Madžarski premier Orban: “To niso begunci, to so islamski vdiralci”

Foto: epa

Madžarski premier Viktor Orban je v nedavnem intervjuju za nemški Bild nemški migrantski politiki prisolil zaušnico, od katere jim najbrž še vedno odzvanja v ušesih. Prihod migrantov z Bližnjega vzhoda je označil za islamsko invazijo, povedal je, da sta krščanska civilizacija in muslimanska družba nezdružljivi, medtem ko je vodjo SPD Martina Schulza pozval, naj bolj spoštuje svojo državo.

Viktor Orban je v nedavnem intervjuju migrantsko krizo označil za invazijo muslimanov v Evropo. “Mi jih nimamo za muslimanske begunce, obravnavamo jih kot muslimanske zavojevalce,” je povedal. Svojo trditev je, kakor poroča Voice of Europe, podkrepil z dejstvom, da je treba za prihod na Madžarsko prečkati kar štiri različne države. “To niso ljudje, ki bežijo v strahu za svoje življenje, temveč ljudje, ki iščejo boljše življenje. Begunci bi morali vnaprej zaprositi za vstop, namesto tega so sami nezakonito vdrli čez mejo.”

Orban je bil začuden nad tem, kako so lahko v državi, kakršna je Nemčija, kaos in odkrito kršenje ter nespoštovanje zakonov, ki je spremljalo migrantski pohod nad Evropo, slavili kot nekaj dobrega. Madžarski premier je kategorično zavrnil idejo, da bi njegova država morala sprejemati ljudi iz večinsko muslimanskih držav z besedami: “Verjamemo, da veliko število muslimanov neizbežno vodi v nastanek vzporednih družb, saj se krščanska in muslimanska skupnost ne bosta nikoli združili.”

Martin Schulz (foto: epa)

Za konec se je Orban obregnil še ob voditelja SPD Martina Schulza. Ta je ob Orbanovem nedavnem obisku pri bavarski CSU madžarskega premierja in njegovo migrantsko politiko označil za nevarno. Orban mu ni ostal dolžan, tako je povedal, da Schulzu primanjkuje spoštovanja do lastne države.

Ivan Šokić

 • mona lisa

  Bravo Orban. Mislim da se z njim strinja večina naroda. Ne migranti ampak zavojevalci.

 • resnicaboli

  Samo takšni politiki še lahko rešijo Evropo.

  • samsara

   In svetli zgledi nekaterih ozaveščenih narodov, kot so Poljaki, Madžari in Čehi.

 • kunigund

  V Sloveniji nam primanjkuje Orbanov , Šulcev imamo za izvažat !

 • xtc

  Orbana ne maram preveč,a kar pove pove prav.
  Dejstvo je ,da ti “begunci” to sploh niso marveč so navadni paraziti za EU družbe.
  Bebci ,ki so se sprva drli “willkomen” so le še sedaj videli kaj so privlekli sem-nedelovno drhal(ki ne bo še vsaj10 generacij dela-v idealnem primeru),vzopeedno družbo,kriminal,nespoštovanje zakonov,dvojna merila sodstva in finančne ter socialne preobremenjenosti držav,ki vodijo v zlom in upad kvalitete življenja.
  Shultz SPD-bi spoštoval svojo državo?
  Kateri komunist pa spoštuje svojo državo in narod?
  Če bi spoštoval,bi se le ti takoj uprli norosti STASI Maedschen..
  Levaki lahko preživijo le z pobebavljenim in idiotskim narodom,to popmeni ,da so kamel heblarji in koze heblarji vseh barv imenitna volilna baza za njih-priden in deloven narod pa bi nakoncu vtaknili po gulagih ,da bi tam delal za to bando do smrti.
  Čes je ,da si Evropejci priznajo,da pač muslimani večinsko niso zmožni zahodne socializacije in sobivanja z zahodno civilizacijo.
  Če še Judje in Krščani shajajo,so muslimani preveč asocialni,vsiljivi in socializacijsko ne zmožni,še dodatno pa jih omejujejo druge georafsko etnične navade.

 • Boris_j

  Glede tega bivšega Sorosovega štipendista in voditelja zatohle srednjeevopske omare, znane tudi kot Madžarska, si prosim zapomnimo vsaj sledeče:

  1. Madžarska gre demografsko gledano po Eurostatovih podatkih v božjo mater. Celotno prebivalstvo ji letno pada po stopnji 2-3 promile http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/File:Crude_rates_of_population_change,_2014-16_(per_1_000_persons).png In se še hudo stara z nizko stopnjo rojstev na žensko.

  2. Možgani iz Madžarske bežijo. V tujini živeče madžarsko prebivalstvo dosega zgodovinske vrhove in še raste: https://budapestbeacon.com/official-brain-drain-damaging-hungarian-economy/

  3. Kakšen tepec moraš biti, da ob takih nespodbudnih statistikah postavljaš še ograjo okrog svoje države? Države, ki se je migranti sami od sebe izogibajo skoraj kot bolezni in nočejo v njej sploh živeti.

