Kdo je bil v resnici brutalno umorjeni Džamal Hašodži? Objavljamo nova šokantna dejstva iz njegovega življenja, ki jih drugje ne boste prebrali …

Džamal Hašodži z raketometom v roki pozira s pripadniki Al Kaide (vir: twitter)

Umor savdskoarabskega novinarja Džamala Hašodžija je že več dni osrednja zunanjepolitična tema. Vsak dan prihajajo na plano nove podrobnosti o njegovem umoru znotraj savdskega konzulata v Istanbulu. Ob tem se pojavlja vprašanje, kdo je sploh bil novinar, čigar smrt je dvignila toliko prahu na svetovnem odru?

Džamal Hašodži ni bil nikakršen liberalni progresivec, kakor ga te dni skušajo prikazati določeni mediji, ko omenjajo, da je vse od lanskega leta, ko je bil izgnan iz Savdske Arabije, delal za Washington Post. Podoba, ki se ustvarja, je podoba preganjanega novinarja, ob tem pa se zamolči, da je bil Hašodži glasen podpornik Muslimanske bratovščine in zagovornik političnega islama.

Vezi med Hašodžijem in kraljevo družino El Saud po poročanju portala Advance.hr segajo mnogo dlje. Njegov ded, ki je bil turškega porekla, je bil osebni zdravnik kralja Abdulaziza Al Sauda, ustanovitelja Savdske Arabije. To turško poreklo se bo skozi zgodbo pokazalo še kako ključno. Hašodžijev stric Adnan Hašodži je bil v 80-ih letih 20. stoletja poznan preprodajalec orožja, njegovo imetje je bilo takrat ocenjeno na štiri milijarde dolarjev. Hašodžijev bratranec Dodi Fayed pa je bil tudi ljubimec britanske princese Diane, s katero sta umrla v prometni nesreči v Parizu.

Novinar, ki je bil obveščevalec
Hašodži je po končanem študiju v ZDA delal za številne arabske časopise kot zunanji dopisnik iz Afganistana, Alžirije, Kuvajta, Sudana in drugod. Že takrat so se začele pojavljati govorice, da dela tako za savdsko kot za ameriško obveščevalno službo.

Izpostaviti velja njegov kratek nastop v službi urednika časopisa Al-Watan leta 2003, kjer je vsega po dveh mesecih prejel odpoved zaradi odobritve objave kolumne, ki je bila kritična do očeta vahabizma Ibna Taymiyye iz 13. stoletja. Tu pa zgodba postane zanimiva. Namreč, na Bližnjem vzhodu je največji konkurent vahabizmu, ki ima svoje središče v Savdski Arabiji, Muslimanska bratovščina, ki ima svoje središče v Turčiji. Erdoganova stranka namreč velja za turško vejo Muslimanske bratovščine.

Nekdanji direktor savdske obveščevalne službe in Hašodžijev zaščitnik, savdski princ Turki Al Faisal (Foto: EPA)

Hašodži je po tem incidentu odšel v izgnanstvo v London, kjer je postal svetovalec princa Turkija Al Faisala, ki je bil takrat ambasador v ZDA. Al Faisal je bil do deset dni pred terorističnim napadom na WTC vodja savdske obveščevalne službe. Hašodži je v 80-ih in 90-ih letih prijateljeval z Osamo bin Ladnom in proslavljal njegov uspeh proti Sovjetom v Afganistanu. Viri iz tistih časov pa nakazujejo, da je bil tudi direktna linija med savdsko kraljevo hišo in bin Ladnom, od katerega so se distancirali. Ravno tako je Hašodži delil Osamovo vizijo tako imenovane “ene islamske države”.

Prijateljeval z Osamo bin Ladnom
Tako Lawrence Wright v svoji knjigi “The Looming Tower: AL-Qaeda and the Road to 9/11” na 78. strani citira Hašodžija: “Jaz in bin Laden verjameva, da bo formiranje ene islamske države privedlo do druge, in to bo imelo domino efekt, ki bo spremenil potek človeške zgodovine.” Leta 1988 je dnevnik Arab News objavil Hašodžijevo reportažo iz Afganistana, kjer je v družbi Al Kaidinih operativcev poziral z raketometalcem. Eden od virov ga je opisal kot “obveščevalca v novinarski preobleki”.

Hašodži s svojim mecenom, princem Alwaleedom bin Talalom (Vir: Twitter)

Do leta 2010 je Hašodži uspel zgladiti spor in spet zasedel mesto glavnega urednika Al-Watana. Ni trajalo dolgo, ko je bil zaradi objave kolumne, ki je bila kritična do salafistov, spet odpuščen. Navkljub temu je bil z določenimi segmenti savdske elite še naprej v dobrih odnosih, ravno tako pa tudi z ljudmi znotraj obveščevalnega aparata. Princ Alwaleed bin Talal mu je pomagal pri formiranju kanala Al-Arab, ki je dosegel partnerstvo z Bloombergom. Ni veliko manjkalo, da bi oblasti v Bahrainu, zahvaljujoč savdski intervenciji, kanal ukinile vsega 11 ur po začetka oddajanja.

