Iz varne hiše vrgli na cesto ženski, ki sta opozorili, da transseksualec s penisom tam nima kaj iskati

Foto: printscreen

Dve ženski, ki sta varno zavetje našli v zavetišču za ženske, so dobesedno vrgli na cesto, ker sta opozorili, da se v zavetišču nista počutili več varno, saj sta si sobo delili s transvestitom – moški sicer zatrjuje, da je ženska, ujeta v napačnem telesu, vendar pa se svojemu penisu še vedno ni odpovedal, torej je moški v vseh pogledih.

Prava drama se je začela dogajati v zavetišču Kelowna v Kanadi, saj so sostanovalkama v sobo potisnii transvestita, ki se je identificiral kot ženska – vendar pa ima še vedno penis, kar pomeni, da je moški v vseh pogledih. In glede na to, da ženske v tovrstnih varnih hišah iščejo predvsem zatočišče pred nasilnimi moškimi, njihovi strahovi pa se zaradi težkih izkušenj, ki so jih imele z nekaterimi moškimi, preusmerijo na ves nasprotni spol vsaj za neko obdobje, dokler se ne povrne zaupanje, predvsem pa prepričanje, da niso vsi moški isti, je njuna zaskrbljenost več kot upravičena. “Njegova odločitev je, če si želi postati ženska. Ampak ko pride človek z moškimi genitalijami v zavetišče za ženske in se predstavlja, da se počuti žensko, ima več pravic kot me, ženske,” je povedala ena od nekdanji stanovalk v omenjenem zavetišču Tracey, ki je bila razburjena nad tem, da si mora sobo deliti s transseksualno osebo. “Rekli so mi, da če oseba sama sebe identificira kot ženska, potem jo morajo tako tudi obravnavati.”

S transseksualcem v sobi se prav tako ni strinjala druga sostanovalka Blaine, ki je zavetišče v varni hiši poiskala iz podobnih razlogov kot Tracey. V razmerju jo je moški zlorabljal dolga leta, zato ji je neprijetno, ko je v istem prostoru bival transseksualec. “Nekatere ženske smo imele slabe izkušnje z moškimi, nekatere tudi bežijo pred moškimi in zdaj imamo moškega, ki živi v varni hiši,” je dejala.

Foto: printscreen

Zavetišče vodi kanadsko društvo NOW (NOW Canada Society, op. p.), vendar pa očitno preferirajo transseksualce, saj so Blaine in Tracey, ko sta izrazili zaskrbljenost nad moškim v sobi, hladno pokazali vrata, prav tako pa v povezavi s tem niso želeli dati izjave niti mediju Global News, ki je prvi razkril to zgodbo. Le skopo so jim odgovorili: “NOW Kanada ne more govoriti o posameznih primerih. Protizakonito je diskriminirati transseksualne posameznike. V NOW Kanada in v ostalih zavetiščih v Kelowni sprejmemo vse ljudi, ne glede na starost, raso, vero in spolno identiteto.”

Potem, ko sta Blaine in Tracey s krivico, ki se jima je zgodila v zavetišču, govorili s predstavniki medijev, so ju v zavetišču prosili, naj za vedno zapustita njihove prostore, saj sta s tem prelomili sporazum o zaupnosti, ki je zasnovan tako, da ščiti vse stanujoče v zavetišču. Toda, zdaj je ogrožena njuna varnost, saj so ju iz zavetišča dobesedno vrgli na cesto. “Upam, da bova varni,” pravi Blaine.

Zdaj sta na cesti, a jima ni žal, da sta se borili za svoje pravice
Čeprav so ju vrgli iz zavetišča, pa ne obžalujeta, da sta spregovorili in se borili za svoje pravice. “Hudo mi je za tega moškega, vendar pa bi moralo obstajati zavetišče za transseksualce, da bi se lahko vključili med ljudi. Med razlikovanjem moških, žensk in transseksualcev bi namreč morali potegniti črto, saj mislim, da so to tri različne skupine,” je prepričana Blaine.

Ni hitrih in enostavnih rešitev
Sicer pa iskanje varnega kraja za bivanje ni tako enostavno, kot se morda sliši. V NOW Kanada pravijo, da v svojih zavetiščih nimajo dovolj prostora, da bi transeksualcem omogočili bivanje v svojih sobah, poleg tega pa zavetišče, ki bi bilo namenjeno zgolj tovrstnim ljudem, še ne obstaja. To pa pomeni, da na vidiku ni hitrih in enostavnih rešitev.

Marjanca Scheicher

 • Muslimanki

  Ko muslimanki, ko dobita pomoc, bi radi nekoga, ki rabi pomoc vrgli na cesto, ker se oni dve nestrinjata z njim. Prav je da sta pristali na cesti, saj ne vodita tega projekta.