  4. Fantazije o “invaziji Evrope” so nore same po sebi. Dodajmo še nekaj številk. Frontex, evropska mejna agencija, vodi tudi število nelegalnih mejnih prehodov. V oktobru 2015 je ta številka dosegla vrh s 400.000 nelegalnimi prehodi. V oktobru 2017 pa so jih našteli 5.500. Torej jih je v 2 letih približno 90-krat manj. Orbanovskega debilizma se pa zdi, da je 90-krat več: https://www.politico.eu/article/2017-the-year-in-figures-and-charts/

  Za koji k***c sploh poslušamo tepce, kakršen je Orban, ki povrhu vsega vodijo še propadajoče države?

  • KAPIBARA

   Ne poslušaj Orbana ?? on ne posluša druge
   Poslušaj cerarja ?? on posluša druge..

  • soc

   Za koji k***c blebečeš po forumih, ki so skregani s tvojo levakarsko demagogijo? Na MMC te bodo zagotovo veseli, s tovarišem Borisom Vasevom bi se lepo ujela. Le tebi podobni (številni) bebci si želijo pozitivno demografijo delati z islamskimi neizobraženimi (moškimi) opicami v njihovih getih, namesto da bi država odločno materialno podprla rodnost lastnih žensk. Bljak.

   Dobro leto svojega življenja sem doslej v zadnje četrt stoletja preživel na Madžarskem in bi si upal trditi, da jo precej dobro poznam, nekoč in danes. Za razliko od FDV ideologov. In nikoli mi niso tarnali lokalni direktorji ali ljudje z ustreznega ministrstva, da bi jim ljudje kaj prida uhajali ven. Za razliko od države, katere del sramote si tudi ti, od koder že nekaj let odide večina sposobnih mladih ljudi, ostajajo pa družboslovni retardi tvoje kategorije in vabijo islamske opice. Svoje kulturne, če ne formalno izobrazbene ravni.

   • Karađorđević

    Ker bi za denar prodal svojo hčer tako kot Ladenburger.

   • Boris_j

    Daj mi ti pisec z mačjo fotko ne fantaziraj o nekakšnih opicah. Vse kar trdim je to, da če bi migracije pustili teči, celo po “naravni” poti, brez kvot in vsega, na Madžarko ljudje sploh ne bi šli. In tudi v Slovenijo ne, če smo že pri tem.

    Kako bomo mi, še bolj pa Madžari reševali vse hujše demografske probleme in javnofinančne probleme, ne vem prav dobro. Vem pa, da bodo poskusi večanja rojstev imeli zelo slabe rezultate, kot so jih imeli v preteklosti. Proti-imigrantski orbanovski debilizem je pri teh težavah le dodatno zlivanje bencina na ogenj.

    • Igor Kavalar

     V Afriki, Aziji, Arabiji, Južni Ameriki imate nataliteto višjo ali nekajkrat višjo kot v Evropi in demografskih problemov nimajo.

     Zakaj niso rešili javno finančnih problemov v lastnih državah in so na stopnji razvoja za najslabšo razvito državo EU za nekaj desetletij ali celo stoletij?

     • šmentanamuha

      Pretežka vprašanja mu postavljaš. Tega se niso učili, razmišljati pa ne zna.

     • Boris_j

      Vzroki za javnofinančne težave so raznoliki. Lahko gre za sistemsko korupcijo, nepobiranje davkov (zelo pogosto), velike dolgove, itd… Na svetu pa je tudi blizu 40% držav, ki ne dosegajo v povprečju 2 rojenih otrok na žensko. Nekatere globoko pod. Javnofinančni problemi zahoda niso toliko sistemska korupcija in nepobiranje davkov, ampak vse starejše prebivalstvo, to je specifično zahoden in tudi japonski problem. In migracije, do neke mere, lahko tukaj pomagajo. Pozanimajte se zakaj imajo ZDA in anglosaksonski svet nasploh, kjer je migracija še vedno živa, manj tovrstnih problemov kot celinska Evropa.

     • šmentanamuha

      Pri katerem predmetu je bilo to izpitno vprašanje? Vidim, da si pridno študiral. Človek, ampak ne vem, kaj boš z vso to solato v glavi. Začni raje razmišljati, kot da si smetiš možgane s statistiko, ki je vedno voda na mlin politike,

  • Karađorđević

   Dragi volivci in volivke. Moj volivni program:
   1.) Znižanje davkov na 10%
   2.) Ukinitev celibata za duhovnike.
   3.) Na vrh Triglava bom postavil dvoglavega orla.
   4.) Izgon Turkov (in Bosancev)
   5.) Združitev s Srbijo.
   6.) Gospodarsko in politično sodelovanje s Putinom.
   7.) Brezplačno šolstvo in uvedba verouka, kot izbirnega predmeta v osnovno šolo, za obvezni predmet pa Gospodarstvo.
   8.) Za tiste možgane, ki bežijo naj kar gredo, samo če grejo potem ne rabijo imetja tukaj. Nacionaliziral ga bom.
   9.) Nagnal ustaše nazaj v lepo njihovo in postavil zid na mejo, da ne bodo več lazili gor.
   10.) Pozaprl veleizdajalce in tajkune. Zoki iz LJ je obolje.