Trump kot zadnji kamen spotike
Vseeno je Hašodži dobil novo priložnost in za časopis Al-Arabiya pisal kolumne, vse dokler ni leta 2016 zmotil savdske oblasti zaradi svoje kritičnosti do ameriškega predsednika Trumpa. Tu pa spet nastopi naveza med Muslimansko bratovščino in Turčijo. Namreč, v času predsedovanja Barracka Obame so se odnosi med Savdijci in ZDA ohladili. Obama je tako podpiral politiko Muslimanske bratovščine, ki je odgovorna za serijo revolucij, protestov in uporov, ki so leta 2011 pod oznako “arabska pomlad” zajeli Bližnji Vzhod. Predsednik Trump je do Muslimanske bratovščine veliko bolj kritičen, kar se kaže tudi v vedno večjih napetostih s Turčijo.

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan (Foto: epa)

Hašodži je tako leta 2017 zapustil Savdsko Arabijo, odšel v ZDA in se zaposlil pri Washington Postu, od koder je še bolj napadal oblast v Savdski Arabiji, glede vojne v Jemnu in blokade Katarja. Glede vprašanja njegovega vpliva lahko rečemo, da je znotraj arabsko govorečega sveta z dvema milijonoma sledilcev na Twitterju veljal za najvplivnejšega političnega komentatorja. To še dodatno osvetli dogajanje iz njegovega zadnjega dneva, ko se je v Istanbulu zavoljo zaročenke Hatice Cengiz, s katero sta se želela poročiti, odpravil na savdski konzulat. V primeru, da ga ne bi bilo nazaj, ji je naročil, naj to sporoči njegovemu tesnemu prijatelju, poslancu AKP, Yasinu Aktayaju, ki je obenem svetovalec turškega predsednika Erdogana.

Ivan Šokić

 • sloustava

  Verjamem. Prevec pateticno kupljeni mediji porocajo o njem. Da pa je jasno vsem, smrti, uboje, umore NE podpiramo.

  • xtc

   Razen NOB iin komunistično klavske.

 • Slovenec 33

  Kdaj vam bo postalo jasno, da je islam krvava, histerična, agresivna in pedofilska religija, ki vse, ki pridejo z njo v stik potiska v mračnjaštvo in fevdalizem.
  Njihova “sveta” knjiga imenovana koran je dejansko priročnik za ubijanje in maltertiranje drugačnih. Kdor se jim ne podredi postane žrtev džihada ali pa fatve, kot kot avtor “satanskih stihov.”

  Če komu kaj še ni jasno, naj si prebere vsaj izvleček iz te knjige, če nima možnosti brati originala ali pa prevoda.

  https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=9913261

 • Tomi

  Sama golazen, eni in drugi.

 • Stajerka

  glih fkup štriha……pa še nekaj – vedno bolj sem v dvomih, da je šel iskat papirje za poroko…..ne vem po kaj je šel ali prinesel, definitivno pa ne verjamem uradni/javni verziji……smrdi, uf kako smrdi……

  • Simon Novak

   Seveda, glavno, da verjameš NoriTV, tu so vse informacije resnične, preverjene iz prve roke, zahojenec…to, kar smrdi, pa najverjetneje vohaš sebe

   • sloustava

    Primitivec!

    • Simon Novak

     Me veseli, jaz pa sem Simon

 • Valter BraniSlav

  “tako za savdsko kot za ameriško obveščevalno službo”
  TAKO KOT JANSA, NEKOC TITOV PIONIR KATEREGA SO SE BALI SOSOLCI KER JE TISTE KI NISO SLEPO VEROVALI V KOMUNIZEM RAD OVAJAL UDBI.

  • RATATA

   Jajo doma nosi dolgo brado brez brk in prekratke hlače!!
   Si to vedu??
   Govor naprej, da butastmu folku odpreš oči!!
   P ! o ! m ! a ! g ! a ! j ! ! !
   H E L P

  • Jože Škafar

   Pacient

  • xtc

   Ti kako kaj pod mostom v LA pardon Trnovim?

  • Steiermark

   titov pionirček s štokholmskim sindromom bi rad svoje običaje – ovajanje udbi, v kar sta ga zelo dobro uvedla strica klavca, kardel in maček, in za kar je dobro plačan, saj se vendar hvali, da je bogat in da si je bogastvo “zaslužil” zahvaljujoč opravljeni zk udbovski univerzi, sedaj bi pa rad mazal ime nekoga, ki z njim in njegovimi metodami “služenja” nima nobene zveze!

