermeni.

  kako pa je meja v Sloveniji? Razštelana improvizirana ograja, deloma pokradena. Pa device jih čakajo

  https://i1.ytimg.com/vi/RNiIhJbCLLM/maxresdefault.jpg

 • Olga2345

  Volimo desnico z SDS! Kucanove klopotce zmecimo na smetišče!

 • bojan

  Slovenija postaja zamašek kmal jih bomo imel nastotine … to kar se je govorilo neki časa nazaj

  • Igor Kavalar

   Mi bi moral biti še bolj previden kot ostali narodi, ker nas je tako malo pa še bolj revni smo.

   • Andrej S

    mi že nismo revni 5% rast to je pa res neki

    • Igor Kavalar

     34 miljard minusa v 27 letih je dokaz da nimajo pojma.

    • exposingthetruth1111

     al si privilegiranec ali pa ne občutiš nikjer teh 5% rasti….Japonska že več kot 2 desetletji nima rasti, pa se jim vseeno po Standardi nismo niti za mikrometer približali…torej kdo nas ima za norca s to gospodarsko rastjo kjer se nikjer ne opazi niti v 20.letih ne. Pokakam se jaz na gospodarsko rast, če živim iz dneva v dan slabše ker cene, davki in trošarine gredo vsako leto gor

  • moon

   Ti to resno???
   Na stotine jih je ze sedaj.. kmalu jih bomo steli na desettisoce…

   • bojan

    ja resno … postal bomo zamašek … avstrija ne bo pustila niti enega naprej … vsi pa ki pridejo k nam že iščejo azil … takih z azilom se ne znebiš veliko let … če še jih ni na stotine jih pa zagotovo bo čez leto dve … pa prav tako lahko pizdarije pričakujemo kot na švedskem, če ne še kej hujšga ker smo majhen narod

 • JJ

  Najbolj pošten in blablabla portal. A tega ne pa ne boste objavili. Aja saj res če bi posilil,ubil itd. potem bi a ne?????
  https://novice.svet24.si/cl

  • bojan

   povezavo ki si jo objavu ne obstaja … pravi stran

   • JJ

    ja,je že admin izbrisal črke..
    Najbolj pošten in blablabla portal. A tega ne pa ne boste objavili. Aja saj res če bi posilil,ubil itd. potem bi a ne?

    https://novice.svet24.si/clanek/novice/svet/5b0b96d915fa2/video-moz-pajek-z-balkona-resil-4-letnika

    • Bloški Tonček

     Mal poglej posnetek, malega je že sosed držal… Ni to tako epic kot zgleda ;)
     Drugače pa ja, s takimi, ki so se pripravljeni integrirati nimamo težav. To je cel point…

     • Andrej S

      OOOOOO
      dam ga pel idiot
      en od miljon bravo

  • tramal

   Če bi tebe gnoja kdo ubil ,bi bila objava samo zato da tisti ki te je ubil ,dobi nagrado.

 • Artur

  Ni še prepozno, da to primitivno, nasilno, parazitsko drhal takoj deportiramo nazaj, ko jih bo že na tisoče bo že prepozno tudi z nedolžnimi žrtvami .

  • totex39

   Res je, da bomo pa to dosegli bomo morali najprej ignorirati na volitvah vse te, ki so to omogočili, da imamo te parazite sedaj pri nas.

 • Peter

  Enmu JJju se je tipkovnca zataknila, lahko kdo pomaga, no?

 • von Rhein

  Avstrija bo zaprla meje,dokončno odločeno. Krivci za to so trenutno vodilni politiki in grožnje po uporu,če zmaga SDS. Pritepenci se bodo pričeli zbirati,najprej v Lublani in ko jih bo tam preveč še po ostalih slovenskih mestih.Kaj ukreniti? Do Afganistancev,Maročanov ,ostalih azijcev in Afričanov je treba biti prijazen,ne pokazati gnusa ali odbijajočih reakcij.Treba jim je pokazati pot do hiš v katerih živijo politiki,ki so krivi za tako stanje,jim povedati,da tam živijo dobri ljudje in jih bodo radi sprejeli. Če prvič ne bo uspešno je treba ponavljati do uspeha ,torej bivanja na vrtu ali dvorišču politika.

