Makedonija drvi v državljansko vojno: Socialdemokrati so skušali s pučem za predsednika parlamenta postaviti albanskega terorista, ki ga podpira Tanja Fajon!

Foto: EPA. V četrtek popoldne je bilo v makedonskem parlamentu zelo krvavo.

Dan po kaosu v makedonskem parlamentu, ko so podporniki decembra demokratično izvoljene konservativne stranke VMRO-DPMNE (ta zaradi zarote tamkajšnjih socialdemokratov z več albanskimi strankami ni uspela oblikovati nove koalicije), vdrli v sobranjo in obračunali z nekaterimi poslanci, v Skopju vre. Levičarska stranka (SDSM), ki jo vodi Zoran Zaev in jo zelo javno podpirajo tudi slovenski socialdemokrati na čelu z Ivom Vajglom in Tanjo Fajon, je v četrtek pozno popoldne na način puča izvolila novega predsednika parlamenta, etničnega Albanca Talata Xhaferija, čeprav je več deset tisoč makedonskih protestnikov več tednov protestiralo proti takšni “izdaji” naroda. Vse za oblast, toda načrte jim že več tednov navkljub pritiskom iz Evrope in ZDA kvari makedonski predsednik Gjorge Ivanov, ki levičarjem ne želi podeliti mandata za sestavo vlade, v kateri bi bili večina Albanci. Takšna koalicija bi namreč ogrozila obstoj države. SDSM pa tudi po četrtkovih dogodkih noče na pogovore k predsedniku in želi na oblast na silo, mimo volje ljudstva, pa četudi zaradi tega Makedonija drvi v državljansko vojno!

Po poročanju makedonskih medijev naj bi bilo v nasilnih protestih ranjenih več kot 100 oseb, od tega 22 policistov in trije poslanci. Mediji so tudi poročali, da se je v četrtek pred makedonskim parlamentom zbralo več kot 50.000 ljudi, potem ko Makedonci že več tednov vsakodnevno protestirajo proti načrtom tamkajšnje opozicijske socialdemokratske stranke SDSM, ki jo vodi Zoran Zaev, da bi oblikovala novo koalicijo z več albanskimi strankami, v kateri bi večino v vladi predstavljali Albanci – in ne Makedonci.

Naj spomnimo; desnosredinska stranka VMRO-DPMNE je v Makedoniji na oblasti neprekinjeno že vse od leta 2006, na lanskih decembrskih volitvah pa je tesno premagala levičarsko SDSM, za katero so prvič v zgodovini množično glasovali tudi albanski volivci. Rezultat je bil tako bolj tesen, kot so napovedovale javnomnenjske raziskave, vseeno pa je predsednik Ivanov mandat za sestavo vlade podelil stranki dosedanjega premierja Nikole Gruevskega. V Makedoniji velja pravilo, vlado sestavita makedonska in albanska stranka, ki na volitvah prejmeta največ glasov, tokrat pa stranki VMRO-DPMNE tega ni uspelo, saj nobena izmed albanskih strank ni želela v koalicijo. Razlog je preprost: socialdemokrati so jim obljubili oživitev ideje o “Veliki Albaniji”, če jih volijo in jim pomagajo na oblast.

Nesojeni predsednik parlamenta Talat Xhaferi je nekdanji komandant albanskih paravojaških enot (ONA)
Prav tako je stranka SDSM napovedala izvolitev novega predsednika državnega zbora, Albanca Talata Xhaferija, kar je bila velika provokacija za makedonske domoljube. Xhaferi je namreč nekdanji komandant albanskih terorističnih paravojaških enot (ONA), ki so se leta 2001 ob veliki albanski vstaji spopadle z makedonsko vojsko. Mir je bil dosežen šele z Ohridsko pogodbo, ki pa so jo socialdemokrati zdaj dokončno povozili, ker so pristali na t. i. Tiransko platformo, s katero bi Albanci radi spreminjali celo ustavo – in menjali makedonsko zastavo, grb ter himo! To je seveda nepredstavljivo za državo, ki je bila samo pred 15 leti praktično na pragu državljanske vojne.

Kot nam je v telefonskem pogovoru zaupal novinar makedonske državne tiskovne agencije Cvetin Čilimanov, protesti v Makedoniji potekajo že več mesecev, okrepili pa so se v zadnjih tednih po napovedi voditelja opozicije Zorana Zaeva, da na drugo najmočnejšo politično funkcijo v državi izvoli zloglasnega Xhaferija. Na deset tisoče ljudi je vsak dan na ulicah in pred parlamentom socialdemokrate pozivalo, naj tega nikar ne storijo in naj pristanejo na nove volitve, ki bi bile v tem trenutku bržkone najboljša opcija za rešitev iz nastale konstitualne krize.

Talat Xhaferi (foto: epa)

Tiranska platforma, na katero so pristali socialni demokrati, je podlaga za kreiranje tretje albanske države na Balkanu
SDSM se je ves čas požvižgala na mnenje Makedoncev in se je odločila poteptati njihovo voljo, saj je v četrtek dopoldne Zoran Zaev sklical tiskovno konferenco, na kateri je napovedal popoldansko izvolitev Xhaferija za predsednika parlamenta. To bi bil seveda prvi korak k oblikovanju nove koalicije, ki bi rada odpirala težka vprašanja, kot je morebitna sprememba imena države, himne in zastave, pa tudi dvojezično Makedonijo. Vse to so socialdemokrati Albancem obljubili s podpisom Tiranske platforme, ki je bila po naših informacijah dokončno oblikovana januarja, sponzoriral pa jo je albanski predsednik vlade Edi Rama. Program stranke SDSM je, denimo, predvideval celo zakon, po katerem bi Albanci lahko blokirali sleherno investicijo v državi, če bi ne bilo enake investicije tudi v albanskem delu države. Prav tako naj bi se po Tiranski platformi Makedonci Albancem morali opravičiti za domneven genocid.

Takšna vlada, v kateri bi sedela večina albanskih poslancev in samo manjšina Makedoncev, je za predsednika države in njegove državljane nedopustna, saj bi pomenila začetek razpada Makedonije in oblikovanje tretje albanske države na Balkanu. Protestniki so več tednov opozarjali sociademokrate, da bodo v primeru izvolitve Xhaferija vdrli v skupščino, zato je skrajno nenavadno, da se je Zaev svoj načrt odločil izpeljati ravno ob 18. uri, ko se pred parlamentov po pravilu zbere največje število protestnikov. Naš sogovornik Cvetin Čilimanov opozarja, da so imeli organizatorji puča tudi dovolj časa, da bi zapustili stavbo in se umaknili na varno, a so v avli v družbi novinarjev dobesedno počakali na razjarjeno množico. To po mnenju Čilimanova dokazuje, da so želeli v SDSM namerno sprovocirati podpornike desnice, da bi tuje institucije še bolj odločno stopile na njihovo stran.

Organizatorji protesta so iz civilne iniciative United for Macedonia, vodi jih režiser Boris Damovski.

Opozicija organizirala “paralelno skupščino”, albanski poslanec pa je sredi parlamenta prepeval albansko himno
Do poskusa prevzema oblasti je sicer prišlo, potem ko so konservativci želeli prekiniti skupščino in najti skupni dialog z nasprotno stranjo, a so socialni demokrati skupaj z albanskimi strankami zapustili sejo in organizirali nezakonito “paralelno skupščino”, s katero so dosedanji koaliciji pokazali, da imajo s 64 poslanci od 120 v parlamentu zdaj sami novo večino. “Težko je bilo karkoli slišati, kaj se pogovarjajo med seboj, saj so se kot v gostilni drli drug čez drugega, na koncu pa za predsednika parlamenta postavili Xhaferija,” nam je dogajanje znotraj parlamenta opisal novinar Čilimanov. Ko je novica o izvolitvi dosegla množico pred parlamentom, je sledil nasilen vdor v prostore sobranja. Večina protestnikov je sicer samo zavzela prostore skupščine in mahala z makedonskimi zastavami, nekaj deset nasilnežev pa je obračunalo z nekaterimi pripadniki t. i. “nove večine”.

Kdo je poškodovani Zijadin Sela, za katerega Albanci obljubljajo “krvno” maščevanje? Župan, ki ponižuje Makedonce!
Več oseb je bilo lažje poškodovanih, vidnejše jo je skupil vodja SDSM Zoran Zaev in njegova namestnica, najtežje poškodbe pa je utrpel predstavnik Alijanse za Albance Zijadin Sela, ki so ga morali na zdravljenje odpeljati celo v klinični center. Po zadnjih informacijah je utrpel poškodbe glave, zato ostaja na intenzivni negi, a je zunaj življenjske nevarnosti. Makedonski in srbski mediji sicer danes poročajo, da so socialna omrežja polna komentarjev albanskih uporabnikov, ki Makedoniji obljubljajo “totalno vojno”, če Sela umre.

Da so se makedonski protestniki najbolj lotili prav Zijadina Sele, pravzaprav ni presenečenje, pravi naš sogovornik, saj gre za župana majhnega albanskega mesteca na jugu države, ki ima pestro zgodovino provociranja makedonskega naroda. “V javnosti je večkrat govoril, kako bo iz javnih služb odpustil vse Makedonce, če se mu uspe povzpeti na oblast. Prav tako je javno govoril, da makedonska država in narod ne obstajata in na sploh žalil naše ljudi,” je povedal Čilimanov.

Makedonci ne želijo videti razpada svoje države pred lastnimi očmi.

Je “blagoslov” za puč prišel iz Evropske unije? Makedonci so naveličani vmešavanja Iva Vajgla in Tanje Fajon
Eden od Albancev, ki so bili med organizatorji puča, je imel v roki celo pištolo in je ob vdoru protestnikov izstrelil naboj. Prav tako je protestnike sprovociral albanski poslanec, ki je ob izvolitvi Xhaferija za predsednika parlamenta sredi makedonske skupščine zapel albansko himno. Za Makedonce pa je nasploh nedopustno, da so nekatere bratske socialdemokratske stranke iz Evrope neposredno po izvolitvi nemudoma podprle Xhaferija, kar nakazuje, da je “žegen” za takšen puč prišel iz Evropske unije in ZDA.

“Se pa situacija na ameriški ambasadi v Skopju hitro menja, saj se v State Departmentu že dogajajo zamenjave, nova administracija Donalda Trumpa pa nastavlja svoje ljudi. To je za ameriško ambasado morda ena zadnjih priložnosti, da v Makedoniji na oblast pomaga levičarjem,” nam je še povedal Čilimanov, ki razkriva, da so makedonski protestniki ogorčeni tudi zaradi vmešavanja slovenskih socialdemokratov na čelu s Tanjo Fajon in Ivom Vajglom. S takšnim vmešavanjem je slovenski SD soodgovoren za nastalo politično krizo, ki bi kaj lahko vodila v oboroženi spopad oz. državljansko vojno.

Makedoncem na pomoč prihajajo srbski nogometni huligani (foto: epa).

Zoran Zaev in albanski voditelji zavrnili povabilo na pogovore z makedonskim predsednikom Gjorgom Ivanovom
Makedonski mediji sicer danes poročajo, da bi moral biti petek nov pomemben dan za Makedonijo, saj je predsednik države na pogovore povabil voditelje vseh parlamentarnih strank, a ga je Zoran Zaev, tako kot vsi voditelji albanskih strank, že zavrnil. O svojih nadaljnih korakih se organizatorji puča še dogovarjajo, njihove izjave za javnost pa dajejo slutiti, da ni Makedonija trenutno nič bližje mirni rešitvi politične krize, temveč se situacija v Skopju in drugih večjih makedonskih mestih vse bolj destabilizira.

Albanci v Tetovem se oborožujejo, na pomoč Makedoncem v Skopje pa prihajajo srbski nogometni huligani
Nekateri srbski mediji celo poročajo, da se Albanska 113. vojna brigada, nastanjena v Tetovem, že organizira, makedonskim protestnikom pa na pomoč prihajajo nogometni huligani. Telegraf navaja, da je v Skopje že prispelo več sto najbolj zagriženih pripadnikov navijaške skupine Delije (ultrasi Crvene Zvezde), sledili pa naj bi jim tudi huligani nekaterih drugih navijaških skupin iz Makedonije, Srbije, Črne Gore – in celo Hrvaške!