  • slosin

   Levi veleumi bi demografske probleme reševali z uvozom kameltrajbarjev, balkancev…
   Pridejo musliji, balkanci… v SLO, vsak naštanca po ene 5 kameltrajbarjev ali bosancev in evo-Slovenci smo rešeni pred izumrtjem, levakarjem je pa zagotovljena volilna baza…

  • Ales I CEPIC

   BORIS, POSKUŠAM razumevati tvoje pisanje in ga sprejeti, pa mi nekako ne gre in ne gre. Tebi je očitno povsem sprejemljiva številka nelegalnih prehodov v državo Madžarsko 5.500 migrantov v letu 2017. Zakaj pa imamo zakone na ravni vsake države članice EU in na ravni EU, ki prepovedujejo ilegalne prehode meje, državne ali še posebej Šengenske meje? Ali bi morala EU KONČNO v celoti zaščititi svoje zunanje meje TAKO, da nebi bilo niti enega ilegalnega prehoda?Obstaja še veliko vprašanj v zvezi s Slovenijo, ki nikakor ne ščiti svojih meja pred ilegalci v skladu z zakoni, ki jih je sama sprejela in niti ne v skaldu z zavezami do EU in Šengna. Očitno to tebi ni pomembno, ker imaš v ozadju neke druge, neke tajne zakone, ki jih mi običajni državljani še ne poznamo. Uničenje Slovencev kot naroda in države Slovenije je tudi rezultat takega skrivljenega razumevanja zakonodaje v Sloveniji, s čemer se MNOGI SLOVENCI NE STRINJAMO..

   • Boris_j

    “Tebi je očitno povsem sprejemljiva številka nelegalnih prehodov v državo Madžarsko 5.500 migrantov v letu 2017”

    Ta številka 5.500 ljudi, se nanaša na celotno Evropo, ne na Madžarsko. Poglejte vir.

    Brez skrbi, nimam nobenih “tajnih zakonov” za sabo. LOL. In mislim, da bi Evropa hkrati morala ščititi svoje meje in na zunanje politični ravni nekaj narediti za to, da bi bilo migracij čim manj. Lahko ima mirno zunanjo politiko, ki ne podpira vojn, podpira gospodarski razvoj, ki enkrat za spremembo revnim v tistih državah resnično koristi, itd…

    Zelo iracionalno se mi pa zdi to, kako zelo stara 500 milijonska Evropa gleda na ta dober milijon tujcev, ki je vanjo prišel zadnjih par let. Predstavljajo manj kot 0.5% celotnega evropskega prebivalstva. Dejstvo je da so tu, da so jih Evropske države sprejele in če bi bili pragmatični, bi ta problem rešili v svoj prid kot si rekel keks.

    Vse bolj stara 82 milijonska Nemčija bo od teh novih prišlekov še kako profitirala, a na dolgi rok, skozi leta, celo desetletja. Slaba demografija je hudo resna reč, to je pravzaprav ena izmed komponent BDP, ki se ti ob staranju prebivalstva niža. Samo Japonsko je treba pogledati zadnjih 20 let. A to dopovedati kakim volilcem Alternative za Nemčijo, je nemogoče. Ni bolj neumne stvari kot sprejeti toliko tujcev, nato pa jim nižati pravice v primerjavi z drugimi državljani, kot pod pritiski skrajne desnice Merklova načrtuje zdaj. Dolgoročno si na tak način delaš samo stroške, zato je v imenu razvoja edino smiselno, da imajo enake pravice, ne manjše, ne večje. Niso nujno problem migranti sami po sebi, problem je, da je skrajno desna politika v svojem temelju politika resentimenta, grenkobe, globokega strahu in nevednosti. Iz takih temeljev pragmatična in koristna ekonomsko-socialna politika enostavno ne more priti ven, ne more.

    • Boris_j

     PS: Glede Slovenije in tudi glede Madžarske pa ne velja izgubljati besed.

     Slovenija kakih migrantskih težav sploh nima. V 2 milijonski državi imamo kakih 1000 prošenj za azil na leto, po dejanskem podeljevanju azila pa smo med mrtvo zadnjimi v EU. Mi smo, tako kot v turistični sezoni, tranzitna država, ne pa “končna destinacija”, poglejte si številke.

     Govorjenje o “uničevanju slovenskega naroda” na tem področju torej nima nobenega smisla. Slovenski narod uničuje samega sebe, ker se ne zna optimalno razvijati, a to je že druga zgodba.

     • domovina mili dom

      Hočemo ti samo dopovedati obnašanje invazivnih. Kajti če se tega ne zavedate, ali pač zaradi “inatenja”, počnete ali zagovarjate res škodljive ideje, se mora človek vprašati o vašem razmišljanju. Verjetno boš trpel, da se ti sred stanovanja nekdo pokaka, smrad samo, da “inatiš ” realnim pogledom okolice. Res, škoda.
      Ne zavedate se, kaj so posledice. Morda mislite, da si boste dobili volivce, kot v primeru prebrisanih balkancev. Pozabi. Ti ljudje bodo začeli prevzem in pokol. Neprilagojeni bomo vsi, tudi vi, ki jih vabite in zagovarjate. Če ne ti, pa tvoji potomci bodo žrtve. Malo razmisli za prihodnost. Ne bo Putin, ne kučan, ne mesec na oblasti. Na oblasti bodo Poriči, Elvisi, Mohamedi, Efendiji, sulejmani, ki bodo klali in pobijali ne muslije, med katere spadajo ateisti, komunisti, kristjani. Zaradi svoje in prihodnje varnosti mojih, tvojih potomcev malo pamet v roke. Tu je stična točka in priložnost, da se v boju proti invaziji muslimanov, z ramo ob rami borita ateist, kot verujoči kristjan.

