Levičarski skrajneži udeležencem slovesnosti ob Trumpovi inavguraciji grozijo z dimnimi bombami in s pirotehniko

Slika je simbolična, foto: epa.

V ponedeljek je konservativni politični aktivist James O’Keefe na svoji spletni strani Project Veritas, ki raziskuje predvsem korupcijo in škandale levih političnih elit v Washingtonu, objavil videoposnetek pogovora ekstremistične levičarske aktivistične skupine, ki naj bi na predvečer inavguracije novoizvoljenega predsednika Donalda Trumpa pripravljala bombni napad z dimnimi bombami in bombami z masleno kislino, da bi ponagajala udeležencem slovesnosti. Levičarji, ki jih je James O’Keefe ujel na kamero, naj bi pripravljali napad na Deploraball, javni četrtkov dogodek v Nacionalnem tiskovnem klubu, kjer se bo zbrala velika množica ljudi, večinoma Trumpovih podpornikov, ki so s svojimi zapisi na socialnih omrežjih in drugod na spletu pomagali republikanskemu kandidatu do zmage na novembrskih predsedniških volitvah.

Že v petek se je na socialnih omrežjih razširila novica, da ekstremistična skupina levičarski aktivistov, zbrana pod imenom Antifašistična koalicija (oziroma DisruptJ20), za 20. januar pripravlja sabotažo številnih družbenih dogodkov ob inavguraciji 45. predsednika ZDA, Donalda Trumpa. Spletna stran Project Veritas je posnela pogovor članov skupine, v videoposnetku pa se pogovarjajo o napadu z masleno kislino, če bi se to ponesrečilo, pa celo s pirotehničnimi sredstvi. Cilj je obiskovalce v dvorani prisiliti, da se na varno zatečejo ven, na mraz.

Eden izmed aktivistov na videoposnetku celo grozi mestnim oblastem v Washingtonu in tamkajšnji policiji: “Naše sporočilo mora biti jasno. Mi ne priznavamo niti mestnih oblasti. Če nas boste poskušali ustaviti, bomo našli vašo hišo in jo požgali do tal. Fizično bomo obračunali s policisti, če nas bodo ovirali. Šli bomo v vojno in oni bodo izgubili!”

Še v času predsedniške volilne kampanje je O’Keefejev projekt Veritas razkrival in poročal o bolnih idejah nestrpnih levičarskih aktivistov pod pogodbo uradne kampanje Hillary Clinton, da se organizira zaigrane proteste proti Donaldu Trumpu na republikanskih srečanjih. Cilj je bil ustvariti navidezno sliko anarhije v odnosu do kasnejšega zmagovalca predsedniških volitev.

Levičarski skrajneži želijo navidezno anarhijo ustvariti tudi na dan inavguracije in selitve Donalda Trumpa v Belo hišo, s čimer v resnici kršijo ameriške protiteroristične zakone. Spletna stran Project Veritas je zato videoposnetek poslala na sedež mestne policije v Washingtonu, na FBI in obveščevalnim službam.

Kot je na koncu videoposnetka pojasnil O’Keefe, sam ne želi preprečiti miroljubnih protestov tistih, ki se ne strinjajo z novoizvoljenim ameriškim predsednikom, a da morajo spoštovati ameriške zakone. “Levičarska skupina Disrupt J20 pa jasno napoveduje, da želi preprečiti inavguracijo. Vprašanje je, kje imajo ti ljudje sploh mejo,” je na svoji spletni strani opozoril avtor članka.

Project Veritas naj bi v prihodnjih dneh razkril še številne druge videoposnetke, ki nazorno prikazujejo bolne načrte levičarskih nestrpnežev, da bi preprečili inavguracijo demokratično izvoljenega predsednika.

L. S.

 • McBobo

  Levaki-komunajzerji počnejo vse, samo da ni treba delati.

  • Adolf Hitler

   ne! temvec zaratega ker lepo kasiraio upam da bodo tokrat kaseral batine in to zelo krepkez tistim pofukanim zido soros

 • Unikatna

  Vse bi jih morali pred 20. jan. poloviti in pripreti!

 • Bastian

  Ista leva govna kot pri nas.Dokazano levakom deluje samo leva stran možganov,zato so nezmožni življenja v normalni družbi.Še na planetu opic bi delali zdraho.

  • tohuvabohu

   Saj mi imamo planet opic. Že 75 let!

 • Olga

  Levaki so enaki fašistom, nacistom in islamistom! Vsem je skupno uničevanje, umori, ustrahovanje, terorizem! Ne živijo od lastnega dela, ampak od dela drugih ljudi!

  • FRANC3

   +++++++++++

 • Andrej

  Veliko dela čaka Trumpa,temu kar počenjajo v Ameriki levi skrajneži pri nas imenujemo multikultura,”deja vu” posegi,ki zagotavljajo kaos v državi!

 • Adolf Hitler

  lepo pricakat potem pa orenk pregarbat komunaiserske sluzavce nato v keho in kluce stran vrzt!

 • tohuvabohu

  Čakajte, da uleti Slavoj Žižek in vam levakom razloži, da je Trump edini zagovornik ameriškega nacionalnega interesa in naravni zaveznik v boju proti osovraženim multinacionalkam. Takoj bo mir. Za vsak primer bo tam tudi Tomaž Mastnak, hehehe.

 • Ryuk

  Me prav zanima, kako bodo ti levi ekstremisti to izvedli. Trumpovi privrženci imajo tam v lasti večino orožja.

 • xtc

  Levaki so v bistvu fašisti oz isto kot nacional socialisti mALODANE PSIHOPATI IN UMSKI BOLNIKI:
  Ne naspro tujem protestom;ki so v mejah kulturnega;ni pa nikakršne potrebe za toleriranje nasilja ali uporabe vse razpoložljive fizične sile tudi orožja v primeru neobvladljive situacije:
  Seveda pa podivjani levaki;resno kažejo ;da ne razumejo resnice in da ima Trump pravico do mandat:
  Ob tem pa prezirajo ;da če bo nadaljeval z nekaterimi tako napačnimi izjavami in potezami kot je že začel;ni rečeno ;da bo mandat dokončal;ko bo napak preveč tudi za njegove podpornike:

  • FRANC3

   Protesti JA, nasilje NE. To naj bi bila osnova demokracije. To kar pa se gredo levičarji celega sveta, je pa anarhija in ta lahko spodkoplje demokracijo in svet.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!