[Iz minute v minuto] Naš posebni poročevalec se javlja iz osrčja BiH, od koder se množice ilegalnih migrantov valijo proti meji s Hrvaško in Slovenijo!

Foto: L. S.

Naš posebni poročevalec Luka Svetina, ki je že drugi dan v BiH, se bo javljal iz osrčja države, od koder se množice ilegalnih migrantov valijo proti meji s Hrvaško in kjer očitno čakajo na ugoden rezultat volitev, da nato krenejo proti Sloveniji. Predsednik vlade Albanije Edi Rama je izjavil, da se na Balkanu lahko ponovijo razmere iz leta 2015, ko je ta del Evrope prečkalo skoraj milijon ilegalnih migrantov.

19:56 Novinar Luka Svetina se nam je oglasil še enkrat, tokrat iz Sarajeva. Pravi, da je park, kjer je bila še pred kratkim nastanjena množica migrantov, na novo prekopan. Očitno so migranti uničili vso zelenico, njih pa so odpeljali v notranjost BiH, v druge kampe.

15:25 Novinar Luka Svetina je že na poti v Sarajevo.

15:15 Novinar Luka Svetina je sporočil, da se 10 km iz Mostarja nahaja kraj Salakovac. Gre za majhen kraj ob reki Neretvi, kamor so premestili vse migrante, ki so se nahajali v bližini Mostarja. Bosanski mediji so v zadnjih tednih precej poročali o spopadih med domačini in migranti. Migranti so vlamljali v hiše in kradli, zato so se domačini pritoževali oblastem. Slednji so našli rešitev in jih prestavili iz Mostarja v Salakovac. Kljub temu se migrante proti večeru še vedno najde tudi v Mostarju, kjer tavajo po mestu. Kot je še povedal Svetina, so migrante nastanili v migrantski center, ki deluje zdaj že slabe tri tedne. V tem centru se nahaja 200 do 300 ilegalnih migrantov, večinoma so Pakistanci, Afganistanci in Irance. “Niti eden, s katerimi sem govoril, ni iz Sirije ali Iraka,” pove Svetina in doda, da je bil v času Balkanske vojne Center za begunce. Tukaj nastanjeni migranti sicer ne povzročajo nekakšnih večjih težav, vendar ti nočejo ostati tukaj, ampak si vsi želijo čim prej oditi proti Kladuši in naprej proti Hrvaški in Sloveniji.

12.55  V zadnjih urah so policisti samo na območju ob Kolpi polovili 34 ilegalnih migrantov. Več si lahko preberete TUKAJ.

12:15 Svetina še pravi, da je Bosna preplavljena z migranti in se duši od tega. Več iz Mostarja sledi kmalu…

12:05 Svetina še opozori, da je edini razlog, da se Slovenija ne sooča z navalom ilegalnih migrantov iz BiH, je tampon na Hrvaškem, kjer policija z njimi ravna konkretno in jim s tem preprečuje prehod v Slovenijo, nato jih vrača nazaj v BiH. Hrvaška za enkrat svoje delo opravlja zelo dobro. Če ne bi bilo hrvaškega tampona, bi v Sloveniji imeli že pravi kaos. Opozori še, da ima veliko ilegalnih migrantov psihične težave, nekateri od njih postajajo celo brezkompromisni. Domačini razlagajo, da se migranti ponoči pretepajo, da je veliko tažav z njimi, da se ga napijejo ipd.

12:00 Svetina pravi, da so ilegalni migranti tudi v Mostarju. Čez dan se zaradi turistov skrijejo, umaknejo drugam, zvečer pa jih je videti v samem mestu. Pravi, da je situacija popolnoma ušla izpod kontrole, da jih je enostavno preveč. Sirijcev je približno deset odstotkov od vseh ilegalnih migrantov, ostali so mladi moškim ki prihajajo iz držav, kjer ni vojno območje, to je iz Agranistana, Pakistana in Irana ter celo iz Bangladeša, Indije in Šri Lanke. VSak dan jih je več. Domačini jim sicer poskušajo pomagati, predvsem sirijskim družinam, vendar tega ne bodo mogli več dolgo zdržati. Jezni so na oblasti, na bosansko zunanje ministrstvo, saj je zaradi nnjihove apatičnosti totalen kaos. Zaradi njih je mesto postalo zasmeteno.

