Levi fašisti s kamenjem in petardami napadli desničarskega predavatelja na univerzi Berkeley

Foto: epa

Znani aktivist in podpornik ameriškega predsednika Donalda Trumpa je na prestižni univerzi Berkeley na severu Kalifornije v sredo gostoval kot predavatelj, vendar ga je tam pričakala razjarjena množica protestnikov proti Trumpu, ki so želeli nasilno preprečiti dogodek.

“Kar naenkrat je bilo zunaj slišati eksplozije petard, v stavbo so metali kamenje. Prav tako so metali kamenje v policijo. Zaradi izrednih razmer so nas evakuirali iz stavbe skozi požarni izhod,” je po incidentu razmere opisal Milo Yiannopoulos. Ko je prišel ven, ga je tam čakalo več sto protestnikov, ki so uničevali javno lastnino in policiste obmetavali z različnimi nevarnimi predmeti. Pot do avtomobila je opisal kot izredno nevarno izkušnjo, saj so ga morali policisti obleči v neprebojni jopič. “To je cena, ki jo plačaš, če si v ZDA libertarnega ali konservativnega nazora,” je za ameriško televizijo Fox povedal o stanju v študentskem kampusu.

Gre za nacistično prakso
Levičarski protestniki so Yiannopoulosa zmerjali z različnimi zmerljivkami, da bi s tem opravičili svoje nasilje. Ta je njihovo ravnanje v televizijskem intervjuju označil za nacistično prakso, “bizarno pa je, da levičarji vse nasprotnike zmerjajo z nacisti, da imajo opravičilo za izvajanje nasilja”. 

Levičarska retorika: "Ven iz Berkelleya nacistični izmeček". (foto: epa)

Levičarska retorika: “Ven iz Berkeleyja, nacistični izmeček.” (foto: epa)

Mediji podpirajo nasilne izpade
Yiannopoulos je po incidentu veliko krivdo za tovrstne izgrede levičarjev naprtil osrednjim medijem, predvsem CNN, ki podpirajo fašistoidno prakso ulice s tem, da tiste, s katerimi se ne strinjajo, poimenujejo z antisemiti, rasisti in seksisti, čeprav to niso. “Mediji so ustvarili okolje, v katerem je dovoljeno vsakomur reči karkoli, če spada desno od sredine.” Kot pravi Yiannopoulos, karizmatičen in duhovit aktivist, ki je mimogrede tudi gej, s sicer konservativnimi stališči, si mediji dovolijo o človeku govoriti najbolj grozljive reči.

Stanje na univerzah vseeno optimistično
Milo Yiannopoulos je glede incidentov in splošnega vzdušja v študentskih kampusih, ki je pretežno levičarsko usmerjeno, dejal, da je bil v zadnjem letu na več univerzah, kjer je videl spremembe v razmišljanjih, zato je optimističen. Številni nekdanji diplomanti so se odločili, da zato ne bodo več denarno podpirali svoje univerze, zaradi česar so nekatere izgubile tudi po 30 ali 40 milijonov dolarjev, nekatere pa so morali celo zapreti.

Yiannopoulos napoveduje, da se bo to začelo dogajati po celi Ameriki, saj so fakultete povezane s trgom dela, ki je visoko izobražen in tega ne bo dopuščal še naprej. Na incidente pred univerzo Berkeley se je odzval tudi ameriški predsednik Donald Trump, ki je prek Twitterja napovedal, da bo univerzi odvzel denarna sredstva, saj gre za univerzo, ki je financirana z javnimi sredstvi.

Mladi aktivist za pravico govora je za konec še dejal, da je zlasti v novinarstvu, zabavni industriji in akademskem svetu še vedno veliko ovir svobode govora.

M. P.

 • MEFISTO

  “Levi fašisti s kamenjem in petardami …”

  Nepotreben pleonazem.

  Fašist ne moreš biti, če nisi tudi levičar.

  • Jovo Jamnica

   Povej Janši, da je ta besedna zveza “oksimoron”. On jo je populariziral pri nas. Tudi pleonazem mu ni tuj….

   • tohuvabohu

    To ni noben oksimoron, ampak je terminus technicus, ki je po svetu v rabi že kakih sedem desetletij. Verjetno pa res drži, da je pleonazem. Ampak če se izpusti beseda “levi”, marsikdo ne bi kapiral.

