Kakšna provokacija: Prejeli poziv za preimenovanje osnovne šole v šolo maršala Tita

Foto: STA

Ime maršala Tita se je spet znašlo v središču pozornosti, a tokrat ne v Sloveniji, temveč pri naših južnih sosedih Hrvatih, natančneje v občini Babina Greda. Predsednik skupščine Vukovarsko-srijemske županije Dražen Milinković je prejel pismo z občine Babina Greda, z zahtevo, da na dnevni red uvrsti zahtevo za preimenovanje Osnovne šole Mijata Stojanovića v Osnovno šolo maršala Tita.

Kasneje se je izkazalo, da je šlo zgolj za provokacijo neznanega avtorja, ki se je lažno predstavil. Milinković je dejal, da se mu je pismo, v katerem je bilo predlagano preimenovanje šole, zdelo že na prvi pogled čudno. Napačno je bil napisan priimek Milinkovića, prav tako so bila zmedeno napisana tudi ostala imena oseb v županiji, ki so prav tako prejeli ta dopis. “Takoj sem ugotovil, da gre za provokacijo, zato mi ni niti na kraj pameti prišlo, da bi točko o preimenovanju uvrstil na dnevni red,” je Milinković povedal za Glas Slavonije.

Foto: iStock

Ponarejen je bil tudi podpis
Milinković je o preimenovanju obvestil tudi predsednika občinskega sveta Jakoba Verića, ki ga je poziv preimenovanja neprijetno presenetil, saj je bil na njem viden podpis Verića, ki je bil več kot očitno ponarejen. Zato je napovedal, da bo kazensko ovadil neznanega storilca.

To sicer ni prvi primer, ko so se Hrvati spopadali s poimenovanjem po množičnem zločincu Titu. V začetku septembra so namreč v Zagrebu sprejeli odločitev, da trg maršala Tita spremenijo v Trg republike Hrvaške.

H. M.

 • Valter BraniSlav

  Long live Marshall of country where I was born Josip Broz Tito.

  • AlojzZ

   Nekateri bodo imeli večno rdeče roke.

  • Artur

   Long live v čemu ? Zločinsko govno od Vašega Titeja se je že zdavnaj razkrojilo , poišči njegovo nogo morda je še kje pri kakšnem komunazarskem debilu balzamirana in v uporabnem stanju za orgazmiranje najdi ga obišči ga se bosta šla orgije malo jaz malo ti.

   • ogledalo

    Tudi ti orgazmiraš na Titovo nogo? Ti si kot sosedov cucek, ki noge naskakuje.

    • Artur

     Kakšen debilen odgovor . Značilnost debilov je ,da radi zahajajo v protislovja to kar si sami ne upajo priznati naložijo na drugega . Tipično za telebnjene komunjare za njihovo debilnost so vsi drugi krivi samo oni ne vse po principu “što se babi htilo tose babi snilo” Degenerirana genetska mutacija, ki komunjaram ne omogoča samorefleksije in ki kot prde v grivo silijo v govno za vsako ceno in ga brez trezne presoje tudi povzročajo.

     • ogledalo

      Degenerativne mentalne spremembe se očitno pri vas vlečejo in akumulirajo iz roda v rod. Očitno si ti vrhunec sralnih sprememb.

 • dob

  Trenutni boj komunistov proti RKC je pravzaprav manifestacija večnega konflikta dveh enakih konceptov, in s tem pristopa do urejanja Stvarstva.
  Gre za to, kdo ima večjo “pravico” do pobijanja ljudi. To, da eden (katerikoli) od njiju začasno podaljša življenje svoji žrtvi, še ne pomeni, da je na daljši rok bolj human.

  Nam vladajo potencialni morilci. Da opreskočijo iz potrencialnih morilcev do resnilčnih, je mala mal’ca! Za potrebujejo samo ukaz!

