Madžarski in češki predsednik sta si enotna: Vsiljevanje migranstkih kvot je vmešavanje v notranje zadeve držav članic

Madžarski predsednik Janos Ader in češki predsednik Miloš Zeman (foto: epa)

Na srečanju madžarskega predsednika Janosa Aderja in češkega predsednika Miloša Zemana v Pragi so pogovori potekali predvsem v luči reševanja migrantske krize, med katerimi velja izpostaviti povečanje varnosti na evropskih mejah in vračanju nezakonitih migrantov v države izvora.

Na dvodnevnem srečanju češkega in madžarskega predsednika v Pragi so bile glavne točke pogovorov reševanje migrantske krize. Predsednika sta si bila enotna, da bi morali hitreje in učinkoviteje reševati prošnje za azil ob “vročih točkah” mej Evropske unije.

Foto: epa

Madžarski predsednik Janos Ader je pohvalil Češko v prizadevanjih in pomoči Madžarski pri varovanju mej, oba predsednika pa sta izrazila zaskrbljenost zaradi obveznih kvot EU pri sprejemanju sirskih migrantov. Zeman je izrazil prepričanje, da je vsiljevanje bruseljskih kvot vmešavanje v notranje zadeve držav članic in v njihovo suverenost.

C. Š.

 • Steiermark

  Tako je! Bravo pokončni voditelji ljudstev, ki ne upognejo svojega hrbta pod težo satanističnih sil, ki se s sorošem vred trudijo uničiti avtohtono ljudstvo ter ga nadomestiti z odvratnimi bitji, ki niso niti na nioju opic! Pri “naših voditeljih”, v Sloveniji, neke pokončne drže in zastopanja interesov ljudstva, ni zaslediti, ker nas pač vodijo sluzasti nevretenčarji, nagnjeni k genocidu nad lastnim narodom!

  • bojan

   Bolje nisi mogu napisat

 • Angel of warriors

  Še obstajajo državniki s hrbtenico, ki se borijo za pravico evropskega človeka, ki ne bi smel pasti pod muslimansko golaznijo!

 • Zima prihaja

  Če je Evropa dveh brzin naj se bodo dva parlamenta .En za prvo brzino in en za drugo brzino .

 • Caetano

  Bravo!

 • Lilika

  http://www.independent.co.uk/news/world/kosovo-reckoning-bin-laden-casts-a-shadow-over-sarajevo-summit-1109335.html?amp
  Kot je Alija Izetbegović dobil denat od Osama bin Ladna, tako sto Macron, Merkl, Juncker in drugi dobil katarski denar. Banda skorumpirana bo dosegla, da bo EU muslimanska.

 • samsara

  Svetel zgled Evropi, ujeti v kremplje veleizdajalskih, pokvarjenih, pohlepnih, brezvestnih nosilcev oblasti.
  Tudi takih, ki za nekega ilegalnega izbirčnega arabskega migranta brez omembe vrednih kvalitet kaj šele vrlin ali zaslug, zato pa labilnega psihološkega profila, iščejo ‘druga pravna sredstva’ s katerimi bi zaoblšli pravnomočno sodbo sodišča.

 • xtc

  Zemana ne maram vendar ima tukaj prav.

 • Olga_10

  Čestitke Čehi in Madžari!

 • samotoje

  Vzhodne članice EU bi z Avstrijo in Slovenijo (po volitvah!) prav kmalu lahko postale Evropa prve hitrosti.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!