     • FUCK COMMUNISM

      A ti bebec razumes, da tudi Slovenci skozi evropske davke placujemo kozjejebske parazite v drugih drzavah EU!?!? Ce niso v Sloveniji, se ne pomeni, da nas nic ne stanejo. In zakaj naj bi jaz placeval nekoga, ki ga nocem v Sloveniji, ali v EU, na zeljo levuharskega dreka, kot si ti?!?!?!? Da ti ne plozam o skokovitem narascanju kriminala izkljucno zaradi teh islamskih prasicev, ker si prevec zabit, da bi vsaj poskusal razumet!!!

    • soc

     Berem tvoja nadaljnja levakarska izvajanja in ob koncu naletim na klasično marksistično misel o skrajni desni politiki, ki temelji na nevednosti. In se ob tvojih globokoumnih prizadevanjih lahko le krohotam. Pravzaprav – žalostno nasmiham. Ogledala verjetno nimaš in nočeš imeti.

     Ko klavrni povprečnjaki začno ponosno mahati s svojimi še bolj klavrnimi védenji o svetu in družbi, “kakršna bi morala biti”, se vprašam, kako daleč od dreves smo prišli, da ima dandanašnji to mahanje že kar domovinsko pravico, ne le v Socialistični republiki Sloveniji? Očitno se bomo morali vrniti nanje, da bo marksistični “duh” zadovoljèn.

     • šmentanamuha

      Kdor je diplomiral iz družboslovja v Sloveniji, je skoraj tako, kot da ni hodil v šolo. Zaplombirali so mu še tistih zadnjih nekaj razmišljujočih možganskih celic, ki jih je imel pred vstopom v “elitno” šolo.

  • šmentanamuha

   Ti si gotovo diplomiral na FDV, smer politologija.

  • šmentanamuha

   Ti se torej zavzemaš za uvoz parazitov in izvoz domače pameti. Zakaj? Da bi vsaj med njimi izgledal pameten?

   • Boris_j

    Ne zavzemam se za noben uvoz/izvoz pameti, zavzemam se za VEČ pameti in manj iracionalizma.

    • šmentanamuha

     Ma nemoj.

  • FUCK COMMUNISM

   Ce ima narod men sabo tak izdajalski drek kot si ti, sovraznikov sploh ne potrebuje! Pelji si kozjejebce na dom in jih futraj na lastne stroske!!!

 • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

  ORBAN ZA PREDSEDNIKA EU

 • Islamska Evropa

  Andrej Turjaški ne bi bil ponosen, da smo pokleknili pred muslimanskimi okupatorji.
  In Viktor Orban ni gospod Ladenburger.
  Spuščanje mohamedancev v Evropo je veleizdaja in v ZDA se veleizdajalce obesi.

  • Valter BraniSlav

   Tocno tako.

 • Slo hunter

  bravo Orban…..da bi le naši tako razmišljali….

 • Soave

  + + + + + + + + ” spoštovanja do lastne države.” . . . . . in lastnih državljanov,

  ki bi se menda morali prilagajati onim, kateri so prišli živet na njihov račun ????
  Ta je dobra , ja !!

 • bojan

  islamski kozjejebci bi bilo bolj primerno … sicer pa orban vsa čast

 • samsara

  To niso begunci to so pripadniki Sorosovih invazijskih pešadijskih enot, pod vrhovnim poveljstvom globalističnih uničevalcev sveta, v kolaboraciji s krajevnimi veleizdajalskimi levičarji.

  Martin Shulz, je pa prva stopnička po Merkovi, po klasifikaciji veleizdajalcev.

 • črnaovca

  Orban bo naredil red. Kar vprašajte starejše Prekmurce ki so bili kdaj pod Madžarsko oblastjo kako blagodejna je ta oblast in kako dobro se jim je godilo, to bi vam znali povedati tudi Slovenci ki so kot manjšina tam preko meje

 • Jure kavčičeu

  A kr vsi so islamski vdiralci al watevr? Mogoče še niste videli fotografij Mosula ali pa Aleppa, kjer ni dejansko ostalo nič drugega kot kup ruševin in trupel. Morda še niste videli stanja v podsaharski Afriki, kjer približno 230 milijonov ljudi nima niti drobtine kruha za v usta in požirek vode za poplaknit ta nič. Pa tudi če je 80 % moških (čeprav jih ni), to še vedno pomeni več sto tisoč žensk in otrok, ki bi jih enostavno pustili zunaj na hladnem, nekje na meji dol v Turčiji, briga vas. Da, tudi taki ljudje prihajajo k nam, ne le “vsega polni strahopetci in posiljevalci žensk s pametnimi telefoni in ženo ter otroki na vojnem območju” in vi, ki vam pa v primerjavi z 90 % svetovnega prebivalstva resnično nič ne manjka, bi jih pobili, peljali nazaj, zmerjali in poniževali? Kako vas ni sram? Dobro vodilo v življenju: če ti gre v življenju dobro, ne izgradi višje ograje, raje postavi daljšo mizo.

