Radodarno 2016: Migranti Nemčijo stali 3 milijarde evrov več, kot so načrtovali

Foto: epa

Nemški konservativni Junge Freitheit piše, da so stroški z nastanitvijo in oskrbo migrantov v Nemčiji bistveno višji od načrtovanih, oziroma, če jih citiramo: “Stroški z migranti so eksplodirali!”

Nemčija je namesto načrtovanih 17 milijard evrov v svojih zveznih državah porabila leta 2016 okoli 20 milijard evrov za migrante. Junge Freiheit se je dokopal do uradnih številk in predstavil stroške po posameznih nemških pokrajinah.

Omenjeni portal je prišel do ugotovitev, da so v Berlinu za migrante v letu 2016 načrtovali 0,6 milijarde stroškov, a so se krepko ušteli! Celoten znesek, ki so ga porabili za migrante, je namreč kar ena milijarda evrov!

Matematika gre slabo od rok tudi tistim v Hamburgu, Severnem Porenju-Vestfaliji in še kje. V Hamburgu so namreč načrtovali 0,62 milijarde evrov, porabili pa so 820 milijonov! Prav tako v Severnem Porenju – Vestfaliji, kjer so za migrante načrtovali 4,6 milijarde evrov, dejansko pa so porabili 4,6 milijarde evrov.

Sicer pa Junge Freiheit dodaja, da so tudi ob koncu leta 2015 nemške zvezne dežele ocenile, da bodo v letu 2016 potrebovale 16.820.000.000 evrov.

Zanimivo pa je tudi, kakšni so razlogi za tako huronsko povečanje stroškov od pričakovanih. Nemški medij navaja, da so med najbolj očitno povečanimi ravno stroški za mladoletne migrante brez spremstva odraslih, pa tudi dodatni stroški za najem stanovanj. Očitno pa se bodo stroški še povečali, saj bodo morali v Nemčiji zgraditi še več vrtcev in dnevno-varstvenih centrov. 

V letošnjem letu pa bo morala Nemčija iz sklada za zdravstveno zavarovanje nameniti v zdravstveno blagajno kar 1,5 milijarde evrov za financiranje stroškov zdravljenja migrantov.

Marjanca Scheicher

 • centurion

  Fiiijjjuu—– Već kot slovenski proračun!
  Mar bi nas Nemci vzeli Slovence pod svoj protektorat.
  Bi jim vsaj pol vračali z delom in bi mi dooosti bolje živeli.

  • Franc Šink

   Milijon nasilnežev je težje in dražje obvladovati kot pa 2 milijona ponižnežev.

 • dež

  Zmotili so se za slabih 20%. Pri nas je standard vsaj 200%.

 • francelj3

  “Prav tako v Severnem Porenju – Vestfaliji, kjer so za migrante načrtovali 4,6 milijarde evrov, dejansko pa so porabili 4,6 milijarde evrov.” Ali teh kracarij res nihče ne prebere še enkrat, preden jih uploadate na internet?

  • Franc Šink

   Ne razumejo vsi dobro nemško.

 • The Truth Keeper

  Tretja “velika kraja” nacionalnega premoženja marljivih Germanov…

 • Artur

  “Ovce” blejijo psihopati gredo dalje.

 • Franc Novak 1979

  Nemci ugotavljajo, da so migranti lahko zelo pametni https://www.rt.com/news/372466-germany-migrant-welfare-fraud/ saj je enemu uspelo, da je kasiral kar dvanajst socialnih pomoči. Vedno sem pisal o tem, da je tudi migrante, ki so bili samo »na sprehodu« skozi Slovenijo potrebno registrirati z odvzemom prstnih odtisov, roženice in DNK, ter to posredovati centralnemu uradu za varnost EU, kjer lahko vsaka država, ki dodeljuje socialno pomoč naredi tak pregled prosilca in primerja z že odvzetimi elementi in te mahinacije potem odpadejo. Razen, če ni tega vedno isti uslužbenec »registriral« potem pa sta dobiček delila po vnaprej dogovorjenem ključu, zdaj pa je ena stran dogovor prekršila.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!