Izrael se v obrambi pred Hamasom pripravlja na gradnjo zidu pod vodo!

Foto: iStock

Medtem ko ameriški predsednik Donald Trump prepričuje kongres glede financiranja gradnje zidu na meji z Mehiko, Izrael gradi nov zid na meji z Gazo, in to pod vodo. “To je edina ovira te vrste na svetu, ki bo učinkovito blokirala možnost infiltracije v Izrael preko morja, kar bo v prihodnje ogrozilo strateške zmožnosti Hamasa,” je povedal obrambni minister Avigdor Liberman. 

Po navedbah Jerusalem Posta bo novi zid predstavljal prvo morsko pregrado te vrste na svetu. Ministrstvo za obrambo je namreč pričelo z gradnjo na podvodni pregradi, ki bo zrasla od južne izraelske skupnosti Zikim do Mediterana z namenom, da prepreči infiltracijo pripadnikov Hamasa po morju.

Poleg bo valobran
Pregrada bo narejena iz treh plasti, vključno z eno pod morsko gladino, ki bo kamnita, tretja pa bo iz bodeče žice. Poleg tega bo ograjo obkrožal valobran, ki bo prispeval k dodatni meri varnosti. Zaenkrat pa še ni bila razkrita informacija o dolžini in globini pregrade.

“To je edina ovira te vrste na svetu, ki bo učinkovito blokirala možnost infiltracije v Izrael preko morja, kar bo v prihodnje ogrozilo strateške zmožnosti Hamasa,” je povedal obrambni minister Avigdor Liberman. Odločitev za gradnjo pomorske pregrade je bila sprejeta potem, ko se je 5 pripadnikov Hamasa preko morja poskušalo infiltrirati v Zikim. Oboroženi z avtomatičnim orožjem, granatami in številnimi vrstami eksplozivnih naprav so bili ubiti s strani izraelskih obrambnih sil v kombiniranem napadu z morja, zemlje in iz zraka.

Foto: iStock

Potem ko so izraelske obrambne sile objavile videoposnetek o konfrontaciji s pripadniki Hamasa leta 2014, se je Izrael pričel pripravljati na mogoče napade z morja, še posebej ko so izraelske obrambne sile izboljšale zmožnost odkrivanja in uničenja tunelov Hamasa pod ograjo, ki ločuje Gazo od Izraela. Dejstvo je, da kljub temu, da ob mehiško-ameriški meji že stoji ograja, pa ta ni nič proti pregradi, ki jo gradi Izrael, namreč, mehiški tihotapci velikokrat preko morja poskušajo zaobiti ameriško kontrolo na meji.

N. Ž.

 • Hun

  branl se bodo odbranil nikoli..mogocni kitajski zid je padel..prej al slej

  • xtc

   Nič bat za Jude imajo orožja,da zravnajo daleč vse v okolici.

  • Clemen J.

   Kitajski zid je padel, samo kitajci so še vedno tu. Veš koga pa ni več, mongolov, zaradi katerih je bil postavljen zid.

   • Hun

    seveda obstajomo..jst nosim del njihove krvi

    • Clemen J.

     haha se pravi si turčin haha

 • xtc

  Tile palestinski Arabci so prava drhal morilska,enaki prijemi kot NOB banda.

 • dob

  Človeštvo je en organizem.
  Gradnja podvodnega zidu ali zidu sploh, kot sredstva za obrambo dežele pred nezaželenimi vdori nasilnežev (pred nasprotniki tvojega načina življenja in razumevanja sveta) ni slaba sama po sebi, temveč je vse slabo v nerazumevanju tega, kako en organizem deluje! In zakaj deluje tako, kot mu je namenjeno delovati. Zdaj denimo trpi.

  Posledica tega, kar Izraelci gradijo, je močan vpliv (tradicionalno imajo Židi močan vpliv na preostali svet) na druge, recimo na Zahodno civilizacijo!
  Potem to “drugo” ponavlja vzorec.
  In ta je v tem, da se je pač treba braniti pred nečim tujim, kar ne razumemo. In tudi ne želimo razumeti!
  In vendar je to, kar zavračamo in ne želimo razumeti, del istega (našega!) organizma. To smo tudi sami, mi in oni smo EN organizem!