  • Valter BraniSlav

   Jure, vzemi si jih na lasten dom in se pojdi humanista. Daj nam vzor da ti sledimo… Poletja prezivljam v Londonu, in to ze par desetletij. Orban ima popolnoma prav, islam je nezdruzljiv z krscanstvom se bolj pa z ateizmom… In nase danasnje levake ki to drhal vabijo v Evropo caka ista usoda kot kolaboratorje Nacistov leta 1945…. zdrav slovenski narod bo novodobne levicarje pospravil… in Josip Broz bi z njimi storil isto.

   • Slo hunter

    +++++++×××××

  • Valter BraniSlav

   Tocno tako Jure, briga mene za njih. Mene zanima najprvo moja druzina, potem Slovenija, drugo me ne zanima. Jaz sem egoist, priznam, prava sebicna svinja.
   Ti pa si humanist, povej koliko ubogih prezivljas sam?
   Kolikor jaz poznam take “humaniste” taki kot si ti se sebe nocejo prezivljati… Hodis kaj v sluzbo ali gradis imaginarne mize pri kateri bi ti samo jedel pa drugim gobezdal o humanizmu?
   Ves rodil sem se v komunisticni druzini Kardelj Macek, ampak take tudale kot si ti so mi zagravzale levicarstvo. Moja stricka bi te vrgla v Hudo jamo in prav bi storila.

  • tomven

   Prodaj vse kar imaš, lahko se celo zapufaš in daruj to njim, podsaharskih afričanom, ubogim iz Alepa, Mosula, morda še od kje, ki nimajo skorje za v usta. Kdo le ti brani?

  • WatsonForus

   da ne ponavljam drugih , vzemi ene 10 komadov na dom , pa da vidimo koliko časa boš vztrajal.

  • tramal

   A še nisi videl slik in slišal o stotisočih pomorjenih otrok ,nosečnic,deklic in starcev pomorjenih po drugi svetovni vojni od strani komunajzerjev .Bili so zavedni slovenci ki pa je tebi tako vseeno za njih in se ti celo dopade da so jih pomorili.

  • Darth Vader

   takšne kot si ti bomo lovili kot zajce…

   • Jure kavčičeu

    Nihče ne bo lovil nikogar nikoli, ker desnica nikoli ne bo tako hudo zmagala v tej državi in fizično obračunavanje z ideološkimi nasprotniki ne bo nikdar realizirano, o tem lahko samo sanjaš kolega. Spizdi na madžarsko pa se tam pajdaši z ostalimi nacisti, če imaš rad take zadeve. Tukaj pa dokler so še pametni ljudje v državi ne bo tovrstnega obračunavanja. Če ti kdaj zrastejo možgani in jih začneš uporabljat, se pa oglasi pa bova govorila.

    • FUCK COMMUNISM

     Gobec zapri ti izdajalska levuharska pizda!!!

  • mare

   Upam, da imaš doma dovolj prostora za daljšo mizo.

  • šmentanamuha

   Zadnji stavek mi je sicer všeč. Toda revež, ki si rešuje golo življenje, zagotovo ne vstopi v tujo državo in zahteva denar in neke svoje pravice zaradi vere in vse živo, kar smo lahko bideli in še vidimo, ne grozi s smrtjo tistim, ki so drugačne vere, se ne razstreljuje na Božičnih sejmih in ne posiljuje žensk v državi, ki mu je dala zatočišče. Ampak je skromen in HVALEŽEN in se trudi čimprej prilagoditi novemu okolju. Tukaj pa zadeve zgledajo tako, da se moramo mi začeti prilagajati prišlekom in zaradi njih spreminjamo zakone in ustavo in splošen življenjski stil. Tako da ne napenjaj se preveč v svojem humanizmu, ker za tvojo mizo zagotovo še nihče od teh “revežev” ne sedi. To, kar se greš, je navadno spakovanje.

  • FUCK COMMUNISM

   Vse si pelji domov in poskrbi, da bodo ziveli izkljucno na tvoj racun in se gibali samo po tvojem stanovanju/bajti/vrtu, vse nas ostale pa s to islamisticno svojatjo ne posiljuj!!!

 • Valter BraniSlav

  Ce koga res obcudujem je to ORBAN.
  Edini ki seze do kolen nasemu najvecjemu sinu nesmrtnemu Josipu Brozu.

  • garfi

   tumpek ti si na kolenih

   • šmentanamuha

    No, nekaj drži. Broz se ne bi nikoli pustil jebat v glavo s strani neke Unije, ali pač.

    • garfi

     tito je bil zjeban in je jebal sve po spisku
     ne omenjaj hudiča po nepotrebnem

 • WatsonForus

  BRAVO Orban , tko se odgovarja tardečim ritkam.

 • domovina mili dom

  Višegrajci pokažite kaj je ponos. Razkrinkajte gnilobo, ki se širi po EU.

 • garfi

  izigranti so samo posledica in seveda VSI SO ILEGALCI
  pravi vzrok in problem so njihovi uvozniki leWaki-leviĆarji-liberalci-kršĆanarji-rkc
  beguncev je malo in to so samo do prve varne države
  marioneta Cmerar jih je spravil kar 500.000 v €U

 • sodnikisozločinci

  Martin Schulz bi moral s kompletno nemško vlado viseti v Nurnbergu. Nemcem pripravlja enako usodo, kot so jo od nacistov doživeli Židi.

