Levičarska dvoličnost: Obama je bil neverjetno učinkovit pri deportaciji priseljencev

Trump in Obama (Foto: epa).

Mediji natančno spremljajo vsak Trumpov korak tudi glede deportacije nezakonitih priseljencev. Primerjava med Obamo in Trumpom je pokazala, da se v temelju sploh ne razlikujeta preveč, saj je tudi pod Obamo število deportiranih močno naraslo, le govorilo se ni toliko o tej temi.

Čeprav imata Obama in Trump različno retoriko, se ta skoraj povsem poenoti, ko steče beseda o kriminalcih med nezakonitimi priseljenci. Pod Obamovim predsedovanjem je bilo deportiranih 2,4 milijona ljudi, zaradi katerih je s strani zagovornikov priseljencev dobil vzdevek Poveljnik deportiranja namesto Glavni poveljnik.

Trump pa ocenjuje, da je v ZDA okrog 3 milijone takšnih ljudi, ki bi jih bilo treba zaradi kriminala vrniti v domovino. Med priseljenci so tisti, ki so v državo vstopili nelegalno in postali kriminalci (teh je okrog 820.000), ter tisti, ki so vstopili v državo legalno in bili pozneje obsojeni zaradi kriminala. Slednjih pa je bilo okoli 2013 res okrog 1,9 milijona, do danes pa se je številka gotovo povečala, zato so Trumpove ocene realne.

Zagovorniki pravic priseljencev hočejo dokazovati, da ni veliko ilegalnih priseljencev, prav tako trdijo, da je treba ločevati med večjimi in manjšimi zločini (kraja v trgovini v primerjavi z resnimi zapornimi kaznimi). Od 2008 do 2013 je v ZDA naraslo število kršiteljev pri vstopu  v državo, in sicer z 20.502 na 54.812, število obsojenih zaradi prometnih prekrškov je naraslo s 16.240 na 47.249, število obsojenih zaradi drog je zraslo s 34.063 na 41.300, kot navaja CNN.

Predstavniki levičarskih oblasti napovedujejo ovire pri izvajanju Trumpove politike
Nekateri levičarski predstavniki lokalnih oblasti so v medijih izjavili, da ne bodo sodelovali z zveznimi oblastmi za deportacijo in da ne bodo “trgali” družin, a je Trump napovedal krčenje sredstev za zavetišča. Sicer pa se tudi v ZDA daljšajo obravnave na sodiščih (do 670 dni) in tudi deportacije so izjemno drage. Med župani, ki so napovedali upiranje Trumpovi politiki, je tudi newyorški župan Bill de Blasio.

Aleksandra Belšak

 • Olga

  Levičarska DVOLIČNOST!

 • Nata

  eh………dvoličnost gor , ali dol . Nekaj pa je naredil v korist državljanov !!
  Pač ni obešal na veliki zvon .

 • Osti jarej

  Trumpova resnica pada kot domine
  Kako naivno je še vedno razmišljati, da Trump lahko prinese kakšne spremembe. Še dve današnji potezi bi vas morali prepričati, da je vseeno – on ali Killary, ne ZDA ne svet ne čakajo nobene spremembe, mogoče le lepotne, da vas zavedejo.

  Republikanski senator Tom Price je bil zagovornik nasprotovanja Obamacare ali katastrofi od Demokratske zdravstvene izmišljotine, a je bil proti, ker je niso sprejeli Republikanci. Hkrati s kritiko tega sistema, pa je kot senator podpisal DarkAct, ali zakon, ki prepoveduje ozaveščanje javnosti o GSO. Bil je med podpisniki prepovedi označevanja izdelkov, da so GSO izvora. In Tom Cena bo zdaj Trumpov straniščnik za zdravje!! Kot nagrado za sicer prikrite Monsantove donacije! Mmmmmm, GSO? /virNaturalNews/

  Ali pa izjava Trumpa, da je treba vsakogar, ki zažge ameriško zastavo, ker s tem brani svobodo govora, zapreti za eno leto ali pa mu odvzeti državljanstvo. To je izjavil ob protestih zaradi prepovedi javnega svobodnega govora. Ni pomembno zanj, da je že Voltaire napisal – tudi, če se ne strinjam s tem kar si povedal, bom doživljensko zagovarjal tvojo pravico povedati tvoje osebno menenje!/virFreeThoughtProject//publishwallB.Ž./

  http://uploads.publishwall.si/imgs_2/2016/11/29/publishwall_1480446550_6260766.jpg

  • The Truth Keeper

   Verjetno razumete, da vodenje političnega sistema ni enako vodenju vašega domačega gospodinjstva! Moralo bi vam biti jasno, da nismo 1933-ega in da se retorika neusmiljena boja za prestol razlikuje od kasnejšega predsedovanja! Trump je daleč od perfekcije, ki si jo mnogi želimo v tem makrsističnem pustošenju naše čudovite civilizacije, a je hkrati največji približek le tega! Seveda je tudi on del elite oziroma želi ustvariti svojo elito, s tem bo rastel njegov imperij in tudi prav je tako! Primere, ki jih navajate so popolnoma nepomembni napram stvarni resnici o kruti vladavini peščice ljudij, ki jo je iz njegovih ust slišal ves svet med njegovo kampanjo! Četudi ne bi bil izvoljen, poti nazaj več ni! Ljudje so dobili pogum javno spregovoriti o načrtnem uničevanju zahodnih družbenih vrednot in prihodnosti naših zanamcev! Njegova administracija postaja strah in trepet liberalnih radikalcev, seveda pa mora vsebovati nekaj starih mačakov, ki so nuja v vsakem političnem vodstvu! Vsak glavar, ki za prevzem oblasti ne uporablja strelskih vodov se mora do neke mere spajdašiti s svojo opozicijo! Sploh še ni prevzel pozicije moči, pa je za svoj narod v smislu ekonomije naredil več kot čoban v osmih letih pred njim! Ameriška politika in s tem tudi dober del preostalega sveta ne bosta več nikoli enaka! In naj bo jasno… prav je tako! A ne se slepiti, ne Trump onstran Atlantika, niti Janša pri nas ne bosta rešila naših belih riti! Vsak sam je bojevnik za svetlejšo prihodnost svoje družine in hkrati naše skupnosti kot celote! Potrebno se je združevati, izobraževati in širiti resnico med nevedne! Stari zlatolasec je le iskra, ki je zanetila plamen! Mi moramo poskrbeti za konstantno gorivo! Lep pozdrav…

   Takšne besede kot so strnjene v ta video svet ni slišal že zelo zelo dolgo in bi jih moral vsak zaveden zemljan znati na pamet…

   https://www.youtube.com/watch?v=ZFQcZMGe4p0

 • garfi

  plačani ameriški vstajniki ga bodo rušili tako kot pri nas Janšo in Kanglerja
  obama je izpustil 11000 zapornikov v osmih letih, tudi obsojene na doživljenjski zapor
  levaški predsedniki pri nas podobno

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!