 • cosmosjasnovidec

  Ko se pojavi ime od bilo katerega musliuča ni potrebe po ugibanju kaj je in kaj je bil.
  Ne glede kdo je je muslimanski pedofilski morilski izrodek in med njimi ni nikakršne razlike.
  Edina napaka vseh predsednikov ZDA je ta,da niso zravnali z zemljo vseh arabskih oziroma muslimanskih pokrajin ter osvobodili planet zemljo teh smeti katere jo onesnažujejo.
  Pa še nafto bi imeli zastonj ne pa,da se sedaj z to kamelotrajbarsko arabsko golaznijo pogajajo za njo.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • Simon Novak

   Sploh te več ne berem, samo napišem ti golazen zahojena

 • soc

  Hvala za te informacije. Marsikaj postane bolj jasno, lopovi ubili lopova. Režimski mediji še ne vedo točno, kakšno smer ubrati, seveda pa se kot taki za zdaj nočejo spuščati v ozadje. Razen če bo ukazana smer taka.

  • Simon Novak

   Preverjene informacije iz prve roke, zahojenec, še dobro, da si se zahvalil zanje, kretenčino zarukana

   • šmentanamuha

    Uf, hudi proti argumenti …

    • Simon Novak

     Zelo

 • xtc

  Če zadevo povežemoz Ferfilovim komentarjem je slika precej jasnejša.Khashgghi je torej Turek in del isamske bratovščineki je povezana preko Erdogana z Iranom v Afganistan.
  Skratka iranska veja želi obračunati z Vahabitsko in poenotiti Islan v terorističnem boju proti EU in ZDAprepreka so očitno Saudi Ata Salman in Sin.
  Seveda pa očitno nekklan Saudovoz.kraljeve družine sodeluje z islamsko bratovščino mimo vedenja Salmanov in to bi očitnolahko bil povod za umor novinarja,katerega smrt ,bi škodila Salmanu okrepila pa pozicije njegovih kraljevih nasprotnikov,pri rušenju Salmana,saj Salman načrtuje zmanjšanje apnaž,privilegijev in še česa kradljivi familiji,v daržavi ,ki nujno rabi odprtje in referme Salmana,ki pa ob enem tudi žaga veje Vahabitskemu kleru,ki nasprotuje reformam v SA in je moral zaradi tega že par vtakniti pod ključ.Skratka tule se je pojavila čudna sprega Iransko turške islamske bratovščine,dela saudov in Vahabitskega klera,katereh skupni imenovalec je demontaža Salmana in reform,ter poenotenje skrajnega islama v vojni z Zahodom.
  Če Salmana dojemata,da prihodnost države ni v preteklosti in žagata privilegije,rente in moč koalicija proti njima ni naklučje.
  Če Salman res načrtuje reforme kot jih omenja Ferfila in misli z njimi resno je postal sovražnik te sprege št 1 in bo moralstopiti za očeta,da ta obračuna z to sprego.
  Erdoganovo skakanje v zrak ni nenaključno in utegne biti preje kontra produktivno zanj,očitno pa je v igri nekaj večjega kot sem že dejal.
  Tukaj je trump zavzel pametno držo.
  Kot izgleda nekdo ,kot glede na Ferfilov komentar iz saudske družine biriše sledi z umorom novinarja o stikih z iskamsko bratovščino in rušenjem Salmana,umor pa obesiti njemu.

 • Občasni Komentator

  super…končno je prišlo navodilo iz ZDA na naslov SDS in potem na naslov Nove 24 kako poročati o tem umoru. Res je, stvari so sedaj veliko bolj jasne. Približno takšne razlage sem poslušal od pripadnikov SDV preden mi je uspelo prebegniti v Italijo. Kapo dol mojstri, če lahko iščete pojasnitve tako grozovitega dejanja. Sram naj vas bo.

  • xtc

   He,he,he bebo zarukan levi.

   • Staybell geenius

    Bravo, tako ga boš prepričal

   • Občasni Komentator

    a ti si pa desni ali kako…marš sram te bo tako kot NOVO za ta nivo poročanja….skoraj 2 tedna tiho kot pičkice, da so našli in spisali to…pa dej nehaj no….tisti, ki smo čutili na lastni koži pest levih, vam lahko z gotovostjo trdimo, da je to ista politika iskanja obrazložitve…d.rug Tito nije znao, nije htio, slučajno….marš banda…marš, če ste isti kor morilci

    • xtc

     Resnica je sramota samo za vas levaške ovce.
     Tvoj Tito je živ zgnil ,hvala bogu za tako kazen,še preje pa mu je pimpek usahnil zločincu.

