Jack Nicholson: “Živim, ker moja mama ni naredila splava”

Foto: epa

Mati Jacka Nicholsona je zanosila kot najstnica in se soočala z mnogimi pritiski glede splava. Vzdržala je in se odločila za otroka. Jack se je rodil 22. aprila 1937 in pozneje postal eden najslavnejših igralcev v Hollywoodu. Tudi sam je velik zagovornik življenja otrok.

Malo ljudi v Hollywoodu je imelo tako plodno igralsko kariero kot Jack Nicholson. Kot pisatelj, režiser, producent in igralec je Jack prejel največ nominacij za oskarja. Njegova mati je kot najstnica zavrnila možnost splava in s svojo odločitvijo nepreklicno vplivala na pogled svojega sina na življenje. “Jaz nimam pravice do katerega koli drugega vidika. Moje edino čustvo ob dejanju matere je hvaležnost, dobesedno za moje življenje,” je povedal Jack Nicholson, ki je eden izmed mnogih zagovornikov življenja med slavnimi.

Še trije slavni moški v boju proti splavu

1. Tim Tebow, nogometaš, ki igra za New York Jets, v javnosti pogosto pove isto zgodbo. Tudi njegovo mamo so nagovarjali k splavu, pa se je odločila obdržati otroka. Tim svojo globoko predanost Bogu ponosno izkazuje tudi javno; včasih tudi z verzi iz Svetega pisma, ki si jih napiše na obraz tik pred tekmo.

2. Velik zagovornik življenja je tudi igralec James Caviezel, ki je najbolj znan po vlogi Jezusa Kristusa v Mel Gibsonovem Kristusovem pasijonu. Caviezel je ponosen katolik in brez dlake na jeziku govori proti splavu in opozarja na škodljive raziskave embrionalnih izvornih celic. O splavu pravi: “Mati se s tem, ko splavi in ubije svojega otroka, obrne proti lastni naravi. Ljudje govorijo o ‘izbiri’, vendar ko se ženska odloči, da uniči življenje lastnega otroka, smo prišli do meje. Večjega zla ne more biti,” je prepričan Caviezel.

3. Kenny Chesney je eden največjih superzvezdnikov country glasbe v Ameriki. Za svoje izjemne glasbene dosežke je prejel več nagrad, med drugim Entertainer of the Year in Male Vocalist of the Year. Najbolj znan primer njegovega  pro-življenjskega zagovorništva je v eni izmed njegovih znanih pesmi “There Goes My Life,” ki je več tednov zasedala prvo mesto na svetovnih glasbenih lestvicah. Pesem pripoveduje zgodbo o najstniku, katerega dekle zanosi in se kasneje odloči obdržati otroka. Najstnik v pesmi je sprva prepričan, da bo njegovo življenje zaradi nosečega dekleta uničeno, vendar na koncu spozna, koliko blagoslova jima lahko prinese otrok.

Povzeto po 24kul.si

 • baubau

  “Predložil sem ti življenje in smrt.blagoslov in prekletstvo.Izberi torej življenje,da boš živel ti in tvoj zarod.”5mz30.19b

 • Nata

  No, tole mi je pa všeč ! Da ljudje odkrito in kulturno povedo svoje mnenje.
  To najbolj pogrešam pri ljudeh . Zakaj ne morem misliti drugače ? Ne, ne morem . Celo ne smem. Bravo !!
  Sem pa včeraj nekje brala , da ima slepi tenorist Andrea Bocceli težave zaradi svoje podpore Trumpu . Menda tudi na inauguraciji ne bo mogel peti ????????? Brez komentarja ………..
  Torej, to je tista slavna ameriška demokracija ??
  Sedaj se je izkazalo – hm – tako, kot pri nas !!
  Leta in leta so bili v ZDA na oblasti ” levaki “, sedaj je pa vse narobe .
  So se znani igralci že izselili ??

  • Waltter

   Andrea Bocceli se je sam odloöil da tam ne bo pel ker bi mu po njegovem in po njegovih svetovalcih lahko to skodilo in ne koristilo. Njegovega nastopa mu nihce ne omejuje razen njegovih gorecih podpornikov. Vendar je kljub temu se najbolj zanimivo da s strani dodaldove administracije sploh noben se ni izrazil zelje po njegovem nastopu. Se je pa sam prehitel da ga ne bi slucajno izbrali.