Naš sogovornik Cvetin Čilimanov meni, da je državljanska vojna še kako mogoča, saj je socialnim demokratom uspelo destabilizirati državo do te mere, da bi lahko videli novo oboroženo vsealbansko vstajo. Ob tem opozarja tudi na dvojno igro, ki jo že ves čas igra voditelj SDSM Zoran Zaev. “Albancem po eni strani obljublja izpolnitev vseh zelo konkretnih obljub, danih s podpisom Tiranske platforme, po drugi strani pa Makedoncem zatrjuje, da spreminjanja ustave ne bo dovolil in da soglasja k tem albanskim nameram, ko se enkrat oblikuje vlada, ne bo dal. Albanci bodo slejkoprej spoznali, da njihov obljub ni sposoben v celoti izpolniti in da jih je izkoristil za vzpon na oblast,” še opozarja Čilimanov. In potem bo počilo.

Edina rešitev, da se prepreči neizbežna državljanska vojna v Makedoniji in širitev nemirov v druge države v regiji, je v rokah evropskih in ameriških politikov. Potrebno je reči jasen NE idejam o t. i. Veliki Albaniji. Bo pa to po vseh obljubah, ki so jih dali Albancem za dosego svojih lastnih interesov, verjetno zelo težko.

O dogajanju v Makedoniji vas bomo na Novi24TV podrobno obveščali tudi v prihodnjih dneh.

Luka Svetina

 • rubec

  Vzhodno od moje bajte je en sam čifuraj. To vem že dolgo.

  • indijanka

   Bogi. Boš naselil merjasce ali posadil regrato v vmesno cono? Dresiranega imaš ..a ne?

  • RATATA

   Mam skrb. Včasih ti uide kakšna primorska beseda.
   Moja bajta je vzhodno od Primorske.
   No bom še na globus Slovenije pogledal.

   • rubec

    Lahko se pohvališ da so pri tebi snemali Vzhodno od raja.

    • RATATA

     Sem preveč prevzeten in pristran.

     • rubec

      Bomo čez čas videli. Človek se tudi Keire Knightley sčasoma naveliča.

     • RATATA

      Takrat bom vzel nov kredit in si poiskal drugo Muzo.

 • antimur

  Kjerkoli imajo umazani levaki svoje parklje zraven, teče kri, je revščina, anarhija. Tako bi bilo v Sloveniji, če bi zločincu Kučanu in njegovi golazni uspelo spraviti na pomemben položaj rdečo pokvarjenko Fajonko.

  • domovina mili dom

   V ozadju se kuha totalitarizem, ki ga hinavsko s podtaknjenimi zakoni, levaki lepo udejanjajo.

  • RATATA

   Zdaj pa že Štularco dresirajo. “Po stopinjah rdeče fajonke”

 • Johan

  Radikalni levičarji Socialni Demokrati (SD) v Makedoniji, silijo v vojno. Albanija želi podjarmit Makedonce.
  Slovenci bojte se modela levičarjev !

 • domovina mili dom

  To nas čaka dragi Slovenci, ko bodo srbi vzeli fiziko v roke in bodo s pomočjo FDV zblojencev , ZB-NOB vdrli v parlament in prevzeli oblast.

 • Franjo Trojner

  Ja rdeči že od nekdaj držijo skupaj in tudi danes in v tem primeru ni nič drugače. Samo spomnimo se kakšno histerijo so rdeči širom sveta in tudi v EU vzganjali ob izvolitvi Trumpa za predsednika ZDA. Ja in vsem tardečim je skupno, da delajo kontra interesom svojih ljudi, kulture, tradicije in držav kakor tudi civilizacije kateri pripadajo sami. Upam in želim, da se zadeve v Makedoniji razrešijo po mirni poti, glede na ponovno totalno zgrešeno in čisto izgubljeno politiko EU pa v to nisem preveč prepričan. In toti EU majmuni so začeli tudi ponovno klečeplaziti pred Erdoganom, ma saj se nam preostanek celotnega sveta z Erdoganom, Putinom in onim čoravim Unom ja vun smeji.

 • učko

  Kaj pa na to pravi oziroma twittne “naš” doktor šiptarskih znanosti ?

  • Poštenje velja

   Jebe ti šiptarsko marer

 • Aton

  Večinska koalicija je nasprotno od udara. Pa če je še tako slaba! In terorist so tisti, ki jim je krivda dokazana. Kakor tudi kraje, pri Teš, Patrii ali kjerkoli drugod.

 • Solo

  Ne gre za državljansko vojno, ampak za osvobodilni boj makedonskih patriotov proti okupaciji šiptarske islamsko-teroristične golazni, podprte z domačimi komunističnimi kvizlingi in denarjem Sorosa. Torej spet klasična naveza džihada, komunizma in sionizma proti avtohtoni evropski naciji. Šiptarski okupatorji v Makedoniji delajo – po Albaniji in Kosovu – še tretjo šiptarsko državo, da bi potem vse skupaj združili v Veliko (islamsko) Albanijo.

  Slovenci lahko pa samo upajo in sanjajo, da bi premogli toliko jajc, pameti in hrbtenice, kot jih imajo makedonski domoljubni heroji, ki si ne pustijo kar tako krasti države. Ker se bo to, kar se zdaj dogaja v Makedoniji, v kratkem dogajalo tudi v Sloveniji…

 • althar

  Madžarsko ameriški Žid s krvavimi rokami še vedno meša drek v Makedoniji. Levičarji so samo poslušni sluge.

  • Olga

   Dogodki na Hrvaškem gredo verjetno tudi na njihov rovaš! Tudi tam levičarji z virantovanjem – mostom rušijo vlado!

 • Aton

  Hujskaštvo NoveTV bo plačano na volitvah!

  • Olga

   Resnica je hujskaštvo?! Živite na Marsu?

 • totex39

  Ta makedonski scenarij se lahko pripeti tudi pri nas, da pa se to dogaja v Makedoniji pa je kriva tudi neodgovorna diplomacija EU, ki sta ga vodila nesposobna slovenska levičarja Fajon in Vajgl.

  • Olga

   Nesposobna???? Veleizdajalska in skorumpirana!

 • Demonkrat
 • Metal Machine

  Nič drugo ne vidimo, kot EU + USA vmešavanje in ne nazadanje načrtno destabilizacijo Balkana.

  • soc

   Brez zamere, verni kolega (v katerokoli dogmo že) pričakovano skritega profila, a lepo prosim: zakaj bi si EU in ZDA želeli destabilizirati Balkan? Prosim za eno samo inteligentno razlago.

   • hle

    Da prepreči vpliv Rusije na tem prostoru in gradnjo bilo kakšnega plinovoda iz Rusije v srednjo Evropo

    • Metal Machine

     Točno povedano.

    • soc

     Urejeno s pristopom Romunije, Bolgarije in Hrvaške, praktično celo Črne gore v ZDA-orientirane povezave. Albanija je povsem vezana na ZDA. Grčija ni izkoristila možnosti ultraleve vlade, da bi se zbližala z mogočnimi kolegi po veri. Zakaj bi kdorkoli rabil vojne ob fait-accompli situaciji? Zgodba bi pila vodo v zgodnjih 90-ih, danes gotovo ne.

     • Mirnik Aleš

      mislim, da ne zaznavaš vseh dimenzij, entitet in silnic v tej n-dimenzionalni partiji. Za proučevanje zgodovine najvišjega managementa, torej najvišjega nivoja, bo treba vzeti v roke knjigo Juri Lina “Architects of Deception”.

      Vsa dela tega švedskega avtorja estonskega rodu so čisto zlato. Je na tubi pa na emule vse.

   • Igor Kavalar

    Razlog je večji od Makedonije.
    Leva in desna politična elita EU, ter svetovna bančna mafija dobro ve kaj delajo.

    • soc

     Problem je še vedno v tem, da ne razumem interesov lutkarjev, pa ljubiteljsko sledim geopolitičnim zgodbam, strategijam in interesom že ohoho (…) let, od začetka srednje šole dalje. Razlog je gotovo bistveno večji kot interes strani, ki jih omenjaš, za veliko Albanijo, pretežno islamsko tvorbo v evropskem okolju. Vsi ugibamo, nekateri na skrajno preprost način skregan z logiko, nekateri vpletajo mračne sile, morda še Marsovce, drugi, zapriseženi ljubitelji racionalizma in logike, smo pa na suhem. Kot nikoli doslej!

     • Metal Machine

      Če ti je volja in želja. Idi na druge novinarske portale. Cortbert report, ipd… in sam ustvari sliko kako in kaj se dogaja po svetu. Odgovoril ti bom na vprašanje. Jaz nisem v dobeni veri, ne za dobeno stranko, ne za dobeno stran. Profil je moj in moja stvar. Jaz ne spremlam samo nove24tv, ampak vecinoma tuje medije ki niso mainstream. Zato sem tudi dal tako objavo.

     • Igor Kavalar

      Gledat moreš v kontekstu zadnjih migracij. Makedonska meja zaprta za migrante, kot jim to uspeva po najboljših močeh. Če ta vlada pade, pride na oblast levica + albanci = spet ponovni ilegalni val v EU. Komu ni v interesu, da migranti vstopajo le preko Italije? Sorosu, levi (Fajon, Vajgl…)in desni eliti(Sarkozy že nekaj let nazaj prej izjavi prisiljeno rasno zamenjavo, konzervativec Fillon, ki podpre socialista, rotschild bančnika namesto francoskih patriotov tudi veliko pove), Grčiji(ki se utaplja v rdečih cifrah in ilegalcih) in Turčiji (ki je v interesu, čimprej poslat pošiljko za nova izsiljevanja).

      Gre se jim za agendo Združenih Držav Evrope brez nacionalne identitete. Ker je za komisijo lažje vodljiva in ubogljiva, (kot pa 27 različnih držav, z svojo zgodovino, kulturo, jezikom in svojim nacionalnim ponosom in hrbtenico)…če imaš prebivalstvo pomešano. Primer iz Francoskih šol in potomcev afriških migrantov, prikaže da se večina ne identificira kot francozi pa so tam rojeni.

      Kaj imajo od tega? Volilno bazo, ker znano dejstvo je da priseljenci volijo socialiste, levičarje. Kaj imajo od tega banke, desna in leva elita? Delovno silo ki dela za manj denarja, ker se je težko odpovedati luksuzu in pohlepu. Stanje v Sloveniji glede na stroške bi moralo biti že 1000e minimalna plača, pa smo še daleč od tega. Zakaj? Od kje 34 miljard minusa in 70 miljard na zunanjih računih?

      V glavnem svet se vrti le okoli denarja in le boju za oblast.
      Problem je v tem da imaš namesto oblasti, ki naj bi bila v službi ljudstva, na oblasti pohlepne krvosese, ki bodo ljudstvu spili kri nato pa jih zavrgli, skregali oz. poslali v smrt.

 • Antonius

  Vzorec neodgovornega vsiljevanja evropskih birokratov se kaj lahko zgodi tudi na našem domačem dvorišču. Faraonka /mravlja/ Fajonova se s svojimi prefarbanci in s Sorosevim denarjem že ves čas zahrbtno trudi tudi v Sloveniji omogočiti makedonski scenarij. Manjšinske pravice in z njimi volilni glasovi južno govorečih so za Kučanovo politikantsko sodrgo mana, zaradi katere so pripravljeni v NULO z=bati Slovenijo.
  Dogajanje v Makedoniji more biti Slovencem učna ura, kaj se nam z raznimi Fajonkami lahko zgodi.
  Na na novo tlakovanih ulicah Ljubljane bomo morali Slovenci strnjeno stati, da ohranimo slovensko kulturo in z njo Slovenijo.

  • Antonius

   Ana, preden sem prebral tvojo skrb, sem se že pojavil na najbolj “razvpitem” naslovu našega tajnega sestajanja.
   V mislih sem te objel iz hvaležnosti, kar si mi zapisala.
   NEVERJETNA si! Ti pa si dragocenost, ki jo je v ponižnosti v veselje imeti ob sebi.
   Ana, našla me boš “tam”, zdaj moram pa nujno na pomoč nekemu “vztrajniku”.

   Ti si pa zares zaslužiš na lice en poljub!

 • soc

  Barabe s finančno podporo Sorosa na mega ravni in idejno podporo slovenskih komunistov na mikroravni so gotovo sposobne vsega. BTW, precejkrat sem bil v Makedoniji v zadnjih štirih letih in mi je položaj znan precej, precej bolj kot standardnim levim aktivistom na forumu. Albanska ekspanzija je grozljiva, za Kosovom hočejo šipci na enak način osvojiti še Makedonijo.

