Kar 96 odstotkov migrantov v nemškem okraju Salzlandkreis je brezposelnih!

Fotografija je simbolična (Foto: iStock)

V nemškem okraju Salzlandkreis v Saški-Anhalt je kar 96 odstotkov migrantov brezposelnih. Glavna razloga naj bi bila neznanje nemškega jezika in pomanjkanje izobrazbe. Samo 56 od 1350 jih je našlo službo.

Po poročanju spletnega portala Breitbart se nemški okraj Salzlandkreis na vzhodu Nemčije v deželi Saška-Anhalt ukvarja s problemom zaposlitve migrantov iz Sirije in Afganistana, ki so drli v Evropo v času velikega migrantskega vala. Samo 56 od 1350 migrantov nastanjenih v okraju je bilo sposobnih najti redno zaposlitev. Kljub temu je to dvakrat več kot leto prej, ko je le 24 migrantov našlo redno zaposlitev.

Glavni razlog za nezmožnost zaposlitve naj bi po navedbah direktorja okrajne agencije za zaposlovanje Thomasa Holza bilo neznanje nemškega jezika in otežen postopek priznavanja izobrazbe. Ob tem je še dodal, da so nekateri izmed migrantov v Nemčiji že več let, a še vedno ne govorijo nemškega jezika. Po trditvah nemškega zveznega zavoda za zaposlovanje iz lanskega leta naj bi bilo 74 odstotkov na novo prispelih migrantov primernih samo za preprosta fizična dela ter tako nezmožnih zapolniti vakuum v nemški potrebi po visoko kvalificirani delovni sili.

Nemško gospodarstvo trpi
Čeprav so številni ekonomi vztrajali pri trditvi, da bodo migranti na dolgi rok koristili nemškemu gospodarstvu, pa poročilo Inštituta za raziskovanje zaposlovanja (IAB) v Nurembergu iz leta 2016 trdi, da bodo negativne posledice migrantske krize odmevale še leta in negativno vplivale na nemško gospodarstvo. Ključni vzrok naj bi bil v neznanju nemškega jezika in pomanjkljivi izobrazbi v državah njihovega izvora. Ker migranti niso zaposljivi, bodo za vedno ostali problem države in davkoplačevalcev.

Nemška vlada je v letu 2016 zapravila 21,7 milijard evrov na raznorazne migrantske programe.

Ivan Šokić

 • dež

  Me zanima izobrazbena struktura 4% zaposlenih in kakšna dela opravljajo. Je več kontrolorjev poletov ali zdravnikov. In na kakšen način dokažejo svojo izobrazbo ?

  • Zgornji

   GOOOD QUESTION … !!! ;-)

  • macon

   Sami raketni znanstveniki, no. Taki z metlami in lopatami. Izobrazbo dokažejo tako, da jim dajo operirati na odprtem srcu in če pacient preživi naslednjih pet minut, dobijo lopato.

 • Morala

  Naj jih kar imajo, nikar pa jih naj ne vsiljujejo ostalim! In Junc bi rad še milijon Afričanov…kriza…

  • Zgornji

   JA, ZLOBNI NORCI NAM VLADAJO … !!! ! !!!

 • samsara

  “Ob tem je še dodal, da so nekateri izmed migrantov v Nemčiji že več let, a še vedno ne govorijo nemškega jezika.”

  Je podoben pojav prisoten v Sloveniji, ko nekateri priseljeni Balkanci tudi po več desetletjih niso bili sposobni niti voljni potruditi se govoriti vsaj povprečno pogovorno slovenščino. So prej umrli. Nekateri seveda še živijo.
  Imamo take tudi na izpostavljenih mestih slovenske družbe, ki ne zamudijo priložnosti ob javnih izvajanjih, da vsem jasno pokažejo kakšnega porekla so z nekakšno jugoslovanšćino v različnih tujih odtenkih. Hkrati seveda jasno pokažejo tudi svoj odnos do države, ki jim zagotavlja kariero in status, kakršnega tam od koder gre njihovo poreklo najbrž ne bi mogli ustvariti.
  Zgleda kot nekakšna značilnost ljudstev z nižjih geografskih širin, nižje stopnje ozaveščenosti, pa še česa.

 • xtc

  Pošljite jih Junckerju domov in na njegovo plačo.
  A bo že kdaj butlom potegnilo ,da je 98% te krame neuporabne za nič in jo je treba nagnat nazaj z lepa ali zgrda ,ali pa nas bodo dobesedno zažrli-Tisti ,ki opletate z raznimi levimi parolami o rasizmu in sovraštvu pa tole, tega ne morete preiveti preprosto ne ker jih ni možno scivilizirati,navaditi na delo in množijo se huje kot uši,kar pomeni,da boste slej kot preje zaradi njih ob plačo,penzijo,standard ali še kaj drugega.
  Sovraštvo in rasizem nimata nič s tem,zadeva ni ekonomsko vzdržna in pelje v vojno.

 • Asterix in Obelix

  Mene pa zanima zakaj ne rinejo v Indijo, v Rusijo ali na Kitajsko?

  • pajot

   Mene pa zanima zakaj ne rinejo v Saudsko Arabijo in v Katar.

   • Zgornji

    AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!! KER BI TAM TAKOJ DOBILI ODGOVOR MOHAMEDANSKOARABSKE VRSTE KI JE SAMO NASILJE !!! ! !!!

  • macon

   Zato, ker bi na meji prvo kolono migrantov pričakala četa policajev in vojakov, jih ducat postrelila, ostale pa strpala v marice in s pendreki še pošteno prebutala.

 • Zgornji

  LOOOGIIIIIČNOOOOOOO !!! ! !!!

 • cosmosjasnovidec

  Jim ni potrebno delati saj dobijo visoke podpore tako kot pri nas čeutarji in cigani zato so pa vsi na sociali.

  • Simon Marušek

   točn tak

 • terezija

  Normalno, saj niso prišli delat. Ne razumem zakaj se čudijo, vsi smo vedeli, da prihajajo na socialo ne pa iskat dela.

 • mare

  Voditelji so mastno plačani s strani islamskih držav, boli jih kurac za svoj narod.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!