  Komunizem znotraj svojega morilskega (zadnje pa revolucionarnega) prava lahko zaukaže pobijanje ljudi, če so nasprotniki režima. To opraviči z bojem ene religije proti drugi! Kajti nihova ideologija je samo religija in pravila maščevanja izhajajo iz Stare Zaveze, ki je vsem dobro znana iz šol, iz literature, iz umetnosti.
  Religija je vsako verovanje, ki v materialnem svetu ne more dokazati obstoja svojega boga.

  Komunisti se sicer radi norčujejo iz venikov, češ: pokažite nam že tega svojega Boga, da bomo še mi verjeli vanj!
  V resnici pa sami ne morejo pokazati, kje je komunizem uspešen. Kjerkoli na svetru! Zdaj ali v preteklosti! Sploh ni dokazov, da bi lahko komunizem kdajkoli postal finančno uspešen in stabilen politični sistem. V komunizem lahko verjame samo nekdo, ki je vernik ideologije!

  Kar se mene tiče, gre za spopad dveh povsem enakih in enakovrednih zagovornikov Stare Zaveze.
  V teh časih sta obe struji reinkarnacija nekdanjih vernikov Stare Zaveze. Ta je namreč ukazovala poboje (iztrebljanje) nasprotnikov po veri. Zato, ker verujejo v nekega »drugega« boga, morajo umreti!
  V resnici gre za istega boga: tisti, ki je nasilnejši vedno zmaga!

  Težko si je predstavljati zakaj so se komunisti in nacisti oz. fašisti med seboj sploh spopadali. V bistvu imajo popolnoma enak program! In ta je iztrebljanje nasprotnikov režima.
  Geslo pri obeh je VIVA LA MUERTE.
  RKC in komunizem so ustvarili isti možgani!

  Lucifer potrebuje »notranjega« sovražnika. Če ga ni, ga pa ustvari.
  Če pa nekdo pride na idejo, da bi ponudil stranem v večnemj idejnem sporu (ki ga v resnici sploh ni!) v podpis resolucijo o izenačitvi vseh diktatur, to resolucijo diktatura gladko zavrne. Potrebuje namreč smrtnega sovražnika za svoj obstoj.
  Prav tako potrebuje žrtvovanje lastnih ljudi za idejo, oziroma za vero v svojega boga. Ateisti imajo svoje diktatorje, ki se obnašajo kot bogovi! V očeh svojih vernikov so popolni.

  Diktatura mora ohranjati sovraštvo! Brez njega ne more obstajati.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Hehe, tvoje nebuloze so res za crknt. “RKC in komunizem so ustvarili isti možgani!” Čigavi isti? Tvoji?

  • rrrrr

   Dob ?!?

  • Soave

   S temle pa se ne strinjam .Zelo si poenostavil In v isti koš vrgel Vero in Cerkev, kot Ustanovo !! Pa še komunizem in Luciferja si dodal ?
   Toliko pa verniki že poznamo zgodovino, da vero skozi stoletja ne moremo primerjati z diktaturo. Je pa seveda, bila del oblasti in je tako prihajalo do barabij vseh vrst.
   Iztrebljanje nasprotnikov ?
   Jaz nisem noben nasprotnik nikogar. Tudi sovražim ne. Pač pa poizkušam živeti po enih dobrih krščanskih pravilih. S tem nikomur ne škodim.
   Da pa Diktatura potrebuje nasprotnika, je pa jasno. Zaradi napak vodilnih v Cerkvi, si nas – vernike – je dobro privoščila.
   Smo pa vsi Ljudje , oziroma ljudje.

   • dob

    V tekstu na blogu z naslovom SINTEZA sem pojasnil svojo zamero instituciji za promocijo in prodajo religije!
    (Boga se ne prodaja!)

    Nova Zaveza skriva v sebi “napako”, ki je do sedaj ni uspela razrešiti, zato Srce na planetu ni moglo biti funkcionalno (ni moglo delovati). Seveda, Luciferju to odgovarja, RKC pa Luciferja pri tem podpira, saj Vatikan sploh ne ve kaj dela. Ali pa celo ve, pa mu je vseeno!

    Tokrat napake ne bodo dovoljene.

