Levičarji grozijo z apartheidom, če nezakoniti migranti ne dobijo volilne pravice

slika je simbolična. Foto: epa

Medtem ko občine v državi Maryland še vedno dovoljujejo dostop do glasovnice zakonitim in nezakonitim migrantom, si eden od levičarjev prizadeva za večji premik v boju proti “množičnemu odvzemu prostosti” ljudem, ki niso državljani Združenih držav Amerike.

V College Parku, ki se nahaja v glavnem kampusu Univerze v Marylandu, kjer prebiva približno 20 tisoč prebivalcev, se trenutno odločajo o tem, ali bodo nezakonitim tujcem omogočili dostop do rednih glasovanj za občinske volitve. Mesto ne bi bilo prvo, ki bi omogočilo volitve migrantom, bilo pa bi največje doslej. Po poročanju medija Baltimore Sun bi bil College Park enajsto mesto s takšnim zakonom.

Zakonitost takšnih predlogov za mesto Maryland ni vprašljivo, zato je bilo nezakonito gibanje za tuje volilne pravice do zdaj zelo uspešno. Državna zakonodaja je mestnim okrožjem omogočala, da določijo upravičenost volivcev za občinske volitve, ki so potekale sredi 19. stoletja.

Britanski The sun poroča, da so na zakonodajo začele vplivati tudi navade drugje: ”Za pravice glasovanja nedržavljanov se zavzema tudi veliko diplomatskih oseb, ki delajo v Washingtonu in živijo v predmestjih Marylanda.”

Utemeljitve pravic glasovanja nezakonitih migrantov so v lokalnih in nacionalnih razpravah podobne. Najpogostejši argument je, da “jim je bilo že prej dovoljeno voliti”. Trenutna zakonodaja migrantom prepoveduje sodelovanje na volitvah. Prisilna kazniva dejanja, izgon in ovire za naturalizacijo so namenjeni odvračanju  kljub dejstvu, da pri postopku registracije volivcev ni nobene zahteve za preverjanje državljanstva.

Druge liberalne države namenjajo nezakonitemu glasovanju tujcev veliko razprav. Tako neki aktivist v Kaliforniji, na primer, poziva k širjenju demokracije, ki daje prednost političnem obzorjem.

Joe Matthews je v mediju Sacramento Bee zapisal, da je zdaj čas, da se zoperstavijo predsedniku Donaldu Trumpu, ker je omogočil glasovanje nedržavljanom.

Foto: epa

”Glede na Trumpove grožnje tako priseljencem kot demokraciji je to trenutek, da se pravica končno vrne nedržavljanom,” trdi Matthews. Pri tem Kalifornijo primerja z ”apartheidom”, dokler vsi prebivalci ne bodo imeli glasovalnih pravic: ”V Kaliforniji je okoli pet milijonov odraslih (to je eden od šestih odraslih), ki ne morejo glasovati, ker niso državljani. Ti priseljenci morajo upoštevati zakone Združenih držav, ne smejo pa voliti.”

Namesto, da bi priznal, da so omenjeni ukrepi pot do naturalizacije, aktivist trdi, da “Kalifornijci ne bodo enaki”, dokler ne bodo vsi glasovali, kar še dodatno povečuje razlike med državljani in priseljenci.

Lokalni uradniki v Marylandu poročajo, da so sprejeli ukrepe za preprečevanje glasovanja nezakonitih tujcev, ker ti do tega niso upravičeni.

N. Š.

 • sprehajalec

  Kot da je to najpomembnejše na svetu, volilna pravica. In ne zaposlitev ter neko urejeno življenje. Levičarjem očitno je, ker se samo na ta način lahko uturijo v oblastne strukture, poleg tradicionalne revolucije. Imajo dovolj časa se ukvarjati s temi stvarmi, normalnemu državljanu so prioriteta vsakdanje življenjske skrbi.

  • Adolf Hitler

   Dokler nebo ta jauha imenovana vatikan uničena in jezuiti do zadnjega zbrisani z glavno svinjo ki stoji za vse tem črni papež potem beli in nato rdeč ne bodo sžgani nebo na tem svetu mir ker rim vlada že stoletja ampak volk imenovani osebe z prepranih možganov ovce ne bodo vstal in končno užgal po Vatikan ampak vas lahko potolažim gdo bo Vatikan uničil bo naši naraščaj naši otroci par je znanih starih vedežev je potrdilo gdo bo Vatikan zanetu bo mladina torej naši otroci!