  • FUCK COMMUNISM

   Ne pisi o stvareh, o katerih ne ves prav veliko!

 • mare

  Orban eden izmed redkih evropskih voditeljev z glavo na mestu in za soje državljane.

 • Boris_j

  Spodaj so pritožujoči komentarji o tem, da skrajni desničarji niso tako nevedni, iracionalni, polni resentimenta kot se zdi. Potem pride “modrost”: “Ti ljudje bodo začeli prevzem in pokol”

  Zakaj ga pa še niso? Odgovor: ker “ti ljudje” sploh ne obstajajo. Ker ni enotno delujočega bloka ljudi, ki bi sploh počel kaj takega. To so pač skrajno desničarske horror story fantazije. Kje je ta “prevzem”? Razen v prestrašenih glavah? Pa poglejmo nasilje Evropejcev, konkretno Nemcev nad migranti. Povprečno 10 napadov na dan, čisto vsak dan v l. 2016, le v Nemčiji. Prvi v službi resnice si zapomnite tole:

  The interior ministry figures (2016):
  3,533 attacks on migrants and asylum hostels in 2016
  2.545 attacks on individual migrants
  560 people injured, including 43 children
  988 attacks on housing (slightly fewer than in 2015)
  217 attacks on refugee organisations and volunteers

  http://www.bbc.com/news/world-europe-39096833

  Zdaj mi pa napišite kaj o “teh ljudeh”.

  • Matt_von_Glanz

   Boris, nisi mi komentiral linka z Inštituta Gatestone o sharia-conah, ki sem ti ga postal. To, da govoriš izključno o Sloveniji je sofističen argument. Mi smo organizacijsko del EU in če ne prej, bomo dobili migrante preko obveznih kvot. Navedi statistike Švedske ali Britanije. V veliki sliki res ne obstaja milijonska masa organiziranih ljudi. Navidez so brez korelacije. Zakaj potem kot obsedeni vsa S Afrika rine na sever EU? Zakaj najsposobnejša država Orienta Savdska A. ne sprejme niti enega uradnega begunca, čeprav bi bilo za muslimane idealno ostati tam?
   To nekoherentno maso rine na sever koherentna politična sila v ozadju, ki je nam težko določljiva. Verjetno pa jo poznaš ti, saj financira antifajevce, amnestijevce, Mirovni inštitut itd. To veš ti bolje.
   Drugače pa je jasno, da obstaja militantna desnica. Ta ekstrem ne bo v miru gledal migrantskega obnašanja, ko spremeni npr. decembrski sejem v propalestinsko demonstracijo.

   • stajerc5

    Dobro napisano, a zal ni nobenega odgovora. Mogoce tudi bolje…

    • samotoje

     Na argumente po pravilu ni odgovora, ali pa gre za neartikulirano blebetanje.

   • šmentanamuha

    O, zdajle sem šele prebrala tale tvoj odgovor. Super si tole napisu, ampak naš študent politologije, ki rad meri moči z nami, mogoče je že diplomiral, ne bo dorasel temu, kar si napisal.

  • šmentanamuha

   Ko sem tole prebrala, te lahko samo še pomilujem. V krasnem novem svetu boš zagotovo zasedel kakšen viden položaj. R.I.P.

   • Boris_j

    Ja ne vem kaj naj rečem. Hvala?

    • Matt_von_Glanz

     gotovo ne boš pozabil, da se od nekod poznamo

  • Matt_von_Glanz

   tvoje nemške številke že ena taharuš igra na silvestrovo pretehta na škodo Evropejcev. kaj pa vsa posilstva?
   Pravi begunec: a) kaže željo po pravi integraciji, b) prispevanju k novi družbi, c) sprejemanju njenega pravosodja, d) HVALEŽNOST.

  • FUCK COMMUNISM

   Dej gobec zapri, prekleta budala izdajalska!!!

  • hle

   Poglej za pokol morajo biti izpolnjeni določeni pogoji danes radi na prvo žogo obsojamo Adolfa Slobota Radkota Josipa in tako dalje ampak vsi ti so bili rezultat okoliščin okoli njih in levaki delate ravno to okoliščine za veliki pokol res da se danes delate lepe in humane ampak že star pregovor pravi da je pot v pekel tlakovana z lepimi nameni itak je pa sprenevedanje ena od značilnosti levakov

 • Luka amer

  z lepimi pozdravi dragi sosed orban , pri nas si vedno dobrodošel ! višegrajska četverica je z in ob nami

 • šmentanamuha

  Ko sem pred tremi leti (nekako v tem času 2015) na MMC portalu napisala, da to niso begunci, ampak speča vojska, mi naslednji dve leti niso več pustili komentirati. Zdaj spet lahko komentiram, ampak ne politike. Takrat se pojavi cenzor z metlo. Tako da me zelo veseli, da je končno eden od vidnejših evropskih politikov povedal to tako, da se sliši daleč naokrog.