    RKC ni do tega, da bi napake v veri razrešila, z njo (z napako!) namreč dobro shaja. Zato bo pa Cerkev kot institucija propadla.

    Ljudje bodo še naprej živeli (šele začeli bodo živeti!), ker bo planet preplavila božja Zavest, ki ji je ime Novo Srce.
    Ta Zavest je v nastajanju in nič in nihče je ne more ustaviti.

    Srce s popravljeno srčno napako bo končno lahko funkcionalno v materialnem (Materinem) svetu!

    • Soave

     Ja, se strinjam.
     Samo napisala sem, da si malo poenostavil. Vse ne gre v en koš. Ne more iti. Sem pač poizkusila videti sebe v tem tvojem pisanju. Zato se ne strinjam. In , upam, da nas je še nekaj takih, pravih Kristjanov, ne glede na našo Ustanovo – Cerkev.
     Napake pa bomo še delali, saj smo ljudje. In Ustanove vseh sort bodo še naprej izkoriščale svoje ” vernike ” .

     • dob

      Jaz sem optimist.
      Na nek način lahko rečem, da sem optimist ravno zato, ker sem dobro obveščen! :))

 • AlternativaZaSlovenijo

  In to potrebujete obelodanit?

 • rubec

  Novogoričani so bolj izvirni. Ko bodo po sredini Sabotina prekopali kanal ga želijo preimenovati v Titovo Dupe.

  • Soave

   Boljše bi se slišalo v našem jeziku. R I T !!

 • janez zorman

  Sem bil prepričan da je prišla pobuda iz Titejevega veleja.

 • Adolf Hitler

  upam da te v peklu hudič orenk fuka v tvoj komunaserski gobez ti židovski pokvarjen marjasec kaj te niso med vojno četniki in ustaši oderal kod divjo svinjo nič se ne sekiraj ponovno ko boš rekarneran boš v divjegaa marjaca ki ga vsak dones lovi odere raskosa in požre poleg tega pa isere in narava poskri za ostalo ki drek spere in posuši ostane samo še smrad tam dokler ne ispuhti v nič to kar tudi si en nič ti izguba fuj smrad!

  • dr Janez Sveti

   Tebi je potrebna nujna zdravniška pomoč in zdravljenje v zaprti psihiatrični ustanovi!
   DR NJanez Sveti genij

   • Adolf Hitler

    daj mal zin kolk ti pa kaj kumunaserji kej plačajo da jim ližeš rit!

    • dr Janez Sveti

     Veliko! Veliko več, kot se tebi sanja.
     DR Janez Sveti bogataš

   • ahnenpass

    Meni se zdi pa naš Adolf izjemen komični vložek, točno tako si jaz predstavljam Hitlerja, če bi bil danes še živ, vsake toliko bi se oglasil v javnosti in nas poslal vse v P.M.

   • Pezde

    Ma saj po tapravih pljuva in v smeh spravlja, samo problem je, da je že vsak sovražnik oziroma komunajzer po njegovem tudi žid, kar pa ne drži. Komi govna so svetlobna leta za židi, čeprav so komunizem izumuli prav oni, pa zato še ne pomeni, da ga tudi oni živijo. Razlog za 2. sv. vojno je bila njihova požrešnost. Hitler je bil samo nekdo na oblasti, ki si jim je upal zoperstaviti.

 • dr Janez Sveti

  In ta šala anonimnega avtorja v neki hrvaški občini je razlog, da Nova24tv da objavo na naslovno stran? Dajte malo gledat na svoj ugled, prosim!
  DR Janez Sveti genij

  • DJURO SUMAR

   Kakšen ugled neki?

 • ogledalo

  Madonca, to pa je novica! Na nivoju noretv!

  • sprehajalec

   Prav je, da ljudje vidijo, da je predlog poimenovanja ulic, šol po Maršalu Titu slaba provokacija. Na Hrvaškem in tudi pri nas. da ko bo prišel tak predlog, se bodo samo smejali.

  • AlternativaZaSlovenijo

   JP!

 • ahnenpass

  Kaj je narobe pa z Mijatom Stojanovičem?