     • Občasni Komentator

      Drgec jst sem Brozu in njegovim ter njegovemu pimpeku pobegnil…tebe je očitno pošteno nategoval, da se ti še danes pozna…prišli so ti do živega, ker si bil pičkica (in ostal) in si nisi upal nič reči takrat, še manj pa storiti, danes pa si veliki desničar….drek en navaden….pridi k meni v TRst pa bodi Slovenec, da te vidim teslo neumno in zavoženo

    • Staybell geenius

     Nima smisla debate s temi osli. Dokler se v celoti ne strinjaš z njimi, boš navadna komunajzerska zalega, ne glede na vse. Brezveze, saj se jim gre izključno za branjenje iodeologije, pravi bedniki.

  • sodnikisozločinci

   Zakaj se razburjaš? A misliš, da bomo zaradi enega članka, ki podaja samo neko verzijo dogodkov brez konkretnih dokazov, imeli SA za nedolžno? Zame sta obe državi grožnja Evropi in ne verjamem, da se da muslimansko državo reformirat v tem smislu, da ne bo pomenila stalne nevarnosti za nas Evropejce, če to ni uspelo v Turčiji, bo v SA še manj. Z islamskimi državami bi morala Evropa pretrgati vse politične stike, prepovedati islam in priseljevanje, porušit džamije in izgnat vse muslimane, ki se nočejo asimilirat. Če pa nam ne bi hoteli prodati nafte, bi jo vzeli z vojaško silo.

   • Občasni Komentator

    sporoči kako je in kako si, ko se zbudiš

 • Vojteh Dovč

  ki jih drugje ne boste prebrali …
  samo tu gor –bravo
  pravi “novinarji “

  • xtc

   Boljši kot na Kučan TV.

   • Staybell geenius

    Te mati ni naučila, da z izgovorom “saj vaši tudi” nemudoma izgubiš argument?
    Očitno le desni niste prejeli tega dopsa..

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Samo malo. Vi branite SA, katera je zaklala in razkosala novinarja. Ali ste normalni? :)

  PS: Aja. Hlapci USA. :)

  • macon

   Islamsko fašistično vukojebino SA pod sankcije in izolirat od celega sveta kot Severno Korejo. Norci naj se j.bejo.

   • Josip Broz Tito(УДБА)

    Samo komu, bo potem USA prodajala orožje, vredno miljarde? :)

    PS: Ekonomska računica. :)

    • macon

     Komurkoli, bebcev, ki se pobijajo je kolikor hočeš. Ali pa Nato podložnikom.

     Priznam, da so ZDA postale malo bolj znosne, odkar so poslale ISIL v lepi krulac. Pod Obamo je bila pa njihova zunanja politika nemogoča.

    • Luiggi

     Prkrajsana bo za olje,ce ne bo prodajala orozja,Titek,pol pa ze ves kje smo!!??

   • xtc

    Postajaš podoben levim ovcam.
    Za gušt preberi intervju z meni neljubim levakom Ferfilo na Kurah glede SA in nekatere stvari se zbistijo in dobijo nek smisel,ko zadevo povežeš z to zgodbo so stvari še jasnejše ali po domače kar je Ferfila jasno povedal Iransko Afganistanski talibanizem je identičen Vahabitskem a so Saudi Salmana ,dojela,da zadeva postaja cokla in reforme so nujne,sicer bo država šla adijo in z njo Saudi-seveda pa to zahteva reforme.
    Reforme?Poveži to besedo z SLO Levaki in dobil boš isto stanje proti njim.

   • Luiggi

    Najprej mora run out iz crnega zlata,pol pa govori o tem!!!

    • sodnikisozločinci

     Avtomobili vozijo tudi na radioaktivni bencin.

  • psychocandy7

   v gornjem primeru prav nič ne branijo s člankom, zgolj osvetjujejo kontekts, v katerem je do eksekucije prišlo.
   ostalo pa tako, kot je napisal @xtc – treba se je malo izobraziti, prebrati tudi kakšnega Ferfilo- čeprav je fdv levi, ogromen vir podatkov…svet ni samo črno- bel.
   niti slučajno ne zagovarjam umora novinarja, iz tekočih slovenskih zadev pa vemo, da (žal) mnogokrat novinarji opravljajo dosti bolj umazan posel kot da bi bili raje dobri (ne levi ne desni) novinarji.
   ravno zato potrebno vedno več virov brati in biti kritičen bralec.

   • Luiggi

    Ali ti sploh ves kaj beseda EXECUTION pomeni???Prav gotovo ne.Execution je laho marsikajKar pomeni izvrsiti doloceno nalogo.Tukaj pri tem novinarju se ne more govorit of Execution,ker pri ljudeh je pac tako,da morajo biti obsojeni true legal courts in ce so na sodiscu obsojeni na smrt,potem se temu lahko rece EXECUTION,v tem primeru se to ni zgodilo ampak se po domace rece kar umor!

   • šmentanamuha

    Tale srboslav ni dovolj inteligenten, da bi dojel poanto članka.

  • Luiggi

   Kolk si jih pa ti dal obglavit????pizda ti komunisticna,oja,saj nisi bil ti,ti si mrtev ze skor 40 let!

