Ko se potovanje spremeni v nočno moro: Britanski najstnici v Zanzibarju polili s kislino in jima za vedno spremenili življenji

Foto : Youtube

Britanski najstnici Katie Gee in Kirstie Trup se po grozljivem napadu z baterijsko kislino avgusta 2013 in po številnih opracijah ter dolgem spopadanju s tesnobo ter osamljenostjo končno spet počutita del družbe.

Najstnici Katie in Kirstie sta se poleti 2013 prostovoljno odpravili na afriški otok Zanzibar, kjer sta revnejše otroke poučevali angleščino. Bili sta namenjeni na večerjo, ko sta ju napadla dva neznana moška na mopedu in ju polila s posodo baterijske kisline, ki je na njunih telesih pustila grozljive poškodbe. Katie Gee je izgubila uho in utrpela opekline na tridesetih odstotkih telesa, za kar so zdravniki potrebovali več kot petdeset operacij transplantacije kože. Katie pa je za Sunday Times dejala, da ji dogodek, ki se ga ne da izbrisati, ni pustil le srhljive deformiranosti telesa, temveč tudi hudo psihično travmo, ki jo je preganjala minula leta. Dejala je, da je imela ponavljajočo se nočno moro, v kateri je videla njuna napadalca in podoživljala bolečine. Zajela pa jo je tudi huda tesnoba in občutek osamljenosti.

Foto: Youtube

Vsak dan bližje normalnemu življenju
Katie, ki je bila sprva skeptična ter zdravnikom ni dovolila, da bi za presaditev uporabili kožo z njene glave, saj je bila ta eden izmed redkih nepoškodovanih delčkov njenega telesa, sedaj brez pomislekov zaupa zdravnikom in se veseli vsake naslednje operacije, saj ve, da je tako vedno bližje svoji stari podobi. Za psihično okrevanje se ima, kot pravi, zahvaliti mesecem terapije in odločnosti, da ne bo dopustila, da ji nesreča uniči življenje.

Katie še dodaja, da se ji zdi grozljivo, kako dostopne so kemične kisline, ki lahko do nerazpoznavnosti izmaličijo ali celo ubijejo človeka. Njuna napadalca ostajata neimenovana  Kirstiejina mama meni, da pravici ne bo nikoli zadoščeno, in se zaveda, da ju najverjetneje ne bodo nikoli našli, a vztraja pa pri nadaljnem iskanju, saj si ne želi, da bi se dogodek lahko kadarkoli ponovil.

Z. V.

 • Olga

  Svet pa še vedno podpira nasilni islam?!! Smo mazohisti?!!!

 • FeriSS.H

  Spet klasičen primer Marxistične indoktrinacije skozi Zahodne izobraževalne sisteme – Vsi smo Enaki, Različne kulture se “idealno” ujemajo, Družite se s Črnimi in Arabci, Ne biti Rasisti .. bla bla bla. Zahod v Hrvaščini pomeni stranišče, in Zahod je res postal eno Multikulturalno Stranišče.

  Katie še dodaja – “da se ji zdi grozljivo, kako dostopne so kemične kisline” – Meni pa se zdi grozljivo kako blesave so lahko mlade punce DANES de gredo v Afriko, predvsem Črno in to še same. Stavil bi tudi da so se malce “pečale” z domačini, malce flirtale ali kavsale, potem se premislile ali naveličale monotonije samo enega in … pri Primatih ni “razumevanja” za take zajebancije, pri njih je hidalgo gazda u kuči in nobena Belouška mu tega ne bo sfižila. To im je dovoljeno samo v Multikulturalnih sredinah Evrope, Amerike … skratka samo tam kjer še obstaja Euro-civilizacija, magari v zadnjih izdihljajih.

  • Slovenka

   Vse je res, kar si napisal, samo, kako boš smrkljam in smrkavcem dopovedal, da v Tretjem svetu nimajo kaj iskati?

   • AlojzZ

    Tiste, ki znajo krotiti svoje nagone, bodo zlahka razumele. One druge pa pač ne.

   • FeriSS.H

    Zdaj je TOO LATE, kot je Yuri Bezmenov, ki ga nenehno navajam že zdavnaj RAZKRIL – tako temeljito Marxistično deformirane generacije ne osvesti nič, samo še brca v njihove zadnjice, in takrat je že prepozno, kot je razvidno tudi iz tega primera. Ameriška in EU AntiFa so enaki primeri.

