Je Hillary Clinton naročila umor ustanovitelja Wikileaksa Juliana Assangea?

Foto: EPA

Hillary Clinton pričakovano zanika, da je nad ustanovitelja Wikileaksa Juliana Assangea poslala dron z morilskimi nameni.

Potem ko je v javnost prišlo, da naj bi nepojasnjeno umrlo kar 46 sodelavcev Hillary in Billa Clintona, umore pa so pripisali kar njima, Russia Today razkriva, da naj bi Hillary leta 2010 naročila nad ustanovitelja Wikileaksa Juliana Assangea napad z dronom.

Dobro obveščeni viri trdijo, da je Clintonova leta 2010 na ministrstvu za zunanje zadeve, ko so razpravljali o nepravilnostih v zvezi z afero Cablegate, ki jo je v javnost lansiral prav Wikileaks Juliana Assangea, izjavila: “A ne moremo sestreliti tega tipa z brezpilotnim letalom?”

“Bilo bi smešno, če bi to rekla”
Na tiskovni konferenci v Pensilvaniji je Clintonova skoraj zamrznila ob vprašanju nekega novinarja. Ta je namreč želel preveriti navedbe, da naj bi Hillary nad Assangea poslala dron, in ali je bila to šala. Clintonova pa je pričakovano vse zanikala – še več, zatrdila je, da nima pojma o tem podatku. “Ničesar ne vem o tem, kar govorijo,” je dejala. “Ne spomnim se nobene take šale. Bilo bi smešno, če bi to rekla, vendar se ne spomnim, da bi,” je dodala.

Panična Clintonova sklicevala sestanke v zvezi z Assangem
Russia Today še razkriva, da je imela Clintonova več urgentnih sestankov, na katerih je razpravljala, kaj je mogoče storiti glede Wikileaksa in Assangea. Spletna stran Wikileaks je izpostavila tudi temačne skrivnosti o vojni v Afganistanu in Iraku, ki vključujejo tudi zloglasni video tako imenovanega “Collateral Murder”, ko sta dva ameriška helikopterja Apache streljala na civiliste in novinarje v Iraku, to razkritje pa je Clintonovo menda močno skrbelo.

Posnetek zloglasnega primera “Collateral Murder” si lahko ogledate na tej povezavi: Collateral murder

Glede obtožb na račun Clintonove v povezavi z Wikileaksom pa je zadržan tudi vodja kampanje Hillary Clinton, Robby Mook, ki je povedal: “Glede tega, kar je razkril Wikileaks, nimam komentarja. V preteklosti so izrekli že veliko obtožb,” je bil kratek.

M. S.