   • sprehajalec

    Adolf, po mojem mnenju si zrel za spovednico in globoko kesanje. In iskreno kesane, za vso žveplo, ki si ga stresel gori.

    Še je čas, da boš morda nekoč zveličan.

    • Adolf Hitler

     To nekdo trdi ki moli smrt jezusa !

     • sprehajalec

      Vstajenje je bistvo Krščanstva. Velika noč Adolf.

    • Zgornji

     Ja, res nebi smel drugim želeti smrti … kajti uničenje še Ni pot poboljšanja … no, saj, morda pa ni resno mislil , oziroma je mislil drugače …

   • soc

    Kot sem že nekajkrat tule zapisal, bebce na vrvico. Kratko.

    • stajerc5

     Oprosti, na dolgo! Na strik, kot Huseina, potem je vsaj tilnik v dveh koncih…

   • exposingtruth9

    Problem Vatikana ni v zgradbah ampak v ljudeh ki ga vodijo vprašaj se kdo je Vatikan vodil v času osebe ki jo imaš v profilu in kdo jo vodi danes, komu so danšanje vodstvo LOJALNI in uporabni na račun čigave in kakšne agende danšanji papeži in vodstvo Vatikana deluje.

    • Adolf Hitler

     Taglavn je črni papež za njim pa je katerega vi vsi poznate tabel tačrnega neboste nikoli videli
     Ker to jesutitsko krmačo tok čuvajo kod svoja lastna jajca!

    • Zgornji

     JA, VATIKANSKA DRHAL JE RESDA PRECEJ KRIVA ZA PROPAD ČLOVEŠTVA, AMPAK SPET PA NE V TOLIKI MERI % KOT TI OPISUJEŠ . VEMO DA BO POŽGANA IN POVSEM UNIČENA-RAZDEJANA, AMPAK , MISLIM DA BODO TU BOLJ NA DELU MIGRANTIČI , INPA ŠE STVARNIK SEDAJ KMALU KO SE MERA GREHOV DOPOLNI IN NAPOLNI ČAŠO SRDA , KI SE BO POTEM RAZLILA ČEZ TA PLANET …

  • exposingtruth9

   kaj tuliš saj tvoji idoli so tudi “priskrbeli volilno pravico” Libiji, Iraku, Afganistanu in sedaj še Siriji…njihov zaveznik Saudska Arabija pa je itak največji vzor “človekovih pravic” in “pravic žensk”.

   Ampak imaš prav treba je strmoglaviti vse režime kateri ne ližejo riti globalistom, človekove pravice in demokracija so pa le postranska stran, glede na videno v državah kjer so strmoglavili tako “zlobne” režime, ker ISIS je boljši režim, zato tudi ne bo ameriškega vojaškega posredovanja dokler bodo ISIS uporabni in lojalni globalistom. Raje pa bodo strmoglavljali režime ki niso LOJALNI njim.

   Zahodni globalistični politiki ki jih upravljajo Globalisti je važno le LOJALNOST in UPORABNOST režima za njihove agende, kako mar jim je pa za narode in ljudstvo na splošno pa se lahko vsaki dan prepričamo, kjerkoli, predvsem Zahodnem Svetu ali pa v Bližnjem Vzhodu in Afriki.

   • stajerc5

    Si hotel nekaj povedati ali ti je samo dolgcas?
    Aha, mogoce se ti dopadejo “nase” volitve? Ne-ne, ne mogoce, sigurno so ti vsec, nje-de!!?

    • exposingtruth9

     povej mi eno državo v Zahodni Evropi ali v Severni Ameriki ki ji je mar za svoj narod.

     tukaj si spet dokazal da si bebo. Kje sem pa rekel da volitve v Sloveniji niso del globalistov ??

     a misliš da je Soroš dobil tak za hec priznanje v Sloveniji od slovenske politike ki so mu lojalni ?

     • stajerc5

      Zlovenija, oprane tozdovsko- yugonostalgicno- vkradi kar lahko- socialisticne buce!

     • exposingtruth9

      kdo je pa rekel da so slovenske volitve drugačne od ostalih zahodni držav ?

      misliš da je Soroš dobil za hec priznanje od Slovenije od slovenske politike ?

      pomembna je LOJALNOST in UPORABNOST režima/vlade globalistom in ne volja ljudstva.
      Slovenija v tem ni izjema.