   • Goran Hvala

    Kam pa bi nas ti vozila ko smo bli se smrkavci?…v portoroz?..

    • Slovenka

     Portorož, zakaj pa ne?

     • Goran Hvala

      Ne sej sam vprasam…komot…seveda zakaj pa ne..mi je pa mal smesno potem poslusat nekoga ki hodi v portoroz in ima izkusnje kako je drugod po svetu in ti podaja nasvete..;-)

     • Slovenka

      Ni treba siliti v Tretji svet, da bi na svoji koži spoznal zgrešenost zahajanja v ta del sveta. Muli, ki sta doživeli napad, sta zanesljivo vedeli, v kakšno gnojno jamo se spuščata, in gotovo jima je kdo kaj povedal. In razen tega, če hočeš spoznati Tretji svet, dandanes sploh ni treba riniti tja, ker Tretji svet v valovih prihaja sem in kaže, kaj zna.

     • Goran Hvala

      Vsak drugace gkeda na stvari…seveda imas bolj nevarne destinacije itd…gledas pa malo drugace na vse skupaj ko nekaj vidis na lastne oci..pa ne zdej teh kolon…zacnes mal drugace razmisljat…dokler pa je za 3/4 prebivalcev slovenije tujina za sosednjim gricem ali v portorozu pa ni cudno da folk zmoti vsak ki le malo izstopa iz zacrtanih smernic..pa spet ocenjujete nekoga na podlagi parih oseb..kot prvo njih je nekaj miljonov ne sam 2….se pravi je tud bolnikov vec kot pri nas…pa poglej kolk bolnikov imas v 2mil sloveniji..glede na to kako se krade smo pac slovenci narod prevarantov in nategunov..in to cist tko matematicno gledano..ne vem zakaj trdite da ni res ce pa za druge zmeraj tako velja..kako sam za nas ni res.?..

  • AlojzZ

   Posebej kontroverzno pa je talibansko šeriatsko pravo, ki pozna stroge kazni za neposlušnost: kamenjanje, polivanje s kislino in posiljevanje so le ene od mnogih. Zgovorna je tudi izjava nekega visokega talibanskega predstavnika: “Ženska ima dve mesti v Afganistanu: doma ob svojem možu in na pokopališču.”
   http://www.24ur.com/novice/slovenija/najvecja-seriatska-poroka-v-evropi.html

   Naj se ve, da sta dekleti kršile pravila tamkajšnjih domorodcev.

  • šmentanamuha

   Js tut mislim, da slika ni tak črno bela. Če se od vsega skupi čudi samo temu, “kako dostopne so kemične kisline” in ne recimo “nič jim nismo naredile, samo njihovim otrokom sva pomagali pri učenju angleščine, kakšni so to ljudje….” Torej nič zgražanja zaradi nerazumnosti tega napada, ampak “da so kisline preveč dostopne”. Tele dve sta se šle gonit tja dol, to bo v ozadju zgodbe, pol se pa ni končalo po njunem predvidevanju. Še dobro, da sta živi.

   • FeriSS.H

    Samo vpiši v google Elin Krantz – pa dobiš še bolj grotesken rezultat nore Švedinje ki je posnela video kako jaha na Črnskem kurcu, se reži celi Švedski ko prepeva himno, nakar so jo našli primerno temu z razbito glavo od istega fukača med nekimi stenami. Jaz temu rečem da je pravici zadoščeno, in kot si rekla te dve pizdice so lahko zadovoljne da so ostale žive.

    Pri nas se tem prasicam še ne dogajajo take stvari ker še ni toliko teh Primatov tu, bo pa še prišlo, ni se za bati. Ne pravijo Američani kar tako – Around Blacks Never Relax

    • šmentanamuha

     Ja tisti video sem že vidla, pa pol ono sliko, kako cela rakrečena in gola leži med nekimi skalami, kot da jo je jebač hotel še izrecno ponižati v smrti. Ampak za nore feministke tudi to še ni dovolj. Tu v Mb jih je polno, še neko društvo Pizda so organizirale, neke študentke, filozofinje, sociologinje…ka te vem kaj še, samo zblojeno babovje, pa tud kaki feminist je zraven. Majo se za intelektualno kulturniško smetano pa take, pa žico so hotli razrezat, pa se je ena pol zbala, da službe ne bo dobila na fakulteti. U glavnem, kr neki..