  Zanimivo se mi zdi le, da je srbofilna Tanja Fajon na isti strani kot tisti, ki jih slovenski mainstream mediji proglašajo za krivce srbske kosovske tragedije, ZDA…

  Lud jebe zbunjenog, kajne.

 • Solo

  Kapo dol Makedoncem. Najprej so zaprli meje in ustavili tok migrantske (islamske) vojske v Evropo čez Balkan – kljub temu, da sploh niso v Schengnu in jih zločinska EU, Grki in NATO že celo večnost drkajo zaradi imena države. Potem so pa še pravilno prepoznali sovražnika (združene zio-globaliste, komuniste, islamiste ter bruseljske evrokrate) in se mu odločno postavili po robu – ne samo s praznim besedičenjem, ampak z dejanji, ulico in udarci na gobec, ker je to edini jezik, ki ga islamo-komunisti razumejo.
  Makedonci so očitno še edini pametni in pokončni narod na Balkanu in, poleg višegrajcev, zadnje upanje za Evropo.

  • Olga

   +++++++++++++++++++

 • Olga

  Fajonka je s Kučanom sprejemala tujerodne divjake v spremstvu levičarskih provokatorjev in skrajnežev tudi v zaljubljeni! Seveda kakšno pravico???!!! Kučan, ona in Vajgl sodijo za zapahe! Prav tako naj odgovarjajo za namire v Makedoniji!
  Zdaj vidimo kdo pomaga Sorosu drstabilizirati Balkan! Komunisti so zločinci in veleizdajalci!

 • Anton

  komunisti-enkrat izdajalec naroda večno izdajalec naroda. Več kot odlično o fiktivnem prazniku 27 april je spregovoril znani sedaj že upokojeni zgodovinar Stane Granda. Velja si vzeti čas in prisluhniti!

 • janez.pokoncni

  Šiptarji osvajajo Balkan z maternicami. Ob izdatni pomoči socialističnih idiotov bodo zaklali Makedonce.
  Makedonija je že dokončno v riti, ostali pridemo še na vrsto. Kako razmišljajo šiptarji? Tako, kot so nekoč razmišljali vikingi : https://youtu.be/ispIHd2A-nU?t=65

 • Fogglof Tunnek

  Sn na strani makedoncef…šiptarji muslimanski se množijo kot podgane!!!

 • Lisjak

  Pri nas se je zgodil državni udar na zadnjih volitvah,samo je večina Slovencev prebutastih,da bi to sploh opazila.

 • Demonkrat

  Milošević je bil mesija.Vedel je zakaj se gre

 • Fogglof Tunnek

  Čepraf se nekaj pisunčkof na tem portalu na fse pretege trudi med ljudi širiti sovraštvo, nacionalizem in nestrpnost, je njihov trud zaman. Namreč vedno višja izobrazba in razgledanost ljudi, fpliva na njihof zdrav psihološki in mentalni razvoj. Tip teh ljudi je nizkoten, hujskaški in hinafski. Imajo pa svoje kvalitete, ki jih znajo izkoristiti predfsem mračne sile (neoliberalizem, okupatorji, domači izdajalci …). Te so predfsem izdajanje in pobijanje lastnega naroda ter sodelovanje z okupatorjem.

  • Levicar nikoli!

   Kje si bil vceraj zvecer, pizda ti materina usrana!?!? Gobec drz, posranc!

   • Fogglof Tunnek

    Kje si bil danes ob 10:00 uri? Čakal sn te pri gostišču Treh ribnikof… Pizda ti materina usrana!?!? Gobec drz, posranc!

    • Levicar nikoli!

     Pezde si, OK!? Usran gobcaski usrane!!!

     • Fogglof Tunnek

      Jutri te bom spet čakal ob 10:00 uri…na istem mestu!!!… Pičko ti bom tako hudo razbil, da te noben sorodnik ne bo prepoznal…niti lastni froci !!!

     • Levicar nikoli!

      Ti si junak edino za tipkovnico! Imel si moznost sinoci ob 22h, pa si se usral v hlace! Pezdetek mali usrani!

     • Fogglof Tunnek

      Kje si bil danes ob 10:00 uri?… Čakal sn te zaman. Jutri bom imel eno roko zvezano za hrbtom. Bo tako šlo?

 • Novakec1

  Balkanski ekonom lonc je začel paro spuščat

 • garfi

  banda rdečuharska
  vajgl in rtvmurgle lažejo

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, objektivni in izobraženi vemo, da sta oba pola (tako bel kot rdeč) škodljiva in v domeni ofc, ki so rade vodene (zlasti Janezove)…Objektivni se zavedamo, da tako komunizem kot fašizem kot janšizem pomeni izključevanje, teror in totalitarizem…Začuda je enim tako težko razumeti, da svet ni bipolaren in da nas bo vedno več takih, ki bomo ta dva pola obsojali !!!… Kapish?

  • Mirnik Aleš

   No, non capisco il tuo MERDE.

 • totex39

  Sporedno s temi dogodki, ki se dogajajo v Makedoniji, bi tudi nas v Sloveniji moralo resno skrbeti, kajti skrompirani levičarji našo deželo prodajajo in v njo naseljujejo vedno več šiptarjev in Srbov. Danes, če hodiš po slovenskih mestih čuješ samo še albanščino in srbohrvaško, kar groza te je lahko, kaj si naši politiki dovolijo, seveda če so sploh naši, saj se že vsak drugi politik piše na ić.

  • Dark Lord

   Daj ne laži, pička zagovedana. Po katerih mestih ti hodiš? Po Prištini? Mrš, usrane!

   • totex39

    Kje pa ti usrane živiš, da ne čutiš tega, aja si eden od njih, ki se je privlekel v Slovenijo.

 • Demonkrat

  Če tile albanski demokrati prevzamejo oblast bo od Makedonije ostalo samo še dimče od vaginče

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, politiki vejo, da je populacija ljudi sestavljena iz dveh polof. Na eni strani imamo izobražene, pametne ljudi z razvitim čutom za socialo in sočloveka. Splošna izobrazba je na dokaj visokem nivoju, so razgledani in odprti do drugačnosti (prtežno levičarji)… Na drugi strani pa so ljudje, večinoma s slabšo izobrazbo, nezmožnostjo empatije, in sovražno nastrojenostjo do fsega, kar ni v skladu z njihovimi nazori (pretežno desničarji)… Logično je, da škodljivi družbeni pojavi kot so fašizem, nacionalizem, pedofilija, pri nas še janšizem ipd. izvirajo predfsem iz njihovih vrst. Večinoma sledijo črednemu nagonu, potrebujejo strogega in avtoritativnega voditelja…ala Ivan Janez Janša!!!

  • Mirnik Aleš

   Šmarnica že deluje!!!

   Sm mislu na začetku, da bo nekaj modrega privrelo iz tvojega vrelca modrosti, namreč da sta na svetu dve vrsti ljudi – ženske in moški – in da boš kaj več napisal zakaj je tako, predfsem pa prednosti totih šihtov, te ka dobrega lahka iz tega rata. Pa te je odneslo. Zopet iz desnega ovinka.

 • Levicar nikoli!

  A je v Sloveniji kaj drugace?!? Cefur zupan glavnega mesta, cefurji hocjo status manjsine, cefurjev poln slovenski fuzbal, po obcina sami cefurji, cefurji kot varnostniki, cefurji kot mestni redarji!? Ce sem zato, ker mi gre kot Slovencu prezastopanost cefurjev v Sloveniji na jetra netoleranten, nestrpen in nacionalist, potem naj pa tako bo. Sam to se bo s cefurji v Sloveniji nehal, dobr si to zapomnte! Pa mohamedanke tut ne bojo rut nosile tukaj, ne takih in ne drugacnih!

  • Dark Lord

   In zakaj te to moti? A zato nimaš službe? A se ti zato mleko skisa? A se ti zato ne dvigne več? Kaj te tako kurčevo moti?! Razen, da si zaplankan kreten.

   • Levicar nikoli!

    Hahaha, pa smo te zbezal ven, capca posranga! Imel bos izbiro: ali bos odsel prostovoljno, ali pa v crnem zaklju! Ampak sel bos!! Zapomni si to dobro!

    • Dark Lord

     Daj dojebi, kuraz smrdljiv. Razsekal ti bom lobanjo in jo vrgel usranim prašičem. Ostali del trupla pa bom poslal tvoji kurbi od mame. Ja, v črni vreči, pička zafukana.

     • Levicar nikoli!

      Uuuuuuu kar tresem se od strahu! Hahahahaha V crni vreci torej! Zate bomo dal eno tako majhno, za kup dreka. Vec od tebe ne bo ostal!

     • Dark Lord

      Tebi gre pa tole tipkanje na telefon zelo počasi. Eno minute rabiš za en stavek. Govno.

     • Levicar nikoli!

      Kok hitr jaz tipkam bi morala tebi pizdi cefurski bit zadnja skrb. A ker si nadut in zabit, imas zate zivljensko pomembne prioritete tko sfukane kot glavo

     • Dark Lord

      Hitrost pisanja je premo-sorazmerna z inteligenco in razgledanostjo. Do the math, pičkec.

     • Levicar nikoli!

      No, za cefurje je vazno kok hitr tipkate, nam ostalim, ki kaj vemo v zivljenju je pa to nepomembno. Ej, si ze vlekel levuharske kurce danes, tako kot ponavadi?! Peder!

     • Dark Lord

      A si ostal brez besed, usranetek. Zabavno.
      Zdaj pa odjebi, kurac posran zasmrajen desničarski.

     • Levicar nikoli!

      K izviru Iske prit, danes on 10h, da ti lastnorocno goltanc ven potegnem! Pizdun cefurski, peder levuharski, kurcolizec pofukan! Goni se u tri pizde materine!!!

     • Dark Lord

      Kaj je to izvir Iske?!?!? Pička nepismena?
      Povej KJE in KDAJ!!!

     • Levicar nikoli!

      Picko ti bom iz ksihta naredu, peder cefurski! Pise gor kje, debil zabit! Nazri se dreka, govno!!!

     • Dark Lord

      Še enkrat: KJE JE “IZVIR ISKE”?!?!?!?!?!?!?!?!?! Idiot nepismen.

  • primsek

   Čefur z albanskimi koreninami, grosupeljskim akcentom in doktoratom iz partizanjenja, iz katerega črpa izogibanje sodiščem, je tudi na čelu SDS potem, ko je iz stranke izrinil Pučnika, ki je umrl v žalosti v tujini

   • rubec

    Ta čefur te bo dal na vlak za Dobovo hehe. Jaz kretničar bom pa merkal da vlak do tam ne iztiri. Teslo zabito.

    • primsek

     Potem pobegnita skupaj pred sodišči in razjarjeno množico do Stare Gradiške, tam je hostel za ljudi vajinega kova, piškice čefurske šiptarske

 • Lahko govorite čez Fajonke in podobne, ampak dejstvo je, da največji podporniki so v naši največji desničarski stranki, kjer je njihov voditelj dobil tudi častni doktorat.

  • rubec

   Napaka. V naši največji desničarski stranki in ne tvoji bebec.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte voluharji nevedni… problem Makedonije so predfsem plinovodi. Če zmagajo Albanci gre ameriška opcija po tem ozemlju, če pa zmaga ruska opcija gre seveda rusko-iranski plinovod. Isto se dogaja v Siriji pod pretvezo neke demokracije. Samo slepi tega ne vidijo…slepe ofce Janeza Janše !!!

  • učko

   Jest pa navijam za Makedonce, ne za šiptarje, ne za amerikance, ne za ruse, kurc jih gleda vse po spisku !!!!!!!!!!!!!

 • Argentinec

  Svet drvi v svetovno vojno. Desničar Trump skuša zanetiti vojno proti S. Koreji in Siriji. Janša in janšisti ga pa podpirajo.

  • komar marko

   TuMPKO brani demokracijo. Le kateri so pri nas polnili jame in trdijo, da je še vedno veliko mesta. To niso bili demoklrati!

   • Aron

    katero demokracijo? amerika je namrec nima.

    • komar marko

     Ti pojma nimaš kaj je demokracija, zato ti predlagam BUTN SKALA!

 • Dark Lord

  V Makedoniji živi 65% Makedoncev in 25% Albancev. In Sobranje naj bo izključno makedonsko?!
  Po tem predlagam, da je tudi slovenska skupščina sestavljena iz Primorcev, Notranjcev, Dolenjcev in Gorenjcev. Brez Štajercev in Prekmurcev.
  To bi bilo super!

  • Levicar nikoli!

