Lakota boli bolj kot izstreljeni naboji: Gol protestnik z Biblijo v rokah v znak protesta nad venezuelskim socialističnim režimom

Foto: Twitter

Pred dvema dnevoma je veliko pozornosti vzbudil eden izmed protestnikov, ki se je pridružil tisočim, ki zahtevajo konec vladavine venezuelskega socialističnega režima, saj na sebi, medtem ko se je približal oboroženemu vozilu in zahteval ustavitev napadov na protestnike s solzivcem in gumijastimi naboji, ni nosil ničesar drugega kot nahrbtnik, v rokah pa je držal tudi Biblijo.

Po navedbah Breitbarta je omenjeni moški med protestom utrpel številne telesne poškodbe, katerih število se je dodatno povečalo, ko je splezal na vojaški tank in večkrat zaporedoma zakričal: “Prenehajte metati bombe,” pri čemer je imel v mislih solzivec, ki ga uporabljajo oblasti v boju proti protestnikom.

Venezuelo pretresa huda lakota
Videoposnetek protestnika je kmalu zakrožil na družabnih omrežjih, CNN pa poroča, da je moški za lokalne medije povedal, da bolijo rane, ki jih povzročijo gumijasti naboji, veliko manj kot lakota, ki je doletela Venezuelo. Venezuela se sooča s hudo prehransko krizo na račun večletnega slabega upravljanja s strani socialističnega režima, za katerega sta značilna strog nadzor nad kontroliranjem cen in omejevanje, pri tem pa je potrebno omeniti, da ima vojska popoln nadzor nad oskrbo hrane celotnega naroda.

Foto: iStock

Povprečni Venezuelec je v lanskem letu na račun pomanjkanja hrane izgubil skoraj 20 kilogramov, 15 odstotkov Venezuelcev se je iz istega razloga za preživetje prisiljenih prehranjevati z industrijskimi odpadki. Javnomnenjske raziskave razkrivajo, da si večina prebivalcev ne more zagotoviti niti treh obrokov hrane na dan.

Diktator Nicolás Maduro krivde za svojo nesposobnost ne priznava in v svoj zagovor ponuja teorije zarote, pri čemer izpostavlja, da naj bi bile za vse krive ZDA. V Venezueli so prejšnji mesec celo aretirali peke, ki so “nezakonito” pekli piškote in druge slaščice. To se je zgodilo po tem, ko je socialistični predsednik Maduro zagrozil, da bo kot del boja proti tako imenovani “kruhovski vojni” prevzel vse pekarne v venezuelski prestolnici Caracas in zahteval uveljavitev pravila, da mora biti 90 odstotkov pšenice uporabljene za izdelavo kruha, ne pa za peko peciva in slaščic.

Obstajajo navedbe, da naj bi bil protestnik Hans Wuerich študent komunikologije na univerzi v venezuelski prestolnici Caracas. Na protest mladega moškega se je preko nacionalne televizije odzval tudi Maduro in ga označil kot šov, mladeniča pa zasmehoval in ga označil za smešnega. “Kako grda in grozna stvar,” je dejal in dodal, da je izgledalo kot nekakšen grozljiv film. “Vse, kar lahko naredimo, je, da se smejimo.” Dodal je, da je še dobro, da se je protestnik umiril, sicer bi slike izpadle še bolj grozljive.

Henrique Capriles, vodilni desnosredinski opozicijski voditelj, ki so mu brez razloga prepovedali opravljanje javne funkcije za dobo 15 let, je povedal, da je med četrtkovimi protesti umrlo vsaj 10 ljudi. Zaradi prepovedi socialistične vlade glede pravnega lastništva strelnega orožja lahko imajo tega v rokah le policija, vojska in zavezniki vlade.

Foto: epa

N. Ž.

 • Dragan Krstič

  Lakota v državi, ki ima odlične pogoje za poljedelstvo in živinorejo, zaloge nafte pa največje na svetu.

  • Anton

   pozabil pa si na bistvo,ima komunajro na oblasti.

   sarkazem press

  • Osti jarej

   ….kakopak,ko pa imajo kremplje zraven sionistične banke in korporacije…..narod je zgolj plevel,ki ga je treba zatret….kaj pa pri nas?…2 milijona judi,od tega ,statistično gledano, revnih 400000….resnica je ,kakopak,čisto nekaj drugega,saj jih je, precej verjetno, vsaj za polovico več…..pa kar čumimo kot kure in čakamo,…da nas zaplinijo,al kaj?!?

