Ker je Madžarska zaščitila Evropo z ograjo, zahteva od EU povračilo polovico vsote za varovanje

Foto: epa

Madžarska je za zaščito državne meje porabila več kot milijardo evrov, zato želi, da se iz denarnih skladov Evropske unije povrne vsaj polovica te vsote, je na vrhu voditeljev Evropske unije dejal madžarski premier Viktor Orban.

Na nedavnem vrhu Evropske unije v Bruslju je madžarski premier Viktor Orban izjavil, da je Madžarska porabila več kot milijardo evrov za zaščito državne meje. “Nismo zaščitili samo Madžarske, temveč smo zaščitili tudi Evropo,” je dejal Orban in dodal, da bi morala Evropska unija povrniti vsaj polovico te vsote.

Foto: epa

Orban je izrazil tudi revolucionarno zamisel, da bo Madžarska evropskim voditeljem podelila “rdeče kartone”, s katerimi bi se povečala suverenost nacionalnih parlamentov, uporabili pa bi jih v primeru, ko bi bil kršen nacionalni interes držav članic.

C. Š.

 • Pravilno! Vložili so v varnost!

  • sunday

   ja, res je, medtem ko naša leva sodrga vlaga v nevarnost, v nevarnost lastnega naroda, žal se njih volivci tega še vedno ne zavedajo in se mogoče bodo šele takrat, ko bo njihov vrat pod nožem musli podganjih iztrebkov!!!

 • totex39

  EU jim naj povrne ves znesek, ki so morali uporabiti, da se je Evropa lahko delno zavarovala teh nasilnih vdorov zapečencev iz tretjega sveta.

 • Lisjak

  Mi moramo pa zahtevat,da nam vrnejo vse stroške za šverc-komerc musličov,ki smo jih šibali v Evropo. Lepo Madžarsko mesto Szekesfehrvar je kot ostala mesta prijavilo video za naziv “Evropska prestolnica kulture”.Zavrnjeni so bili z obrazložitvijo,da je posnetek propaganda za belo krščansko Evrope,vsi v njem so beli,veseli in plešejo po ulicah.

 • ponosen_Slovenec

  Bravo, ko izvolimo novo DESNO vlado je potrebno takoj skupaj stopiti z državami Višegrada in Avstrijo.

  • Jana učak

   Mokre sanje !!!

 • sunday

  orban in madžarska bi morala biti vzgled vsem članicam eu, predvsem tistim najbolj izdajalskim : švedi, švabi, žabarji, makaronarji itd !!!

  • if

   Sta zgled, vendar mnogim članicam dajeta občutje cmoka v grlu.

   • sodnikisozločinci

    Ko bi imel ta cmok okus po svincu.

 • Antonius

  Če bi Evropa zmogla politično poštenje, bi nagrado Saharov gladko podelila madžarskemu predsedniku ORBANU !!!

 • Caetano

  Kako islamisti gledajo na nemuslimane ali nevernike oz. kafirje. Vsi nemuslimani morajo biti politično podrejeni, podvrženi šeriatu. Vsi v tem ni nobene razlike med belim, črnim, rumenim, kristjanom, Judom, ateistom,agnostikom, deistom, budistom, hindujcem… Ne gre samo za religiozno govorico ampak za politični problem katerega zle sadove vidimo dnevno:

  https://www.youtube.com/watch?v=-bXwrnJeo_c

 • sodnikisozločinci

  Zapret meje in ponovno uvesti carine in vezano trgovino, nobene združene evrope.

 • Jure kavčičeu

  Zanimiv je tale Orban. Naredi nekaj, kar se dejansko le njemu in njegovim tlačanom zdi primerno in potem od EU zahteva povračilo stroškov? Tako ozkoviden človek sam sebe postavi v nek višji moralen položaj in se razgasi za rešitelja pred grožnjo, ki je v resnici skoraj nična. Kaj pa milijone migrantov, ki so šli po drugi poteh? Če je dejansko bil problem in je Evropa “rešena” in če jo je “rešil” Orban, potem iz tega ne moremo sklepati, da migranti predstavljajo kakršenkoli problem. Morda pa misli, da bi bele ženske posiljevali in nam kradli točno tisti specifični migranti, ki so želeli prit čez Madžarsko? Orban iz dneva v dan kaže svoje totalitarne mišice in vedno bolj se “antikomunist” razvija v pošast, ki je bila Stalin. Če bi imeli naši severovzhodni sosedje kakšen gulag, bi ubogi stari Soros skupaj z ostalimi, po koži temneje obarvanimi “sovražniki države”, tam sedel že nekaj časa…

  • osa

   pod orbanom madžari rastejo in pridobivajo na ugledu, moči,.
   kaj pa slovenija pod kučanom in njegovimi lutkami, pa pridobivamo na
   sramoti, pisano z veliko SRAMOTA

  • xtc

   Čew bi EU imela take predsednike vlad,vsaj glede imigrantov kot Madžari in Poljaki,bi težav z njimi in levaki sploh nebi bilo,prvi bi bili deportirani drugi na družbenem robu kamor sodite.

 • xtc

  Mislim ,da ima tule Orban prav.

 • etrusk

  Orbanu , vsaka čast za zares pametne poteze . Takega pokončnega človeka bi mi potrebovali , žal ga nimamo.

 • skorpijon93

  še sreča da je madžarska naša soseda , vi se ne zavedate, bili smo povabljeni tudi v višegrajsko četverico, ne le umsko, češka je pred nami tudi gospodarsko, razvojno kar poglejte različne indikatorje, mene je po pravici povedano sram kje živim in kam so nas spravili, volim pa SDS,in se tudi redno udeležujem protestov in zborovanj ki so v korist nam slovencem !

  • Silka

   Sem zelo podobnega mnenja kot vi, samo za razliko, da me ni sram, ker sem Slovenec, Sram naj bo tiste, ki so nas spravili v godlo. ZA KOGA? ZA SLOVENIJO!

 • Roman Eržen

  namesto junkerja volimo v brusel orbana

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!