Kim Džong Un sili komaj 5-letne otroke v težaško delo na železniških tirih

Foto: epa

Pojavil se je šokanten posnetek, ki je razkril, kako so majhni otroci v Severni Koreji prisiljeni v delo na železniških progah. Razumeti je mogoče, da so otroke vzeli iz šol, da bi ti lahko po 10 ur na dan garali in popravljali obstoječe železniške tire in polagali nove. Glede na navedbe naj bi bili nekateri stari komaj pet let.

Otroci so bili opaženi med gradnjo železniške proge blizu postaje Rimpo Station v provinci Chagang na severu države. Posnetek, pridobljen s strani Daily Mirrorja, pa naj bi bil posnet s pomočjo skritih kamer, ki so jih namestili informatorji pod krinko v lanskem letu.

Otroci so oropani srečnega otroštva
Michael Glendinning, ki dela za humanitarno organizacijo Evropsko združenje za človekove pravice v Severni Koreji, je za Mirror označil prispevek kot pretresljiv in opisal otroško delo kot eno izmed najhujših oblik zlorabe. “Milijoni severnokorejskih otrok so prisiljeni v težaško delo že v rani mladosti, zaradi česar so oropani srečnega otroštva.”

Po besedah Glendinninga je vpliv težaškega dela na fizični in psihični razvoj ter na mentalno zdravje otroka nepravilno ocenjen. Prav tako je tudi izpostavil, da je škoda, ki jo povzroča težko delo na otroke, ravno tako velika, kot škoda, ki bi lahko nastala kot posledica fizičnega nasilja.

 V drugem delu posnetka pa je mogoče videti nasmejane otroke v elitnih šolah med izvajanjem glasbe, starši pa jih opazujejo izza šolskih vrat.

Na podlagi suženjskega globalnega indeksa iz leta 2016 je okrog 1,1 milijona Severnokorejcev vpletenih v prisilno delo, kar predstavlja skoraj 5 odstotkov od 25-milijonske populacije, poroča Daily Mail.

Komunistična država je pod vodstvom diktatorja Kim Džong Una, ki je nedavno, ko se je napil v svoji počitniški vili, odredil vsem vojaškim voditeljem, naj ostanejo pokonci vso noč in pišejo opravičila za svoje pomanjkljivosti. Po ‘naporni’ noči pa je bil Un zjutraj presenečen, zakaj so bili vsi ustrahovani voditelji še vedno tam.

Foto: epa

Foto: epa

V mednarodni skupnosti vlada negotovost
V mednarodni skupnosti rastejo strahovi, saj je višji ameriški vojaški uradnik opozoril, da je Severna Koreja sposobna izstrelitve jedrskega orožja, ni pa potrdil, ali je zmožna zadeti tarčo ali ne. Molčeča država naj bi bila zmožna namestitve jedrske bojne glave na rakete, ne pa tudi uspešne izstrelitve v atmosfero, saj jim je do sedaj še vsaka zgorela. Neimenovani uradnik je še povedal, da Pjongjang poskuša preseči to omejitev in označil obnašanje Kim Džong Una kot zelo provokativno.

 N. Ž.

 • Caetano

  Tako kitajski, kot sovjetski komunisti so uporabljali otroško prisilno delo. Ta nadaljuje ”tradicijo” komunistov.

 • Osti jarej
  • radames

   3x poskus relativiziranja komunističbih strahot. Vedno je treba pokazati na druge, da so še hujši ali pa da počenjajo svinjarije. Samo, da se zakrije komunistične zločine!!!
   NE BOŠ! Komunizem smo imeli pri nas! Razumeš? PRI NAS!!!! Nastradali smo, ti pa nimaš pravice zmanjševati krivde komunistov!

   • Nata

    Oprosti , da se vtikam . Jaz pa sem te linke razumela drugače.
    Tudi to so strašna izkoriščanja otrok , oz. mladoletnih oseb .
    Tako vidimo kam lahko ljudje brez vesti pripeljejo svet. In brez vesti so bili in so še seveda tudi komunisti !!
    Pri nas so satanisti verjetno zelo prikriti – vemo zakaj – imamo pa zato vsa mogoča združenja , ki se ukvarjajo z ” duhovnostjo ” .