     • FeriSS.H

      Pa če bi samo Levuharske pizdovke bile tako zadrto zagamane, tudi Levuharji so, Levuharski Pedri pa sploh.

      Tudi bolj intelektualistični Levuharji so enako usekani s tem Marxističnim kvazi-Egalitarijanstvom. Spremljala si moj duel s onim Jefrijem, Ni Idiot, a ima enako NERAZUMNA stališča glede Multikultija, Globalizma, Anti-Rasizma, in drugih Anti-nekaj nesmislov in puhlic. Glih malo preje sem tam navrgel najverjetneje zadnjo trakuljo iz tistega ping-ponga z njim. Levičarji poleg svoje že Monsanto modificirane logike, imajo še eno gensko prirojeno motnjo – Prepričani so da so ONI EDINI ki vedo kaj je dobro in kaj je prav za vse. Večina pa ne ve da primat pri temu imajo njihovi stvarniki – AshkeNAZI Kabala, od Banksterskih vrhov do Marxistične baze.

      Tale video je Antološki – Jewish Grandmother Says: “Jews Are Crooks” – https://www.youtube.com/watch?v=yjqN4dtbSOA – Tudi za razposlati naprej

     • šmentanamuha

      heh, dobra je:))

    • rubec

     Hihihoho

  • Egon83

   Danes berem o boemski Američanki Ashley Olsen, ki jo je v Firencah zadavil senegalski imigrant. Pobrala ga je v baru, se ga napila in zadela ter za konec hotela še črno kajlo. Ki jo je tudi dobila skupaj z močnim stiskom rok okoli vratu. Našel jo je njen tip Italijan (ena bela kajla očitno ni dovolj). Vprašam se, ali je v zadnjih trenutkih življenja, ko je videla pred sabo obraz podivjane, morilske, primitivne opice, spoznala svojo zmoto in da je prepozno? To je tip ženske, ki nekritično sprejema vse neznano, všečka vse liberalne neslanosti in se ob terorističnih masakrih ovija v zastave napadenih držav. Žal se je dotična kljub letom (35) obnašala kot razvajena naivna smrklja in to naivnost plačala z življenjem. Ni zadnja.

   • FeriSS.H

    Tudi UPAM da ni zadnja, vsaka ki se lahko tako poniža da gre z opičnjakom si zasluži prav to. Nekaj dni nazaj je ena mlada pizdica v Ameriki izbrala Črnuha za svoj Prom (Maturitetni Ples) in ji je fotr na twiterju javno objavil da za njega ne obstaja več, Ukinil ji je tudi Telefon in vse bonitete ki jih je imela, vkjlučno z šolnino za študij. Pizdica je vsa šokirana kresnila nazaj – What I did wrong – ???

    Podobno je naredila ena stara mama z vnukinjo ki si je izbrala Črnega igralca Ameriškega Football-a za moža. Rekla ji je javno da za njo ne obstaja več

    • Goran Hvala

     Si pa frik…

     • FeriSS.H

      Raje frik kot pa spodleteli trik narave, kar združeno Levuharstvo je. V skladu s tvojim aliasom bi ti iskreno rad rekel hvala, če bi se potrudil zbrati svoje misli v en kupček in nam tu zaupati svoje poglede na to problematiko. Ne se obnašati kot oni idioti od AntiFe ki razen norih zombificiranih pogledov ne znajo spraviti v kup niti enega razumljivega stavka. Kazanje sredinca z obema prednjim tacami ni neka umetnost, psi to daleč bolj inteligentno in prikupno naredijo ko dvignejo prednjo tačko v pozdrav ali pa če nekaj želijo. Naj mi psi ne zamerijo ker sem ih za prispodobo primerjal z Levuharji in AntiFa. Imaš pa priliko da bevsku “frik” dodaš še kakšno miselno konstrukcijo ki bi nam dala vtis da nisi zbegan kuža, sploh pa ne kakšen AntiFa-zombi.