 • Staybell geenius

  OrbaNova24 že v nizkem štartu posrednega opravičevanja umora kritičnega novinarja z atentatom na karakter žrtve, kot je v njeni navadi.

  Zdaj so v precepu, ko morajo posredno zagovarjati morilski islamistični režim, saj je le-ta v izredno dobrih odnosih s Trumpom.
  Ali kot je sam Trump večkrat izjavil: “Saudi Arabia, I get along with all of them. They buy apartments from me. They spend $40 million, $50 million” ter seveda “I make a lot of money from them.” ter seveda “Am I supposed to dislike them? I like them very much.”

  Vidim pa, da Trump ni edini, ki vneto zagovarja fundamentalistične islamske glavorezce. Tudi njegova drhal med komentarji se očitno slepo strinja, da si je “pedofilski morilski izrodek” (ponovno razkazovanje obsedenosti s pedofilijo) smrt in razkosanje pač zaslužil. Seveda pa bodo istočasno povsem začudeni, če jih kdo primerja s temi istimi fundamentalističnimi morilci, katere tukaj zagovarjajo.
  Drhal najnižje sorte

  • ZatonMesecnikov

   Še vedno je Saudska formula Trde države najuspešnejša od vseh. kar se tiče blagostanja prebivalstva in reda v Državi. ostalim arabskim diktatorjem je država ušla iz rok.

   Vsakemu svoje trumpek, oziroma Jedem das Seine…

   Pa kolikor sem sledil, Putin ni dvignil glasu protesta proti uboju Novinarja? Samo Trump. Ne vem zakaj cviliš čez Trumpa? In ne čez Putina?

   • Staybell geenius

    “Še vedno je Saudska formula Trde države najuspešnejša od vseh. kar se
    tiče blagostanja prebivalstva in reda v Državi. ostalim arabskim
    diktatorjem je država ušla iz rok.”
    Na tej točki ne vem ali si navaden trol, ali pa zgolj neverjetno zabit v glavo, da prihajaš do takih osnovnošolskih cicibanskih zaključkov, ki ne odgovorijo na nič.

    • ZatonMesecnikov

     kaj pa boš zdeklamiral, človekove pravice, svoboda, bratstvo enakost a? Saudijci so edini brez pretresov šli skozi Arabsko pomlad.

     • Staybell geenius

      Torej je totalitarizem in avtokracija zdaj kar naenkrat nekaj dobrega…ok.

     • ZatonMesecnikov

      Praviš demokracija tudi za Bušmane pa Hotentote. Daj zresni se Trumpek. Demokracija je angleški izum, (pa pusti stare grke in levičarsko idealizirano razlago njihove družbe, pa demokratično brezlastninsko skupnost Karla Marxa). Demokracija zahteva notranjo disciplino vsakega posameznika ter zgrajen sistem morale in vrednot v vsakem članu te demokratične skupnosti. ker drugače pride do zlorab, pri katerih je pa demokratična skupnost zaradi demokratičnih načel, nemočna. Zato je demokracija samo za najbolj razvite in zrele družbe.

 • luckyss

  Očitno vas je na teh straneh zajela nostalgija ob krutem umoru mučenju in rezanju glave..
  Ste pač genetsko obremenjeni in komaj čakate na “novega Hitlerja”, pa četudi bo to nek skrajni Savdski islamist…
  Res ste bolani do amena..

  • xtc

   Bolj ne kot ti levak.

  • ZatonMesecnikov

   Nihče ni bolj okrutno likvidiral kot slovenski borci NOB Maja in Junija 1945. Po tri so zvezali z žico, pa skrajnemu streljali v kolena nad breznom, da je ostala dva potegnil živa s seboj v brezno. In to stotine in stotine. Ali pa živega človeka zazidati, mladinca 18tih let. najhujša nočna mora v življenju.

   Džihadistično zadavljenje je mala malica v primeri s tem…

   • oto

    Glej glej, si bil zraven, da tako natančno veš? Sam prašam…

    • ZatonMesecnikov

     Izkopavanja…

    • Andrej

     Če se tukaj delaš nevednega si pač totalno neveden. Samo potem ne sprašuj neumnosti. Kdor je bil zraven je tam tudi ostal.
     https://sl.wikipedia.org/wiki/Barbara_rov

  • šmentanamuha

   Vedno bolj brezvezen si.

   • oto

    Obrazloži, če premoreš svoje mnenje.

 • xtc

  Ko začno levi mediji trobiti o nekem “brezmadežnem” novinarju ,ki so ga likvidirali postanem takoj v dvomih glede njega čistosti,no zadeve lezejo na plan in tako je prav,kar je in kar se mora razčistiti tudi,VENDAR zadeva postaja zanimiva v navez Erdogan,Iran,Jemen Afganistan.
  Torej nekaj smrdi.
  Čas je ,da Trump zagrabi SLO za vrat zaradi pranja denarja za iranske talibanske teokrate.