    • radames

     Talevi VEDNO poskušajo relativizirati in zmanjševati krivdo komunistov. Vedno! Najbolj pogosta je tista, ko zmanjšujejo krivdo naših pobojev z omenjanjem nemških vojnih ujetnikov v zavezniških taboriščih. Res jih je pomrlo veliko, ne pa okoli 800.000, kakor hočejo z lažjo dokazovati. Bilo jih je kakšnih 50.000, če ne celo manj, nikakor pa ne 800.000. In ti niso bili prepuščeni umiranju namenoma, ampak zato, ker je bilo takoj po vojni krepko premalo hrane za vse ljudi v zahodni Evropi (civilno prebivalstvo, begunci, vojni ujetniki, zavezniška vojska).

     • Nata

      Vedno ja !! Saj ti ne oporekam , no !!
      Moj koment je bil samo v tvezi z današnjimi otroki, mladoletniki in nasploh mladimi !

  • Steiermark

   Ali po vseh teh linkih, ki jih najdeš, o pedofilih, nimaš nobenega, ki bi prikazoval komunistične pedofile, ter tovariša pedofila tita in njegovo hlapčevsko pedofilsko kliko, kako so se izživljali nad ubogimi otroci, njegovimi pionirčki……

  • Nata

   In ko gledaš te stare gospode ne da bi vedel o njih določene zadeve – so pač stari gospodje. Celo dobri dedki !
   Ampak , ko veš , o čem je govora , se ti ” gospodje ” spremenijo v velike packondre !! Zanimivo , ane ? Kako videz lahko vara.

 • Osti jarej
 • Osti jarej
  • Nata

   Ja, ko imajo ljudje polne riti vsega………..se grejo sataniste !!!!!

 • Olga

  Pri nas pa take in še mlajše komunisti ugrabljajo iz družin! S Cerarjevim blagoslovom!?

 • domovina mili dom

  Kaj so imeli skupnega Tito, Hitler, Mussolini, Stalin? Reklo: “delo osvobaja”.

  • radames

   Napis na vhodih v sovjetska taborišča:

   “Delo je stvar časti, slave, srčnosti in junaštva.”

   (Šalamov: Kolimske zgodbe)

   • domovina mili dom

    Potem pa so prelagali kamenje iz enega kupa na drugi kup. Tako do onemoglosti.

    • radames

     Kakor piše Šalamov, je bilo najbolj ubijalsko delo v rudnikih zlata na Kolimi. Potem pa sečnja v gozdovih.
     V SZ se je delalo. Seveda suženjsko.

 • sprehajalec

  Če pogledam posnetek, mi vseeno deluje kot kratkočasenje zdolgočasenih fantalinov. Vse pa tudi ne gre skozi.

  • tarantela

   Manipulacija pač.

   • sprehajalec

    Da se vseeno razumeva, sem za osvoboditev zatiranih severnih bratov in njihovo združenje z južnimi. To so mi povedali sami južni osebno.

  • radames

   Tako delo na za zahodu opravi ogromen stroj, ki nasipa gramoz, ga utrdi, položi tirnice in pragove, vse skupaj prišraufa in dokončno utrdi gramozni nasip. Okoli tega stroja med delom vidiš kakih 10 ljudi
   Tam, v tisti severni Koreji pa je bolj važno,da imajo atomsko bombo.

   • sprehajalec

    Sem malo poguglal, izgleda res popravljajo oziroma zapolnjujejo vrzeli ki nastanejo pod tirnicama z gramozom. Izgleda gre za nekakšno šolsko delo, ki smo ga bili občasno tudi mi vajeni v socializmu, kakšne čistilne akcije (kranjskogorski otroci so vsaj še do nedavno čistili po Planici, ko so Planičarji zapustili prizorišče, za šolski izlet). Res je, da to delo v razvitih državah in pri njihovih južnih bratih opravi stroj in je delo te vrste kot zgoraj nemogoče izvesti na jugu, saj je hirost vlaka na jugu krepko preko 200 km/h. Takšno delo je možno le pri hitrostih vlaka, primerljivimi z našimi in severno korejskimi.