     • Goran Hvala

      Govort sicer znas….sam povedal sem ti kaj si mislim o ljudeh s takim mastopom…pa se SS v nicku….hudo slovensko…;-)

     • FeriSS.H

      Signore Hvala, daj bodi prvi in edini Levičar ki je vsaj poskušal malce bolj argumentirano elaborirati svoja stališča in videnja teh “spornih” vprašanj. Ne bodi še ti kot tvoja ostala Levuharska in AntiFa bratovščina. Pa menda ja niste glih vsi “progresivno” trankvilizirani “nad-ljudje”, ki se “ne spuščate na nivoje” nas “drugačnih” vam. Še vedno velja da bi ti rad rekel hvala za neke konkretne misli, ampak tvoje lastno-iskrene, ne pa neke kolektivne Homo-floskule.

      Ja, SS v aliasu je namenski, ima globlji pomen … tak ki vam pol sproža razpoloženjske emoticone v znaku kislih kumarc

     • Goran Hvala

      Ahh men nic ne sproza..sam pac vem kaksen folk si natika taksne kratice pa jiznaske zastave in podobno…zal nisem nek levicar in se tud z njihovo filozofijo v 3/4 primerih ne strinjam…zdej z taksno ki pa hujska in zali vse ki drgac razmisljajo al pa so mal drgacne barve se pa sploh ne strinjam…sej bi lahko kdaj zmagala desnica v slo…sam ce ima tako volilno bazo potem se res ne cudim da zmeraj potegnete kratko…se ti ne zdi…

     • FeriSS.H

      Na žalost ni univezalne imunosti na neumnosti, obe strani so deležne tega blagora. Če pa pogledamo Ameriške scene z Youtuba, DemoSratski VOLIVCI versus Republikanski VOLIVCI, so drugi daleč nad prvimi. Že to da so AntiFa, LGBTQ, Črni in Latrinosi na DemoSratski strani im zniža kvaliteto automatično

     • Goran Hvala

      Jah kaj pricakujes arijsko raso…vsi bledi z blond cupcami pa plavimi ocmi al kako?..men je vseeno kaksne barve je kdo pa v kaj verjame pa use sploh ce ima podstresje zrihtano…mam cel kup prijateljev z vseh koncev…pa muslimane pa budiste pa 2hindujca…pa noben nobenmu nic…cist normalno…sej ko pride musli kolega do mene tud pije sokec jst pa pivo…ko pridem k njemu mi ponudi pivo sam ga pac ne…in mu ni problem…ves vazno je kaj imas v glavi..najdes pa trote v vsaki naciji, rasi, veri…..

     • FeriSS.H

      Zaupaj mi – v katero kategorijo ti spadaš –

      • Delaš se Neumnega
      • Si Naiven
      • Si Neumen
      • Obstajaš v neki paralelni dimenziji brez stika z REALNOSTJO
      • Si “progresivni” NEO-HIPPIE

      Namreč tale tvoj odgovor ima elemente vseh petih.

      PRAVIŠ – “men je vseeno kaksne barve je kdo pa v kaj verjame pa use sploh ce ima podstresje zrihtano”

      RE – Vse lepo in prav ko gre za tvoj – “cel kup prijateljev z vseh koncev…pa muslimane pa budiste pa 2hindujca” – Koliko prijateljev pa imaš med PRISPELIMI “imigranti”, “begunci” in 35 letnimi “otroci” iz Afganistana, Pakistana, Bangladesha, Maroka, Sudana, Nigerije, Somalije … ti si zagotovo pristaš sprejemanja teh v Evropo … koliko si jih sprejel v svoj dom … s koliko teh se dobivaš na pivu vsak dan

      Med temi ki razgrajajo po EU je torej vsega nekaj teh kot praviš – “najdes pa trote v vsaki naciji, rasi, veri…..” – Mislim da si na žalost prav ti en SELF-DENIAL osebek, neke vrste speči-trot, sicer tak dobročuden, egalitaren Utopist, ki se bo zbudil tik pred lastnim koncem, najverjetneje nasilnim, in to s strani nekega trota ki je po tvojem zgolj redkost med temi ki se valijo v Evropo.

      Da nisi tudi ti kakšen 35 letni otrok – ???