 • Unikatna

  Tako ja…kaznovati z odvzemom državnega denarja!

  • stajerc5

   Pa kaj si nora! Pri nas bi ostala se samo kaksna tehnicna, ostale pa adijo- hahahaaa!

 • Olga

  Zapreti pipico! To je najbolj vzgojna metoda!
  Razumevanje politike in demokracije po levaško: če nismo na oblasti, bomo pa razbijali, terorizirali, uničevali in blatili nasprotnika!? Mar ni bilo enako pri levaško-udbaškem državnem udaru, ki so ga levaki poimenovali kot “voljo ljudstva”??? To ni bilo ljudstvo, to so bili in so TERORISTI! Danes so nekateri udeleženci celo v parlamentu?!
  Kje je spoštovanje izražene volje ljudstva???????

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • dvanajstzvezdic

  Mussolini je bil najprej ultralevičar. Potem se je preobrazil v fašista, torej je bil ultra-levi fašist. Nekdo (ugante kdo) je bil najprej komunist potem se je preobrazil v desničarja. Danes je torej komunistični desničar.

  • pajot

   Bom probou ugant. Tito. Najprej je bil komunist,pol mu pa je ostala sam desna noga. Ergo: desničar.

   • dvanajstzvezdic

    Nope, ugibaj dalje. Tito je bil “samo” komunist. Udi nimajo nobene veze pri transformacijah, te transformacije se dogajajo samo v možganih in potem so seveda vidne na zunaj v mnogih odtenkih

 • Caetano

  Praksa SA! Sturmabteilung! Nacisti in marksisti si podajajo ideje med sabo, kot vedno.

 • Darth Vader

  razpizdena ameriška blondinka ima sporočilo za antifa https://youtu.be/xpCT7SZRRpw

  • Caetano

   Lepa ta bejba…

 • RATATA

  Konzervativni gey ima rad punce, sem mislu učas.
  A ni pravilo Gajič – sin gaja?
  Kak butl!

  • Caetano

   Ja, če bi imel rad tudi punce, bil menda biseksualen ne?

   • RATATA

    Besedice tudi v mojem besedilu ni!
    Konzervativnost tolmačim pač po svoje. Po tem tolmačenju sploh gej ne bi bil.

 • dvanajstzvezdic

  Prava desničarja sta bila Ronald Reagan in Margaret Thatcher. Ona dva nista naredila sam nekaj dobrega za Ameriko in Uk ampak tudi za svet. Bila sta politka svetovnega kova, skupaj s pokojnim papežem J.P II sta sesula komunizem v prah in pepel. Naj počivajo vsi trije v miru. Hudič komunizem je kot ptič feniks vstal iz pepela in se naselil v zahodni svet preko raznih Majorjev, Bushov, Clintonov, Sorosov in podobne nesnaga. Tale Trump je pa bimbo, ki samo izkorišča desno populacijo za dosego svojih finančnih ciljev. Se bojim, da bo desnica hudo hudo razočarana.
  In to je samo roka na mlin hudiča.

  • Jovo Jamnica

   Meni je bil všeč tudi Georg W. Bush, čeprav se z njegovim izletom v Irak, nisem strinjal. Moti me, da je tudi Trump kritiziral omenjeno ekskurzijo. Zato sem pri Trumpu previden.

  • stajerc5

   Tako dobro zacnes, potem te pa spet veter z leve vrze v gnojnoco, fuj…

   • dvanajstzvezdic

    Jaz sem žlahtni konservativec. Regan je bil gentleman, imel je eno ženo, ki jo je spoštoval. Tetcherjeva je bila gospa, dama, lady z velikim L. Trumpa nebi niti povohala. Oba sta bila aristokrata na visoki ravni. In kdo je Trump. bimbo ki ima ženske za potrošni materijal, trikrat “poročen”. Ima sam denar, pa misli da drži boga za brado.

    • stajerc5

     No ja, heheee, sem ze mislil, da o “nasem” govoris. Enaka zadeva, samo da je “nas” spufan kot cerkvena mis in pameten kot bosanska bukva! Ker, ce ne bi bil bukva bi bil bogat!