11:55 Novinar Luka Svetina se nam je ponovno javil iz Mostarja in nas dopolnil, da ilegalni migranti v Bihaću spijo v zapuščenem hotelu ter bivšem partizanskem domu. V Bihaću so razkropljeni po celem mestu, večinoma so nastanjeni kar v parku in starih zapuščenih stavbah. Svetina ocenjuje, da je teh ilegalnih migrantov več kot 1000, več kot jih je bilo v Kladuši.

Foto: L. S.

Foto: L. S.

Foto: L. S.

Foto: L. S.

Foto: L. S.

11:30 Na Hrvaškem je policija morala streljati na tihotapce in ilegalne migrante. Več si lahko preberete TUKAJ.

09:54 Odličen prispevek o multikulturnosti si lahko preberete TUKAJ.

09:18 Naš posebni poročevalec Luka Svetina je danes v Mostarju. Še vedno je pod vtisi včerajšnjega dne. Pravi, da na tisoče ilegalnih migrantov, večinoma so Pakistanci in Afganistanci, želi prav v Slovenijo. V BiH živijo v nemogočih razmerah. Spijo tudi po kovinskih strehah nekakšnih barak.

Foto: L. S.

09:04 Predsednik vlade Albanije Edi Rama je izjavil, da se na Balkanu lahko ponovijo razmere iz leta 2015, ko je ta del Evrope prečkalo skoraj milijon ilegalnih migrantov.

Edi Rama (Foto: Wikipedia)

08:11 Madžarska ostro proti podpisu Evro-afriške deklaracije o prednostih migracij. Več si lahko preberete TUKAJ.

08:07 Bošnjaški portal Avaz poroča, da vse več migrantov prihaja v BiH iz Srbije in Črne Gore.

07:51 Portal Bljesak poroča o kaotičnih migrantskih razmerah v BiH. Razmere postajajo neobvladljive.

07:40 Kaj se je včeraj dogajalo na poti po BiH, si lahko preberete  TUKAJ

Foto: L. S.

Foto: L. S.

07:00 Naš posebni poročevalec Luka Svetina je s snemalcem krenil v osrčje Bosne in Hercegovine.

Demokracija, L. S.

 • Igor Kavalar

  Zdej vsaj vemo zakaj je Mogherinijeva iz EU in slovenski komunist Žbogar vrgel dol z oblasti VMRO v Makedoniji.

 • sprehajalec

  Po hrvaškem ustavljajo avtomobile, v katerih jih je natlačenih po 30 kom. Šengena je konec, to je jasno, dokler na zunanjih mejah Europe ne bo ograj bolgarskega in madžarskega tipa. Pa ne zunajih mejah Šengena ampak Europe.

 • bubamara

  Balkanci smo trgovci. Tihotapstvo je del našega genoma. Roba tihotapstva se spreminja. Nekoč avtoradio, danes kozejebec.

 • Olga2345

  Volimo SDS in zavarujemo Slovenijo! Če Evropa pade, ne bomo sposobni skrbeti niti zase, kaj šele, da bi komu pomagali!

 • garfi

  SPOROČILO NEOPREDELJENIM za volitve 3. junija
  “levica” šarec-sd-smc-desus-l-bratušek-sloga-itd SO UDBOMAFIJSKE PREVARANTSKE STRANKE !!!
  VSI ZAGOVARJAJO ODPRTE MEJE-VELEIZDAJO, brez meja tudi države ni
  VSI NA VOLITVE IN PODPRIMO SDS

 • Sale

  Janez je ustreluu Uršo črta in Jakoba potem si je vzel bedno življenje juhu Janeza ni več hahhahhh

  • wert

   Očitno si se dokopal do računalnika v zdravstveni ustanovi, kamor spadaš.
   Tipi tvojega kova morajo biti bolje varovani.