  Stojanovič je bil učitelj, doma iz Babine grede, ki je ostro kritiziral dualistično avstroogarsko monarhijo, podpiral pa je idejo o nastanku države vseh južnih slovanov, ki jo je po njegovi smrti ustanovil Tito.

  • sprehajalec

   Verjetno je šlo za Srba, ker je prijateljeval s Karađićem, Vukom. Če je nasprotoval dualistični ureditvi Austro Ogrske, je pomenilo samo eno, da se je zavzemal za trialistično, kot tretji del Monarhije, slovanski del. Na življenje izven Monarhije ni nihče takrat mislil, sploh pa ne v povezavi z bivšimi turškimi deželami, Srbijo in Bolgarijo.

   Prvo državo Južnih Slovanov so ustanovili leta 1918, kot državo SHS. Brez Kraljevine Srbije.

 • Olga_10

  Kazenska ovadba in zapor, pa bo provokator v bodoče premislil!

  • AlternativaZaSlovenijo

   Če je kaj razumnega v vas “demokratih”, ah pa saj ni. V glavnem, tip je dal pobudo v razpravo in ni vsiljeval svoje ideje s silo . Ni jo vsilil. Če je kaj demokratičnega in razumnega v tisti vasi na HR, potem bodo ljudje to zavrnili z demokratičnimi in razumskimi argumenti, ne pa s prisilo in terorjem kot to počneš ti. V bistvu je samo postavil ogledalo “demokratom”. Seveda se s tako idejo niti malo ne strinjam, da ne bo pomote.

 • pajot

  No ja,jugonostalgikov in oboževalcev enonogega ne bo še tako kmalu zmanjkalo.Po vsej bivši državi jih je še kar nekaj. Ampak tudi to bo minilo. Mene bolj skrbijo oboževalci stenice iz Murgelj.Pa oboževalci sinu konja z ročaji,da o solatarju niti ne govorim,de….

  • DJURO SUMAR

   Res je, narod počasi prihaja k pameti. Vedno maj ljudi hodi k maši, število ateistov narašča, klerikalcev je vedno manj.

   • AlternativaZaSlovenijo

    In vse manj in manj nas je, res nam gre dobro!

   • Janez

    Ja?
    ČAROVNIC JE VEDNO VEČ !
    Pazi se tele.
    TALE TE IŠČE !?
    S HALLOWEENA 2017. Zbira glave hinavcev, hujskačev , lažnivcev itd. L.r. J. KOMENDA
    P.s.
    HALLOWEEN 2017
    LOVKA NA GLAVE
    LAŽNIVCEV

    https://www.google.si/search?q=witch+cannibal&client=tablet-android-samsung&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiM6P-f6KLXAhWGb1AKHZCRDzYQ_AUIEigB&biw=1280&bih=800#imgrc=VJCOZEnlDCyePM:

   • dob

    Tvoji ateisti so samo verniki v popolnoma neuresničljivo idejo komunizma.
    Res, krasni materialisti ste, ki svoje ideje ne znate materializirati brez denarja tistih, ki jih na smrt sovražite!
    Njih sovražite, njihov denar pa neskončno ljubite in kar ne morete brez njega.
    Lepi ateisti, ni kaj! Fanatični verniki, ki verjamete v neobstoječ sistem.

    • Soave

     Sijajen odgovor!

     • DJURO SUMAR

      Bolj trapast kot sijajen.

     • Soave

      No, vidiš,kako smo si različni. Nič hudega . To pa je demokracija, da nas na tem portalu pustijo zmerjati. . . . . o, sorry. . . . . drugačne misli zapisati !

     • DJURO SUMAR

      Nisem napisal, da si trapast ti, temveč, da je trapast odgovor. Torej te nisem zmerjal.

     • Soave

      Saj jaz tudi nisem napisala , da zmerjaš ti. Pisala sem v množini.
      Pa tudi na pisanja gledamo različno. In to je demokracija.

     • DJURO SUMAR

      Obožujem demokracijo.

     • Soave

      No, to me pa veseli. Jaz tudi.