 • soc

  Čim protestirajo levaki, je nasilje obvezno. V SLO ali v ZDA. Hecno, ne, kako ti apostoli strpnosti funkcionirajo… Da slišimo zdaj arone, tarantele, opazovalce in podobne nicke “zmerne levice”.

  • karlina

   Točno, razlike med Slovenijo in Ameriko v takšnih primerih ni, srčno upam, res srčno upam, da bo dal Trump tem levakom vetra, oz. tudi Evropi.

 • hle

  Univerze so postale glavni rekrutni center kulturnega marksizma tako v tujini kot pri nas

  • Opazovalec

   Univerze niso nič postale, ampak so že od ustanovitve prvih sedež naprednih misli. Sicer se je pa podobno godilo že takrat še predsedniškemu kandidatu R. Nixonu, ki je bil ravno tako povabljen s strani republikanskih, ki jih je pa na UCB bore malo. Kraji so odločno demokratski.

   Vas pa nedvomno boli, da možaka M.Y. vir vaših fake novic (Breitbart News) beži pred razjarjenimi študenti, ki nekako ne razumejo da je manj več. in pika.

   • hle

    Si hotel reči so bile nekoč kraj naprednih misli sicer pa ima Donald popolnoma prav zapret finančno pipico pa se bodo levaki razbežali kajti lahko je iz polne riti srati na trgu pa itak večina levakov ni sposobna preživet

 • McBobo

  Levičarje strpat na ladje in skupaj z musliči odpeljat v Sirijo in ostale nazadnjaške musli države. Pa naj se tam zaplajajo, samo ne vem, kaj bodo jedli, saj so vsi po vrsti delomrzneži.

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • dr Janez Sveti

    Tvoji komentarji so izredno zanimivi intelektualni zapisi.
    DR janez Sveti +++++++++++++

 • Kat Wilson

  No, končno omenite tudi tega “Nevarnega Pedra” kot se je sam sebe poimenoval… Tip je car… Židovske korenine, sicer je katolik po veroizpovedi, konzervativen gej in rad ima črnce. Skratka, ameriškim sjw libtardom ne gre v račun, kako je to mogoče…phahaha :D Ampak tip je zabaven, informativen, ima močna stališča in se zavzema za dejstva in zdravo pamet. Se ne 100% strinjam z njim, ampak večino stvari se. Ful mi je dober! Upam da pride tudi v Evropo kaj predavat. :)

  • dvanajstzvezdic

   Take tipe poslušat je zapravljanje časa.

   • Kat Wilson

    Kakor komu. Meni je recimo tvoje komentarje brat zapravljanje časa. Sploh nebi vedela da kaj komentiraš, če ne bi odgovoril na tole. Milo ftw.

 • garfi

  rdeče podgane so preplavile svet do te mere, da bo vedno težje živeti

 • Aron

  sicer ne odobravam nasilja, a popolna podpora protestnikom, ki niso dovolili nastopa podpihovalca fašizma. fašizem je potrebno v kali zatreti, in trumpu ne bo lahko, saj je odpor že po dobrem tednu dobil zagon, take akcije pa so opozorilo administraciji, da naj se ne zajebavajo z ustavo in demokracijo. we the people!

  • Razocarana

   Edini fašisti v tem primeru so protestniki, kajti oni so tisti ki hočejo s nasiljem poteptati svobodo govora, ne Milo. Iz tvojega komentarja je razvidno da ne veš kdo Milo sploh je in kaj predstavlje, kaj šele da bi slišal kakšen njegovo govor, in da samo ponavljaš fasistične parole skrajne levice ki si želi utišati vse katerih mnenja so nasprotna njihovim.

   • Aron

    Kot pravim, nasilje ni rešitev, a je v primeru širjenja sovažnega govora kot to počne Breitbart in njegov Milo, odločna drža nujno potrebna za trenutne razmere. Kot mi je znano, ga je na univerzo povabila skupina republikanskih študentov, da bi govoril o izvrševanju pritiska na namero kampusov o ustanovitvi varnih območij za migrante. In seveda izvršuje pritisk tudi Trump s svojo grožnjo o ukinitvi financiranja univerze, kar me ne preseneča, glede na njegovo protiustavno delovanje v zadnjem tednu (zdi se pa da mandat traja že dve leti, hehe). In še enkrat, vsakršne fašistične tendence Trumpove administracije je treba v kali zatreti, hvalabogu je zdravo progresivno jedro mladih Američanov to zelo hitro zaznalo in upam, da se podobni protesti nadaljujejo. We the people!