   • FUCK COMMUNISM

    Ne, tipi njegovega kova morajo bit trupla

  • Fuimo

   Kako te sram nije tu živiš ili si rodjen u Sloveniji, dobijaš 10 puta bolji standard od Srbije. I još pljuješ po državi koja te hrani kako te sramota nije. Ako ti se ne svidja Slovenija slobodno radi za 100 eura ko konj u Srbiji. Moji roditelji došli u Sloveniju tokom 80-ih, rodjen sam u Sloveniji 90-ih. Zahvalan sam bogu, da sam se tu rodio. Stric se borio za Srpsku odma pobjego u južnu Evropu, žalostno je to, da Srbi ne mogu za svoj narod brinuti a drugi mogu. Tko da moje krvi so srbsko hrvaške srce bo vedno slovenske. Js sm Slovenec in vedno bom, če bi se vsi, ki nimamo slovenske krvi imeli za Slovence problemov nebi bilo! Bog hvala ti za Slovenijo <3.

   • Franc Šink

    On je kosovski cigan.

    • Ivan

     Ne samo cigo,je tudi “đubre od čoveka”.

 • Sale

  Snema se biografski film o janezu.naslov filma Ne joči janez.janez Janša vzemi življenje sebi in svoji družini skrajši jim muke in trpljenje amen naj Bog usliši moje želje amen

  • wert

   Besede od bedakov ne sežejo do nebes.

 • Sale

  Urša čimprej skrajši muke črtu in Jakobu zelo bosta trpela v življenju vzela si bosta življenje že v puberteti.bodi razumna in čimprej jim pomaga

  • Franc Šink

   A ti bi kar otroke pobijal ? hvala Bogu da imam tvoj bedni naslov.

  • alojz

   Bedno.

 • wert

  Sale je revež brez ženske in brez otrok zato zelo trpi . Razumite ga !

  • Sale

   Hahaha vsi boste brez žensk in otrok hvala vsemogočnemu .na neplodnosti rojevanju retard dojenčkov na cepivih kjer ratujejo avtisticni na prodani vodi zastrupljeni hrani hvala Janši in obveščevalni slušni Slovenije kjer jim je glavni interes zdravje in počutje zlovencev.bog prosim poplavi to kurcorodno Slovenijo uniči Slovenijo in Slovence amen hvala bog

   • Terminator

    Tvoj privatni naslov sem dal migrantom,da ne boš presenečen,ko jih boš imel na vratih.
    Prihajali bodo bolj ponoči,imajo pa informacijo,da jih boš ti vzdrževal,pa da te vidim kaj boš sedaj.

 • Terminator

  Kjerkoli naletite na te migrante jim samo dajte naslove njihovih podpornikov,me prav zanima njihova reakcija,ko jih bodo imeli pri sebi doma.

 • FUCK COMMUNISM

  Pisanje prasca Saleta seveda levuharski pederast Dobranic ne bo oznacil kot sovrazni govor…

 • 10mile30
  • stajerc5

   Vam je v Rogu spet zmanjkalo snegeca?

   • 10mile30

    Ti pa si pravi diamant!
    Jansevi mladini zihr ne more zmanjkat. Edi pa janez, to je prava naveza. Se cudno da ni janez dol osebno

    • stajerc5

     To z diamantom si lepo povedal, ampak, za to tvojo novo ljubezen z Edijom in Janezom pa nisem vedel!
     Uuuuiiiii, facca grupare je nevarna brez gume, ne pozabi, OK!?

     • 10mile30

      Ti si mord mislis da si smesen vendar ti nekako ne ratava al si pa res zabit.
      Kaj to so tvoje mokre sanje? D ti ga janez utika? Pa edi? Kle na tej nori se skor vsak dan razvidrim. Hvala

     • stajerc5

      To pa moram prijaviti, ker, vidre so pa bolj zascitene kot cefurji!!!

 • Sadako

  Trump, Soros, Putin, Salman, itd hočejo spraviti vse te (tu vstavite poljubno besedo) v Evropo, da bi jo uničili. Njihov cilj je uničenje krščanstva.

 • stajerc5

  Zanimivo, da nikjer ne vidim nasih “dobrovoljk”! Jih imamo ze v drzavi toliko, da so vse potesene?

 • Zgornji

  … NOČNE ZVERI …

 • dr Janez Sveti

  A poptrebujete še kakšnega “poročevalca” Jaz se javim, če plačate vse čevape, bureke in baklave ter jagnjetino, ki jo bom p’reiskušal. Emigranti oblecite se lepo in obrijte, prihaja fotoreporter Janec.
  DR Janez SVeti fotoreporter

  • Domus Lubus

   Potrebovali bi nekoga, da nadomesti Mag. Grimsa pri slikanju ženskih mednožij na hrvaških trajektih. Grims bo namreč kot minister za notranje zadeve v novi vladi polno zaposlen.