     • stajerc5

      O, nisem vedel, da je Soros danasnjim Butalcem opral mozgane. Poglej si najvecjo in zvesto starostno skupino volilcev, pa se potem javi. Kdo je ze takrat bil vodza?
      Mladini se fucka za Sorosa, mladi bezijo tja kjer lahko “normalno”, brez VIP-a delajo in zivijo.
      Zanimivo, da Sorosu nekako ne uspeva v vzhodnih drzavah + Avstriji. Da o CH in N ne govorim!

     • exposingtruth9

      Hold on, this is waiting to be approved by Nova24TV.

      in spet se brišejo moji komentarji ?!

      no ja Soroš niti ni edini iz druščine globlistov. So še drugi, Soroš je samo medijsko izpostavljen.

      Saj glede na to da se imaš za inteligentnega in razgledanega človeka, pol bi ti moralo biti jasno da en človek kot Soroš ne more sam voditi vsega, če hočeš na globalni ravno voditi imperij, moraš imeti več sodelavcev, se ti ne zdi ?
      CH ? kako misliš da jim v Švici ne uspeva ??
      ta posnetek lepo dokazuje da tudi v švici se niso izognili agendi multikulturalizma ki ga vidno izvaja Soroš. posnetek iz Švicarskega mesta Brügg https://www.youtube.com/wat

      v Avstriji ? ne bi rekel Avstrija je lep primer, kako se multikutluralizem širi, vsak delovni dan vidim sam na lastne oči. Da o volitvah za predsednika ne govorimo..itd.
      Zaprtje meje je že mnogo let prepozno, sicer pa lepo te prosim to ni zaprtje meje jaz osebno lahko grem v Avstriji illegalno na več načinov, ampak zame kot tam legalno zaposlenemu nima smisla laufat preko meje brez dokumentov. Lahko si pa pogledaš tam prebivalstvo ki je dober primer uspešenega multikulturalizma po vzoru agende globalistov – tudi če so se poltiki prebudili zdaj so zelo pozno, že leta 1996 na referendumu za EU bi se mogli vprašati ali si želijo takšne slike kot jo danes imajo. Tudi napadi so se že zgodili, nekaj so jih preprečili v Salzburgu, Dunaju in Linzu.

      Vzhodna Evropa bo pa od globalistov skasirala vojno z Rusijo povsej verjetnosti saj vse ameriške baze tam s palico nonstop drezajo in pikajo v osje gnezdo…in očitno bodo tako dolgo namerno in provokativno drezale za palico dokler ose ne bodo napadle.

      1. in 2. Svetovna vojna in že vojne poprej – dober primer: Napoleonove vojne (Francoska revolucija – je prva boljševistična liberalna revolucija – že takrat je bil načrt razsvetljenstva -načrt razsvetljenih (po latinsko illuminati – razsvetljeni), zato je bilo normalno da so takrat Velika Britanija, Kraljevina Španija, Avstrijsko Cesarstvo, Italijanske države in Prusija z Bavarsko ter ostalimi državami se uprle temu. Načrt teh bankirjev ki so financirali te vojne z namenom obogateti in države ter narode pahniti z novimi krediti po vojni v njihove kremplje.

      mislim da je več kot jasno da je liberalna ideologija (kulturni marksizem) vodilna v uničevanju narodov v Evropi, proti avtohtonemu narodu, proti staremu redu, proti tradiciji in za multikulturalizem, tehnokracijo, transhumanizem ter ostale nagnusne LGBT navlake…pa dober tek !

     • exposingtruth9

      danšanjim butalcem so oprali možgane preko medijev, boljševizma in spet je to stvar za katero stojijo globalisti. boljševizem je samo druga pot do Globalnega imperija.

      Inteligentnim in samostojnim ljudem je težko vladati, butalcem pa je mnogo lažje.

     • exposingtruth9

      Slovenska politika je v krempljih globalistov. Zato je normalno da večinsko ljudstvo ne odloča o ničemer.

 • Olga

  Volilno pravico NEZAKONITIM MIGRANTOM??? Vzeti bi jo morali še njihovim levičarskim podpornikom, saj podpirajo kršenje zakonov, ustave in rušijo državo in njeno ureditev!

  • T-Rex

   točno tako! levičarska retardiranost nima meja!! izdajalci lastnega naroda !!

 • soc

  Kaj je narobe z apartheidom? Južna Afrika nikoli več ni dosegla doseženih pozicij ekonomske moči, ko so ga ukinili. Ne le ekonomska moč države, ne le poprečna kušna moč, tudi varnost tako belcev kot črncev je krepko 7padla. Številne analize IQ umeščajo inteligenčni količnik podsaharskih črncev med najmanj 67 in največ (!) 84. Živela enakost, živel en človek en glas…

  • T-Rex

   levičarje in “manj razvite ” rase spraviš na položaje in tvoja država v trenutku nazaduje!