 • Nata

  Tole moram pa malo premisliti. Da ne bom kar tako, tja v tri dni čivkala !

  • tarantela

   Ti kar čivkni, me razveseljuješ in druge tudi. Če imamo različna mnenja, ne pomeni da smo ljudje. Vsi smo samo ljudje in vsi se motimo. Včasih pa tudi kaj zadenemo v jedro.
   lp

 • althar

  Me zanima, če mi bodo verjeli na ZPIZ, ko bom rekel, da sem v resnici 70 letni bivši direktor ujet v telesu mlajšega nezaposlenega moškega in mi dali ustrezno penzijo. Če ne, se pa takoj izselim v Kanado. Tam razumejo človeške psihološke (in drugačne) stiske.

  • Kapucinka

   Althar, poskusi v proizvodnji, zdaj je že toliko časa po krizi, da delodajalci celo odgovarjajo na prošnje. Sicer imaš izmensko delo za minimalno plačo, ampak z nekaj sreče te bo tovarna zaposlila za redno. Ni dobro biti s.p.

   • althar

    Kapucinka, moj post je bila le šala – službo imam, pravzaprav več njih, če štejem še neplačane :-)
    Vseeno pa hvala za predlog in skrb ;-)

    • Kapucinka

     OK, samo da si rešen. Danes je kakršnakoli služba veliko.

 • soc

  Čez deset let bodo že do konca degenerirani levaki pogruntali, da je maček s prišitim človeškim penisom del volilnega telesa in upravičenec socialnih prejemkov. Na bruhanje mi gre.

 • Duhec

  Kje najdete take novice?!

  • tarantela

   Kdor išče, ta najde…hi-hi.

 • Kapucinka

  Ne vem, kaj bi rekla na to. Položaj ni idealen, ampak če je ena od teh žensk prej več let pustila, da jo je njen dedec pretepal, potem ne more v domu težiti, da ne zaupa nekemu neznancu samo zato, ker ima pravo opremo za posilstvo. Verjetno so ga spustili noter, ker ga je njegov tip pretepal in ga ženske sploh ne privlačijo, zato tudi nobene ne bi posilil.

  • Franc Šink

   Mogoče je njen “tip” ženska,”Ujeta” v moškem telesu.

   • Kapucinka

    Dvomim. Lahko pa da sem saj gej, ujet v ženskem telesu, ampak tega nihče ne opazi. Bistvo je, da trans-karkoli nikomur noče nič žalega.

    • Zgornji

     O pa jade, … za “nič noče” se Skriva : “skrivoma hoče” Slabo Vsakomur !!! ! !!!

 • pajot

  Moški je moški in ženska je ženska. kaj je tu treba še pametovati?

  • rubec

   Ni glih tako. Jaz imam recimo dva tiča in ker je eden kvadraten nisem samo moški ampak sem moški na kvadrat.

   • Peter

    Jest tud, en je kanarček, drug je pa papiga, no.

   • pajot

    Kokr kdo. Ampak jest mam raj moški na žensko,kokr moški na kvadrat.

   • indijanka

    Kaj pa znata?

    • rubec

     Imam nenavaden hobi. Snemam nizkoproračunske filme običajno viteške, zato se v glavnem sabljata.

     • indijanka

      :) hmm..ja. Sem zaprla oči in si poskusila zapisano predstavljati. Pa ne gre. Sedaj razmišljam o tem ali imam premalo ali preveč domišljije.

     • rubec

      Tudi sam sem dolga leta imel pri snemanju težave. Širokokotna kamera in njena pozicija je za dober kader premalo, na koncu sem ugotovil da moram vanjo vstaviti baterijo. No potem stvar steče sama od sebe.

     • indijanka

      A to je nasvet? Da bi z baterijo šlo? Mogoče.

  • domovina mili dom

   Med žensko in moškim je tisto. Razlag pa je več.

  • Ana Job

   Jaz sem to že večkrat napisala, pa jih vedno dobim po glavi.

 • Peter

  Zanimivo, da se nekdo lahko vpraša, kje se najde take novice in se ne vpraša, če je svet res čist nor, da se take stvari dogajajo…
  Ena tečna baba lohk upraša več k lohk sto modrecov odgovori, no…

 • Solo

  Ujetost v napačno telo je huda kultur-marksistična bolezen, ki jo uspešno in trajno ozdravi metek v čelo, dobre rezultate pa dajejo tudi metode obešanja, rezanja žil, skok pod vlak in strup za podgane.
  Potem je zblojeni um končno osvobojen, napačno telo pa postane koristna hrana za črve in gnojilo za zemljo.