   • Nata

    Morda ?? Nisem čitala, ampak slišala .
    In, še enkrat dobro prečitaj, kar si napisal !!!
    Po njegovem in po mnenju njegovih svetovalcev ??
    Pa, saj s tem je vse povedano !! Zakaj, za vraga bi mu pa škodilo ? Peti za predsednika ? A, če bi bila pa Clintonova, bi bilo pa v redu ? Mu ne bi škodilo ?
    Moje mnenje o ameriški demokraciji ostaja enako.

    • pajot

     Ima že toliko dolarjev in evrov,da mu ne bi škodilo,če bi zapel tudi Trumpu. Jaz mu podeljujem minus.

     • Nata

      Jaz tudi . Ne bi se smel ozirati na druge !
      Ampak . Dolgo ne bo več pel ……pa ?
      Škoda no !

  • Steiermark

   Nata, ali se ne spomniš istega pogroma Dolce & Gabana, ko sta sama, kot istospolno usmerjena, izjavila, da istospolni nimajo pravice posvajati otrok …. Satanisti in lgbt imajo svoje kremplje vsepovsod….

   • Nata

    Pa imaš res prav! Tukaj je vse prej kot želja po otroku ! Taki ljudje, ki so izrojeni, želijo normalnim samo škodovati. Zato se ” ven mečejo “.

 • garfi

  pohvalno od teh ljudi
  levaki so največji lažnivci prevaranti kriminalci in uničevalci življenj

 • tarantela

  Toliko lačnih otrok je po svetu. K nam prihajajo begunski otroci, pa jih ne maramo.

  • Nata

   tisti, ki bi jih radi, naj jih vzamejo na svoj račun.

   • Steiermark

    Ja, res na svoj račun, ne pa za naš oz. nam odvzeti denar (2.000 E za vsakega muslija), pa pospravite se daleč od nas, civiliziranih, da se nebomo morali začeti oboroževati in se braniti pred njimi, s kalašnikovimi…..

  • pajot

   Smešno. Si vzela kakšnega k sebi? Nisi? Potem ne lapaj.

  • KAPIBARA

   Verjetno ga bi vzela.. pa bi zahtevala donacijho CSD, kar bi ti v SLO ŽAL uspelo.. :-(

  • Steiermark

   Vzamite si jih domov, ti in razni hanžki, violetice etc. – rdeča lgbtjevska združba, ki je toliko lapala, da jih hočejo, nazadnje, ko so pa prišli, jih pa nobeden od vas ne vzame! Hinavci in koristoljubneži!

 • Waltter

  Splav in vzgoja otroka je v domeni starsev in se posebej matere in nikakor v domeni par moskih ki jih izpostavljate. Ti so imeli sreco bili so na pravem mestu ob pravem casu. In nikakor nima posameznik ali skupina in ne vlada pravice da posega v odlocitev matere. Ali dejansko hocemo potem brati razne taksne zgodbe kot so bile nekaj dni nazaj ko je avstralka izstradala 3 mesecnega otroka ki jo spominja na bivsega partnerja. Si resnicno zelimo zaradi svoje sebicnosti tega?

  • Nata

   Si zopet zašel ?? Katera vlada pa posega v te silne pravice ?? Naša ??
   Teh ” par moških ” je povedalo svoje mnenje, ker so rojeni iz, po njihovem dobre odločitve matere .
   In, kakšno zvezo pa ima tisti avstralski primer ( pa še veliko podobnih je ) .
   Tile ” otroci ” zgoraj, so jo kar dobro odnesli .

  • pajot

   Materi se ne bi bilo nikoli treba odločati za splav,če ne bi bil moški,ki ga je vtaknil v vagino,neumen,zaostal egoist. Ki je gledal samo na svoj užitek.

 • bednick

  Ženske, bi želele imeti splav?
  Se priporoča brodarsko društvo Mostec.

 • pajot

  Kar se tiče pa Jacka. Hvala Bogu,da mati ni naredila splava. Prikrajšani bi bili za enega največjih igralcev 20. in 21. stoletja. Ker nikoli ne veš,kaj se bo porodilo,je splav zame zločinsko dejanje.