   Ej, shit for brains, Stajerci in Prekmurci so prav tako Slovenci. Albanci pa niso Makedonci, tako kot cefurji niste Slovenci. Niste Slovenci in nikol ne boste! Pa prihaja cas, ko se boste pobral tja, od koder ste prisli!

   • Dark Lord

    Daj nehaj grozit, ker si patetičen. Odjebi, govnač.

    • Levicar nikoli!

     Samo cefur kot si ti misli, da so to groznje. Za nas je to se bolje, ce si naivna budala!

     • Dark Lord

      Nehaj se vikati.

     • Levicar nikoli!

      Saj me bos ti vikal, brez skrbi!

     • Dark Lord

      Ne. Ne bom. OK? Zdaj pa nehaj.
      Lahko pa se dobiva. To sem ti že predlagal, pa si se usral kot govno navadno domobransko.

     • Levicar nikoli!

      Bi rad umrl??

     • Dark Lord

      AHahahahah!!!!! AHAHAHAHAHA!!!!
      KRETEN ZAFUKAN.
      Dajva se dobit midva. Pa da te vidim, kurac usran. Keyboard warror. MRŠ!!!!!

     • Levicar nikoli!

      Prid k izviru Iske, danes ob 10h!!! Pizda cefurska!

     • Dark Lord

      Boš moral biti pa malo bolj specifičen. Sicer pa z veseljem.

     • Fogglof Tunnek

      Jas sn ga danes čakal ob 10:00 uri Pri treh ribnikih…ni ga bilo… Sam gobec ga je na tipkovnici…

     • Levicar nikoli!

      Ti si cakal ja! Kje si bil sinoci, kot sem ti ukazal!?!? Levuhar ne bo desnicarju ukazoval!! Levuhar uboga!!!

     • Dark Lord

      Od-jebi. H-vala.

     • Levicar nikoli!

      Poser se lastni majki, ki te je govnarja skotila u gobec

     • Dark Lord

      A si se spet usral? Si ne upaš dobit z mano… pussy usran zafukan govnarski pizdun skrivaški domobranski. MRŠ!!!!!!

     • Levicar nikoli!

      Govno! Ob 10h zvecer pri izviru Iske!!! Nacuzaj se levuharskih ticev, ker pol jih ne bos vec!

     • Dark Lord

      Google maps link. OK? Bo šlo? Da te vidim.

    • komar marko

     no eden sa mekanim!

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, haloška teta Gela je jezikala, da se bo spet začela vojna na Balkanu!!!… Še praf je imela, ker je vedela, da jo bo EU skuhala, seveda s pomočjo Amerike in Nata…in evropske desnice…pri nas SDS-a!!!

  • Mirnik Aleš

   Prav ima, tudi v BiH 92 se je začela med prvomajskimi prazniki, Sarajevo je gorelo, nato pa so blokirali fse ceste po državi. Med prazniki je laže (v imenu državne varsnosti) izpeljati medijski molk ter doseči boljši politični učinek. Ampak tamle pri evropski desnici pa SDS je pa (po stari navadi) brcnila f temo.

 • komar marko

  gledam naše sobranje. Ugotavljam da v njem čedalej bolkj TRDO govorijo! A kdo ve zakaj?

 • komar marko

  Sporočam širni Sloveniji. Koza JUlikase nahaja v varni hiši za živali. Se je že lepo poredila!

 • komar marko

  Ja tudi za 27 april 41 trdijo, da so ustanovili OF! Samo kaj ko so že 1 maja skupaj poskakovali in s eljubili s sovragom v TOTEM mestu in v mathubli! Le kdo so to bili?

 • komar marko

  A v MAKEDONIJI spet isti sranje delajo kot že mnogo desetletij? Edino Albanci
  so 100% verujoči. Pri nas rdečkoti pljuvajo po cerkvi in zagovarjajo islam. Le zakaj. Zaradi ljubega kruheka?

 • GrdaResnica_LepaLaz

  TO HOČEM V SLOVENIJI !!!

  TAKOJ !

  Samo tako bomo narod prevzel oblast, preko volitev nam nikoli ne bodo dovolili. Če ne gre z lepa pa z grda. Pesti je edina stvar kar bi naši izdajalci v parlamentu razumeli.

 • komar marko

  le zakaj so bile pri nas VSTAJE in so jih rdečkoti zagovarjali in obiskovali ljudi na domu kot v KRISTALNI NOČI!

  • primsek

   Levičarji vsaj niso pobili svojih prijateljev kot je Janšari zastrupil Zagožna in ostale. Treba je prebrati knjigo Janeza Švajncerja Jesen in Zima,tam so metode tistih, ki za svoje cilje uporabljajo vsa sredstva, najprej diskvalifikacijo, potem likvidacijo, natančno opisane

 • Fogglof Tunnek

  TO HOČEM V SLOVENIJI !!!
  TAKOJ !

  NA TRSTENJAKOVI !!!

  • Mirnik Aleš

   a je tam kaka oštarija?

 • komar marko

  le zakaj so mamice prišle dojit sinkote v arest, ki so bili zaprti zaradi granitnih kock. Pa so mamice trdile, da jih njihovi otroci ne morejo metati ker so še na sesku!

 • Aron

  Še eni desnicarji, ki priznajo volitve in demokraticen proces samo, ko je njim v korist. Vbistvu jim pa se najbolj ustreza avtokracija tipa Madzarska ali Turcija. Pri nas je isto.

  • komar marko

   malo si pomešal. Rdečuhi to zagovarjajo, ker jim islamizacija koristi, zato ne LAŽI!

 • komar marko

  Spet se bodo skrivali kot so se 91, potem pa so lezli na plano, ko je bilo končano in se začeli trkati po prsih, ter še vedno živijo od pravljic! Le ne bi tako hitro zaključili, kaj pravite, po komu bi spet udarili?????????????????

 • Fogglof Tunnek

  V fseh državah, v katerih so državljani različnih narodnosti in dovolj številni so problemi. To se lahko zgodi tudi v naši državi, če bomo uvozili preveč tujcef (migrantof, beguncef..). Tega bi se morali zavedati tudi naši politiki in nevladne organizacije…Seveda ne na način kot to dela SDS…s protesti in domobranskimi zastavami. Bodimo pametni !!!

  • Levicar nikoli!

   In kako bi ti ameba to naredil drugace?!! Ajde usrane, z besedo na plano! Vi jih uvazate, govnarji!!!

  • garfi

   VAŠI IN TI JIH UVAŽATE

  • Mirnik Aleš

   Vrelec modrosti, vendar za razliko od ostalih vrelcev, ki so aktivni in kaj dajo, pa pasivni Fogglof vrelec samo sprejema (šmarnico).

 • komar marko

  No rdečkoti spet lažejo. Edini ki so toplo sprejeli migrante so bili rdečkoti. Na KOTNIKOVI so s privatno milico, ki je bila oboroženo, pod komando PALČKA SMUKA in bodočo predsednico delegatov uprizorili dobrodošlico. Zahtevali so, da država tza njih odpre VRATA!

 • Dark Lord

  @levicarnikoli:disqus
  KJE JE IZVIR IŠKE?!?!!? Odgovori, pička.

  • Levicar nikoli!

   Googlaj pizda nesposobna!!!

   • Dark Lord

    Si se usral, a ne? Pizdun zafukan. Klasično belogardistična fora. Najprej poln gobec, ko pa je treba pa bežimo. ODJEBI GNOJ DESNIČARSKI.

    • Levicar nikoli!

     Ti pizda dobr ves kje je izvir Iske, pa si prevec pizda in se tipicno za levuharja sprenevedas, da kao ne ves kje je to!!! Googlaj, pizda ti materina in tam bod ob 10h zvecer!!!!

     • Dark Lord

      Google maps link. OK? Bo šlo? Da te vidim…. Ajde dajmo!!!!! TAKOJ!!!

     • Levicar nikoli!

      Usrane zabit pofukan!! Prit tja ob 10 h al pa gobec zapri, pedercina leva

     • Dark Lord

      Nimaš jajc, a ne? Pizdun domobranski.
      Google maps link!!!!!!

     • Levicar nikoli!

      Jaz nisem tukaj za tvoje izobrazevanje, jz te bom vzgajal! Prit tja al pa si jebi mater!!!

     • Dark Lord

      Ja. Usrane si. Kaj čmo… nimaš jajc.
      Kako pa fukaš? Brez jajc? Gnoj. MRŠ!

     • Levicar nikoli!

      Jaz fukam zenske, tebe fukajo pa smrdljivi levuharji! To je razlika med nama, pedercina!!

     • Dark Lord
     • Dark Lord

      Sem ti povedal: POVEJ KJE JE TA TVOJ KURČEV IZVIR IN GARANTIRANO PRIDEM. JASNO!?!

     • antimur

      Si enako usrane kot Kučan in Cerar, ki nimata ne morale ne jajc, da bi prišla na soočenje na NovoTV24. V kolikor ti bo uspelo najti izvir Iške, kar je za podpornika barabe Kučana skoraj nemogoče, pridem tudi jaz. Lahko še pripelješ kakšnega zombija z zombijevskim orodjem in embleni. Dam ti pomoč, sem natančno 58km oddaljen od tega izvira.

     • freedomfighter

      zakaj bi cerar hodil na soočenje če dobro ve da nihče od njegovih volilcev ne bo gledal nova 24…zanj je to potrata časa…vprašaj zakaj JJ ne hodi na 24kur kadar ga povabijo

 • Dark Lord

  Še en domobranski brezjajčnik @levicarnikoli:disqus

  • Levicar nikoli!

   In se en zabit, neveden, levuharski usranc DARK LORD!!!

   • Dark Lord

    Zadeva je enostavna: pošlji link do Izvira Iške. Pa sva zmenjena. OK? Simple.

   • rubec

    Nasvet. Pomakneš se desno in pičiš Block Luser. Verjemi da paše.

    • samotoje

     Blagodejno sto na uro. Osvežilno, takorekoč.

 • Hun

  ne se delat dvolične pičke Slovenske desničarske…za vas so Makedonci – Srbi, cigani, čefoti al uni ta temni primitivci ….vi podpirate Haradinaja in šiptarske teroriste…
  vm se sana ne kaj naradno zavest …ko so se Stari Srbi ali Makedonci kasneje boril prot turčinom…na kozlanje mi greste slovenski šiptarski domoljubi

  • garfi

   pićka si ti IZDAJALSKA

  • učko

   Si pa mal zajebau u svoji bolani prfukneni logiki !!!!!!!!!!!!!!!!! Držim pesti za Makedonce !!!!!!!!!!!!!! Morjo zmagat !!!!!!!!!!!!1

  • Okrs Bokers Flokers

   Ni res. Šiptarji so tam tam s srbskimi majmuni, noben Slovenec jih ne mara. Makedonci so pa legende!

 • Hribouc

  Resnično neverjetno.
  Obamova administracija kuha vojno na Balkanu/EU -Nemčija/KDO – pa ji asistira ?
  Malo nazaj je Putin hotel Črno goro spraviti na kolena, halo?
  Albanija sebe ne zna preživeti in lansira veliko Albanijo?

  Ali so to prepletanja naključij ali je to skoordinirano zlo ?
  ALI SMO RES ŽE TAKO DALEČ ZABREDLI?

  TRUMP, POHITI !
  Fajonka in Vajgl – kdo bo odgovarjal, če poči balkanski smodnik ?
  Gavrilo in Princip iz Slovenistana !

  • freedomfighter

   pusti že obamo pri miru ta je v penzjoni…sedaj odgovornost nosi Trump zgovarjanje na prejšnje voditelje je neproduktivna in neumna

   • Hribouc

    Po tvoje Trump nosi odgovornost z Obamino administracijo v Skopju in Tirani v Solunu, kaaaaaj ?
    Rdeči Bimbo-Telebajs Zaletavi..

 • freedomfighter

  sam nekaj izvolili so ga demokratično potem pa so njegovi nasprotniki pretepli člane te stranke…kdo je tukaj hotel izvesti puč…sprane glave mate res do konca…če tako ne marajo albancev zakaj so jih potem izvolili

  • Igor Kavalar

   V Makedoniji velja pravilo, vlado sestavita makedonska in albanska stranka, ki na volitvah prejmeta največ glasov, tokrat pa stranki VMRO-DPMNE tega ni uspelo, saj nobena izmed albanskih strank ni želela v koalicijo.