    • DJURO SUMAR

     Res ti ne morem pomagati če ne razumeš materializma in ateizma. Za vero je premalo ideja, potrebuješ Boga.

 • garfi

  komunajzle smo imeli priložnost zapreti v zapore
  in titove pionirčke v norišnice
  priložnost zamujena ne vrne se nobena

 • DJURO SUMAR

  Tudi pri naših sosedih Hrvatih so se pričele stvari premikati v pravo smer.

  • Janez

   Ha, ha !
   A so Hrvatje predlagatelja pretepli ? A je to? Prava smer? Lr. J. KOMENDA

 • Valter BraniSlav

  Kadarkoli objavite sliko našega največjega sinu se mi stori milo pri srcu.
  MARŠAL TITO BO ZIVEL VECNO V. NAŠIH SRCIH KER JE TOLIKO DOBREGA STORIL ZA SVOJ NAROD.
  VEČNA SLAVA NJEGOVEMU SPOMINU.

  • Janez

   Ha, ha !
   Kako ?
   Našega sinu?
   Bil je nezakonski sin neke poljske grofice? In nekega Žida. L.r. J. KOMENDA

  • Janez

   Dobro glej okrog sebe !
   TALE LOVKA NA GLAVE TE JE ZSZNALA IN TE IŠČE.
   ZELO JE SPOSOBNA.
   IN NENASITNA. Na Halloweenu zadnjič – je nosiila eno tako
   krvavo glavo s seboj.
   REKLA JE , DA ZBIRA LE GLAVE LAŽNJIVCEV.
   DA JIH NI ŠKODA. ČE JIH SPEČE IN POŽRE.. Prav grozna je. L.r. J. KOMENDA
   P.S.
   LOVKA NA GLAVE
   LAŽNJIVCEV, HUJSKAČEV.
   https://www.google.si/search?q=witch+cannibal&client=tablet-android-samsung&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiM6P-f6KLXAhWGb1AKHZCRDzYQ_AUIEigB&biw=1280&bih=800#imgrc=VJCOZEnlDCyePM:

  • slosin

   ….Kaj si, če enega rešiš smrti, dugega pa ubiješ? Morilec, ne pa junak….To ti ne bo nikoli jasno….

  • Steiermark

   Samo omejenci in bebci imajo pravico do “žalovanja” za svojim rabljem – pedofilom titom, ker si pač sami nemorejo pomagati, zaradi prizadetosti in omejenosti! Drugače pa, ni mi znano, kaj “dobrega je storil za ljudi”, tale kurbin sin, morilec poštenih Slovencev – 200.000 pomorjenih -med njimi tisoče otrok.

 • andreas82

  Pravilno, saj je bil Hrvat, pa obožujejo ga pa naj imajo šolo, ko pridejo do naše meje, pa seveda naj veljajo druga pravila.

  • Janez

   Nimaš dokazov,
   DA JE BIL HRVAT. iti tega ne veš – kakšno rojstno ime je imel , L.r. J. KOMENDA

 • Bald Eagle

  Etnično sodišče o Titu:

  Etično sodišče je med drugim ugotovilo, da:
  Tito je skupaj z revolucionarno komunistično oblastjo (tako civilno kot vojaško) odgovoren za genocid nad hrvaškim in slovenskim narodom;
  Tito je odgovoren za zločinski načrt, ki je razglasil vse, ki se nisto strinjali s komunistično diktaturo in ideologijo, za kontrarevolucionarje in sovražnike naroda ter države;
  Tito je s pisnim ukazom vzpostavil OZNO in KNOJ, organizaciji, v okviru katerih je delovalo 120.000 vojakov, odgovornih za likvidacije vojnih ujetnikov in civilnega prebivalstva, ki se niso strinjali s komunistično ideologijo;
  Tito je skupaj s komunistično partijo odgovoren za množične poboje vojnih ujetnikov in civilnega prebivalstva po končani 2. svetovni vojni, in sicer brez kakršnegakoli sojenja.