  • šmentanamuha

   Hudo:)

  • Zgornji

   Neee, … Se namreč Da tudi Pozdraviti takšne duhovne bolezni duše, in sicer v ledenih deželah , … le zdravljenje traja malo dlje kot običajno, … najmanj 2 leti .

 • domovina mili dom

  Na FDV že pripravljajo predlog, da slovenščina ne bo več imela ženskega in moškega spola. Samo še srednji spol.

 • Nata

  Hm, torej……….take situacije bi lahko bile prav zabavne, če ne bi bile obenem žalostne.
  Kam pripelje tista……….danes se vse lahko……pa pravice človeka……..Enkrat se pa zatakne in se še bo zatikalo. Saj, ko smo kar naenkrat osebno, neposredno vpleteni v kakšen nesporazum, takrat pa povzdignemo glas, ali ne ? Poprej prav nič ne pomislimo, kako vseeno nam je, kaj se dogaja.
  Torej, možakar, ki se čuti žensko, je verjetno imel kakšne težave, a ne ? S partnerjem, ali kar že imajo, no !Drugače ga ne bi vzeli v tako hišo ? Osebno nobenega ne poznam. Poznam pa dobro homoseksualce. So zelo občutljivi ljudje. Včasih pravimo, si pa hujši, kot kakšna baba. In je res tako.Pa nič hudega. So, tukaj so in če si fer, so tudi krasni prijatelji.
  Zato se morata tudi tile dve gospe vprašati, od kje jima pravica, ravnati, kakor sta ravnali.
  Če pa je ona gospa kaj opletala s penisom……..jej, jej, no ? Pa verjetno ni.Moti ju že to, da ga ima. Morda pa nima denarja še za kakšno operacijo.
  Moj Bog! Ubogi ljudje, ubogo človeštvo !

  • Franc Šink

   Od kdaj pa “gospe” lahko opletajo s penisom??? S tujem mogoče? Nata sedaj si pa povsem udarila mimo!

   • Nata

    samo narekovaje sem pozabila.

    • Franc Šink

     Se zgodi.

   • Nata

    Pa še pripis…….si pred kratkim videl priponko Tunneka ? Torej! Sodoma in Gomora. Kaj je Človek ?! Eno veliko, ubogo Revše !

    • Artur

     Revše ? Kakor kdo. Za Sodomo in Gomoro se ve kateri so odgovorni in zopet jo hočejo vzpostavit , to jim s podporo levih mecenov kar uspeva.

     • Nata

      Razvrat vseh vrst je vedno bil in bo. In, ja! Nekateri ga želijo čimveč, da lahko nemoteno vladajo.
      Zato je človek navkljub svojem silnem kompjuterčku, eno revše. Izpraznjen človeček, ki v takih skrajnostih išče——–kaj neki ?

     • Zgornji

      Nebo tako šlo v nedogled … se Bodo Kmalu Prenehali razni “razvrati” … !!! ! !!!

     • Nata

      Bilo bi zelo dobro, ja . Ampak. Vedno je kakšen ampak zadaj.

     • Zgornji

      Tu bi lahko dodali k tvojemu Ampaku : Ampak, mi bomo tudi Trpeli zraven , čeprav bomo pa vsaj rešeni.

     • Nata

      Ja, žal. Brez nič je . . .

     • Zgornji

      ;-) No, že , že, … ampak zraven po nedolžnem toliko trpeti kot oni pokvarjenci , … ampak, bomo že , kajti Gospod je tudi trpel po Nedolžnem, … tako bomo pa tudi mi zmogli vsaj malo .

     • Nata

      Ja, Gospod. Vendar je on zaupal človeku. Da se vsaj nekaj kar je učil ” prime “.
      Tole trpljenje, kot praviš, pa ne pelje nikamor. Vedno slabše je. Na koncu bo ostala samo tista…….ko te boli zob, ga izruješ .

     • Zgornji

      No, ja, še predno pa ga izruješ ga probaš Pozdraviti . Če pa se več neda, potem pa druge ni kot ven z njim .

  • Kapucinka

   Sem poznala par gejev in imam nasprotne izkušnje, zaradi poniževanja skozi življenje so dobili debelo kožo. Ampak ženska ne more imeti takega odnosa do čisto vsakega moškega, sploh pa ne takega, ki je posredno sporočil, da ga ženske spolno ne zanimajo. Kakšen bi bil svet, če voznice ne bi hotele ustaviti policistu, ker bi bil lahko posiljevalec.

