Ko si politika identitete pokori univerzo: Na nekoč uglednem Yaleu se bo izvajal predmet o odkritem rasističnem aktivizmu proti belcem

Nosilka predmeta o "belskosti" Claudia Rankine (vir: twitter)

V naporih, da bi pokazali, kako res niso vredni šolnine, ki znaša preko četrt milijona, so na nekoč prestižni ameriški univerzi Yale predstavili predmet v drugem semestru, ki se bo ukvarjal z različnimi načini, kako nasprotovati “belskosti”.

Predmet, ki naj bi ga začeli izvajati v pomladnem semestru, bo preučeval, kaj definira “belskost” kot “kulturno konstruirano in ekonomsko inkorporirano entiteto, ki se dotika in določa vrednost skoraj vsakega aspekta ameriškega življenja in kulture.” Pri predmetu naj bi gledali na “belskost” na kreativen način, poroča Breitbart, študenti pa naj bi bili spodbujeni k uporu proti “belskosti” skozi ustvarjanje iger, pesmi in spominov.

Z drugimi besedami, gre za pranje možganov in aktivizem zagovornikov identitetne politike, s ciljem demoniziranja belcev, ki so v očeh poststrukturalistov dežurni krivci za vse tegobe tega sveta.

“Belskost” naj bi bila tako po definiciji, ki jo je zagotovila univerza v Calgaryju, “močna fikcija, ki je podprta z močjo in nasiljem.” Vsak razumen človek bo uvidel, da je ta definicija ena sama fikcija. A to še ni vse. Avtor nadaljuje s trditvijo, da je “belskost stalno se spreminjajoča meja, ki ločuje tiste, ki so upravičeni do določenih privilegijev, od tistih, katerih izkoriščanje in izpostavljenost nasilju je upravičeno s tem, da niso beli.”

Kulturni marksizem razžira univerze od znotraj
Ta nova rasistična teorija, ki jo širijo po anglosaških univerzah, ima svoje temelje v kulturnemu marksizmu, kjer so se stari pojmi družbenih razredov zamenjali za raso. Tako naj bi belci predstavljali novodobno buržoazijo, medtem ko so ostale rasne manjšine v očeh marksistov zatirani proletariat. Še dodatno norost predstavlja premisa, da je neka biološka danost, kot je rasa, koncipirana kot družbeni konstrukt, torej rasa je po njihovem mnenju nekaj, kar je določeno s strani družbe. Podobnega mnenja so navsezadnje tudi o spolu, tako da je krog norosti sklenjen.

Primer portreta, ki normalizira nasilje nad belci avtorja Kehindeja Wileyja, ki je naslikal tudi uradni portret Barracka Obame. (vir: Twitter)

Predmet bo na Yaleu poučevala profesorica angleščine Claudia Rankine, ki se v svojem delu osredotoča na teme rase in “belskosti”. Učni načrt predmeta naj bi tako vseboval problemske sklope, kot so: “konstrukcija belskosti, belo lastništvo, bela moškost, bela ženskost, beli govor, belo bogastvo, beli prostor in bela domišljija”. Rankine je v preteklosti napisala dramo The White Card, ki se osredotoča na vprašanje “belskosti” znotraj ameriške družbe.

Ivan Šokić

 • Ricardo

  “Na nekoč uglednem Yaleu….

  Očitno pisec tega članka nima pojma kaj je elita med US univerzami…

  Ivy League Universities / Schools Ranking
  1.Harvard University
  2.Princeton University
  3.Yale University
  4.Columbia University
  5.University of Pennsylvania
  6.Cornell University
  7.Brown University
  8.Dartmouth College
  Read more: http://www.uscollegeranking.org/ivy-league/ivy-league-universities-schools-ranking.html#ixzz57eMHHa3u

 • Goran Hvala

  A nismo vsi enaki…?

  • Jshadow

   Če je kaj za vzet in Zulu vojne, ne.

 • delaware

  Kaksno frizuro pa ima..a je padla z aviona?

  • xtc

   Veš kje imajo take frizure?
   Tam kjer je “ludačka košulja” standardna oprema takih idiotov.

 • xtc

  Babo treba strpat v norišnico ne pa dovolit predavati.

 • Svastika ni kljukasti križ

  In zakaj bi belci hodili na črnske univerze? P. Cvjetanović hodi na belsko univerzo, zato ga pa niso izključili, ko je plesal s svastiko.

 • goldhorn

  Kam plove svet….. Kdo bo ustavil te norce?

 • šmentanamuha

  Da so črnci rasistični proti belcem, še razumem, da pa belci zagovarjajo rasizem nad sabo, to pa se sliši mazohistično. Ne razumem, kaj lahko k enakosti doprinese odsekana belska glava na sliki…in da beli aktivisti navdušeno ploskajo…? Levičarstvo je psihična bolezen, to je zdaj potrjeno….killing me softly…

 • samsara

  Kaj predmeta Voodoo pa še niso uvedli?
  Aja vse lepo po vrsti, ‘one step at the time’.

