Kdo uči naše otroke? Feministična profesorica na avstralski univerzi meni, da je treba heteroseksualne zakonske zveze ukiniti

foto: iStock

Avstralska profesorica iz Univerze Flinders je v akademskem zborniku objavila članek, v katerem osvetljuje “grozote” heteroseksualnosti. V članku trdi, da je heteroseksualnost problem, ki ga je treba odpraviti, sama pa predlaga, da se to stori s postopno tako imenovano “qeerizacijo”.

Feministična profesorica Heather Brook je ta teden objavila članek v zborniku Feminist Theory, v katerem je po poročanju Breitbarta pisala o “grozotah” heteroseksualnosti. Med drugim jo moti tudi normalnost, s katero se razume heteroseksualnost v zakonski zvezi.

Kakor je zapisala, “širši cilj tega poskusa teoretizacije heteroseksualnosti je na bolj natančen način in z iskanjem razumevanja heteroseksualnosti (vključno znotraj zgodovinskega razmerja s heteronormativnim zakonom), ki priznava grozote [heteroseksualnosti], ne da bi se odpovedali upanju v prihodnosti.”

“Problematičnost” heteroseksualnosti
Heteroseksualnost je po  mnenju Brookove “težava, ki jo je treba popraviti”. Tako pravi: “Do zdaj sem predlagala, da je v feminističnih, spolnih in seksualnih študijah heteroseksualnost problem in to problem, ki ga ni mogoče enostavno rešiti.” Njena “rešitev” je tako imenovana “queerizacija” heteroseksualnosti. Po njenem mnenju je namreč heteroseksualnost v javnem diskurzu pogosto razumljena kot “vztrajno monolitska”.

Ivan Šokić

 • stajerc5

  …vztrajno monolitska?
  Kako bi sedaj to kar hocem, cim bolj kulturno povedal, hmmm, vprasam ravno sedaj sam sebe!? A veste, da je veliko lazje v balkanskem jeziku? OK, bom poizkusil v nasem:
  Monolit ti zazenem od zadaj tako dalec, da ti bo goflo zaprlo!
  Hmmm, vsaj poizkusil sem…

 • xtc

  Mislim ,da je treba tole zmešano babo naprej vreči z univerze in nato hospitalizirati na psihiatriji kamor taki debili tudi sodijo.

  • Steiermark

   ali pa jo poslati kakšnemu eksorcistu….

 • soc

  Kako je lahko mentalno deviantna oseba profesorica na fakulteti kjerkoli na svetu? Brco v rit pa v nabližji lunatic asylum.

 • skorpijon93

  sprašujem se če je avstralska družba tudi zašla v meglo ? glede na to da avstralija velja za nek ugled in zgled oz, naj bi BILA ??!

 • Janez

  Kaj nas brigajo norci v avstraliji. Imamo dosti svojih (sekta SDS).

  • Steiermark

   ali si ti eden izmed treh norcev, ki so si prilastili ime janez janša – umetniki?

   • Miran

    Ne pozabi na četrtega norca istega imena.

  • šmentanamuha

   Razcepljena osebnost Janez in Miran o norcih … kadar ne uradujejo Tunek in Tweety in Tetka iz ozadja …, ki vsi bivajo pod istim dežnikom v isti glavi…

 • if

  Človeštvo je doslej preživelo zaradi zdrave, urejene heteroseksualnosti, in ne bo preživelo zaradi uveljavljenih sebin, ki jih propagira avstralska feministka, ki živi za kulturo smrti narodov.

  Feministkam poljubne geografske širine in dolžine citiram Prešerna, avtorja smernic preživetja slovenskega in vsakega drugega naroda:
  “Ljubezni sladke spone Naj vežejo vas na naš rod, V njim sklepajte zakone De nikdar več naprej od tod Hčer sinov Zarod nov Ne bo pajdaš sovražnikov.”

 • šmentanamuha

  Feminizem je kot kaže nevaren virus, ki začne razjedati možgane….je mogoče to virus norih krav?

 • Marijan Tončić

  MA KJE NAJDEJO TAKE IDIOTE IN TO JIH ŠE ZAPOSLIJO NA UNIVERZAH. KAJ LE PRIDE VEN IZ TEH UNIVERZ, NAJBRŽ NEKAJ PODOBNEGA KOT PRI NAS. NEDORASLI LEVIČARJI.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!