Latvija bo na meji z Belorusijo postavila žičnato ograjo

Foto: iStock

Latvijske oblasti so danes napovedale, da bodo na 120 kilometrov dolgi meji z Belorusijo postavile ograjo. S postavljanjem ograje bodo začeli takoj, ko bo končana gradnja ograje na meji z Rusijo.

Poveljnik obmejne straže v pokrajini Daugavpils je povedal, da bodo prihodnje leto za zavarovanje vzhodne državne meje porabili 3,7 milijona evrov, strošek postavitve ograje na meji z Belorusijo pa bo po pričakovanjih dosegel 10,5 milijona evrov.

“Ograja z bodečo žico na vrhu bo visoka dva metra. To ne bo ograja v enem kosu, temveč bo prekinjena zaradi naravnih ovir, kot so jezera, močvirja in reke,” je pojasnil Olegs Jemasovs. Latvija, članica EU in zveze Nato, je lani začela graditi ograjo na meji z Rusijo, ki bo po pričakovanjih končana do konca prihodnjega leta. Ograja na meji z Belorusijo pa naj bi bila postavljena do konca leta 2020.

Razlog za postavitev ograje so migranti
Latvijske oblasti poudarjajo, da razlogi za postavitev ograje kljub napetostim s sosednjo Rusijo niso vojaški. Preko Rusije in Belorusije potekajo tihotapske poti, po katerih poskušajo nezakoniti migranti iz Afganistana, Pakistana in drugih držav priti do EU.

N. Š.

 • xtc

  Putinova mafija z šmuglom muslimanov preko Rusije služi miljone in miljone,seveda pa tudi tako pomaga k destabilizaciji EU.

  • dr Janez Sveti

   Koliko emigrantov je vstopilo v Evropo iz Belorusije?
   DR Janez Sveti genij

   • cosmosjasnovidec

    Dva za katera jaz vem.

 • Zgornji

  DOOOOOOOBRRRI !!! ! !!! Pa tudi močvirja se lahko zaobidejo , tako da je Čim Manj Prekinjenih območij kjer so potrebne Straže !!! ! !!! Amennn !!! ! !!!

 • lauraas

  Kako že gre, aja, “meje so v glavah”.

  • Steiermark

   ….ne samo meje, predvsem omejenost je v glavah rdečih podgan…..

 • tramal

  Pred barbaram rusom in belorusm bi morali postaviti kitajski zid in pred njim minsko polje.

  • Steiermark

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • cosmosjasnovidec

  V ograjo še morajo napelati elektriko visoke napetosti dežurni pa mora opazovati,ko jo migranti hočejo preplezati in vključiti tok.
  Na močvirnih delih pa nastaviti minska polja.

  • Steiermark

   Naj se ograjo poveže z električnim tokom, tako kot so se rusi branili pred pobegom svojih državljanov iz rusije, pa iz vzhodne Nemčije v Zahodno, ko so razen elektrifikacije žice, montirali avtomatske puške, ki so se sprožile, ob približanju ljudi, meji! Vsa umetnost komunističnih, ruskih morilcev in roparjev, katerih potomec, Putin, nadaljuje z vso svonjarijo!

   • Merkava4

    Da si ne boš kaj naredil kreten z “ruskimi morilci”!!!! Zraven posta imaš kretena Maslešo, ki je ukazal streljati v hrbet naše begunce na zahod…Kaj Putin nadaljuje? Žal sta Rusija in ti – Marica in krivi ku..ac…Rusi lahko z letali odletijo kamorkoli hočejo – pametnjakovič!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!