  • Stajerka

   najprej k Štefki na čajčka……

   • herman

    Pa tudi krompirjeva župca bo, da junaki doboljubi ne bodo stradali.

   • von Rhein

    Ko bo prva rdeča seansa v organizaciji banditov,je treba zbrati ekipo teh vsiljivcev,jih peljati tja,povedati,da bodo dobili pečeno ovčko,pijačo po njihovem okusu in nove telefone.Potem naj se zmenijo sami.

    • Prle

     Pa ne da Ivan janez ponuja več?

     • von Rhein

      No comprendo,tu lodo.

 • Stajerka

  KJE je pa ministrica Vesna???……od Cerarjevega čaščenja Ahmeda na lastnem kongresu, se ni več pojavila v javnosti…..oz. je ni bilo niti na kongresu stranke!!!…..to je EDINA ministrica, ki si zasluži vsaj malo pozornosti iz aktualne vlade – VSE ostalo je zrelo za kazenski pregon!!!

 • Radolf Mitler

  Sedaj pride v poštev tista partizanska: zdaj v roke puške, zdaj naj zapoje mitraljez, migrant bo čutil, kako gorak je z nami ples!

 • plamen100

  Samo poglej jih? Vse 20-35 let in na faci jim pise da so se prisli razplojevati in da biti pod razno ne bodo delali. Kje pa sploh ces taksne zaposliti?? V Nemciji je od 1.200.000 migrantov uradno zaposlenih le 7000???? Najprej se jih je skupaj zaposlilo 30.000 no sedaj pa so prisli na to cifro. To so ljudje ki jim ni do dela, vsaj v veliki vecini ne in to bo tisto kar nas bo kostalo, njihovo prezivljanje. Pa se zrejo ne vsega, jim bodo lacni penzionisti jagencke in telicke pekli??? Mater levi fasizem sedaj pa ste z to izdajo naroda ne le uzdali narod ampak ste ljudi spravili v smrtno nevarnost, ker ti divjaki potegnejo prej noz kot recejo dober dan! In na to moznost morate ne le seznanjati sluzbe ki imajo opravka z njimi ampak tudi prebivalce po Sloveniji!

 • xtc

  Ne vem kskšni begunci so tole?
  Kako pomoč rabijo nehajte z neumnostmi in večina jih je iz držav kjer vojne tako in uradno ni.
  Torej niso nobeni begunci marveč ilegalni nelegalni prišleki,ki tukaj nimajo dejansko kaj izkati ,ker so v 98 % nekompatibilni,leni in neuporabni za nič in še varnostni rizik-kar boste kmalu videli.

  • Braco

   Pravilno..si zapiso…..zapore so izpraznili in vse nagnali k nam…….mat….nič pustiti preko meje,…..policija jih lepo sprejema in vozi v centre…….huh,vojsko poslati na mejo in parkrat zaropotati,pa jih več ne bo k nam….

 • herman

  Kakšen poročevalec pa je to, da ni že pol ure sporočil nič novega? Da ga niso migranti pojedli?

  • janez55

   Dobil je madžarske dnevnice in se je verjetno zapil v kakšni čevapdžinici.

   • stajerc5

    Prokleta fausija-deee!

  • sprehajalec

   jermane, znajo biti zelo prijazni. Dokler jim gre po načrtu, migranti iz tistih območij. Težave imajo z obvladovanjem jeze in razočaranja.

 • Prle

  Bogve, če sta vaša vrla poročevalca naredila oporoko preden sta šla v osje gnezdo, če ne drugega imata s seboj celo vrečo plenic. Sigurno se ne bosta več vrnila, vsaj po vaših izjavah o beguncih.

  • sprehajalec

   Gre za demografske bombe Prle. Neke vrste “Bio oružje”. Z njimi se bodo soočali naši otroci. Kot se morajo belgijski in francoski danes.