     • Goran Hvala

      Ja nisem nek keyboard warrior to definitivno..pac posplosujes clovek..in to 300 na uro…realnost je tud to da pac v sloveniji zivimo v enem oblacku…nekateri mislite da bo trajal…pac ne bo..to je desjtvo…ne podpiram nasilja in podobnih zadev vendar je resnica ta da v slo eden ustreli v luft pa bo to novica vsaj za en mesec..in tako se gleda na vse stvari v tej dezelici..z migranti se nisem sel na pivo ker niti nimam priloznosti..kje pa je kaksen?..ne zanikam da je med njimi dosti specih bomb..pa vendar ne mors zarad tega kar vse oklicat za teroriste..recimo jih je 20mil in 1 miljon je vmes bolnikov(teroristov)..in zdej so kar vsi teroristi…v slo mas 2mil ljudi od tega jih je vsaj 600tisoc prevarantov..a potem slovenci nismo narod prevarantov?..statisticno gledano ce me ze skos filate z statistiko in posplosevanjem…

     • FeriSS.H

      Zašel si v napačno smer ker nisi razumel ali pa nisi bil pazljiv pri branju. S temi “imigranti” ni križ zaradi terorizma ki ga za enkrat prakticira samo nekaj teh “junakov”. En sam križ so oni VSI, zato ker so kot CELOTA NEKOMPATIBILNI z Evropsko civilizacijo. V Evropi imamo dovolj problemov že sami med sabo, Desni in Levi, Tradicionalni in “progresivni” na primer, da ne omenjam še prevarante ki si jih sam omenil. Zadnje kar rabimo so še Srednje Veške Muslimanske horde in Kamenodobna Črna Afrika. Par komadov takih exotičnih primatov bi se še dalo prenesti, ne pa desetine milijonov, in še ti so samo začetek. Tistih nekaj tvojih diversity-prijateljev pa je zanemarljivo.

      A si res kakšen 35 letni otrok – ??? ob tem pa še naiven kot predšolski otroček

   • rubec

    *****

 • samsara

  Takšne agresivne primitivce, številne vlade uvažajo na dnevni ravni, ne da bi od kogarkoli, ki jih je izvolil, imeli dovoljenje za njihovo izdajalsko početje.

 • cosmosjasnovidec

  Tja sta lezle,ker sta mislile,da bosta dobila večje penise med noge kot pa v Britaniji tako,da sta popolnoma same krive za to kar sta dobile.

 • garfi

  spet bratje muslimani v akciji ko jim stopiš naproti
  to je njihova metoda ustrahovanja

 • tramal

  Veliko preveč je takih norcev na svetu.Za nekatere primere mora biti smrtna kazen ali pa vsaj dosmrtni zapor ali umobolnica.

  • Slovenka

   Dosmrtni zapor – samo v tem primeru bo treba poskrbeti, da bodo človečnjaki tam morali delati za svoje preživetje.

   • tramal

    Se popolnoma strinjam.

 • sodnikisozločinci

  Tega je krivo poneumljanje otrok od vrtca dalje, naj bodo zaupljivi do tujcev in da so vsi ljudje enaki. Odgovarjati bi morala zločinska banda, ki to vodi.

 • sodnikisozločinci

  Ena narodna pesem za nove čase

  Moja punca je na Zamorsko vandrala,
  moja punca je na Zamorsko vandrala
  moja punca je na Zamorsko vandrala
  zdaj pa tam bolna leži.
  ……

 • soc

  Uffff, spet. Je res pretežko pričakovati, da bodo “novinarji”, beri prevajalci tujih člankov, obvladali slovenski jezik in pojme, ki se jih trudijo prevesti? Baterijska kislina… Battery je namreč akumulator.

  • šmentanamuha

   Je res, zato jim pa mi občasno pomagamo. Ampak to ne zmanjša pomena vsebine.

 • Ciro

  Verjetno sta muslimana močno trpela ob pogledu na njuni (preveč) razkriti telesi. Sta kvarili javno moralo.

 • Solo

  Dobili sta, kar sta iskali. Edina resnična tragedija je to, da se iz tega in številnih ostalih primerov ne bo nihče na Zahodu ničesar naučil. Libtardi in leftardi bodo še naprej gonili svojo lajno multikulti antirasizma in diverzitete, negro/muzli opice pa se bodo še naprej v milijonih valile v Evropo in ZDA in iztrebljale bele prebivalce.

  Projekt beli genocid nemoteno teče dalje. Nothing to see here, move along. Katera se naslednja javi, da bi bila rada posiljena, kamenjana, obglavljena, povožena, razstreljena, prebičana in polita s kislino?
  Punce splača se, zamorci imajo velike otepače.

 • Hun

  lepota je bila vedno v primitivnem svetu prej prekletstvo za žensko kot privilegij

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!