Katastrofa! Diskriminatorno, če ženske uporabljajo žensko stranišče in moški moškega

Foto: epa

V ZDA bodo ukinili ‘grozni’ zakon, ki je zapovedoval, da morajo tisti z lulčkom v moška, tisti brez pa v ženska stranišča.

Guverner Severne Karoline, ki se mu izteka mandat, je pozval k preklicu spornega zakona, ki določa uporabo javnih stranišč za transseksualce. AFP poroča, da je Pat McCrory izgubil ponovne volitve letos novembra tudi po zaslugi ‘zakona o straniščih’, ki ga je tako vneto zagovarjal marca. Predlagal je namreč, da bi transseksualci uporabljati v šolah in v drugih javnih ustanovah stranišča s tisto oznako, kot je njihov spol opredeljen v rojstnem listu. Ljudje pa so ta predlog na splošno označili za diskriminatornega, zato se je začel niz bojkotov. Še več, demokrati in republikanci so dosegli dogovor o razveljavitvi zakona za največje mesto v Severni Karolini, Charlotte. Je pa novoizvoljeni guverner iz vrst demokratov, Roy Cooper, na svojem Twitter profilu zapisal, da bo popolna razveljavitev priložnost ‘zaščite LGBT v naši državi’. Obamova administracija pravi, naj se v javnih šolah odobri dostop do stranišč in garderobe glede na spol, za kakšnega se posameznik odloči, ne glede na to, kot kaj se rodi. In če tega javne šole ne bodo upoštevale, potem zvezne oblasti grozijo, da bodo izgubile sredstva.

Med drugim pa je vrhovno sodišče v ZDA razpisalo obravnavo v zvezi s 17-letnim Gavinom Grimmom, ki se je rodil kot ženska, identificira pa se kot moški. Grimm je vložil/-a tožbo, da se mu/ji dovoli uporaba moškega stranišča na srednji šoli v Virginiji. 

Da bodo po novem lahko fantki lulali sede in punčke stoje, pa ni nič novega. Že leta 2009 je nek veleum na Nizozemskem izumil pripomoček, podoben lijaku, ki ženskam omogoča, da jim v skrajni sili ni treba počepniti, ampak lahko malo potrebo opravijo kar stoje. V bistvu pa je zvil le list papirja, da je izgledal kot lijak, in ga prodajal po nehumanih cenah. Od leta 2009 in do danes je ta tehnologija ‘lulanja stoje za ženske’ nadvse napredovala, saj ponujajo podobne lijake že v plastiki, prodajali pa so ga tudi v slovenskih lekarnah. No, trenutno ta pripomoček tam ni več na voljo, verjetno so ga ‘razprodali’ (beri: ni bilo zanimanja, saj gre le za duhovito domislico, ki pa je za vsako normalno žensko nepraktična).

Foto: printscreen

Foto: printscreen

Če se malo pošalimo, bodo zdaj toaletne školjke v nekdanjih moških straniščih, po novem uniseks, manj polulane.

Je pa ta ukinitev tudi ‘posebna, nezamudljiva’ priložnost za vse ženske, ki so voajerke, saj bodo zdaj brez problema šle v moško stranišče in si pasle oči na moških organih. Predvsem je to priložnost za nekatere predstavnice iz LGBT, ki so zaradi javnosti zagrizene ‘vegetarijanke’, v mislih pa fantazirajo o ‘sočni, prekajeni domači klobasi’. Pri tem pa bodo prikrajšani moški, saj imamo ženske vsaka svoj zaseben prostor na skupnih straniščih. To pa lahko pri moških privede do manjvrednostnih kompleksov, saj bo njihov razgled omejen, zato lahko ukinitev tega zakona zato pripelje do svetovne katastrofe in še večjih trenj med moškimi in ženskami. Očitno vic iz porodnišnice “Gospa, vaš otrok ima lulčka, ampak kakšnega spola bo, se bo pa že sam odločil,” postaja realnost. In to prav nič smešna …

Marjanca Scheicher

 • tomobajec

  Če ti kdo reče pizda, greš komot scat na ženskega.

 • centurion

  Edini unisex WC, ki ga priznam je na pikniku
  tisti za grmom.
  Vse ostalo je lezbo-pedersko-pasja zmes,
  ki po načelu paše umsko bolanim levičarjem po vsem svetu.

 • neny

  kako pa tisti opravljajo potrebo, ki imajo oba spolna org. -:) zgoraj lijak, spodaj pa školjka -:)

 • Artur

  Je.ali ludi zbunjene, normalnost je postala že skriti privilegij , degeneriranost človeške vrste na pohodu .

  • moon

   Povdarek je na SKRITI. Normalnost je potrebno SKRITI.
   Nenormalni se pa kazejo na vsakem vogalu, natepavajo otroke, zivali, isti spol… to je vse tako kul… Ni lepsega, kot dec zrihtan v lepo babo in obratno..
   Nori svet..

 • tarantela

  Oslarija! Mislim to s sekreti in ukvarjanje z njimi.

 • Domoljub in gej

  Slovenci se ne rabimo odpreti svetu, balkanu… Slovenci se moramo odpreti sebi. Zatorej, odprite se znancem, odprite se neznancem, ljudem, ki jih srečujete na ulici kjerkoli. Ne bojte se svojih čustev, ker so takšna kakršna so najlepša in najbolj normalna. Če izrazite svoja čustva se dogajajo najlepši trenutki. Pretrgajmo z starimi vzorci, ki jih nosimo kot narod iz generacije v generacijo in zaživimo sproščeno in svobodno.