   In tako so levičarji, ki so na volitvah zgubili naredili pakt z Albanci, proti makedoncem potrdili predsednika parlamenta albanca, predsednik države pa ne želi dati mandata, ker so albanske stranke v večini proti levičarjem, niti niso zmagovalci na volitvah po volji ljudstva. Za nameček so pa zapeli še albansko himno in logično da je ljudem poču film.

   • freedomfighter

    to pravilo ni zakon ampak dogovor to pomeni da ne kršijo nobenih zakonov

    • Mirnik Aleš

     a ni zakon po osnovni definiciji “dogovor”? Levičarji bi fse neki po svoje, na novo, dokazali bi radi svojo inovativnost, improviziral, mal bi se špilal z belimi miškami v socialnem laboratoriju. Eh, sicer v zgodovini vedno znova in kar naprej ni šlo, ampak dejmo probat še enkrat, vseeno, cilj opravičuje sredstva, pa magari s tujim po koprivih ob krvavih potokih. Dejmo se zapisat v zgodovino, pa magari s krvavimi črkami. Levičarstvo je res mentalna bolezen!

     Ali pa si brat kroat, ki tudi ne dojema sorodnosti koncepta dogovor, predvsem v gentelmenskem smislu (Drnofšek-Račkan).

 • garfi

  TO NAM Z MULTIKULTIJEM PRIPRAVLJAJO JUGOKOMUNAJZARJI IN LEVAKI IN SOROS !!!
  FAJONKA !!!
  VAJGL !!!
  BUTALCI ZBUDITE SE
  ravnokar na tv

  • freedomfighter

   demokratična volja ljudstva pa to…če ta desnim ni všeč da je več levičarjev izvoljenih potem naj jih gre pač več volit

   • garfi

    LEVIČARJI SO VELEIZDAJALCI IN PLAČANCI
    IN KDO SI TI ????

   • GrdaResnica_LepaLaz

    včasih je treba vprašati zakaj volitve niso javne ?? komu je v interes da so tajne ? tistimi ki konstantno zmagujejo.

 • Franjo Trojner

  Makedonci izgleda premorejo dovolj domoljubov, da bodo na ta ali oni način ohranili svojo državo. Večja kriza je pri nas na vse manj sončni strani Alp, pri nas domoljubov/pravih dedov kronično primankuje, izgleda, da jih večina dela v Avstriji. In tako doma v Sloveniji kamorkoli pogledaš sami levičarji, sama leva civilna gibanja, in same prepovedi, ne jej mesa, ne pij alkohola, prenehaj kaditi, ne nosi krzna, na lovu ne ubijaj živali, ne talaj otrokom vzgojnih, ne fukaj in želi si ženskega telesa. In zapovedi v hišo sprejmi prav vsakega, daj mu prav vse kar imaš in ukloni se njegovi veri, navadam, tradiciji itd. Rdečkarji, njihova raznorazna tudi čudna civilna in feministična gibanja se na vsak način trudijo kastrirati moško populacijo. Ukročen, podjarmljen medel moški brez lastne volje, jajc, načel s kuhalnico v eni roki in sesalcem v drugi so njihove sladke sanje. Eh in fuj, te sanje se jim nemrejo izpolniti nikoli.

  • slosin

   Če bo šlo tako naprej, je samo vprašanje časa, kdaj nas čaka podoben scenarij…

   • primsek

    Najprej morajo prevzeti parlament fašisti. torej mora zmagati Janšari. Potem bodo protesti in na koncu zaradi korupcije, ki pesti Makedonijo pod VMRO, pohod nad parlament iz Iznoriškega šiptarja v Puščavo. Prej ne

    • rubec

     Janša je po tvoje fašist. Če si tako dober, po čemu je možno to sklepati?

    • sprehajalec

     Rubec, probaj s primsekom spremeniti način komunikcije. Nekaj napotkov, temu se znanstveno reče asertivnost, torej po levičarsko prijazna komunikacija;

     Išči fašista Primsek, išči fašiste, on pa ahahahah, (po pasje ne smeh). Išči fašiste primsek išči!
     Primsek hop, prinesi. Aport, primsek aport. Primsek pa ahahahah. (po pasje ne smeh.).

     Janša Primsek, Janša, dej ga dej ga, puci ga puci ga. Primsek pa spet ahahahah, (po pasje ne smeh)..

     priden primsek, priden. Primsek pa spet; ahahahah, (po pasje ne smeh).

     Probaj Rubec ponovno, prilagodi se inteligenčnemu nivoju.

     • rubec

      Če mi zagotoviš da se bo dalo tudi brez priboljškov. Ta mesec sem z denarjem bolj švoh.

 • Fer&SS.H

  Albanci so za Evropo isto kot “begunci” in “imigranti” iz Tretjega Sveta, gromozanski problem. Tisti ki so se kao zgražali nad Srbsko akcijo na Kosovu, bi danes morali dojeti da so Muslimanski Šipci problem, samo problem in nič drugega kot problem. Makedonija je druga država na katero se širijo Šiptarski razmnoževalni presežki, na vrsti so še Monte Negria in Grčija. Po vsaki logiki bi Jug Balkana moral explodirati, izključno zaradi Šiptarske poplave. Tudi Jug Italije kjer že stoletja prevladujejo Albanci je najbolj primitiven del Italije, tam domuje Andrageta. Albanci so tudi Kriminalna Št. Ena v EU. Če se bodo kdaj uporabila Nuklearna orožja v Evropi, bi Albanija morala biti prva, če ne že edina tarča.

  • GrdaResnica_LepaLaz

   To veš da najhujša Mafija v Evropi je Albanska mafija, še celo Italijanska mafija se je boji.

 • Dark Lord

  @levicarnikoli:disqus

  Tukaj:
  http://bit.ly/2oQxotx
  Ob 22.00, danes.

  • Levicar nikoli!

   Govno!!! Lopato mam jaz!!! Je ze v avtu!!!

   • Dark Lord

    Lej, kripl. Ko boš povedal kje je to sva zmenjena. Do takrat pa velja zgornja lokacija.
    Sicer pa ima Iška okrog 300 izvorov. Kreten.

    • sprehajalec

     Kaj bi jih zopet rad fasal ali kaj? Tražiš batine?

     • Dark Lord

      Lahko prideš še ti, pizdunček skrivaški domobranski.

     • sprehajalec

      Z veseljem. Ni lepšega kot s lepo merjeno čelno položiti levičarčka. Potem pa cvili. Poskusi.

     • sprehajalec

      Kam si pobegnil sedaj? Tukaj sem. Si po partizansko napravil, 180 stopinj pa špura?

     • Dark Lord

      Kje si?! Kreten.

     • Levicar nikoli!

      Usral si se, peder cefurski! Tko kot se vedno vsi levuharji! Govno strahopetno!!!!

     • Dark Lord

      SMO ZVEDL, KAKO SE PRIDE DO IZVIRA. POCAKAJ.
      CE TE NI TE NAJDEMO PA CE ISCEMO CELO NOC.
      PIZDUN A TI JE JASNO?!! NAJDL TE BOMO:

     • Levicar nikoli!

      NIMAS ME KEJ ISKAT, POJAV SE TAM KJER SEM TI REKEL, PEDER USRAN!!! TE CAKAMO!!! NEHEJ SRAT U HLACE PA SEM PRIT, GOVNO!!!

     • Levicar nikoli!

      Kje si, pizda ti materina?!?!?!? Kle sem, cakam da se prvleces sem, levuhar usran!!!

     • Dark Lord

      Jaz sem na parkiriscu. Touareg crne barve. Cakam do 10:30.

 • Stajerka

  Pred nekaj tedni je bil v Sloveniji na obisku nekdanji južnoafriški politik Andre Feinstein, ki se že vrsto let ukvarja s preučevanjem svetovnih orožarskih poslov in je ustanovitelj protikorupcijske organizacije London Corruption Watch.

  Za nacionalni radio je dejal, da je bil začuden, ko je izvedel, da je Cerarjev svetovalec Izraelec Eisin Asaf. »Zakaj naj bi izraelski politični svetovalec delal v Sloveniji? Zanimiva odločitev slovenskega premierja, da je izbral Izraelca, ki ima ozadje v obrambni industriji.« Asaf je namreč pred desetletjem delal za orožarsko podjetje IMI kot vodja odnosov z javnostmi. V enem izmed izraelskih orožarskih velikanov IAI so kriminalisti zaradi suma koruptivnih poslov pred kratkim pridržali 13 oseb. »Kamorkoli smo pogledali, smo našli elemente korupcije,« je ob tem dejal tiskovni predstavnik izraelske policije Meirav Lapidot.

  http://svet24.si/clanek/novice/slovenija/59032392cf56d/cerarjev-svetovalec-povezan-z-izraelskim-orozarskim-lobijem

 • samotoje

  Makedonci so dokončno ugotovili, da so jim Šiptarji že zdavnaj ukradli pol države.

 • Morala

  Kjerkoli se vmešavajo tujci, pride do sranja! To se lahko zgodi tudi v Sloveniji. Tudi pri nas volijo tujce v parlament itd. Albanske dobrovoljce, ki prihajajo sedaj v Makedonijo, bi morali takoj nagnati iz Makedonije!

 • sodnikisozločinci

  Strogo zaupno sporočilo RS makedonski vladi, ki ga je prestregel Wikileaks: Makedonija ne sme da padne! Skoro dolazimo na Gadafijevima kamelama. Vaši Borut i Miro.

  • Morala

   hahaha…

 • garfi

  TIRALICA
  Zaupni dokumenti: Kampanjo Tanje Fajon in Iva Vajgla je skrivoma sofinanciral kontroverzni Georg Soros!
  Razkriti dokumenti mednarodnega finančnega sklada v lasti Georga Sorosa razkrivajo, kako je mogotec pomembno vplival tudi na zadnje evropske volitve v Sloveniji. V nedavno razkritem poročilu Reliable allies in the European Parliament (2014 – 2019) najdemo poročila o financiranju kampanje za leve politične stranke in informacije o tem, da sta Tanja Fajon in Ivo Vajgl plačanca t.i. Open society. Oba sta v Evorpskem parlamentu člana t.i. radikalne skupine LGBTQ aktivistov in zagovornika proabortivnih lobijev.
  http://24kul.si/zaupni-dokumenti-kampanjo-tanje-fajon-in-iva-vajgla-je-skrivoma-sofinanciral-kontroverzni-georg-soros
  NARODNI IZDAJALCI SD PRESS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • garfi

  AboutTown

 • garfi

  OPOZORILO
  provokator-troll Dark Lord=AboutTown se je večkrat zbrisal in s tem so izginili vsi njegovi
  perverzni “komentarji”
  OSTAL PA JE ODZIV NA NJEGOVE PROVOKACIJE – IGNORIRAJTE GA !!!
  torej ne se spuščat na njegov nivo z zmerljivkami
  najbolje jih je sedaj pobrisat kdor je nasedel
  njegovo svinjanje sem kopiral tako da mene ne more nadmudriti
  ali
  kliknite Dark Lord=AboutTown in izberite pikice ter blokiraj ali prijavi
  https://s24.postimg.org/laab4h7k5/About_Town_Block_User.jpg

 • garfi

  Nevladne organizacije, ki jih financira George Soros, predstavljajo grožnjo za nacionalno varnost
  http://nova24tv.si/svet/nevladne-organizacije-ki-jih-financira-george-soros-predstavljajo-groznjo-za-nacionalno-varnost/
  To je Soros, George Soros. Milijarder, ki izdatno financira svetovni kaos
  http://nova24tv.si/svet/to-je-soros-george-soros-milijarder-ki-izdatno-financira-svetovni-kaos/

  • Demonkrat

   In zakaj mu ne blokirajo bančnih računov?

   • garfi

    najbrž prepozno
    zanj je evtanazija ali matilda

   • Morala

    Ker potrebujejo njegov denar! :)

   • Mirnik Aleš

    ker tisti, ki je pooblaščen za blokiranje računov spi v isti postelji kot tisti, kateremu bi fsi računi morali biti blokirana. (fse = absolutno vse)

 • garfi

  “THEY CRUSH YOU”
  Macedonia, a former Yugoslav republic north of Greece, has been embroiled in a political crisis that began two years ago with street demonstrations and forced nationalist prime minister Nikola Gruevski to resign last year after a decade in power. Gruevski, who still controls the biggest bloc in parliament and is expected to return to power, blames Soros for his downfall.
  “Soros turns Macedonian NGOs into a modern army,” he told local magazine Republika in January. “They crush you. They make you a criminal, a thief, traitor, idiot, a monster, whatever they want. Then you have to go to elections.”
  “He doesn’t only do that in Macedonia but in a great number of countries.”
  In Romania, ruling Social Democrat party leader Liviu Dragnea told a TV interviewer in January that Soros and “the foundations and structures that he has funded since 1990 have financed evil in Romania”.
  Soros has also been attacked by members of Poland’s ruling Law and Justice party and politicians elsewhere in the region.
  His charity says it is undaunted and has no intention of quitting his native Eastern Europe.
  “You cannot export democracy, you can only import it and build it locally,” Chris Stone, who runs Soros’s charitable enterprises from New York as president of the OSF, told Reuters, explaining the need to keep a presence on the ground.
  “We see our work (in Eastern Europe) continuing for decades. That work will ebb and flow.”
  The OSF said Soros was not available to comment.