  • hle

   A vdorov v računalnik pa nisi imela se pravi da ravno pretirano ekstremnih stališč nisi imela ali pa jim nisi predočila neizpodbitne resnice vem iz lastnih izkušenj

   • šmentanamuha

    Morda so me kje kaj čekirali, ampak ne delujem v kaki organizaciji, zato verjetno niso šli dlje. Ne vem, kaj so tebi naredili? Kako veš, kdaj ti vdrejo v računalnik? Meni zadnje čase nekam čudno počasi dela, sem opazila. zagotovo pa nas imajo kje na seznamu. Takrat sem bila kar ostra, bilo nas je več, tko da smo se podpirali in informirali med sabo, kar naenkrat pa mrk. Zato sem presedlala na Novo24.

    • hle

     K sreči sem takrat imel pomoč Rusov Kaspersky ki mi je uspešno blokiral poskuse vdorov ki jih nisem imel ne prej in ne potem ampak res nekaj brisanih komentarjev na kurah in vdori

     • šmentanamuha

      Po čem veš, da so ti vdrli v računalnik?

     • hle

      Sem povedal Kaspersky mi je zaznal poskuse vdora ni jim pa k sreči vsaj upam tako uspelo

     • šmentanamuha

      Kapersky? A to je kak program za zaznavo vdorov al kaj?

     • hle

      Antivirus program čez lužo ga prepovedujejo ker onemogoča njihovim agencijam dostope do računalnikov prej si ga lahko imel prek telekoma ne vem pa kako je sedaj je pa definitivno med najboljšimi če ne celo na prvem mestu za nas navadne uporabnike

     • šmentanamuha

      Aha, kul.

 • Olga_10

  Čestitke Orban! Schulz je Sorosovo gnilo jajce!

 • lauraas

  Tooooo Orban ! ! !

 • Boris_j

  Moj ugovor skrajni desnici ni takšen kot je Jure Kavčičev, da je skrajna desnica nehumana. To je sicer zelo res. Moje ugovor je v tem, da je iracionalna. Poglejmo si par Mattovih pointov:

  “To nekoherentno maso rine na sever koherentna politična sila v ozadju, ki je nam težko določljiva. Verjetno pa jo poznaš ti, saj financira antifajevce, amnestijevce, Mirovni inštitut itd. To veš ti bolje.”

  L. 1900 je bilo na svetu okrog 1,5 milijarde ljudi. Samo med l.1870-1900 je v Ameriko emigriralo najmanj 12 milijonov ljudi, po nekaterih ocenah pa 15 milijonov http://www.loc.gov/teachers/classroommaterials/presentationsandactivities/presentations/timeline/riseind/immgnts/ Za tiste pred-letalske čase so to gigantske številke. Kakšna “zarota” pa je stala za to selitvijo? Nobena. Obstajajo znanosti, razvojna ekonomija, množična psihologija in najnovejša: fizika družbenih sistemov, ki ti lepo razložijo delovanje množic. Ne rabiš nobenih iracionalnih desničarskih zarot in neumnosti http://znanost.sta.si/2378638/z-metodami-statisticne-fizike-do-visje-ravni-sodelovanja-v-druzbi

  Ali po domače: ljudje se selijo kadar na enem koncu življenje ni dobro, na drugem pa se jim zdi, da bi lahko bilo boljše. Nič novega, migracije, tudi množične, niso nič novega.

  • hle

   Glej če ti je blizu način življenja tistih ki silijo v naše kraje mislim da bi bilo bolje da se ti preseliš tja kot da naša domovina postane tisto od česar ti ljudje bežijo

 • Boris_j

  Sicer mi pa prav nihče ni odgovoril na moje vprašanje: Orban vodi dokazano propadajočo državo. Zakaj bi ga racionalen človek sploh podpiral?

  • hle

   Mogoče zato ker jo obrača v pravo smer tudi Putin je začel v propadajoči državi

  • šmentanamuha

   Kaj ti maš sebe za racionalnega? Človek, najprej moraš začeti razmišljati, ne pa da visiš na nekih statistikah, za katere sploh ne veš, kdo in zakaj jih je delal..

   • hle

    Laž večja laž največja laž statistika

    • šmentanamuha

     Yes.

    • Boris_j

     Laž, večja laž, največja laž, Orban.

    • Valter BraniSlav

     statistika je praz zato da se uredijo podatki v neko smiselno celoto. Ce je ni, so rezultati brez konteksta. V Ekonomiji je bo zelo pomembna panoga.

  • Valter BraniSlav

   zato ker bi bilo brez njega slabse.
   Sicer pa ima 5 otrok… to je enega vec kot jaz… to je velik uspeh v danasnji druzbi kjer bi se vsi samo kurbali, otrok pa ne imeli.

   • Boris_j

    Tudi, če jih ima 50, Madžarski padajoči nataliteti to žal ne pomaga.

    • Valter BraniSlav

     Nekje je treba zaceti.
     Ded moje zene je imel 99 otrok.
     Google Juan Vicente Gomez

  • Matt_von_Glanz

   Tudi Pahor vodi dokazano propadajočo državo, samo še bolj zaradi podmladka brez narodne zavesti in kulture – kakorkoli retro se to sliši.
   Prepričan sem, da s svojimi katoliškimi vrednotami Orban zmore dvigniti nataliteto BREZ muslimanskih primitivcev, ki so se življenja učili v zaradi islama propadajočih državah. So tudi begunci, ki ne bodo državni paraziti in se jih da uvoziti. … Sploh pa, padec populacije ni povezan samo z modernim načinom življenja (in da rabimo sveže primitivne gene), ampak tudi z državno politiko glede mladih družin – in Slovenija je tukaj prav zatiralska. Povezano tudi z LGBT agendo, ki jo ti sam podpiraš, lezbičnimi feministikami, dolžnostjo abortusa in samoaktualizacijo. Marksistični teoretiki so zavozili moškost, prepovedali materinstvo in zdaj želijo uvažati sveže gene iz zelo vprašljivega oikosa. Če kdo slučajno dvomi, ali obstaja agenda spreminjanja Evrope, naj pogleda ta zdaj že (negativno) kultni video:
   https://www.youtube.com/watch?v=UYKyp1e_jYc
   In zdaj nam nehaj prati možgane s svojim fdvjevskimi forami.