  • Borut Stari

   Ne odpiram se nikomur, če ga ne maram. Istospolnim pa ne sploh ne. Ni naraven način spolnega čustva. Izprijenosti ni, le če smo samo dobri prijatelji. Za prijateljstvo gender ni pomemben.

  • Olga

   Kaj ima to z WC-ji?! Slecimo se, pokažimo zadnjico, urinirajmo za grmi?!! Vidim, da se vam je totalno utrgalo! To je za vas svoboda?

   • Domoljub in gej

    Malo sem izven konteksta, ker nisem zasledil nobenega članka kjer bi lahko načel to temo pa sem pač pod tem. Ti se pa za brezveze razburjaš pa ozmerjaš. Vidiš kako kratko pred seboj vidiš…

    • garfi

     PRENEHAJ ŠIRITI HOMOSEKSUALNO IDEOLOGIJO !!!

  • garfi

   kreten

  • Diverzant

   Spij 1 en liter mrzle vode,ker si očitno pijan.

  • xtc

   To ;da te vzburja brkljanje po r****** in d****** je pač stvar intimne iztirjenosti oz: deviantnosti vse ;ki jih to vzburja pa rabijo strokovno pomoč;kajti z njimi ni povsem vse OK::VSAJ PRI DOLOČENEM DELU OBNAŠANJA:
   ZARADI MENE POČNI TO;če te to fascinira;definitivno pa za reklamiranje tovrstnih dejavnosti ni nobene potrebe za

  • samotoje

   Koga prepričuješ? Sebe? Glej, ti si lahko karkoli in jaz si o tem lahko mislim karkoli. Ti živi svoje življenje, jaz pa svoje. In me ne prepričuj, da je vse krasno in oh in ah, saj tudi jaz tebe ne. Problem pa je, ker dobro veš, da ni ok in oh in ah, je pa nujno druge prepričati, da je . Problem, a ne. Ne moj.

  • Razocarana

   Verjamen da bi bili ljudje do gejev in transev bolj odprti če se le ti ne bi ne bi rinili svojo spolnost tako v ospredje. Ljudje naj ljubijo in živijo s komer želijo (razen v primeru pedofilije), a naj to ostane njihova privatna stvar, v krogu prijateljev in družine, ne pa da jo silijo z njo v javnost.

 • althar

  Dajte, no, bit malo bolj pozitivni. Zdaj bodo po javnih ustanovah morali namesto dveh ugrajevati 49 stranišč (če nisem že malo zadaj) pa še par praznih prostorčkov za spole, ki si jih bodo še izmislili. Raj za gradbince in čistilke, takorekoč, in sreča za politike, ker bo šel zato BDP v nebo.

 • Mare Kranjc

  Zapišem lahko samo eno stvar: Sprevržena levičarska golazen. Ni daleč čas, ko se bo v svetovnih Fake News začela propagirati pedofilija, kot nekaj normalnega. Kar je že dolgo skrita želja levičarskih izmečkov. Če dobro pogledamo po ameriških Fake News, se je to že začelo.

 • RATATA

  Mam prijatelja, zelo dobrega vodoinštalaterja stare šole, z opravljenim vajeništvom in mojstrskim izpitom pred komisijo na obrtni zbornici.
  Čudeže dela z rori, pipcami, sifoni, zalogovniki.
  Kar kdo želi, to mu naredi.
  Z navojno ureznico ureže gevinte, zunanje in notranje, zadihta vse.
  Z raznimi priključki, ki jih izdela sam, po naročilu lahko vse uglaupuhabljene opremi tako, da bodo lahko scali stoje, sede, v preletu, z enim ali večimi curki (tudi tuš sistem) in celo na not, če bo kdo to hotel.

 • Shalalabayzer

  Še dobro, da v Sloveniji velja stereotip, da so moška stranišča totalno umazana…nobena si ne upa pogledat noter

 • Borut Stari

  Mene zanima če se vegetarijancu ali veganu enako poženejo sline ko vžge kosilnico kot meni, ko zakurim žar.

 • Duhec

  Ko je pravica do uporabe wc-ja na naslovnici Nove…

 • Ivan Friderik Novak

  Potrebovali bi imenski seznam politikov in ostalih javnih delavcev, ki zagovarjajo to neumnost (LGBT, …).

 • Osti jarej

  …oslarija na oslarijo…

 • Osti jarej

  …ta portal je dokaz,za kakšne osle nas imajo

  • Duhec

   Hahaha… sej se ne zavedajo.

   • Osti jarej

    ..se,se….obisk poglej

 • domovina mili dom

  Kdor ne priznava penisa kot moški spolni organ in vagino kot ženski spolni organ, mora k psihiatru.

 • Novakec1

  Tale portal ratuje en WC

 • garfi

  to se ne bo nikoli ustavilo
  homoseksualna perverznost je brezmejna

 • Franc Novak 1979

  Če lahko ženske fukajo v stoje, naj še lulajo stoje. To mi bo polepšalo življenje v večjem sekretu s pisoarji, pa kar ene pet bab lula stoje. Samo zdaj je vprašanje, kako buzeranti serjejo? Tudi v stoje? če lahko ženske luknjo uporabljajo stoje, naj jo pa še moški. Ali pa če visi na veji in serje, saj so se razvili iz opice.

 • Nata

  Ja, prav nič smešno ni no !?!
  Grozno je , če mene vprašate!
  Pfej in pfuj .

 • KAPIBARA

  Še malo, pa bo lahko hišni ljubljenec- ŽVA- uporablala sekrat, z “gospodarejm” vred… in to javni.. ?? !!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!