  Jaz pa dodajam: tito je bil zver v človeški podobi, kakor so zveri vsi tisti, ki takega zločinca podpirajo in mu še danes pojejo slovospeve. Kumrovška enonoga zver v človeški podobi je eden najhujših zločincev in morilcev, ki so teptali naš planet.

  • Soave

   ++++++++ saj to je ttisti glavni problem Slovenije! Še danes se ne morejo znebiti te ” velicine “!! Zakaj neki ?

 • luckyss

  Osebno v tem ne vidim nekega problema….
  Tito in njegovi partizani so uradno priznani kot člani zavezniške vojske..
  Verjamem pa, da vas tukaj ne bi motilo,če bi kakšen vrtec poimenovali npr. “priDolfiju kurjaču” ;)))
  Ovce bedaste…marš peš v Jajce kot vaš pastir…

 • milanček

  dejansko bo treba nekomu narediti prepih v tintari!

 • Bald Eagle

  V času svojega življenja enonogi kumrovški šlosar ni niti slutil, da bodo njegova skrivnostna leta v Moskvi kdaj prišla na dan. Ta leta lahko razumemo kot Titova učna leta pri Stalinu, saj so odločilno vplivala na vse nadaljnje dogodke v njegovem življenju. Upravičeno trdimo, da je prav tu v skrivnostnih letih v Moskvi 1935–1940 – treba iskati tudi razlog za medvojne in povojne poboje, ki jih je zakrivil bodoči maršal Jugoslavije. Josip Broz Tito ni bil “junak” le za Stalina, temveč je “junak” še zdaj za številne rojake v demokratični Sloveniji, ki so mu posvečena imena cest in ulic ter spomeniki. To je dokaz, kako je večina tukaj živečih ljudi mentalno pohabljena. Ta mentalna pohabljenost pa je posledica strahotne indoktrinacije in pranja možganov, ki so jo in jo še danes, izvajali komunistični zločinci nad tukajšnjo populacijo. Indoktrinacija je bila tako močna in globinska, da še danes ne popuščajo njeni učinki. Dokaz mojim trditvam pa so množična paradiranja pohabljencev, ki jih krasijo totalitaristični simboli, petje revolucionarnih pesmi v Stožicah slovenskega političnega vrha in proslavljanje zasužnjevanja slovenskega naroda s strani komunističnih zločincev in morilcev. Zlasti Lažgoše so očiten primer takega početja, kjer se vsako leto zbere trop komunističnih zločincev in pohabljen narod, ki jim na ves glas poje slavospeve, ne zavedajo pa se, da slavijo svoje rablje, ki so jim ugrabili preteklost, sedanjost in prihodnost.

  • Soave

   +++++++ dobro napisano Orel !! Pa pripis – narod, ki se tam zbira zelo malo ve! Pridejo, da se imajo lepo, pa da ne bo kdo kaj rekel, če ga ne bo!

   • moon

    he, he, podobno kot tisti, ki za Dan vseh svetih hodijo na Žale jest čevapčiče in se malo druzit. norci.

    • Soave

     Hmmmm tole pa ne razumem. Jaz in moja družina hodimo tja prižgati svečko v spomin. Seveda se tudi srečamo s sorodniki, ki jih čez leto ne vidimo pogosto.
     Turških klobasic pa tam ne jem.

 • Drago

  [email protected], Dolfi in Jožek sta bila po izobrazbi, na približno enakem nivoju.

  • MEFISTO

   Če je bil Jožek iz Kumrovca, ga je Dolfi malo prehiteval.

   In Dolfi se je ustvaril sam, Jožeka so pa naredili drugi.

 • Soave

  Na, zdej pa ne bom mogla čivkat !?Ne bi pa bilo nič čudnega! Juga je bila resnično skupnost posebne sorte !!

  • MEFISTO

   Ječa narodov.

   • Soave

    Res je. Kratko in jedrnato !

 • Rožle

  ŽIVEL !!!
  Crno bijeli svijet…. crvene boje …!!! i to

 • Pezde

  Hrvati se kot narod dosti bolj zavedajo večplastne resnice o Titu, kot mi.