 • Simon Novak

  Ha ha ha, pa kaj vi vse ven potegnete, zahojeni đesnjaki…samo eno pa drži kot pribito iz naslova Šokićevega članka: Objavljamo nova šokantna dejstva iz njegovega življenja, KI JIH DRUGJE NE BOSTE PREBRALI…ker res nihče ne (za)piše takih blodenj kot jih vi

  • ZatonMesecnikov

   Kje si pedofilček? kje se skrivaš cel dan?

   • cosmosjasnovidec

    Bil je na veterinarskem pregledu za konje,ker si je pri galopu nategnil kite.
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

    • oto

     Primitivc!!

   • Simon Novak

    Golazen pedofilska smrdljiva

  • Luiggi

   Kaj pa ce je vse to napisano res,kwa bos pa pol naredu?

   • Simon Novak

    Pojedel svoj klobuk

  • cosmosjasnovidec

   Levuharska grinta,da ne zasledim več tvojih kretenskih komentarjev drugače ti bom na tvojo čelavo bučo natetoviral rdečo zvezdo,da bodo povsod prepoznali kaj si.
   Voluhar prismuknjen.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

   • oto

    Ubogi opranoglavec, nehaj grozit, ne delaj se frajerja, uboga para! Poznam strahopetce tvojega kalibra, ki se šopirite iz ozadja, iz varnega zavetja, reve impotentne, vredne usmiljenja…

   • Simon Novak

    Zapri greznico, golazen zahojena

  • šmentanamuha

   In zdaj spet nisi zadovoljen s tako izčrpnim člankom, pa tolk si jamral, zakaj Nova24 nič ne piše o tej temi. Malce histerično deluješ, dragi, a je kej narobe?

   • Simon Novak

    Malo si me zamenjal z nekom drugim

 • rebula7

  ZAPISALI BOMO RESNICO SAMO ENKRAT NA EDINEM MEDIJU RESNICE 24 NOVA TV TE PRELEPE DEZELE .PRICEL SE JE KONEC POHLEPA NA ZEMLJI KI BO TRAJAL 6LET 2M.ANGELI STVARNIKA ZAPUSCAMO VSE VODITELJE NA ZEMLJI KER JIH JE UNICIL LASTEN POHLEP..HVALA VSEM KI STE OHRANILI POSTENOST LJUBEZEN DOBROTO.KONCA NE BO USTAVIL NIHCE.VSE DOBRO NAJ VAS LJUBEZEN CUVA IN VODI

  • Luiggi

   Ti pa morasbiti sam od svoje rebule pijan!

 • Slehernik

  Saj v resnici nismo pričakovali, da bi bil pa ta muzlo normalen. Nismo presenečeni

 • cploger

  Kam smo prišli, za in proti nekemu tepiharju. Eden manj in to je to.

  • hojladri

   Tako je boli me k…c za kamelo trajbarje!!!!

 • Aton

  VSA obstaja stalno klanje na dvoru za nasledstvo. Muslimanska bratovščina je pač stopnjo višje od Vahabitskih norcev. Tudi Turčija je petkrat bolj normalna država od SA. Za tiste, ki jim je skoraj nemogoče priti v SA obstaja film The Kingdom Petra Berga. Resnica je še mnogo hujša!

 • šmentanamuha

  Ivan Šokić je odlično opravil svoje delo. Čestitam.

  • Hun

   Sokić pozna resnico izza kulise smrdljivih poslov. trapa zmesana

 • Aton
 • oto

  Ja, sej, itak vso resnico najdemo izključno na nori24, ane? Na srečo je večina anti-desnih, pa ne, da bi bilo z desnico kaj narobe, je čist uredu, če le ne bi bilo patološkega hujskaštva s strani sds oz. samooklicanega noriškega kralja…..

  • šmentanamuha

   O kakšnem hujskaštvu zdej ti to?

  • ljubinica

   Zgini na kure!

  • Aton

   Pa le prideš pogledat. Da saj malo spoznaš kaj drugega in ne samo kurje pravljice…

   • Goran Hvala

    jaz tudi pridem pogledat.. pratike ne najdem vec pa tole berem.. mal zabave ne skodi..

    • marta

     Le beri pa si tudi, kaj zapomni !

     • Hun

      skleroza tud vam ni tuja

 • sodnikisozločinci

  Če ne bo Amerika uvedla sankcij proti Saudovi Arabiji, bo to dokaz da imajo morilci Trumpovo podporo.

  • BlackOpsSystem

   ameri preveč nafto rabijo……smo vprašanje kdo bo sedaj komu rit bolj lupčkal.

   • Hun

    Najbol ti ljubljenec CIA

  • Hun

   CIA podporo. Predsedniki so vedno marionete.