 • Valter BraniSlav

  ORBAN = NOVI JOSIP BROZ.
  VECNA SLAVA OBEMA.
  NE DAJ SE ORBAN – ZGLEDUJ SE PO TITU KI JE BIL MOCAN IN PAMETEN TAKO KOT.SI TI.
  VIKTOR + JOSIP = DVA NARODNA JUNAKA.
  JAZ SEM PONOSEN NA VAJU OBA.

 • Valter BraniSlav

  Ze 40 let sem porocen z katamel lepotico iz Venezuele. Najini otroci so mesane krvi.
  Poleg tega izhajam iz komunisticne druzine Kardelj / Macek. Zelo dalec sem tako od desnicarja kot rasista. Tudi proti istospolnim nimam nic.
  Hkrati pa sem par let prezivel na Bliznjem Vzhodu. Ze par desetletij pa poletja v Londonu in zime v Miamiju. Poznam islam in to zelo dobro.
  Mesanje kultur in ras v omejenem obsegu je dobro in zdravo. Moja Latino zena obozuje Slovenijo.
  Vendar mora kultura biti kompatibilna kar pa islam ni. Muslimani se v nase okolje ne bodo nikoli inegrirali pa ce jim se tako lezemo v rit.
  ORBAN IMA PRESNETO PRAV: ISLAM NE SODI V EVROPO.
  V najboljsem primeru nas bodo tiho prezirali, v najslabsem primeru pa pobijali.

  Na svetu je 50 muslimanskih drzav in nekatere so zelo bogate. Levicarji naj raje pridigajo vladam Saudske Arabije, Kuvajta, Katarja, Omana in ZAE ki niso vzele skoraj nobenega migranta.

  En Musliman iz BV v SLO je en prevec. SLO nikoli ni imela kolonij in MI TEM LJUDEM NE DOLGUJEMO NICESAR.

  Tudi Josip Broz bi storil enako.

  • Boris_j

   Se strinjam glede odnosa do sirskih in drugih beguncev s strani S. Arabije, Kuvajta, Katarja, Omana, ZAE, to je pesjanski pristop teh držav. Tudi Siriji sosednji Izrael ni nič boljši.

   A dejstvo je, da je Evropa sprejela te begunce, zdaj so tu. Naprej pa ne zna. Hipotetično gledano ni bolj nore in slabše stvari kot to, da Nemčija sprejme čez milijon novih prišlekov, na oblast bi pa recimo prišla skrajno desna Alternativa za Nemčijo, ki bi jim odvzela vse socialne pravice, kot to poskuša zdaj. S takim pristopom si delaš bistveno večje stroške, ker povečuješ možnost slabe izobrazbe, nezaposlenosti, kriminala in druge bede za ljudi, ki si jih sicer sprejel. Zato je povsem smiselno, da imajo enake pravice in dolgoročno prispevajo vse bolj stari Nemčiji s svojim delom. Saj tudi bodo in Nemčija bo dolgoročno profitirala, ampak to dopovedati AfDjevcem je nemogoče.

   Sicer pa desničarji pogosto tumbajo o “integraciji”, sami pa sploh ne vejo kaj to je. Da človek hodi v cerkev vsak teden, vsak dan? Kaj je to “kompatibilnost in integracija”? Integracija odraslega človeka je zame to, da dela. Vseeno kaj, dokler je legalno. To kakšne vere je pa že po Ustavi ni moja stvar, dokler je vera njegova zasebna stvar in ne vpliva na tukajšnje javne zadeve.

   Sem se pa že razpisal kako lepo so muslimani integrirani v sicer večinsko krščanske ZDA, kot trdi tudi zelo desni Cato Institute: https://www.cato.org/blog/muslim-immigration-integration-united-states-western-europe Pogostokrat imajo tudi nadpovprečno izobrazbo in nadpovprečne dohodke, tako da trditve o “nekompatibilnosti” na tem mestu ne držijo. Zakaj je tega v Evropi manj je stvar debate. Ali so v njej res toliko “drugačni muslimani”, ali pa je gostitelj toliko drugačen, da kuha mulo s trdim nacionalističnim loncem v katerem se nič ne stali. Najverjetneje pa je kar oboje.

 • Matt_von_Glanz

  Prevzgoja teh ljudi bi trajala dalj časa kot njihova uvedba šarije in spremenitev EU v Afganistan ali Iran. Nezmožni ustvarjanja, ekspanzivna kulura, brez dosežkov. Za njih je dosežek dneva induividualno posilstvo in froc, ki ga ne bodo oni vzdrževali. In to “”podpirajo”” tudi njihove skwo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!