  Težava je v tem, da spodnji del telesa s svojimi čakrami ne more delovati sam zase, ločeno brez zgornjega dela telesa. Brez srca in možganov! Spodnje čakre planeta čutijo (nagonsko!) da umirajo. Civilizacija jim propada, ker je dogma premočna, da bi z njo sploh lahko preživeli. Tako obupno (In obupano) je oddaljena od resničnosti.
  Mislite da naše čakre niso??? zakaj se jim pa vse to dogaja, če imamo samo mi prav, oni pa narobe!

  Potem spodnji del telesa napade zgornji del, in v razporeditvi čaker planeta – smo mi zgornji del! Nas sovražijo. Ne znajo vprašati za nasvet – toda, na koncu koncev, tudi mi ne znamo vprašati za nasvet.

  Zid prepreči, da bi komunicirali.

  Dejstvo, da druga stran ravno tako ne želi komunicirati z nami, in si tega niti ne želi, ne strinja se, da mora spoznati naše želje in upoštevati našo voljo, kaj hočemo, kaj đelimo, kaj nam je všeč in kaj ne…. govori le to, da sami sebe ne spoznavajo! Da najprej ustvarijo nasilje nad sabo, s svojo kulturo! Potem pa to nasilje (kulturo) izvažajo. Razmišljanje ustavijo pri dogmi, ki jim naroči, kaj da si morajo želeti, kaj smejo, če sploh kaj.

  ŽIVLJENJE ne zna obstajati kot nasprotje samemu sebi. Ni tako bilo ustvarjeno in ni za to bilo ustvarjeno!
  Ko se nekdo brani, ima vso pravico braniti se. Vendar obstaja razlika med tem, ko nekoga onemogočiš, da bi te ubil, in pa tem, da ga v resnici ubiješ. Druga plat tega nesporazuma je pa v tem, da preprosto pustiš, da ti vdre v hišo in prevzame nadzor nad tem, kako živiš. Skratka, da ti ukazuje doma!
  Mi smo to naredili s komunizmom. Zdaj to delamo z Islamom.
  Zid je lahko idejne narave, ni treba da je fizičen! Posledica zidu pa je, da znotraj oboda, ki ga zgradiš za obrambo, ohranjaš lastno pomanjkljivost, ker ne razumeš, kako “divja” žival funkcionira.
  Če je divja, to še ne pomeni, da Stvarstvu ni potrebna.

  Zdaj smo v stanju, ko komunicirata (ali bolje: prisiljena sta komunicirati!) “Intelekt” sveta, z lastnimi nagoni!
  Seveda, ta komunikacija ne poteka na zavestni ravni, ker ne more. Nimamo skupne govorice – še!
  Toda….. pomislimo, če sploh sami komuniciramo z našimi lastnimi nagoni??? Pa to znamo? Kako se sploh komunicira z nagoni? kako se jih nauči, da jim nič nočemo in da so šele vpeti v organizem koristni in imajo svoj namen?
  Zdaj sicer ni videti, da bi mi poznali svojega. Vendar ga imamo. In oni ga tudi imajo!
  Res pa je, da vodo potrebujemo, ker brez nje ne moremo preživeti! Vendar ne v obliki poplave in ne v svoji hiši. Ne nepovabljene in ne vse naenkrat.

  • joza joza13

   Si se pa potrudil. Meni je zapisano všeč…
   Ali si se morda vprašal, če noge ne razmišljajo, da so morda one glava in mi zelo dobro obute noge -;)?

   Za obrambo “Dežele”, ne bi smelo obstajati nobenih omejitev, še najmanj političnih.
   Upam, da ne bo prepozno, ko bo narod ugotovil kaj je dobro in kaj ni!

   Proti ograji pa nihče ne protestira več… benti, ne morš verjet! Morda smo pa že na točki?