  • Demonkrat

   George Soros was born on August 12, 1930 (as Gyorgy Schwartz

 • Razocarana

  Evo to se zgodi, ko se tujcem tala državljanstvo kot da smo na razprodaji. Vse tujcem ki se v državi gostiteljci tako kolca po svoji državi kot se Albancem v Makedoniji, naj se vrnejo tja iz kjer prihajajo. Torje naj Albance Makedonci pač vrnejo nazaj v njihovo državo, pa naj delajo Albanijo veliko v Albaniji in ne v Makedoniji, ali v Srbiji, ipd.

 • SALZ

  Makedonci so tradicionalno velik narod ne bojo in ne smejo se pustit

  • sprehajalec

   Za makedonce bo najbolje, da se razdelijo. Vzhodni del Bolgarom, zahodni Albancem. tako bo pa agonija trajala še desetletja.

   Do 1913 so se šteli za Bolgare. Srbi so jih naredili za Južne Srbe, Tito pa za makedonce.

 • garfi
 • garfi

  komunisti so nam zrihtali 25% tujcev, predvsem balkancev
  imajo že stranke
  http://nova24tv.si/slovenija/dobili-bomo-prvo-srbsko-stranko-slovenije/

 • SALZ

  Vojno posredno zakuhajo volilci ki volijo levičarje in nasedajo njihovim nategam tudi 2 vojno so zakuhali levičarji pa ljudem očitno ni dovolj

 • garfi
 • garfi
 • Dark Lord

  @levicarnikoli:disqus
  MOJA TRENUTNA LOKACIJA:
  http://bit.ly/2oQxotx
  CRN OUAREG, CAKAM DO 10:30

  • garfi

   OPOZORILO
   provokator-troll Dark Lord=AboutTown se je večkrat zbrisal in s tem so izginili vsi njegovi
   perverzni “komentarji”
   OSTAL PA JE ODZIV NA NJEGOVE PROVOKACIJE – IGNORIRAJTE GA !!!
   torej ne se spuščat na njegov nivo z zmerljivkami
   najbolje jih je sedaj pobrisat kdor je nasedel
   njegovo svinjanje sem kopiral tako da mene ne more nadmudriti
   ali
   kliknite Dark Lord=AboutTown in izberite pikice ter blokiraj ali prijavi
   https://s24.postimg.org/laab4h7k5/About_Town_Block_User.jpg

  • Levicar nikoli!

   USRANE NE UPAS SAM PRIT!!! TI PA SI JUNAK!! POFUKAN NARODNI HEROJ, RAB SABO 15 OPIC PRPELAT, KER SE ENGA BOJI! POSERJEM SE NATE IN NA TVOJE OPICE! LUZER USRAN!!!

  • Levicar nikoli!

   Pa sej je blo jasn da te je sam gobec! Ne upas niti prdnt ne de bi mamo za to vprasal! Goni se, pizda usrana!!!

 • Dark Lord

  @levicarnikoli:disqus
  MOJA TRENUTNA LOKACIJA:
  http://bit.ly/2oQxotx
  CRN TOUAREG, CAKAM DO 10:30

  • garfi

   Dark Lord=AboutTown
   O BRUTALNEM BALKANSKEM KURĆANISTU “AboutTown”, ki je star 82 let
   vsaka naslednja inkarnacija balkanca in kurćanista “AboutTown” je bolj primitivna in kretenska
   z vsem kar neprestano zmerja Slovenske komentatorje je on sam
   že najmanj 4 krat se je pobrisal, da zakrije svoj mentalni drek, za katerega misli da so komentarji

   • Mirnik Aleš

    ja, spuca svoj mentalni drek – potegne vodo za sabo! Vsak “This comment was deleted” se lahko smatra za uspešno opravljeno potrebo. Sekret dela!

    • garfi

     vidim da se je zbrisal kot vedno

 • Dark Lord

  @levicarnikoli:disqus
  UPAM DA NISI SAM, KER FANTJE PRAVJO, DA BI SE TEPL.
  DA NE BO PREHITR KONC:

 • Dark Lord

  @levicarnikoli:disqus
  LAHKO PA POVES, KAKO SE PRIDE TO TEBE. SE SMO ZE DO IGA PRSLI, BOMO PA SE DO TEBE.
  DAJ NAVODILA:

 • Dark Lord

  @levicarnikoli:disqus
  KEJ SI PIZDUN?!

 • Bozz

  Ja sedaj se v primeru Makedonije kaže to kar so nam nekateri dopovedovali že vrsto let:

  “I do not say that democracy has been more pernicious on the whole, and in
  the long run, than monarchy or aristocracy. Democracy has never been
  and never can be so durable as aristocracy or monarchy; but while it
  lasts, it is more bloody than either. Remember, democracy never lasts
  long. It soon wastes, exhausts, and murders itself. There never was a
  democracy yet that did not commit suicide. It is in vain to say that
  democracy is less vain, less proud, less selfish, less ambitious, or
  less avaricious than aristocracy or monarchy. It is not true, in fact,
  and nowhere appears in history. Those passions are the same in all men,
  under all forms of simple government, and when unchecked, produce the
  same effects of fraud, violence, and cruelty. When clear prospects are
  opened before vanity, pride, avarice, or ambition, for their easy
  gratification, it is hard for the most considerate philosophers and the
  most conscientious moralists to resist the temptation. Individuals have conquered themselves. Nations and large bodies of men, never.”
  -John Adams (1735-1826)

  Oz. da še v slovenščino prevedem najpomembnejši stavek iz zgornjega citata:

  “Zapomnite si, demokracija nikoli ne traja dolgo. Kmalu se izrabi, izčrpa, in
  umori sama sebe. Nikoli ni obstajala demokracija, ki ni storila samomora.”
  – John Adams (1735-1826)

  Ustanovni očetje Zda
  so vedeli kaj govorijo. Zato so Zda (do nedavnega bile) republika in ne
  demokracija. Vsaj bile so dokler zle sile niso začele rušiti Zda od
  znotraj in prišle na oblast, kjer sedaj rušijo temelje in vsem prodajajo
  pravljice o utopični demokraciji. Večina ljudi tako ali tako ne pozna
  najbolj važne zgodovine in zato nas lahko vedno znova in znova peljejo
  na led, pa čeprav so nas na slabosti demokracije opozarjali že stari
  Grki. Važno pa je vedeti kaj je temelj republike Zda, zaradi katerega je
  njihov projekt uspel. Brez tega temelja, in brez zvestobe ljudi temu temelju, ne fukcionira nič oz. se sistem
  hitro samo uniči, zato se bliža neizbežno.

  • Demonkrat

   America will never be destroyed from the outside. If we falter and lose our freedoms, it will be because we destroyed ourselves. Abraham Lincoln

   • Bozz

    Zelo veliko se lahko naučiš in citatov Ameriških ustanovnih očetov. Ameriški očetje pa so izkušnje črpali tudi iz tega kar se je dogajalo v Evropi. Veliko ljudi ne ve, da je eden od najbolj zasluženih ljudi za temelje Zda, Oliver Cromwell. Cromwell recimo ni dal volilne pravice čisto vsakemu. V takratni Angliji so imeli volilno pravico samo moški, ki so imeli lastnino (zemljo,…) in so odgovorno ravnali z njo, in so bili marljivi, delavni in pošteni in jim je bil skupen interes, da njihova država uspe na temelju Svetega pisma. Torej med drugim Cromwell ni dal volilne pravice lenuhom in brezdelnežem in takšnim, ki se trudijo uničiti državo in njeno ureditev od znotraj. V primeru Makedonije, Cromwell ne bi nikoli dal volilne pravice Albancem. Ker je jasno, da si prizadevajo uničiti in podjarmiti Makedonijo, Makedonce pa pobiti s pomočjo notranjih narodnih izdajalcev na oblasti, ki so poosebljenje tega kar pravi John Adams v zgornjem citatu.

    V Cromwellovem času je v politiki bilo več skupin. Ena od njih se je imenovala diggers oz kopači po naše, ki so zagovarjali idejo, da je zemlja od vseh, da ni privatne lastnine in da lahko kdor koli koplje po zemlji kjer koli hoče, da ni mejnikov in mej, itd. (torej nekakšni predhodniki današnjih komunistov) – in vidimo kam takšna ideologija pelje danes -open borders, vilkomerji pa to in gospodarski polom države. Druga skupina pa so bili t.i. levelers oz. izravnalovalci, ki so zagovarjali volilno pravico za vse. In to je lahko zelo nevarno, ker če daš ti volilno pravico nekomu, ki si na dolgi rok prizadeva zrušiti državo, prevzeti oblasti in preganjati nedolžne ljudi, ki mu niso všeč, potem je to problem. In zato je volilno pravico omejil samo na puritance in presbiterjance. V njegovem času recimo katoliki niso imeli volilne pravice, ker takrat je še zelo bila aktualna inkvizicija, ki je rušila in preganjala puritance v Angliji. Vem, da boste katoliki jezni ob tej informaciji, ampak to je bilo dejstvo. Situacija v Makedoniji danes je identična samo, da je tam (in povsod drugje) grožnja “religija miru.”

    Torej naša demokracija danes je levelerska demokracija. Volilno pravico imajo vsi, kar je recept za katastrofo, in to sedaj vidimo v Makedoniji.

  • Solo

   “Democracy is now currently defined in Europe as a country run by Jews” (Ezra Pound)

   Demokracija ni nič drugega kot legitimirana in zamaskirana diktatura židokomunizma.
   Nikjer ni to bolj očitno kot v Sloveniji, kjer – tudi po osamosvojitvi in demokratizaciji – vso oblast v svojih rokah še vedno trdno držijo komunisti.

 • cosmosjasnovidec

  Makedonci morajo sedaj udariti z vso silo po levakih,če nočejo,da se jim zgodi katastrofa kakršno so levaki povzročili Sloveniji.Albance pa izgnati v albanijo od koder so se privlekli.
  Slovenija pa prav tako mora temu za časa volitev slediti in,če ne bo šlo drugače fizično obračunati z levaškimi komunajzerskimi čefutarji ter Slovenijo levaške fašistične sodrge počistiti enkrat za vselej.
  Lopovsko levaško hordo izgnati ven,ker ji v Sloveniji ni mesto.

 • Dark Lord

  @levicarnikoli:disqus
  SE DVA AVTA PRIHAJATA IZ SISKE. DOST NAS BO DA ZTE NAJDEMO PA CE ODPREMO VSAKO BAJTO V IGU.
  NAJDL TE BOMO IN BOS OPOZORILO DRUGIM K S KUCIJO NA TEM PORTALU.
  ENKRAT MORA BIT DOST. IN TO JE DONS. DO JUTRA TE NAJDEMO.

  • šmentanamuha

   Vidva mušketirja brez mečev, nehajta smetit s svojim virtualnim viteškim dvobojem, ker zasedata prostor in motita debato.

   • MladiLiberalec

    Vidim da sem velik zamudu ko pišem tok pod temo o NOB. :D

    lol

  • Okrs Bokers Flokers

   Čefurska polcivilizirana opica nori? Pridem gor, pa spet ti. Kva te matra, majmun čefurski zajedalski parazitski? A morš jutr ceste pometat, pa se ti ne da?

   • Dark Lord

    A BI JIH ŠE TI RAD PO PIČIKI DONS?

    • Levicar nikoli!

     Hahahahahahahahahaha, sej se nobenga nisi! Doma si palc cuzal ves posran, da je nekdo poklical tvoj blef, smrkovc posran!!! Crkn ze enkrat!

     • Okrs Bokers Flokers

      Ej no, sj kul. Glej tko na stvar garsonjera, notri se jih drenja 8 in več, vsi polapismeni, najbolj izobražen je verjetno fotr, ki je 20 let nazaj, ko je gor prilezel, prvic videl, kako je to, če voda iz pipe prteče. Ne se z njim ukvarjat, ga že lajf dovolj tepe…

 • šmentanamuha

  FAJON in VAJGL, mukltikulti drekača iz SD, vsiljujeta Makedoncem albanski jezik. Le kaj pripravljata za Slovence?