 • Franc Šink

  Pa le ni tak angelček kot so ga nekateri hoteli predstaviti.

 • Antonius

  Edina *rjuha* vredna zaupanja je rjuha, ki jo imam na postelji.
  *Civilizacija* utemeljena na šerijatarskem pravu je civilizacija nasilja, terorizma, krvavega zločina, nespoštovanja žensk in privzgojene verske zahrbtnosti.
  Nekega rjuharja Džamala Hašodži-ja bo pogrešala samo kakšna vohunska služba in njegova nesojena žena.

  • Hun

   Anglezem je za zaupat. To zavedni Slovenci dobro vedo ’45.

 • Osti jarej

  Seveda je ena glavnih medijskih točk še vedno umor Savdskega novinarja Jamala Khashoggija na veleposlaništvu v Istanbulu.
  A novinar ni prišel iz Savdske Arabije ampak iz New Yorka, kjer je pisal za MSM Washington post in so očitno na CIA preko tega korporacijskega medija odkrili mnogo več, kot si lahko predstavlja svetovna množica.
  Res je šel na veleposlaništvo urejati svoje družinske zadeve, ampak za ta odhod je CIA vedela nekaj tednov pred odhodom.
  Torej je sodelovanje pri zločinu zgolj stara igra med starimi prijatelji.
  Zato je CIA bila takoj seznanjena tudi kaj bodo Savdijci naredili z novinarjem, a o tem se lahko govori šele, ko bo razkosan, na podlagi prikazanih laži.
  Treba je vedeti, da je bil pred leti Jamal celo eden glavnih urednikov na javnem Savdijskem mediju, bil pa je tudi svetovalec Savdijskemu Kraljevemu sodišču.
  Zato je točno vedel kje so vsi pokopani, ki so to morali nasilno doživeti.
  Potem je pred dobrim letom odšel v ZDA, kjer je želel bivati za vedno in začel pisati za že omenjeni korporacijski medij.
  In, če sta bila Macron in Trump od samega začetka trdno prepričana, da bo Princ bin Salman izjemen pozitiven reformator, je Jamal pisal do smrti o vojni v Jemnu, blokadi Jemna s strani Kraljeve diktature in seveda zelo kritično o Kraljevem dvorcu ter 33-letnem smrkavcu na prestolu.
  Jamal je do leta 2001 medijsko svetoval tudi Princu Turkiju, 73 letnem stricu Bin Salmana, ki je vodil Savdsko vohunsko združbo in se je 10 dni pred 9/11 upokojil in umaknil.
  In to je glavni razlog smrti Jamala.
  Vedel je mnogo preveč, vedel je o vlogi Savdijske Arabije v zrušenju NY dvojčkov, vedel je zelo veliko o Ameriški globoki državi in to tudi Savdijcem ni smelo več povzročati nelagodja in celo strahu.
  Vsi indici že nakazujejo, da je Jamal žrtev vedenja o skrivnostnih zločinih in ne samo kritik na račun Kraljeve Savdske družine.
  Seveda je Američanom bilo v interesu, da jih pri umoru nadomestijo Savdijci, zato je tudi Trump že skoraj naslednji dan po umoru odkrito soglašal, da se preiskava za umor Jamala takoj ustavi.
  Bi lahko prišla preiskava do CIA in še kam višje, če pa to ne bi storili bi SioSavdska naveza odšla na prve strani medijev, ki bi to lahko objavili – Ta in TA sta dokazano zrušila dvojčka, brez enega letala! Ljudje si ne smejo dovoliti povedati in razkriti zločinsko resnico, politika ima nož vedno pri sebi!! Kjerkoli, skoraj kdorkoli! /virDuran/ /B.Ž.publish wall

 • dob

  To, kar je umorjeni novinar bil (svetnik ali hudič) sploh ni relevantno. Pomembno je, kaj si “klasični” politični navijači iz različnih političnih polov pri tem umoru predstavljajo! Je upravičen ali ne?!
  Ali si je Khasoggi zaslužil usodo, ki ga je doletela?

  Tisto, kar je daleč najbolj pomembno pri tem pa je vprašanje: je to, kar so mu storili vredno človeka, je vredno naše predstave o njem, o pravici, o nas samih?

  Privoščiti nekomu takšno kruto usodo pomeni, da vedno vsaj ena od političnih strani privošči drugi kruto usodo. Stvar domišljije!
  Če kje, potem bi pri nas to že lahko vedeli. Praktično za vsak stavek nekega idiota kot je Pribac, ki opisuje na televiziji primere sovražnega govora, o tem kako zelo so užaljeni zaradi njega homoseksualci, pa migranti, pa begunci…. bi lahko sklenili z:
  …..razen domobranci! Razen Janša! Njih je treba tepihovat!