   • dob

    V bistvu smo mi res noge Vesolja. Po toliko hoje, smo se nekaj, marsikaj, naučili.
    Vsak organizem sebe brani. Brani se pred uničenjem – in brani se pred spremembami!
    Eno se imenuje nagon po samoohranitvi, drugo je pa previdnost. Da bi obstali (v dobrem in slabem) je oboje potrebno in v določenih časih, tudi oboje potrebno.
    Pameten organizem razmisli o sebi in o tem, kaj hoče. Potem pa svoje delovanje podredi temu, kar hoče! Ne podreja se tistemu, kar nekdo drugi zlorabi kot luknjo v neznanju , d mu nekaj vsili, potem pa vztraja na tem, da smo pravzaprav to sami hoteli. Tako kot si kučan misli, da so “tisočletne” sanje naroda pravzaprav njegov komunizem.
    To kaže na “luknjo” v znanju, skozi katero se potem lahko splazi vsakdo, ki je dovolj nasilen. Tudi Islam! Splazi se pa lahko zato, ker je ta narod v dvomih zase, ne ve, kaj bi rad, kar je znak zmedenosti in s tem nesvobode. Pravzaprav gre za pomanjkanje svobodne Volje v ljudeh, ki jo je komunistični režim sistematično uničeval skozi vsa desetletja svoje diktature. NEKAZNOVANO!!!

    Izdajalci lastnega naroda zdaj druge zmerjajo z izdajalci. In mi to mirno trpimo.

    Zdaj nimamo zidu proti Islamu, ampak ga nimamo niti proti komunizmu!
    Pa je ta že ves čas tu.
    Oba preprečujeta, da bi ljudje sploh zgradili Željo v sebi, da bi izvedeli, kam jih lahko ta lastna Želja popelje. Brez nje morajo poslušati tistega, ki vlada, se pravi, morajo ubogati povelja dežurnega nasilneža. Zato pa nasilnež tako brutalno vztraja na oblasti.
    Demokracija je zanje večina glasov v parlamentu, ampak potemtakem je tudi islamistom demokracija višek glasov v parlamentu! Saj je to edino potrebno, da demokratično dosežejo prevlado in ostanejo na oblasti, ko jo enkrat imajo.

    Težava je namreč v tem, da se je treba obraniti z nekakšnim zidom… vendar je pri postavitvi zidu potrebno vedeti KAJ HOČEMO! Kaj boš potem, ko ti nihče ne bo po glavi skakal in boš svoboden pri določanju op svoji prihodnosti. Pa veš kaj bi rad? Veš kaj pa boš potem?
    DEMOS se je obnašal kot kura brez glave. Tista glava, ki je ostala s kučanom, ker ga nihče ni vtaknil v zapor, je pokvarjena, ampak je delovala. Pokvarjena – je delovala! Medtem ko glava nove kure ni vedela kaj bi sama s sabo. Pokvarjena kura je piščanca preprosto požrla.
    No, potem je kučan novi državi dopovedal, da pravzaprav hočemo nazaj v SFRJ. In si je SFRJ kučan naredil tukaj, Slovenijo pa uničil. Mi smo mu asisitirali pri tem (nihče ga ni oviral!) in se zraven delali neumne.
    Novinarji se še naprej delajo neumne, saj je vsako drugo vprašanje na TV: Povejte nam, kaj bi vi naredili, če boste v vladi….
    Če mene vprašajo, bi najprej zamenjal neumne novinarje.

    Hipiji so bedno propadli, ker niso vedeli kaj bi sami s sabo. Komunizem ruske variante je bedno propadel, ker ni vedel kaj bi sam s sabo. Mi smo skupaj z njimi zdrknili nazaj v fevdalne odnose. Pa takrat ni bilo na izbiro ali komunizem ali nič, pa tudi muslimanskega pritiska na EU ni bilo.
    Problem smo imeli kar lepo doma! In nanj nismo reagirali.

    Pokazalo se je, da se je Slovenc leta 1991 ustrašil svobode, se usral pred njo in zdrknil nazaj v diktaturo, ki sebe vzdržuje s posojili in zato leze v gospodarski kanibalizem in finančno pederastijo, ki se izraža kot splošna jalovost vsega, kar se pritaknemo. Ekonomska pederastija, z vsemi elementi pedofilije (NLB) in posilstva (Janković). In vztrajnim (nasilnim) prepričevanjem celotnega naroda, da je to popolnoma normalno.
    Čeprav si denar sposojamo pri tistih, ki jih imamo za abnormalne. No, morda niso čisto normalni, so pa vsaj bolj normalni, ker imajo nekaj, kar je nam potrebno za preživetje. Mi pa tega nimamo.
    Propad in degeneracija nista znak kake posebne normalnosti. Vsaj po moje ne.

 • To je to

  sam en hint naštudirat pomen “goyim” in bo marsikaj bolj jasno

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!