Krvav teden za Mosul – džihadisti ubili več kot 230 civilistov

Džihadisti so znani po svoji okrutnosti (foto: epa)

Teroristična skupina Islamska država je v minulem tednu sredi bojev za iraško mesto Mosul ubila najmanj 232 ljudi, so sporočili Združeni narodi. Opozorili so sicer, da so številke verjetno še višje.

“Minulo sredo je bilo po naših podatkih ubitih 232 civilistov. Od tega jih je bilo 190 nekdanjih pripadnikov iraških varnostnih sil,” je v Ženevi povedala tiskovna predstavnica ZN Ravina Šamdasani. To se je zgodilo v Mosulu in njegovi okolici. IS tudi sili prebivalce iz okolice Mosula, da se umaknejo v mesto, je še povedala Šamdasanijeva.

V ZN so tudi opozorili, da želi IS na ta način uporabiti civiliste za živi ščit pred napredujočimi iraškimi silami, ki jih podpirajo tudi koalicijske sile z ZDA na čelu. Ubiti naj bi bili predvsem tisti ljudje, ki so se uprli zahtevanim preselitvam, in tisti, ki so bili kdaj pripadniki iraških varnostnih sil.

Maloštevilčni džihadisti še vedno zelo nevarni
Bitka za Mosul se je sicer začela sredi oktobra, iraške sile pa za zdaj čistijo območje v okolici drugega največjega iraškega mesta, ki ga je IS zasedla pred dvema letoma. V ofenzivi sodeluje okoli 30 tisoč iraških vojakov ob podpori 60-članske mednarodne koalicije pod vodstvom ZDA. Po ocenah ZN je v Mosulu okoli 1,5 milijona prebivalcev in do 5 tisoč džihadistov. Še okoli 2 tisoč naj bi jih bilo v širši regiji tega mesta.

M. P., STA

 • samsara

  Titovi partizani, komunisti, so jih na tisoče in desettisoče samo v Sloveniji (med 2SV in takoj po njej). Tudi dojenčke, otroke, ženske, nosečnice. Kakšen NOB neki… Nacionalni genocid!
  De ne omenjam posebej Titove povojne Udbe…
  In svet se danes zgraža nad džihadisti, upravičeno sicer…

 • tanja

  Današnja SURS novica :Manj državljanov Slovenije, več tujih državljanov
  Po podatkih Statističnega urada RS se je število prebivalcev Slovenije v drugem četrtletju 2016 povečalo za blizu 900, pri čemer se je število državljanov Slovenije zmanjšalo za več kot 800 (0,0 %), število tujih državljanov pa se je povečalo za več kot 1.700 (1,6 %). 1. julija 2016 je 110.607 tujcev predstavljalo 5,4 % vseh prebivalcev Slovenije.
  http://www.stat.si/StatWeb/prikazi-novico?id=6291&idp=17&headerbar=15

  • Izvinite Tanja, niste mi odgovorili da li bih mogao da Vam pojedem vaginu?

   • Adrijana Radosevic

    hej bok, evo mene jer si mi pobjegao! :) moja vagina je uvijek sretna da se neki jadni kurconoša ponizi pred njom i pruži joj usluge, tako da kad završiš s njom možeš slobodno doći i k meni, mali

    • Adrijana, nije ovako kako Vam izgleda. Ovo je nesporazum.

     • Adrijana Radosevic

      a vidim da si ipak upišani mali uškop. ništa od tebe, loš ti je petao.

     • Pa nisam do sad imao prizužbe. Batina mi se klati kao buzdovan. Debeo je i masan i obožava vlažne vagine. Mada ja osobno više preferiram njušenje i jedenje vagine. Ako budete dobri mogu Vam dopustiti da čučnete iznad mene i da mi se popiškite na stomak, da me zalijete toplim urinom.

     • Adrijana Radosevic

      mali moj, meni kurceš niša ne “dopušta”. ja svakog batinaša obavezno zapišam da obilježim teritorij, i to ne po trbuhu nego u usta, dok ždere – ako nešto ostane pišake, onda dobije okolo po sebi, ali ima da moli kao pseto. a kad mi izliže vaginu ima i da pojede zadržaj iz čmara. ako BAŠ ima dobru batinu, onda taj dan ne pojedem zelje da mu ne smrdi BAŠ onako gadni dok žvače.
      ali jebiga, pošto je sve ovo “nesporazum”, čini se da moram tražiti drugog slugu.