 • Aton

  Makedonija. Z Albanci težko, brez njih še težje!

  • Mirnik Aleš

   Zakaj bi bilo brez njih še težje? Delat otroke, bureke, kebabe…fse to mi znamo.

 • Igor Kavalar

  To je zapisal en Makedonc na YouTube, pod videoposnetkom.

  The situation is that in the past 11 years we had 11(yes this is correct number) elections (including parliament, president, local and early parliament elections) . In all this elections VMRO party won. The reason we had so many elections is because VMRO was winning all the time and the globalist hate VMRO. So the “score” is 11:0.

  • Caetano

   Po mojem skušajo narediti takšno makedonsko vlado, ki bo ubogljiva in bo dopuščala nekontrolirano imigracijo čez svoje meje naprej v Evropo. Da se islamizacija nadaljuje. Dogovor EU elite, globalistov ala Soros in islamistov.

   • Igor Kavalar

    Itak, zato pa imajo prste vmes Soros, Fajonova(koga je podpirala v Sloveniji?)

    Pol imate pa butaste Grke, ki bi jih morali že zdavnej izključit iz EU, ki komentirajo takole.

    That will happen when you stole history and names from your neighborhoods. Macedonia is Greek and always been, you came as slav from Turkey and Moggolia. Now the Albany they gona take it from you dear Skopjans

    Hi from Greece. I have a suggestion for my Albania and Bulgarian neighbours: Split and share by half this damn “country” called FYROM who stole history from other lands. Half of FYROM power will go to Tirana and the other half to Sofia. Albanians and Slavs have to be split so we can all be peaceful in the Balcans.

    • Caetano

     Grki se enostavno maščujejo s tem, da vse spustijo naprej. Makedonci so bili do zdaj glavni branik.

     • Igor Kavalar

      Itak.
      Evo še en komentar enga Makedonca.

      The problem is not that the elected guy is Albanian or muslim. The problem is that the guy that was elected is a terrorist and a war criminal from the 2001 insurgency. On yesterday’s day in 2001 he ordered a massacre of 8 macedonian police officers and special forces members. On top of that, Albanians MP sang the albanian anthem in the macedonian national assembly (parlianent) which is not legal by any means…

     • Bozz

      Ta Makedonec si zatiska oči pred problemom, za katerega pravi, da ni problem. Pošlji mu tale video:
      https://www.youtube.com/watch?v=ERou_Q5l9Gw

      Pa še tegale tudi lahko:
      https://www.youtube.com/watch?v=ZNyribZRrF4
      Tale v drugem linku je Arabc iz Egipta (danes živi v Nemčiji), ex-musliman, bil zagret Islamist, sedaj pa eden glavnih v Nemčiji, ki opozarja o nevarnostih islama.

 • Dark Lord

  @levicarnikoli:disqus
  Evo, zadeve so kristalno jasne. Vašega belogardističnega usranca ni nikjer.
  IN JA BILI SMO NA IZVIRU IŠKE.
  Prazno.
  Nikogar. Tema. Nič. Klicali smo ga… nič.
  Nato smo se vrnili na parkirišče pri Mercatorju na Igu. 2 avta, sicer prazno. Nič. NIKOGAR.
  Se odpeljemo nazaj na izvir. Za vsak primer. PRAZNO.
  POFUKAN BELOGARDINSTIČNI SKRIVAČ SI NI UPAL PRIKAZATI.
  USRANE ZAHOJENO. CRKN, PIČKA.
  Ampak… brez skrbi. Našli te bomo. V poduk ostalim. Da ne bo kdo mislil, da se domobranci lahko mirno sprehajate nekaznovani. JASNO?!

  • Levicar nikoli!

   Dej ne seri, peder! Doma drkas kurac! Ni te blo, ker si se usral tko kot vsi levuharji!!! Touareg, dva avta, 15 opic… Najbrz si ga vsem potegnil, pedercino. Drugic, ce koga nagovarjas na pretep, naj te bo vsaj tolk u gatah, pa prit tja kjer ti je ukazano!!! Zdej pa spizdi, govno!

   • Dark Lord

    Ti se kar kurči, pička mala. Bolj se boš kurčil bolj z užitkom te bomo brcal.
    In to ne sam pol ure. Zjebal te bomo do konca, kar kurči se.

    • Levicar nikoli!

     Dej ne sanjej, levuhar strahopeten!!! Se enkrat, peder, najprej moras prit tja, kamor ti je ukazano! A kapiras majmun!?!? Brcal bos pa ti samo v zadnjih izdihljajih preden te pobere. Nobenga druzga brcanja ti ne bos delal!!!!

 • Dark Lord

  @levicarnikoli:disqus
  Škoda ker te ni bilo. Plan je bil, da te odpeljemo iz Iga na Krvavice… tam pa … jbg… kaj pa veš. Poln prtljažnik robe mamo…

 • Dark Lord

  @levicarnikoli:disqus
  Klasična desničarka domobranska podgana. Ko je doma pri mamici se kurči, ko gre pa zares pa stisne kurac med noge in se skrije. PIZDA SMRDLJIVA DOMOBRANSKA.

  • Levicar nikoli!

   Hahahaha, to pises med vlecenjem kaksnega majhnega levuharskega tica??

 • Levičarji spet in tudi v Makedoniji delajo vse proti narodu. No ne pozabimo da zadaj vso to druščino skrbno usmerjajo svetovni pokvarjenci, ki si rihtajo na naših plečih nov suženjski red. Sa tanisti čna družba, ki je naprej poskrbela, da so vsi pomešani, zdaj pa v tej mešanici narodov vžigajo vžigalno vrvico.

 • Hun

  pa ne pametovat o Makedonski krizi k se vam sana ne…Gruevski ni nč bolši isto bi prodal rit za “pare” šiptarjem kot Zaev…to vm tupim v glavo domoljubom da vs bo Janša prodal k bo zaropotal…ovce trapaste sledite politiku….sledit morte vitezu al vojaku k bo dal živlenje za vas…in obeste sliko heroja na steno.. .majmuni zavedeni…..
  smo v času ko je treba resnico povedar v obraz…ne pa diplomatsko in opurtunistično gledat na dolgi rok da bo stranka SDS še dolgo časa…danes se lomi prihodnost, čas ko je mir EU na nitki…Janša vm bo spizdil v zavetje kot Grujevski na Dunaj …zato je nujno da Makedonci še Nikolo Gruevskega smrada malega Putina zatolčejo…da vso hudo kri odstranijo…trenutno tega niso zmižni…ta puč je bil megla strahu nič drugega…

 • lauraas

  In spet muslimani nič krivi!

 • lauraas

  In ko bodo muslimani na vladi v Makedoniji, bodo spustili gor vse migrante! Lepo, a ne, levičarji? To je vaš cilj, da nam bodo vladali muslimani! Zakaj, zakaj, zakaj???

 • Borut Stari

  Na tleh bivše umetne tvorbe iz Jajca se 2. svetovna vojna še ni končala. Vedno je tlela in se vsako toliko časa razpihuje. Negativna energija se nabira in se bo še krvavo sprostila. To je Balkan. Vajgl in Fajonova so le treske za podkurit.

 • Maja

  KOncno en dober clanek Makedonci so mnozicno na cestah ze 60 dni in to levi in desni ; ker Platforma podpisana V TIRANI , ki bi uveljavila Albanski jezik po vsej drzavi kot drugi uradni jezik ( ne samo v vecinsko ALbanskih podrocjih ob meji ) ni bila del predvolilnih programov IN tega MAKEDONCI NISO VOLILI In ta zahteva celo odprte meje med MAkedonijo in Albanijo . To , da je SOROS prijatelj RAME ( predcednika ALBANIJE) in je ta bil celo na njegovi poroki IN da SO SOROS nGOJI preko levicarjev in nelegalneg financiranja preko USAID zlorabili USA finance za sprozitev kao Barvaste revolucije in vrgli desnosredinsko vlado ZAKAJ ZE ..oo zaprli so BALKANSKO Migrantsko pot in Jao meni Rusi bi cez MAkedonijo peljali plinovod ) IN ceprav je v MAKedoniji ena najvecjih postojank CIJE ( menda so tam celo tajni zapori ) SO resnice in manipulacije Ameriske ambasade pod vodstvom pod OBAMO nastavljenih ljudi ; ki so pri vsem tem destabiliziranju Makedonije ocitno sodelovali z zlorabo denarja USA davkoplacevalcev in stavim da tudi s prisluhi , ki so leaknili ven pred kao spontanimi protesti Proti UUSPESNI DESNI VLADI ; Ki ni ogrozala NIKOGAR. Vmesavanje v Notranje Odnose Suverene drzave ::SOROS placanci iz NGOJEV in placani protesti so torej vrgli desno vlado : Ponovno, je bila izvoljena DESNA vlada ,a leta ni mogla vzpostaviti vecine ; Ker je LEVICAR Zajev obljubil Albanskim Strankam VSE, samo da bi prisli na oblast .. Makednoci MIRNO protestirajo proti taksni platformi ( DESNI IN LEVI)ze 60 dni a KER JE TO PROTI SOROSu in liberalcem ter levicarjem ; se Je zgodil MEDIJSKI MRK , sele sedaj, ko SO MIRNE protestnike SPROVOCIRALI z postavitvijo Terrorista za SPEAKERJA ….In to pred 100 novinarcki ; so MSM porocali O MAKEDONIJI ::Seveda so zamolcali BISTVO Problema , SOROS propaganda ,ze oznacuje protestnike za nasilneze, fasiste in nacionaliste …TO da so MOGERINI ; VAJGL ; ZBOGAR ,HAN..grozili Makedoniji naj sprejmejo To Tiransko platformo ; PA BODO ZA NAGRADO SPREJETI V EU ..in da naj kao SPOSTUJEJO RED IN USTAVO MAKEDONIJE …o tem pa seveda NICESAR… Sram me je ; da SLOVENSKI SOROS PLACANCI , sodelujejo pri unicevanju Makedonije .. EVO ; gospod, ki naj bi naredil MIR med Makedonci in ALbanci je SOROSov javni podpornik ( HAHN https://twitter.com/zarkoh/status/857697646219341825/photo/1 in slika terrorista , ki so ga kot provokacijo izvolili za spekerja https://twitter.com/malagurski/status/857756925840293888 Ter BOGI ZAJEV ; Ki je tu na sliki kot vandal metal barvaste bombice na parlamet:::Nebi se cudila , da je tudi njegova kri barvasta BOMBICA :::SOROS je znan po Holivodskih predstavah …tako utapljajocih se kao beguncev v vodi do kolen in da ne recem naglas ZADNJE predstave Belih celad ( AKA ISIS ) v Idlipu) https://twitter.com/zarkoh/status/857710052966375425 VSe z ciljem destabilizacije EU ; odprtje meja za Migransko pot, Unicevanju narodov v imenu multikulti ..:Ocitno je sedaj na tnalu MAKEDONSKI NAROD in to pred ocmi vsega sveta ..Sprovocirani etnicni spor . Ne pozabit , da se je tudi YU vojna zacela z vdorom ljudi v YU parlament … SOROS tako lepo sadisticno preko levicarjev priziga bombice spora na mejah EU .:ENO v UKRAINI ; ENO sedaj V MAKEDONIJI ::EDINI terrorist JE SOROS …

  • šmentanamuha

   Bravo, Maja, podprimo Makedonce tudi z našimi komentarji. Slovenski izdajalci v Bruslu imajo izdajalski scenarij tudi za Slovenijo. SD – nasledniki komunistov, kakšen paradoks, postali ste izdajalci svoje domovine in pomagate pri uničevanju drugih narodov. Ta hobotnica ima svoje lovke podaljšane v vseh levičarskih strankah. Uničujete Slovenijo in še vam ni zadosti. Leglo kač. Ampak – taka je vaša narava, sej vem, preprosto ne morete drugače. Striček Kučan bo vaš grobar.

