Kraljica Elizabeta II. obiskala žrtve manchestrskega napada

slikovni vir: https://www.youtube.com/watch?v=z2FWjjqh18Q

Angleška kraljica Elizabeta se je po terorističnem napadu, ki se je zgodil na koncertu Ariane Grande, odločila, da poškodovane in prizadete otroke obišče v Royal Manchester, bolnišnici za otroke: “Kar se je zgodilo, je preprosto grozno in tragično. Gre za zelo zlobno dejanje,” je povedala od prihodu.

15-letna šolarka Millie Robson, 14-letna Evie Mills in 12-letna Amy Barlow so po tragičnem dogodku, ki bo za vedno zaznamoval njihova življenja, doživele še en šok – v bolnišnici, kjer okrevajo, jih je namreč obiskala angleška kraljica.

“Teroristični napad je zelo zlobno dejanje”
Kraljica se je po prihodu v bolnišnico najprej sprehodila do deklic, ki so v napadu utrpele poškodbe, nato pa je stopila še do osebja, ki zanje skrbi – z vsakim posebej se je rokovala in se jim še posebno zahvalila.

Poškodovanih je bilo 75 ljudi
Na koncertu je bombni napad poškodoval približno 75 ljudi; 14 otrok je še v bolnišnični oskrbi, pet od tega pa jih je še vedno v kritičnem stanju. Nekaj otrok in mladostnikov je takoj po končanem koncertu zaradi eksplozije, ki jo je povzročil 22-letni Salman Abedi, umrlo.

Tega niso pričakovali
Po pričevanjih udeležencev koncerta dogodka nihče od njih ni niti približno predvidel ali pričakoval: “Pred koncertom sem osebno spoznala Ariano Grande. VIP vstopnice sem dobila v nagradni igri!” je v bolnišnici povedala pevkina zvesta oboževalka Millie Robson, ki je celo na bolniški postelji nosila njeno majico.

S. E.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!