     • Samo Vi mene uzjašite kao konja pa ću Vam dozvoliti i pašanje. Jedino ne znam to oko rektuma, tu baš ne volim da zavlačim njušku ali ako se dobro okupate možemo probati. Kad me iscjedite kao limun samo me obuhvatite nogama i ugurajte mi Vašu ogavnu pizu u usta da Vam pojedem kliotris. Tad me možete i zaliti toplom pišaćkom po vratu i svuda po tijelu.

     • Adrijana Radosevic

      Gledaj… Ja ne mogu nista jer tvoj jezik nije za lizanje nego samo za lajanje. Da si za nesto ja bih vec imala broj telefona i adresu, ali ti si ocito jos jedan od uskopljenih comment section lajavaca. Posalji podatke ako ti narastu jaja, al vidim da si zapravo vise naviknut pusiti decku – mi zene ne pricamo toliko kao vi pederi..

     • Adrijana, čemu takva mržnja? Zašto tako ružne reči? Morate prvo da naučite da budete ponizni. Ja sam za Vas superiorno biće i morate biti pokorni. Osušiće Vam se slina na pizdurini pa Vas više niko neće gledati u lice. Budite dobri i ne mrzite druga ljudska bića zbog različitosti. Ne brinite, imam i za Vas jednu masku koja se kači na povodac. Samo pijte dosta tekućine da možete da pišate po meni u toku snošaja.

  • Što je bilo popišuljo, nije ti se dopala moja genijalna ideja? Uzjaši me lepotice i jaši me do ludila. Ako budeš dobra poješću ti vaginu.

 • xtc

  Le zakaj me tile spominjajo na nekoga iz naše polpretekle zgodovine_ki danes trdi ;da so heroji?

 • rubec

  Vse evropske regionalne ceste so zabasane zaradi demonstracij muslimanov proti takemu početju. Zgleda da bom moral kupiti vinjeto če bom hotel za Božič obiskati strica v Belgiji.

  • xtc

   A bo na vinjeti pisalo Allahu AL AKHBAR?

  • dob

   Kupi svinjeto, ne bo nikoder več obedniga.

   • rubec

    *********

  • samsara

   Pa prestop v islam bo počasi potreben, če boš sploh hotel na tla Belgije.
   Če bodo zraven predstavnice ženskega spola, pa bo pogoj za vstop, da so dobro zavite v temne rjuhe in so popolnoma tiho, na zadnhih sedežih. Pa saj najbrž že veš…

 • črnaovca

  V Mosulu džihadisti zadržujejo in pobijajo civilicte ki bi radi pobegnili, isto se dogaja tudi v Alepu le da so tam uporniki borci za demokracijo. Eni in drugi so teroristi le da se oni v Alepu upirajo režimu ki Amijem ni najbolj všeč in zato jih imenujejo borce.

 • Kapucinka

  Brez žrtev žal v nobenem primeru ne bo šlo, sploh zato, ker so isisovci nepoštene sadistične živali. Če bi pa sosednje države udarile prej, ne pa šele leta pozneje, si IS ne bi mogli nabrati toliko talcev in suženj. Tako pa imamo Assada, ki tolče svoje upornike, uporniki Assada, Turčija trguje z IS in pobija Kurde, Putin prijateljuje s Turčijo in pobija IS, mladi moški iz prizadetih držav pa bežijo. Ko se bo Amerika umaknila iz Mosula, bo seveda sem prišel še en milijon ljudi in Erdogan bo hotel še dve milijardi in EU članstvo. Ali je res toliko vreden Nato? Evropa naj ima lastno vojaško organizacijo.

 • Tile džihadisti so bili podprti iz strani fmerike. Velika umazana igra častilcev Luciferja je tole, ker so oni inciatorji rušenja ureditve v svetu. Zdaj pa navidezno, kot da bi jih hoteli čisto uničiti, v resnici pa gre za stalno menjavanje vlog v tej odrski igri, o dogajanju pa niso seznajenjeni niti nižji častniki NATO. Veliki oder laži in zla je tole.

 • Sredinec

  In potem se eni čudijo, da ljudje bežijo iz držav pod ISIS-ovo oblastjo … ter jih označujejo kot tiste, ki predstavljajo nevarnost za prenos takšnega režima v naše kraje.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!