   • Nata

    Se strinjam. Vendar dobro vemo, da mnogi ljudje prav nič ne mislijo o vzroku in posledici ! Zakaj pride do neke situacije ? Kdaj in kako ?

    • Kapucinka

     Jim ne bi škodilo. To je tako, kot primeri, ko vsi nekoga zmerjajo z zgubo in revo, ko se mu končno film strga ali naredi samomor, pa so vsi presenečeni. Človeka oblikuje družba.

     • Nata

      + + + + + ja, žal! Družba.

 • Razocarana

  Žalostno da je zavetišče ki je namenjeno travmatiziranim ženskam bilo tako hitro pripravljeno ogroziti občutek varnost teh dveh ženski za namestitvijo moškega (zaradi mene naj se počuti kot ženska, vendar dokler ima penis, je moški) v njun varen prostor – ka je njuna soba za nju bila. Ali bi si bilo res tako težko vzeti čas in vsem sostanovalcem varne hiše razložiti zadevo in poskušati najti sostanovaljki ki jim prisotnost moškega ne bi vzela duševnega miru in občutka varnosti. Se vidi koliko je ljudjem, ki so plačani za oskrbo žensk, sploh mar do tega da se ženske počutijo varne.

  • Zgornji

   AMENNN !!!

 • Olga

  Lopovi se VEDNO skrivajo za floskulo “da o posamičnih primerih ne morejo govoriti”! S takšno “stroko”, ki jo imamo tudi pri nas, je treba opraviti za vekomaj!

 • janez55

  Nisem vedel, da je avtorica tega udarnega prispevka alergična na penise.

  • Zgornji

   Morda se je pa poboljšala, … saj se sme, a ne ?

 • Domoljub in gej

  Čisto prav jima je. Če si žrtev si lahko srečen da ti kdo sploh pomaga, ne pa, da še sam postaneš do drugih tiran. Madonca, sem nekoč delal kot prostovoljec z različnimi žrtvami, in ene žrtve bi tudi sam vrgel na cesto, ker si ne zaslužijo pomoči..

  • Kapucinka

   Zdi sem mi, da je avtor tega članka sklepal, da se bodo bralci strinjali, da sta ženski ubogi revi. Nista si zaslužili pretepanja s strani partnerjev, ampak iz tega ne moreta sklepati, da je vsakdo z lulčkom a priori pretepač in posiljevalec, in pričakovati, da bi se ostali v domu morali ravnati po njihovem.

   • Domoljub in gej

    Ja saj, kdo sta oni dve, da drugemu odrekata pomoč!?

    • šmentanamuha

     No, ampak priznaj, da je tole zlo hecna zadeva.

     • Domoljub in gej

      Če te spravi nasmeji tale članek in spravi v dobro voljo potem je to dobro za tvoje zdravje. Meni ni hecno, jaz gledam zelo realno na te stvarni, nimam predsodkov. V mojem genetskem zapisu po preživetju so samo tri nevarnosti na katere reagiram z zgražanjem: komunisti, pedofili, muslimani.

     • Zgornji

      ČE BI TI POKVARJENEC DAL VSAJ MALO NA PREŽIVETJE , POTEM BI SPREVIDEL DA PEDRI NE DELAJO ZA PREŽIVETJE ČLOVEŠTVA, TEMVEČ RAVNO NASPROTNO : ZA UNIČENJE ČLOVEŠTVA , KER ZAVIRAJO REPRODUKCIJO !!! ! !!! AMPAK, TO BO ZATE VERJETNO ŽE MALO PRETEŽKA RAČUNICA …

 • rubec

  Hehe, lepa.

 • Artur

  Hahaha Cockatoo versus. transseksualec se je naučil mačjega jezika a gotovo se zaveda svoje pernate vrste in svojega spola medtem, ko je del človeške vrste toliko zblojen, da več ne ve ali je on , ona ali ono ali nekaj tretjega .

 • Nata

  Ma, ker izgleda, da živi med mačkami, se je naučil njihovega jezika !
  Izgleda, da je ” ta glavni ” .

 • Nata

  + + + + + + + + seveda ! Tutto completo, ali pa nič. Edino tako lahko prepriča!

 • Nata

  Res je . In glasba. Kakšna dobra muzika.

 • lauraas

  In seveda ima več pravic.

 • Get2 Business

  no ja, roko na srce, te varne hiše so popolna bedarija

 • Bastian

  Tedvi ženski bi z lahkoto poskrbeli da bi transeksulec resnično zgledal kot ženska.Samo škarje bi morale vzeti v roke in šc stran klobasco.

  • Zgornji

   Hja, ampak, tega pa buzi nebi pustil … Vsaj ne kar tako , …

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!