   • goldhorn

    Butl….

   • stajerc5

    Pa ne, da si ga se kar na tisto staro sliko na roke meces?

   • dr Janez Sveti

    Hmmm..Če misliš na Violeto, je to zelo ponesrečena zgodbica. Sem jih takoj popljuval, čeprav je Violeta samo glumica in politikantka. Imam nareč rad pametne kritike in spoštujem tistega, ki prizna, da ima nasprotna stran tudi prav.
    DR Janez SVeti genij

  • garfi

   vojni dobičkar

   • dr Janez Sveti

    Vojni, mirovni, dobrodelni..profit je važen..
    Dr Janez Sveti prilagodljivi

    • garfi

     profit ti bomo vzeli po 3. juniju

     • dr Janez Sveti

      Kdo? Ti? To so komunisti poskušali tudi..neuspešno. Ti butalc pa še izraza dobiček ne poznaš, zato zlezi nazaj pod kamen in tiho bodi.
      DR Janez Sveti profiter

     • garfi

      dr janez sveti pokvarjeni

     • dr Janez Sveti

      Ne, samo pameten sem.
      DR Janez SVeti genij

     • garfi

      isto politično korektno povedano
      tako kot je kraja prisvojitev

     • dr Janez Sveti

      Nimaš pravne izobrazbe vidim.

      DR janez SVeti genij

     • Nšo-či

      Kje pa si?

     • dr Janez Sveti

      Nabiram eko češnje :) in opazujem emigrante. Skratka, uživam v naravi.
      Dr Janez Sveti češnjev tat

     • Nšo-či

      Oh..joj. Ne bi rajše borovnice? Gozd imaš rad.

     • dr Janez Sveti

      Tukaj ne rastejo borovnice. Pa tudi drobnih prstkov nimam za borovnice :)
      DR Janez Sveti kosec

     • Nšo-či

      Vem …:)..morš na drug konc Slovenije.

     • dr Janez Sveti

      Sem na južni meji :)
      DR Janez Sveti Kolpljan

     • Nšo-či

      Oborožen? Ne bi prišel bližje severni meji?

     • dr Janez Sveti

      Jaz sem orožje. Na severni meji ni nič razen Gorenjcev.
      DR Janez SVeti Jug

 • Domus Lubus

  Hvala hrabrim novinarjem Nova 24, ki v imenu resnice ne
  ozirajoč se na svoja življenja poročajo z najnevarnejših delov sveta. Migranti
  so pred vrati. Vabljeni s strani Kučana in njegove udbomafije brusijo nože in
  širijo svoje nozdrvi vohajoč anuse naših žena in otrok. Samo Janša z SDS jih
  lahko ustavi. Tako kot je leta 91 Janša ob pomoči Krkoviča in peščice
  slovenskih domoljubov porazil eno najmočnejših evropskih vojsk, naš bo rešil
  tudi sedaj. Vkolikor ne boste volili SDS se lahko poslovite od svinjskega mesa,
  kajti v kratkem boste postali muslimani. Vaši otroci bodo homoseksualci, vnukov
  ne boste imeli in tudi če bi jih imeli, bi vam jih levičarji vzeli, ker to oni
  pač počno.

  • Friderik Peršič

   Hahahahaha …

  • stajerc5

   Tak ti je to! Lepo, da si tvoje izkusnje obelodanil!
   Vprasanje: Zena (ali pa…) te se spusti v spalnico?

 • goldhorn

  Lahko bi poročevalcu priskrbeli boljši fotič…..

 • 123

  Zanima me točno, kje se nahaja “Klasusa”? Hvala na odgovoru.

 • Dostmamrecesije

  Golazen nagnat nazaj U arabske 3PM.

 • tomaž muhič

  SAM SE JE PA FEJST ŽRTVOVAL TALE POROČEVALEC, DA JE ŠOU U BOSNO. ŠE DOBR DA JE PREŽIVEV. ZASLUŽI SI POSEBNO NAGRADO ZA HRABROST

  • Novakec1

   Bo ime tedna ali meseca.

 • južnificirana_si

  build the wall

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!