  • radames

   Tole je propagandni posnetek komunistične korejske oblasti. So preveč lepo oblečeni, da bi bilo resnično.
   Resnica pa je mnogo bolj kruta kot si lahko predstavljaš.
   Eleonor Roosewelt, žena takratnega ameriškega predsednika, je obiskala SZ in pokazali so ji tudi neko taborišče sistema gulag. Uprava je jetnike nekam poslala, v taborišče pa kot taboriščnike namestila paznike, ki so bili seveda spodobno prehranjeni.
   Prvovrsten nateg!
   Še bolj pa so sovjeti nategnili nekega ameriškega diplomata. Moram ta pripetljaj najti v Stalinovi biografiji, kjer je opisan, ker nočem pisati po spominu.

   • sprehajalec

    To obiskovanje je staro kot Zemlja, Septembra 1944 je delegacija Mednarodnega Rdečega Križa obiskala Auschwitz, ter poročala, da jetniki lahko prejemajo pakete pa da obstoj plinskih celic ni možno potrditi. Članom delegacije, Švicarjem je bilo posebej naročeno, naj bodo pozorni nanje. Pa bral sem da je delegacija prišla na inšpekcijo Golega. Pa v kasarnah smo se lepo oblekli pa smejčkali, če je bil dan odprtih vrat, konec koncev. Pa doma pospraviš, če pričakuješ goste.

    Severana Koreja je daleč od raja, kljub vsemu pa mislim, da je veliko stvari povedano o njej pretirano. Konec koncev če bi bil življenski standard pod vsemi sprejemljivimi nivoji, bi se prebivalci uprli, tega pa se oblast boji.

 • tarantela

  Pred drugo vojno so tudi pri nas otroci garali. Pestrne, pastirji…

  • Olga

   Po drugi svetovni so pa umirali skupaj s svojimi starši v kraških breznih in rudniških jaških!

   • Steiermark

    Pa v lagerjih, ne smo na Petričku, tudi drugje, tudi v Ormož in marsikje drugje po Sloveniji so bili ti komunistični lagerji za otroke, kjer so jih morili….

  • radames

   MED revolucijo so jih partizanski eksekutorji pobijali kot po tekočem traku.. Tudi dojenčke.

  • xtc

   Sploh pa po drugi:

  • Anton

   Ja na Petričkem so trpeli….

   • Steiermark

    Verjetno ji njena mati – Črna vdova, tega poglavja s svojega življenja, ni povedla!

  • sprehajalec

   V Angliji so imeli drobne fantičke v 19. stoletju za spuščanje po dimnikih in njihovo čiščenje. Marsikateri se je notri zagodil, pa tam dočakal prerani konec.

   • radames

    Upam, da boš razumel: v Angliji se v 19. stoletju še niso vozili z Rolls-Royce-ji. Danes pa se!

  • Nata

   Ja……in veliko lepih povesti so napisali naši pisatelji na to temo .
   Pa saj se po vojni ni nič spremenilo , le preimenovalo se je .
   Ti , tarantelica , a nas ti malo ” kuriš ” ??

 • xtc

  Hja še eden dokaz ;da je komunizem in socializem huan in pravičen istem katerega največje bogastvo so ljudje:
  Seveda je treba spomniti tudi na čas Yuge;kjer jebilo zelo podobno z udarništvom in “prostovoljnimi udarniki” seveda je bilo vse prostovoljno ali udarniško delo ali Goli;Sremska Mitrovica;Lepoglava;Sarajevo in podobni resorti kamor si šel na oddih;če si bil prezagret “neudarniuk” oz:”prostovoljec”:

 • cosmosjasnovidec

  Mu bo šel Pahor razložit,da jim naj skrajša delovni čas na 9 ur,ko pride iz Turčije ves segret in potešen od svojega istospolnega kamelotrajbarskega muslimanskega diktatorje Erdogana.

 • Nata

  No saj ?? Pa saj ostali svet to vidi ? Kaj pa delajo ZN , pa razno-razne človekoljubne organizacije ? Potrebujejo enega dobrega oftalmologa , da jim operira mreno ?

  Da si ta diktator in njegova družina nabirajo denar na žuljih otrok ???
  Pa je res prav vse mogoče na tem svetu !!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!