  Potem je pa samo stvar tega, kdo je na oblasti. Dejanja vseh zmasgovalcev so enaka, dokler se ne razlikujejo po vsebini! Vsebino pa določa PRAVNI RED.
  Mi ga zato nimamo. Nimamo ga, zato da je ne določa! Potem lahko kučan manipulira z javnim mnenjem in se požvižga na pravni sistem. Resnica je po njegovo to, kar Partija določi za resnico!
  V bistvu pa že imamo šerijat, le da je komunistični.

  Dejanja različnih diktatur (nacizem, fašizem, komunizem, islam) so enaka!
  In tu notri se nahaja vsa razlika med nacizmom, fašizmom, komunizmom in islamom: NI JE!!!

  Pravice v sistemih, ki se ukvarjajo z maščevalnostjo – ni nikjer. Niti za gram!

  Baje so Savdijci sporočili, da je umor bil “napaka”.
  Uporabili so isti izraz, kot ga sicer uporabljajo slovenski komunisti, kadar hočejo opisati Revolucionarno zagnanost in naklonjenost k sadističnim umorom sovražnika!

  Enak opis dejanj! Za enaka dejanja, narejena z enakim namenom.

  In potem si ti ljudje, ki so zagovorniki diktatur(e) pri nas, drznejo uporabljati pojme kot so: človekove pravice, sovražni govor, človeško dostojanstvo…. ipd.
  Prekleti podleži.

  • Hun

   Kdaj je ZDA, VB.. spostovala evropsko mednarodno sodisce, ZN…cinicno se jim smejijo v ksiht

  • Simon Novak

   Sploh ne rabim brati, kar je prišlo iz tvoje greznice, pa lahko mirno zapišem: zahojenec

   • xtc

    Tvoj IQ je pre nizek ,da bi razumel to bebo.

   • Aton

    > Sploh ne rabim brati
    Germanizem v slovenščini. Zelo grdo napisano.
    Aber, wir brauchen noch etwas Geduld.

  • xtc

   Se strinjam s tabo.
   Vendar nihče od nas ne ve kaj v resnici in kdo ga je ubil,oz kdo je pravi naročnik in kakšen je bil namen umora.
   Osebno zelo dvomim,da zaradi kritik Saudov,preje bi rekel ,da gre za druge stvari ki so nam zakrite,če malce poveževa Šokičev in Ferfilov članek oz intervju se pokaže veliko vprašanj in nasprotij okrog tega novinarja.
   Še posebno pa mi je čudno ,čemu je šel na konzulat,če je vedel kaj ga čaka?
   Lahko ,da je vedel kaj nerodnega o komer koli iz kraljeve familije in da je naročnik od tam ne ravno Salman,lahko ,da je izsiljeval s čim.
   Nihče do sedaj ni še obrazložil kaj konkretno je bil motiv za umor,kajti precej smiselno je,da bi ga Saudijci s pomočjo Ciie ali Mossada likvidirali že davno preje.
   Zakaj v Turčiji in kaj je razlog-svoboda govora?
   Mislim da ne-zadeva mora skrivati kaj precej večjega,glede na to ,da je bil povezan z islamsko bratovščino me nebi presenečalo ,da je bil povezan s še kom iz vrst kraljeve družine pri verjetno rušenju kralja z drugimi sredstvi ne peresom.

   • dob

    “….nihče od nas ne ve kaj v resnici in kdo ga je ubil,oz kdo je pravi naročnik in kakšen je bil namen umora.”

    Ravno o tem govorim! Da ni pomembno kdo, zakaj in podobno.
    Boš tudi ti debatiral o tem ali si je zaslužil takšno smrt? Ali si kdorkoli (ne glede na to kaj je storil in zakaj) zasluži takšno smrt? Kako in s čim takšno smrt opravičuješ????

    Daj, ponudi nam motiv, zaradi katerega si nekdo zasluži to kazen, ojunači se, pa nam opiši kako bi mu ti s šraufencigerjem izraknil oči, če bi storil…… (tukaj kjer so pikice, izpolni razlog zaradi katerega bi ti to z užitkom storil! Opraviči to kazen, lepo prosim!).

 • Tone

  Torej je bil umor upravičen?

 • Ivan Friderik Novak

  Dajte, napišite kakšne do danes prikrite podrobnosti o Ivanu Grosupeljskemu.
  Storite to čimprej, da vas ne prehiti odprtje arhivov v BG.

 • Felikss_AH

  Resda ni življenskega pomena a vseeno se ne izgovarja “Hašodži” ampak KAŠOGI… in tudi če se ne motim se pravilno napiše Jamal Khashoggi. Fonetično imena pišejo v Srbiji, pri nas in na Hrvaškem pa v originalu.

  How to Pronounce Jamal Khashoggi (American version) – https://www.youtube.com/watch?v=BZSS25RsFHI

  Če je že članek dobro spisan potem ne škodi če se malce pazi tudi na take malenkosti

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!