 • Vojteh Dovč

  boljše kot muslimanska ulica v ljubljani

 • MEFISTO

  Naš Jožek je bil iz napredne družine in iz bogatega kraja.

  Že v otroškem vrtcu se je začel izpopolnjevati v plesni umetnosti, sabljaštvu, igranju klavirja in v jahalnem športu kot bi bil sin kakega fevdalnega ali kapitalističnega mogotca.

  Najdlje mu je ostal smisel za jahalni šport, saj je po celi Evropi pojahal neznano število žensk in naredil množico otrok za katere pa ni skrbel.

  Mnoge kurbe smo mu plačevali tudi davkoplačevalci.

  • DJURO SUMAR

   Radečani smo ponosni na svojo Titovo cesto.

 • MEFISTO

  Tovariš Tito je živ dokaz, da Bog je in da se še delajo čudeži.

  V mladosti je izgubil en prst na roki, umrl pa z vsemi desetimi prsti.

  Tudi se je samo izbrisalo iz kazenske evidence, da je leta 1912 kradel po Kamniku, odkoder prihaja tudi eden od obeh preostalih predsedniških kandidatov.

  • DJURO SUMAR

   Tita smo videli in doživeli, Boga pa ni videl še nihče.

 • DJURO SUMAR

  Tito je bil zgodovinska osebnost, vizionar, politik, človekoljub, borec za pravice ljudskih množic in eden največjih vojskovodij 19. stoletja. Njegov pogreb, ki je bil najbolj fascinanten v zgodovini zahoda, to potrjuje.

 • Jožef

  Znameta oseba Tito je od mnogih spoštovanja vrednjih ljudi poimenovan Hochstapler.
  Takšno je pač sedanje mnenje ljudi o bajeslovnem bitju iz Kumrovca. In, da ne bo pomote, številni Slovenci vsako leto obiščjejo hrvaški Botrovec in častijo Hochstaplerja. Uh, ??????????????????