    • Razocarana

     V člankih Breitbarta in v redkih Milovih govorih nisem zasledila nobenih kliceve proti nasilju drugače mislečih ljudi, ljudi drugih ras in ver ali po smrti kriminalcih katerih dejanja objavljajo v člankih. Še imaš poznaš primer članka napisanega s strain Breitbarteve novinarja ali Milovega govora ki kliče po nasilju, bi ga rada videla.
     Medtem ko ti s svojim komentarjem delaš ravno tisto kar jih obtožuješ: “Kot pravim, nasilje ni rešitev, a je v primeru širjenja sovažnega govora kot to počne Breitbart in njegov Milo, odločna drža nujno potrebna za trenutne razmere” kar pomeni da opravičuješ nasilje z izgovori o sovražnem govoru, nekaj česar je skrajna proti svobodi govora nastrojena levica znana po in je nekaj kar je tipično za fašiste. Kličeš po nasilju, preoblečenm v ‘oldločna drža,’ zaradi nečesar kar ti pojmuješ sovražni govor. Ali to samo po sebi tudi sovražni govor?

     • Aron

      Potem pa ne bereš dovolj pozorno člankov oz. si jih interpretiraš po svoje. Konstantna antimanjšinska propaganda, lažne novice, ‘alternativna dejstva’ samo prilivajo olje na ogenj, rezultati pa so vidni: porast rasističnega nasilja, napadi na muslimane ipd, ki sedaj dobivajo državljansko pravico v Trumpu. In to kar ti delaš je opravičevanje sovražnega govora pod krinko svobode govora. Pokončna drža PROTI sovražnemu govoru nikakor ne more biti enačena s sovražnim govorom samim, takemu vsegliharstvu se je potrebno upreti. Ne opravičujem nasilja, nikakor, razumem ga pa.

     • Razocarana

      Kaksna neumnost. Potem takem so tudi policijska poročila sovražni govor. Za porast sovraznosti proti Muslimanom in nasilnezem iz Afrike so najbolj zasluženi Muslimani in Africani sami z izvajanjem nasilja in zločinov po celi Evropi in toleriranje teh zločinov ter opravicevanje teh zločinov s strani njihovih skupnostih in države in ne mediji ki o tem poročajo. Žanješ kar seješ, in če seješ nasilje in netoleranco boš slej ko prej žel enako. Na njihovo srečo zaenkrat žanjejo samo majhen del tega kar sejejo, ampak če se njihovo nasilno vedenje ne bo omejilo in kaznovalo tako kot se za gre bo kmalu počilo.

     • Aron

      Kako malo je treba, da pride na plano ksenofobija in generaliziranje:) Navajaš plehke argumente, ki jim lahko nasedejo samo ‘deplorables’ in Trumpovi podporniki. Begunci, ki bežijo prav pred tem nasiljem, ki ga opisuješ niso krivi za to nasilje. Kdo izmed njih opravičuje to nasilje, kdo v mainstream muslimanski skupnosti opravičuje in tolerira to nasilje? Preberi si kak članek o tem, kako skupnosti obsojajo to nasilje kot tudi, da so sami muslimani glavni vir informacij o sumljivih posameznikih in spečih celicah. Absolutno sem za to, da se nasilno vedenje in terorizem primerno kaznuje, nikakor pa to ne moremo doseči z generalnimi prepovedmi v smislu novega zakona o tujcih ali Trumpove prepovedi. Ki od danes naprej ne velja več, saj je po odločitvi sodnikov protiustaven:) Male zmage…

     • Razocarana

      Kdo generalizira? In o kakšnih beguncih govoriš? V toku ljudi ki so prihajajo in ki so prišli v Evropo v zadnjih letih je zelo malo beguncev, česar se verjetno tudi sam zavedaš, kar pomeni da v svojem komentarju samo nekaj nakladaš, tudi kar se tiče “mainstream muslimanski skupnosti opravičuje in tolerira to nasilje,”in če misliš da so glaven vzrok za negativnost Islama in Muslimanov na splošno v Evropi zaluženi teroristični napadi se krepko motiš.