   • Prle

    Uf, dobro, da si povedal, res sem mislil, da ju ne bo več domov, pa ravno sedaj, ko bo Ivan zmagal volitve. Dobro, da imamo tebe. Hvala ti!

    • sprehajalec

     prosim, prosim prle. Ti kar vprašaj če te kaj zanima.

   • KP

    ti pa si isti

    • KP

     serator

     • KP

      če so ti všeč,si jih vzem domov,če nisi ti tud sam neke vrste migrant,z juga. če priznaš

     • Prle

      Bebo, on je ja en tvojih, ne moreš tako proti svojim.

     • KP

      kaj pomeni bebo in komu ti to govoriš? in s kakšno pravico? živiš tukaj,pri nas,v Sloveniji,ti pa takole iskazuješ hvaležnost? sram naj te bo!

     • Prle

      Lahko bi namesto besede bebo uporabil kakšno hujšo, ampak glede na to, da si tukaj nov, te nisem hotel prestrašiti. Sram je lahko tebe, ker tolčeš po svojih, Ivan ima rad ovce, ki ubogajo, ne pa da delajo nekaj po svoje. Če se ne boš poboljšal, te bo Ivan izključil iz svoje črede.

     • KP

      Ti prestrašil mene? če se vas nisem prestrašilleta 91,se vas tudi sedaj ne bojim. Še enkrat ponavljam. Če smo tebe in tvoje velikodušno sprejeli v Slovenijo,se v zahvalo lahko malo lepše obnašaš. Bi šlo? Hvala.

    • sprehajalec

     Kako pa ti veš, kakšen sem jaz?

     • KP

      vem. sam kažeš,kakšen si.

     • sprehajalec

      Morda nisem “napreden”? Nisem človek “progresa”.

      desničar sem torej?

     • Djuro Sumar

      Meni deluješ kot navaden butec.

     • sprehajalec

      Ja, sva na različnih nivojih. levičarji se potem tolažite s tem, da ste 2napredni”.

  • KP

   samo serješ po tem portalu

   • Prle

    Ti pa samo ščiješ in to proti vetru.

 • Franc Šink

  Naj že končno naučijo slovenske vojake streljati.Da ne bo prepozno !

 • zaton

  Alahovi vojaki.

 • Rok Tomše

  Hudo nevarno zgleda. Čist zajeban.

  • sprehajalec

   Slabo obvladujejo jezo Rok. Ne smeš jih jeziti, pa ustreči jim moraš. Drugače imajo hitro nož v roki. Gre pa za mediteranski tip ljudi. veliko galame, želeja, časa pred špeglom, pa mafija, preprodaja drog, reketiranje in vse kar spada k mediterancem…

   niso kompatibilni s severnjaki Rok. Zato naj doma ostanejo.

  • stajerc5

   Kdo? Kucan?

 • Franc Šink

  Ta Šefic naj se končno odloči katerega spola je.

 • plavi-mil

  Prasci levosučni.

 • koza

  kaj pa, če nočejo da bi bile volitve; Plenki bruselski se obnaša, kot da se nič ne dogaja, ker njemu se tudi stolček trese v sami stranki, Italija je blokirana;
  samo razmišljam