  • stajerc5

   Pa se kako imas prav! Ubogi vecni arestant Mandela je naredil se pred svojim pogrebom pogreb Juzne Afrike!!! O Izraelu se danes pisejo samo negativne novice, o pokradenih stotinah milijonov dolarjev, ki so jih nasli pri zeni Mandele pa ni bilo enega samega clanka!!!
   In kdo bo nazadnje kriv? Seveda so za “nase” vedno krivi prinasalci civilizacije in ne “izkoriscani” domacini.

 • T-Rex

  Levičar= retardiranec skregan z vsako logiko!

  • exposingtruth9

   za to logiko stojijo globalisti, saj liberalizem/marksizem je nastal že s Francosko(boljševistično) revolucijo.

   • FUCK COMMUNISM

    Komunajzarijo – boljsevizarstvo so si izmislili zidje. Nacionalizacija / podrzavljenje = legalizirana kraja. To je pa bistvo zidov. Pohlep in stegovanje krempljev po necem, kar ni njihovo!

    • exposingtruth9

     Definitivno so si to izmislili zionisti.

  • Zgornji

   Tudi jaz sem iskal njihovo “logiko” zadnja leta, in na koncu našel le to možno : ” da so se že toliko pokvarili da ne delujejo več iz drugih vzrokov kot iz same zlobe , da nagajajo in uničijo vse kar je še možno uničiti in pokvariti” !!! ! !!!

 • Razocarana

  Seveda so paraziti na oblasti in njihovi podporniki za to da se volilna pravica tala kot po tekočem traku ilegalcem, saj le tako bodo bili zmožni obdržati svoje stolčke. Zakaj pa mislite da jih določene evropske države tako na veliko uvažajo. Samo razlika med Maryland in evropskimi državami je v tem, da evropske vlade talajo tem migrantom državljanstva. Kar je pomagalo pri izvolitvi francoskega Makaronarja in njegovega predhodnika Hollande, pa večino stolčkov ki so jih v parlementu dobili britanska Labour. Pri nas pa imamo Ljubljančani zahvaljujoč vsem tem podeljenim državljanstvom še vedno v mestni hiši parazita, ki v nasledjih volitvah pikira na mesto v vladi. Kar upam da se ne bo zgodilo, kljub vsem sonarodnjakom ki bodo volili zanj, ter da se bo razpacal kot gnilo jajce.

 • Božo

  Naša desnica je ista. Volilno pravico bi dala vsem izbeglicam ki so zbrisale iz države že pred 70 leti.

  • FUCK COMMUNISM

   Budala

  • Nata

   Osliček nevedni ! Kako že pravi Olga. . . . . . .pišmeuhar !

 • zokispoki

 • Nata

  Kako nezakonito glasovanje ? Tega pa ne razumem.Nezakoniti tujci naj imajo pravico glasovanja ??

 • Zgornji

  A ZDAJ BO PA ZUJEC NA MOJI ZEMLJI MEL PRAVICO DO UPRAVLJANJA Z MOJIM PREMOŽENJEM KATEREGA SEM SI MORAL TRDO PRIGARATI ??? !!! ??? JOOOOOOOJJJJJJJ BO TOLE ZAČELO POKATI KMALU , … !!! ! !!!

 • france

  Ne da se mi iskati izvornega članka, ampak tale vaše verzija je totalna blamaža. Za kaj sploh gre? Mešate nedržavljane, migrante, nezakonite migrante, nezakonito glasovanje (kaj pa naj bi to bilo), vse v isti koš.

 • xtc

  Nekdo ,ki je v neko državo prišel nelegalno NE more in NE sme dobiti ne državljanstva ne volilne pravice,kajti to je navaden posmeh tistim ,ki skušajo zadeve urediti uradno.

 • Nata

  Ja, pa kako za vraga naj ima nezakoniti tujec pravico glasovati na volitvah ??
  Pa še mimogrede. . . . . . kako bodo tem ljudem brez dokumentov, uredili status – katerikoli – v EU ? Morda si bodo ime, priimek, starost kar izmislili, tako, kot do sedaj ?

 • Adolf Hitler

  to je lahko palilo pri neger obami ampak pri mojem fantu pa nebo vi komunaiserske buzerantske pizde Heil und sieg!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!