 • zoran13

  NAKON 36 GODINA, PISMO JE POSLAO JOSIP BROZ TITO

  “NISAM DOZVOLIO DA NAM RUSI I AMERIKANCI SERU PO GLAVI “

  Dragi moji Jugoslaveni, mrzite me čujem. I to iz dna duše. Mrzite me i sve mi po spisku psujete.
  Kažete da sam bio diktator, da sam gušio slobode, da sam slao u zatvor nedužne, da sam naredio ubistva mnogobrojnih.
  Da dok sam bio na čelu FNRJ i SFRJ zadužio i vašu djecu, vaše unuke i praunuke.
  Da sam bio protiv slobode ispovjedanja vjere. Da sam napravio društvo privilegiranih a da je narod bio željan svega.
  E pa mrzite me, nadam se da će me mrziti iz dana u dan sve više.
  Zaboraviti ćete da sam postao predsjednik države koja je još bila u feudalnom dobu, da skoro nije bilo tvornica, da je procenat nepismenosti bio izuzetno visok, da su bolesti koje su odavno bile iskorijenjene u Evropi i dalje harale po cijelom Balkanu.
  Zaboraviti ćete ili već jeste koliko je kilometara pruga, puteva i cesta napravljeno dok sam bio „diktator“.
  Koliko je bolnica izgrađeno, škola i univerziteta.
  Koliko smo samo tvornica napravili, kakvu smo vojnu industriju izgradili.
  Koliko ste samo imali radničkih odmarališta, prvenstveno na moru ali i na kopnu.
  Vaša su djeca imala dobre škole, vaš je pasoš bio cijenjen.
  Jesam, priznajem, bio sam diktator. Nisam dozvolio da nam Rusi i Amerikanci seru po glavi.
  Tačno je, bio sam diktator, nisam htio da čujem da može biti neko gladan.
  Naređivao sam, i opet bih, da svaki radnik dobije stan od svoje firme.
  Naređivao sam i opet bih, da svaka radnička familija ima pravo na godišnji odmor na moru.
  Priznajem, mrzio sam zaostalost i koristio sam svoj diktatorski autroritet da svako djete mora ići u osnovnu školu a ko želi može i u srednju i na besplatan fakultet.
  Liječenje na VMA u Ljubljani, Zagrebu, Beogradu je bilo dostupno svima i svima je bilo besplatno.
  Mrzite me što sam hapsio i slao na Goli otok.
  Mrzićete me još i više kad vam kažem da bih to opet činio samo da obezbijedim miran san svakom
  djetetu u svojoj diktaturi.
  A u tome sam i uspio. Ko je radio svoj posao, nije išao na Goli otok.
  Ko je radio gluposti, rovario protiv tek osnovane države, kovao planove za uspostavljanje sovjetske republike, ili neke američke kvazi-demokracije, taj je imao besplatnu kartu za Goli otok.
  Mrzite me što sam naredio ubistva kvislinga i izdajica 1945-te.
  Ma šta sam trebao? Da ih amnestiram, a oni klali nedužan narod 4 godine.
  Kažete da sam naredio ubistva nekih sveštenika, hodža i popova?
  A nije vam palo na pamet da ih je ostalo u životu više od 99%, odnosno da sam naredio (i opet bih) da se smaknu samo oni koji su blagoslovljavali koljače.
  Zaboravili ste da nisam zabranio da se grade i crkve i džamije.
  Kme, kme Tito je bio diktator, on nije dozvolio razvoj demokracije!
  Pa majku vam vašu, sve sam vam dao! Nije se zvalo ova ili ona stranka ali ste imali SSO, SK, sindikate, radničke savjete, SUBNOR, imali ste sve mogućnosti da se ponašate demokratski i uvježbavate demokratske procese.
  Kao smeta vam što nije mogao napredovati ko nije bio član partije! Pa majku vam vašu, ko sad napreduje u tim vašim državama?
  Da nisu možda nezavisni intelektualci!? Ma znate šta, razočarali ste me i to duboko.
  Sve sam vam dao i šta vi onda uradite? Sve razjebete!
  Gdje su sad one škole i tvornice, gdje su univerziteti? Koliki je natalitet? Rastete li ili padate?
  Jeste li sretni ili nesretni? Ljeto je, hoćete li na more? Hoćete li svojim parama ili možda na kredit?
  Čije su vam banke? Čiju hranu jedete, je li uvozna ili domaća?
  Imate li za zimnicu? Sjećate li se mojih zimnica, svake godine, ha?
  Ko je kum vašeg djeteta? Je li komšija i prijatelj druge nacije ili više toga nema?
  Gdje su vam djeca, sa vama ili su pobjegla u inostranstvo, brisati guzice švabama?
  Može li se živjeti od penzije ili se svi molite bogu da umrete prije nego odete u penziju, samo da se ne patite i ne mučite svoju djecu?
  Budale jadne! Šta sam vam govorio – čuvajte bratstvo i jedinstvo. Mislite li da sam ja to samo onako pričao? Budale jadne!
  Sad vam švabe i francuzi uvaljuju priču o evropskoj uniji ! A vi pušite sve što vam kažu !
  Pa imali ste uniju jaču od evropske sa vojskom, policijom, bankom, minimalnim uvozom, čist zrak i domaću hranu, džaba školstvo i zdravstvo.
  A sad ćete dobiti njihovu vojsku i policiju, njihove banke da vas pljačkaju, zaboravite na čisti zrak i vodu, ići ćete kod njih da ih služite a domaće ćete pojesti samo govno. A to ste i zaslužili.
  * (Šaljivo pismo nepoznatog autora planulo je društvenim mrežama.)

 • Valter BraniSlav

  TA CLOVEK NAS JE RESIL PRED ZVERJO.. EDINI V KOMUNISTICNEM SVETU KI MU JE TO USPELO… VI PA NEKAJ SERJETE PO NJEMU, KI MU DOLGUJEMO DA NISMO BILI SOVJETSKA KOLONIJA:
  https://www.youtube.com/watch?v=SjErNo7eX5k
  https://www.youtube.com/watch?v=YOf14hG4-CI&t=19s

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!