 • Franjo Trojner

  Leta 2015 je oblast, Cerarjeva leva vlada v primeru migranskega vala ravnala v očitnem neskladju z našo USTAVO, vso veljavno domačo in zakonodajo EU in popolnoma enako ravna tudi danes.
  Ni mi jasno KDO je dal Cerarju, Cerarjevi levi vladi/koaliciji pravico, da zavestno grobo krši domačo in zakonodajo EU? Ni mi jasno zakaj naša policija v primeru nezakonitih migracij ne ukrepa striktno v skladu s svojimi pristojnostmi, pooblastili?
  Tisti kiks, ko so poslanci levice onemogočili vrnitev migranta na Hrvaško in se je s tem ukvarjala celo Cerarjeva vlada, meče zelo čudno luč na vse skupaj in nazorno kaže na očitno nedelovanje pravne države, na popoln kaos tudi na tem za varnost države, vseh državljanov in premoženja pomebnem področju.
  Čudim se, da predsednik države g. Borut Pahor odločno ne stopi na stran naše USTAVE, domače in zakonodaje EU???
  Če bodo s 01. 06. 2018 Avstrjici čisto nogirali schengen na naši meji z Avstrijo, bodo zaradi gneče na mejnih prehodih najbolj trpeli delavci migranti in pa večina naših prevoznikov, upam, da je birokratom tam v beli Ljubljani to kristalno jasno, da se zavedajo posledic??? V primeru, da pa bo prehod migrantom v Avstrijo in naprej s strani Avstrije onemogočen, bo pa pri nas nastal žep, kjer se bodo migranti samo še kopičili. Verjemite, da jih v tem primeru tudi Hrvati ne bodo želeli sprejeti nazaj! In kaj takrat??????? Cerarja, njegove leve vlade/koalicije in odgovorne notranje ministrice, notranjega sekretarja takrat več ne bo na oblasti, kdo torej bo odgovoren in bo odgovarjal za morebitno in zelo mogočo perečo, nemogočo situacijo??? In bistveno, kako se iz take nemogoče zatečene situacije brez velikih pretresov izvleči???

 • Novakec1

  A vam je zdaj jasno zakaj hitijo z volitvami, da bo to ptfukjrno župco ki so jo skuhal cmero in ostali debili novi vladar (Jajo) moral popapcat. Upam da ni tolk butast.

  • stajerc5

   Narobe upas, glave vam letijo, prej ali slej!!

 • Prle

  Kateri od treh tipov je novinar Nove?

  • KP

   daj raje ti, migrant povej,kdo na teh slikah se ti zdi begunec?

   • Prle

    Dva ali trije bi lahko bili Ivanovi bratranci. Tisti, ki drži pa mikrofon je pa novinar Nove. Kakšni dvoličneži so na NoVI. Zaposlujejo migrante.

    • KP

     kdo ima kaj proti migrantu,ki dela. si že videl,ali slišal za takega migranta?

     • Prle

      Skrbi me, da Nova spodbuja delo na črno.

     • von Rhein

      Tvoja prisotnost tukaj je enako kot mokra podgana v naročju.

     • Prle

      Odvisno od česa je mokra.

  • herman

   tisti, ki drži mikrofon, vsaj po intelektualnem videzu sodeč.

 • Peter

  Prle, kle su se ušvercu, spat zgin, no…

  Je kdo pred temi volitvami naredil več škode svoji politični opciji kot naš tumpek?
  Pa ne boste verjeli, še plačan je bil za to, no.
  Razmislite, koga plačujete, no…vam dam moj naslov, no?

 • McBobo

  12.47 Nezavisne novine poročajo, da želijo oblasti iz Sarajeva v
  Republiko Srbsko premestiti 11.000 migrantov. Ker so oblasti v
  Republiki Srbski že večkrat opozorile, da ne bodo sprejele migrantov,
  utegne priti do konflikta.
  .
  .

  Puni i pali.

 • večni srb

  Okupatorska policija je nedvomno zelo učinkovita, vprašajte naše ribiče v Piranski uvali in Jorasa, če kdo slučajno dvomi kaj vse si lahko privoščijo.

 • večni srb

  Kakšne novinarje sploh pošiljajo tja naši mediji, verjetno take, ki ne znajo prebrati niti ene arabske črke in pojma nimajo o čem nakladajo tisti prestrašeni, bolani in utrujeni afriški čobani.
  Ampak nič hudega, isto je bilo med osamosvojitvijo, ko so šotorili albanci, pa so vsi takoj izvedeli, da bežijo pred krvoločnim srbi. Celo šiptarji iz Albanije, ki niso videli srba na svojih tleh že desetletja!

 • Tone

  A bo ta iz minute v minuto nadaljevanka trajala samo do volilnega molka, ali do nedelje zvečer?

 • Marija

  Ja samo pripravimo se lahko,kaj se bo godilo po volitvah.To je zadnji udar na Slovence pred volitvami. Izdaja,Cerar in njegovi so izdali narod.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!