 • sodnikisozločinci

  S tako diskrimininacijo si Ameriška politična elita med belimi študenti ustvarja prikrite sovražnike, to se jim bo slej ko prej maščevalo.

 • Marijan Tončić

  Kdor koli gre v ZDA bo opazil na ulicah, postajah, podhodih, pubih in drugih javnih krajih pretežno črnce. Čudno namreč črncev je menda samo 18% in se vprašam kje so pa beli in rumeni?

 • Janez Novak

  Kdor ne verjame, da je evro-ameriška globalistična elita sklenila odpraviti evropsko belo raso bo, kmalu doživel še več presenečenj. Njegovi otroci in vnuki, če bodo ugledali luč sveta, pa še več. Ali se bodo belci temu uprli na Orbanov način, ali pa bodo odšli na smetišče zgodovine ali bolje, v večna lovišča, skratka, brez možnosti povratka. Mnoga evropska mesta so že padla in so evropska samo še geografsko, kulturno pa so postala nekaj drugega. Sprehodite se po Parizu, Londonu, Bruslju in bo takoj vse jasno, kam gre Evropa.
  https://www.youtube.com/watch?v=JJ0PVsD_eZE

  • Cucurbita Pepo

   Jaz ne verjamem da je evro-ameriška globalistočna elita sklenila odpraviti evropsko belo raso.

   • macon

    Ne, zmesti nas hočejo in nam zamegliti fokus in smisel. Ukiniti hočejo posledično vzročno zvezo med delom in uspehom, znanjem in vrednostjo, zamegliti nam vrednote kot so družina, dom, domoljubje. Zato gledamo super uspešne in pomembne kretene, ki lezejo iz vseh lukenj in se samo sprašujemo, kako so zlezli v prevelike čevlje. Normalno spodobnost nam prikazujejo kot nekaj odvečnega in bednega, čeprav je ravno ta peljala družbo in odnose naprej.

    Končni cilj je izbrisanje večine belcev iz srednjega sloja po zahodno, vsaj 80% je usojena revščina. Zato nam napletajo vojne, terorizem, finančne balone in krize, migrante, permisijo, neumno pop kulturo, lgbt, feminizacijo moških, vse to slabi bele evropske družbe.

    V revščino nas ob dovolj hudem pretresu lahko pahnejo čez noč.

   • šmentanamuha

    Ni pomembno, kaj ti verjameš, pomembno je, kaj je res. Dejstva govorijo sama zase.

    • Cucurbita Pepo

     Se strinjam

 • Matt_von_Glanz

  to je pot iz enega rasizma v drugega. Po mojem mnenju je vsak r. neupravičen in ga ni za mešati z naprednostjo ali nazadnjaštvom kultur. Če je črna koža v Eu trenutno istovetna npr. z Nigerijcem v Italiji, potem je jasno, da vzbuja odpor. Ampak sama po sebi ni nekaj manjvrednega, je pa manjvredna in škodljiva kultura, ki se v njej priseljuje …

 • Sadako

  In zakaj je Yale elitna univerza? V čem se razlikuje od neke zasebne Evropske (krščanske) univerze, ki domuje v odsluženi industrijski hali?

 • garfi

  leWaki so povsod bedaki
  to ni samo sovražni govor in rasizem ampak sovražna dejanja

 • Sašo

  Glede črnskega odkritega rasizma zoper belce me zanima nekaj..tako ponosni nase in sovražni do belcev uporabljajo..belčeve..hlače, čevlje, klobuk, kravato, avto, letala, internet, mobilne telefone, elektriko, televizijo, radio, instrumente, filme itd itd..če bi bili zares ponosni ne bi koristili belskih reči, bi se slekli do nagega in bi šli v Afriko na drevje čakat kdaj bo mimo prišla kakšna antilopa da jo prežvečijo, bolj kot jim gre žvečenje “bele” hrane .

 • ponosen_Slovenec

  Debilizem. Če je nekdo pametnejši je pametnejši, če je nekdo uspešnejši je uspešnejši, če je nekdo debil je debil, nebi smelo imeti povezave z barvo kože ali raso.
  Manjšine v tem primeru črnci ne bi smele dobivati privilegijev le zato ker niso belci, naj se izkažejo in garajo za stvari, vse želijo na pladnju!

 • Olga_10

  Zapret pipco! Tovarišica naj gre pa tja, od koder se je privlekla!

 • cosmosjasnovidec

  Morda se pa bo našel eden od takih belcev kateri obračunajo z strelnim orožjem z takimi na šolah.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!