  • Donald J. Trump

   Točno tako, vsako življenje je sveto. Tudi če je bila ženska posiljena, ko jo jebe, zakaj pa se oblači kot kurba, sama si je kriva. Nikoli ne veš, kaj se bo rodilo. Razen takrat ko se bo rodil levak se čuti v zraku, zatohlo pa to. Takrat bi bilo potrebno ubiti tako otroka, kot mati, ker si je drznila roditi levaka, komunista, volilca ne-Janše. Prasica.

   • pajot

    Wrong. Levak se ne rodi. Levaka te naredijo: starši,ućitelji in milan kućan. He,he,he…

 • FRANC3

  Ubogi Jack, če te v roke dobijo naši LGBT aktivisti. To bi ti dali vetra. Najbolj pa se moraš bati Svetlance. Zanjo je splav odrešitev, ne pa nekaj slabega!

  • KAPIBARA

   Pa še Džesika ga NE šmergla..

 • Osti jarej

  …vsi smo na svetu zato,ker matere niso naredile splava…troli eni!!!

 • Osti jarej

  …zakaj vsi,ki se kakor borijo proti splavu ,nimajo po deset otrok?

  mar seksati brez,da bi delali otroke,ni greh?

  • baubau

   beseda “seks” ne pomeni nič in tudi “otrok se ne dela”-.popolnoma napačno ste poučeni …

   • Osti jarej

    ….aajjjaa?….seks-ologíja = veda, ki raziskuje človekovo spolnost

    ….zlasti globoko verni jih pa res ne delajo…njih ženke(žene,tete,hčere,sestrične itd.)zanosijo s svetim duhom….

    • Steiermark

     izgleda, da je pa tvoja mati zanosila z marsovcem….

    • FRANC3

     Otrok se ne dela! Otroka se spočne, zaplodi!
     Tudi kmet žito samo poseje, ga ne ”zraste”!

  • Steiermark

   Ne ni, osti jarej, ti si zelo odzadaj in natolcevalski v svojih “raziskavah in ugibanjih”……

 • xtc

  Nikoli nisem bil zagovornik splava zaradi muh(tudi iz osebnih izkuenj ne) razen iz zdravstvenih tveganj:

 • cosmosjasnovidec

  Splav kot se tukaj omenja ni noben umor nosečnice,ker še otrok sploh ni bil rojen oziroma je v fazi še nerazvitega ploda.
  Glede splava nisem ne nasprotnik niti ga ne odobravam.
  Sem pa mnenja,da bi to morala biti svobodna odločitev vsake nosečnice same katera najbolje ve kaj je najbolj priporočljivo za njo.
  Ali bo otroka lahko odgojila ali ne predvsem,če nima sredstev.Ali sploh ve kdo je njegov oče.Ali jo bo otrokov oče pozneje vzdrževal ali ne oziroma jo bo pustil samo z njo.Ali ga bo pripravljena dati v posvojitev,če ne bo imela drugega izhoda.
  Tukaj se lahko našteje še ogromno dejstev in sem mnenja,da je gospodar sebe in svojega telesa vsak sam.
  Številni primeri se vrstijo,ko pozneje matere nimajo sredstev za vzdrževnje otroka pomaga jim pa nihče tako,da navsezadnje nekatere kar umorijo svojega otroka iz obupa.
  Take zadeve je potrebno gledati tudi z te strani in sem apsolutnega mnenja,da cerkev o tem nima kaj odločati oziroma ima tukaj glede na njihova znana početja zadnjo besedo.
  Zakaj pa cerkev ne garantira,da bodo dali pomoč takim primerom ampak so potem tiho in se potuhnejo.
  Najprej naj opravijo in rešijo glede pedofilstva ter ostalega kar se dogaja pri njih in šele potem naj se vmešavajo tja kamor jim ni mesto.
  Sicer pa naj raje perejo tace kamelotrajbarskim musličem še naprej.

 • Caetano

  Kot obstaja ”kulturni marksizem”, tako obstaja tudi ”kulturna evgenika”. Evgeniki so sprva hoteli selekcionirati človeško družbo s sterelizacijami nezaželjenih, potem so nacisti prignali stvar v skrajnosti in je bila evgenika tako očrnjena, da so morali pogruntati nekaj novega. No in res so prenesli evgeniko na raven nerojenih otrok.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!