   • Dragan Krstič

    Pričakujmo kmalu predlog rdečih v parlamentu o evtanaziji za starejše neproduktivne prebivalce, ki imajo tako nizke penzije da so samo v breme državi. Verjemi mi, ne bom se čudil temu predlogu.

    • selma hayek

     Meni se zdi to predlog za desne. Samo poglejte, kako napadajo socialno državo od šolstva do zdravstva. In kadar nam ob kmetičih zavladajo obramboslovci kot premieri se nam zgodijo Mercatorji in Istrabenzi in Lovšinova Luka Koper in je tistih za evtanazijo kar naenkrat več kot dovolj. Do predloga pa samo še korak

     • Dragan Krstič

      Če si ti Selma Hayek potem sem jaz Brad Pitt. Si le totalna blesava trola.

  • samsara

   Vodijo (beri, zatirajo) in zlorabljajo pa jo največji politični izrodki človeške vrste. Levičarji.

 • Osti jarej

  ..bravo narod venezuele….SMRT FAŠIZMU

 • alojz

  Zadnji stavek želijo uvesti tudi pri nas.
  Orožje ima lahko vojska, policija in podporniki vlade. Vsi drugi so sovražniki.

 • Franc Šink

  “Socialist” Maduro je navaden komunist.Le kaj poreče na to “naša” združena levica?

 • Anton

  Škoda da ni bil tam Mesec , bi tega možakarja peljal domov ga oblekel in nahranil.

 • Jurij Musar

  Najbolj mu bo pomagala Biblija, morda se ga Bog usmili. Vemo pa, da te proteste financirajo ZDA.

  • xtc

   A bi šlo brez bebavosi bedak:
   vSI KI POZNAMO SOCIALIZEM IN SMO GA DOŽIVELI V yUGI VEMO KAKO JE POMANJKANJE;VRSTE ;BONI ITD NIHČE NIČ NE FINANCIRA;KO SI LAČEN ZADEVA POČI LE IDIOTOM ŠE TO NI JASNO:

  • Steiermark

   musič, izgleda, da je tebe socialistična lakota tako zdelala, da iščeš krivce za lakoto v komunistično socialistično fašističnih deželah, vedno in izključno pri ZDA, kot po štokholmskem sindromu pa nisi zmožen sprejeti resnice – rdeči fašisti so dobri samo za ustvarjanje bede – tako duševne (kateri si podlegel ti), tako materialne in prav me zanima ali mesečnik in “kurba” že pripravljata kufre, da bosta ponovno odšla uživati čudoviti eksotični socializem, kjer niti toaletnega papirja, katerega med drugimi pomanjkanji osnovnih potrebščin nebosta potrebovala, ko jima bodo pošle zaloge hrane….. idioti rdeči prizadeti! Ali je tako težko razumeti, da je komunizem – socializem, gnoj za širjenje bede vsake vrste,ter rdečega terorizma, kjer si razni socialistični “heroji” širijo svoje z debeljene riti in si zbašejo vse, ljudem od ust utrganega, polnijo račune, po fiskalnih oazah (tako kot tudi pri nas, tako kot čavez, ki je svojim podganjim hčerkam zapustil milione dolarjev, medtem, ko ljudje umirajo od lakote)…..

   • Jurij Musar

    Krivci za vso bedo človeštva so tisti, ki netijo vojne, saj to počno izključno zaradi državnega in osebnega pohlepa. Lahko pišeš kar želiš, lahko pljuvaš po komer želiš, lahko se delaš pametnega kolikor želiš, vendar ne moreš spremeniti dejstva, da sta za zlo na svetu kriva Imperializem in izkoriščanje vere za netenje sovraštva med ljudmi.

 • xtc

  Spremembe bodo prišle le z oreožjem in obračunom;levak se bo oblasti oklepal z vsemi sredstvi brez razmišljanja:

 • mannuro

  Torej, zadeve niso drugače drugačne od slovenskih, ali pač?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!