      Pravi begunci nimajo denarja za plačilo tihotapcem ljudi in so v begunskih centrih okoli Sirije, pa naj so muslimani, krščani ali vesoljci. Njim je potrebno pomagati, ne pa da se Evropejci ukvarjajo z ilegalnimi migranti ki prihajajo v Evropo za to da se bodo zastonj živeli na sociali in ki se ko stvari ne gredo po njihovem odzovejo z nasiljem, da o posiljstvih in napadih z noži sploh ne govorimo.

      Potem imamo tukaj Imane ki krivijo za posilstva žensk ženske. Še nisi slišal da so bile za Kolnu ženske krive, so bile pomankljivo oblečene (kljub zimskim plaščem in jaknam) in naprfumane. Pa za reakcije skupnosti in družin obsojencev krivih posilstev, krivih ‘častnih’ umorov, FGM, nasilstvo nad ženskami ki po njihovem mnenju niso primerno oblečene, nasilstvo nad ljudi ki so jih po njihovem mnenju užali ali užalili Islam, ipd, da o tem kako se mainstream obnašajo do Ahmadi Muslimanov (na podlagi česar lahko sklepamo pod kakšnim pritiskom in grožnjami bodo bili v Sloveniji integrirani Muslimani) ali kako se v večina muslimanskih državah obnašajo do manjšin .Ja, Muslimanske skupnosti so res odločne v njihovem obsojanjem nasilja. To da se ti zdi tako obnašanje čisto spremenljivo in čisto nič problematično veliko pove o tebi in kakšen človek si.

     • Aron

      Smo malo skrenili, kajne? Situacija v Ameriki je neprimerljiva s situacijo z Evropo. Ne samo, da državljani držav na katere se nanaša prepoved v zadnjih letih niso storili nobenega terorističnega dejanja, da je ironija še večja, se prepoved nanaša na države, ki jih Amerika že leta bombardira. Absurd. Kot sem že pravilno ocenil, je udarila na plan vsa ksenofobija, ki jo premoreš, seveda začinjena z osebno diskreditacijo. PS: Prizivno sodišče je pokazalo Trumpovi administraciji pravno lekcijo, eklatantno kršenje ustave in ameriških vrednot ne bodo dopuščali. Lahko torej sklepamo, da vsi, ki take prepovedi podpirate zavestno podpirate tudi miniranje ustave?

     • Razocarana

      Kar jaz podpiram je suvernost države da naredi kaj pojmuje je v interesu svojih državljanov. In ker bombandiranje drugih dežel nikoli ni bil v interesu Američanov, je to da zdaj vsi okoli po svetu protestiranju proti blokadi ljudi iz sedmih dežel, medtem ko so bili tiho ko je Amerika bombandirala te dežele, se mi zdijo vsi protesti navadna hinavščina. In če že se gremo že o ovinkarenju, v komentarju sem navedla splošno nasilje ki izhaja iz afriških in muslimanskih skupnosti, ki se dogaja tudi v Ameriki, ti si to prenesel na teroristične napade.

      Ja, tvoji komentraji povedo veliko o tebi. Zanimivo je da mnenje da vsi muslimani (ali kristjani ali vesoljci) ki prihajajo v Evropo in ki niso zmožni ali pripravljeni sprejeti evropske vrednote in zakone, ter promovirajo diskriminacijo žensk, gejev in članov drugih religij, ter prinašajo s seboj nasilje, niso dobrodošli v Evropi, ter da bi morali biti odstranjeni iz evropskega prostora, tudi tisti ki so tukaj že leta, vidiš kot ksenofobijo. Ali da je zate ksenfoboija tudi kritika kako muslimanske in afriške skupnosti v Evropi in USA branijo grozodejstva in zločine svojih članov (in tukaj ne mislim terorističnih napadov), zaradi česar ima Islam negativen ugled. Ali se ne zavedaš kaj se dogaja v muslimanskih in afriških skupnostih v Evropi in USA, ali si liberalni levičar trdno zasidran v svojem mehurju, ali pa si musliman in vsako kritiko muslimov vidiš kot osebni napad nase. Kar koli že je, dejstvo je eno, vseeno ti je za žrtve in si tak kot evropske in USA oblastniki ki so v imenu politične korektnosti te zločine pometali pod preprogo in kot skupnosti zločincev ki so njihove zločine opravičevali.

 • airways

  God bless Trump and his supporters!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!