   • Shqiptar me zemër

    Kaj bi vi podprli saj Makedonija ni samo od Makedoncev, ampak živijo ljudje in ti ljudje živijo skupaj že stoletja Albanci Makedonci Romi Srbi Vlahi in še bi lahko našteval nacionalizem in
    ekstremizem je peščica vi pa slepo zaupate Gruevskemu in njegovi kvazi politiki. Ekononomija je na psu koliko fabrik je odprl v zadnjih 10.letih,da bi že morali uvoziti delavce iz sosednjih držav ljudje pa bežijo iz države na delo v tujino samo v treh letih je bilo 150.000 bolgarskih potnih listov predanih Makedonskim državljanom zakaj se vprašam ,takšne laži ne jedo kruha.
    V drugo pa sovražite Albance od nevednosti,ker ne poznate njihove kulture,jezika in zgodovine. Saj to je človeško česa ne znaš se bojiš zato pa malo preberite knjige Robet Elizeja in se učite in potem komentirajte.
    PO drugi strani,če vas vprašam za vaše Koroške Slovence, kaj bi mi odgovorili?

    • Fer&SS.H

     Še preveč dobro vas poznamo tu, ste najbolj primitivni humanoidni organizmi na planeti. Prava uganka je kako ste se sploh nasrali tu v Evropi. Tisto o Ilirih je pravljica za vaše bebave pamže. Dobro sem vas spoznal že v vojski stare YU, potuhnjeni, primitivni, agresivni in zagamani kot kamenje v vaši Albaniji.

     • Shqiptar me zemër

      Lepo mišljenje imate oziroma ga sploh nimate,kajti niste bili niti se trudili da bi spoznali en narod od korena naprej kaj se pa zgodbic tiče pa se hudo motite in Albanija ni samo kamenje kot je bilo prikazano v zgodovinskih bukvicah vaše kvazi države Jugoslavije ampak je ogromno več in tudi dokazov o Ilirih kraljici Teuti in ogromno več tudi v Makedoniji ampak nisem kompetentna oseba za poučevanje zgodovine najstarejšega naroda balkana

     • Mirnik Aleš

      Albanci ste (podobno kot Namci na severu) strateško naseljeno pleme s strani Rimljanov zaradi borbenosti in ostalih “kvalitet”, ki so jim bili dolgoročno v interesu. To se je kasneje skozi zgodovino tudi dokazalo.
      Kar se tiče starosti, pa smo, ne boš verjel, najstarejše ljudstvo – Slovenci – 25.000 let in smo staroselci evrope, glede usode v prihodnosti Indijanci. Izviramo od zelo daleč. Indijski jezik sanskrt ima veliko podobnosti s slovenskim, dlje v preteklost greš bolj sta si s slovenščino podobna. To raziskujejo kanadski Slovenci.

     • črnaovca

      dobro si jih opisal in slabo izkušnjo iz JNA imam tudi sam ker sem s kolegom govoril slovensko so me zatožili in sem imel pranje možgan ko so sami čvekali v šiptarščini je bilo pa kar dobro

     • Shqiptar me zemër

      Gospod v dobeni besedi vas nisem užalil in to pričakujem od sogovornika brez žalitev kajti samo bežite od teme no to je pač stvar inteligence posameznika kajti če ti 50 let trobijo da so šiptarji nepismna goveda potem začneš v to verjet in ne obsojam vas da ste podlegli tem mitom da albanci so šiptarji brez hrbtenice. Kajti takšna je bila yu politika. Naj vas samo opomnil da je gospod Janša bil slavnostni govornik na protestih proti srbom leta 98 v Ljubljani.Zo mi je pomembno povedati saj na konc koncev se nahajamo na njegovem terenu.

    • šmentanamuha

     okej, maš prav, ne poznamo vas dovolj. Men je bla všeč Olta Boka na Evroviziji in mi je žal, da nisem razumela, kaj poje. Res kul komad. Lahko zrihtaš prevod v slovenščino? bova pol rekla še kakšno o ekonomiji in ostalem sranju. Se strinjam, dajmo se malo spoznat. Nisem pa razumela, kaj si mislil s tistim vprašanjem o Koroških Slovencih?

    • Solo

     Makedonija je od Makedoncev, kot je Slovenija od Slovencev, Srbija od Srbov in Albanija od šiptarjev. Srbom ste ukradli še Kosovo, torej imate že dve šiptarski državi. Zdaj bi ukradli še Makedonijo, da bi jih imeli tri… Koliko šiptarskih držav še rabite, ta qifsha nanen džihadistično??? Če vam kaj ni všeč v Makedoniji, spokajte v svojo vukojebno smrdljivo rupetino od Albanije. Makedonijo pa pustite pri miru!!!

     In ne nakladaj, da vas ne poznamo. Poznamo vas še predobro, ker vidimo kaj vaši primitivni islamski barbari, posiljevalci, klavci in teroristi počnejo po celi Evropi. Poznali smo vas tudi v Jugoslaviji, ko ste pletli mrežo svoje šiptarske mafije po vseh republikah in na veliko tihotapili mamila, orožje in cigarete pod krinko sadja, zelenjave, slaščičarstva, sladoledarstva in pečenega kostanja.

     Ne računajte več na simpatije in podporo Slovencev, ker to niso več časi Jugoslavije, Miloševića in Kosovskih rudarjev. Na vaše poceni finte ne nasedamo več. Dokazali ste, da ste še tisočkrat hujša parazitska in genocidna golazen od Srbov, sovražite evropsko krščansko kuluro, pa še množite se kot podgane.
     Svoje pravljice lahko prodajaš svojim kamenodobnim šiptarskim obrezancem.

   • Mirnik Aleš

    Maja, mislim da moderator s poročnim prstančkom hiti k tebi domov (da ga kdo ne prehiti), ker ti si za oženit. Sem doživel rahel orgazem.

 • Max Martian

  Demokrati v ameriškem kongresu tako zavlačujejo,da so Trumpu šele včeraj potrdili vse sekretarje.Torej,kdaj bodo šele na vrsti ambasadorji,ki morjo tudi biti potrjeni.V Makedoniji ne bo novega ambasadorja vsaj še pol leta.

 • hle

  Nista samo fajonka in vajgl kriva za situacijo kot je zdaj ne majhen del le te nosi tudi janševa vlada ki je kot prva ex jugo država nekritično priznala kosovo in z tem podprla drugo šiptarsko kvazi državo brez zaščite ostalih narodnosti zato ker so mu gospodarji iz zahoda tako naročili če je kdo takrat mislil da se bo z tem šiptarska ekspanzija končala je bil zelo naiven marsikdo je že takrat opozarjal da se bo problem selil na vse sosednje države albanije

  • Shqiptar me zemër

   Takšne pravice ki jih imajo manjšine v Republiki Kosovo jih nima nihče na balkanu.Kaj se pa Makedonije oziroma FJORMA tiče pa ta vlada na čelu z Gruevskim in ostalo bando,ki je pOKRADLA miljarde € in pustila državo v takem stanju pa ni kriva EU ampak sami so krivi izgubili so volitve in zdaj hočejo nove s silo in z provokacijami,ja v nos vam gre,da so albanske politične sile močnejše in bolj diplomatske,kot radikalne srbske makedonske in ostale zato pa napredujo in imajo predsednika parlamenta,večino v parlamentu in večino glasov na volitvah pomeni da si zmagal,al? Druga zgodba pa je kako volitve potekajo v Makedoniji saj Albanski glas ni enakovreden Makedonskemu,Banderjev sistem poglejte na internetu kako to sistemsko zgleda žalostno. Na koncu koncev je Albanski narod autohton na teh ozemljih in vedno bil od ilirov naprej.Če bi hoteli Albanci vojno bi že bila ampak ni na Albancih,za vojno politično je razdeljen Makedonski narod med Sdsm-om( Zaev) in Vmro-dpmne (Gruevski),slednji je 10let deloval z Albanci v vladi Bdi (Ahmeti),zakaj potem v 1.plan postavljate Albance in vso krivdo valite na njih.

   • Mirnik Aleš

    Ker se množijo kot [email protected], pumpajo socialo, jemljejo delo domačinom, z njimi so sami problemi. Zakaj ne grejo v Nemčijo, ki potrebuje delovno silo, zakaj v tuji hiši živijo na tuj račun (100.000 brezposelnih, 2000 prostih delovnih mest, upkojenci na makaronih in vodi…). Mi premoreš podati en pameten odgovor in uporabiš obe glavi, ti dvoglavi orel?

    • Shqiptar me zemër

     Če so tam doma,to je njihov dom,zakaj bi kam šli saj je 2/3albancev iz makedonije odšla in v BDP Makedonije prinese okoli 4 miljarde evrov na leto. Albanska stran pa ne dobi nič od tega denarja vse si razdelijo Makedonci. Če pogledamo samo Skopje se lepo vidi kam gre denar v infrastrukturo na Makedonski strani mesta na Albanski pa nič idi pa poglej šole vrtce bolnišnice katastrofa on (Gruevski)pa gradi neko novo zgodovino,do včeraj so bli slavi danes so pa grki mislim halo kaj je z vami. Če pa misliš za Slovenijo pa ti nihče ne krade službe maš prednost kot državljan R.Slovenije in je dobiš za socialne primere pa nimam pojma kako to gre ker nisem bil nikoli in dokler me bo zdravje služilo ne nameravam obiskati te ustanove.
     Lp

     • hle

      Imam sosede iz tvojih krajev trije delajo dvanajst pa jih je na socijali bolje poznajo csd kot kakšen zaposleni tam ampak to je že naša krivda da lahko izkoriščajo sistem

     • Shqiptar me zemër

      In zdaj boste z eno družino primerjali cel narod in dali enemu narodu na podlagi tega slabo luč. Bravo za vašo bistrost.Mati Tereza dr.Ferid Murad Naim Frashëri to so samo 3-je nobelovci Albanci.Koliko je Makedoncev na tej listi.

     • hle

      Imaš prav nekateri svojo ogromno familijo samo pripeljejo na csd potem pa jih pošljejo nazaj dol

     • Solo

      Jaz vem, da nobenega Makedonca ni na listi teroristov.
      Islamskih teroristov vas je toliko kot je muslimanov. torej več kot 1,6 milijarde.

     • Artur

      Maske so že zdavnaj padle tudi pri vaši opevani materi Terezi , mnogim Nobelovcem nebi dal niti ovce čuvat , da Obame in Kisigerja ne omenjam in ostalo Globalistično satanistično drhal :
      https://matrixworldhr.com/2013/03/11/istrazivanje-otkrilo-majka-terezija-je-bila-sadisticki-religiozni-fanatik/

     • Mirnik Aleš

      pa še tisti trije ki delajo, so lauferji, mal borza, mal šiht…mladina pa čaka na dovoljšnjo biološko starost, ki z razplodom omogoča dodatne socialne transferje. Me zanima kolk analbanskih ekonomistov je dobilo nobelovo nagrado?

   • Fer&SS.H

    Šiptarsko nakladanje. Tole ti je zajebancija, a ne – “Takšne pravice ki jih imajo manjšine v Republiki Kosovo jih nima nihče na balkanu” – Tipično Muslimansko sprenevedanje. Šiptarska domovina je Albanija, a kot vsi Muslimani se kotite kot ščurki in gomazite k drugim ter tam delate zgago. Šiptarji ste ena sama banda, ste edini etnični problem Evrope. Res da ste tu že od davnin, in edina rešitev je da se vas zaklene v to vašo Albanijo in se vas ne spusti ven niti pod razno. Ko boste prekardašili še v Črni Gori in Grčiji in se boste končno splezali na K vsem okoli vas, bi se znalo zgoditi da boste končali nazaj v “Ilirski” Albaniji. Ko boste enkrat tam vsi bi pa bilo smotrno “experimentalno” probati kako delujejo Nuklearna orožja v goratem okolju.

    • črnaovca

     Peter Vladika Črnogorski je izvedel pokol poturic, tako so nas učili v šoli ker takrat pač ni bilo dovoljeno povedati da so to bili Šiptarji in Črna gora ima od takrat kar mir pred njimi

    • Shqiptar me zemër

     Pa še te nas nebi mogli vseh pobit saj ste nas izganjali kot pse v bivši jugi zdaj ko smo pa močni in lahko dvignemo glas smo pa najslabši zakaj ste vi dvignili glas leta 91 vprašajte se zakaj.Mi pa ne smemo pisnit, ne dovolj je bilo albanci smo bili in ostali največji narod na balkanu in to vas tare.Ker je spet Albanija v političnem smislu močna jo je treba oslabiti e ne bo šlo tokrat….Kaj se pa okoli vere bojite pa ne se bat naš predsednik je katolik tak mimo grede albanci smo prvo narod imamo tri vere in smo vsi albanci niso mogli turki v 507.letih to spremeniti ne bodo niti makedonci itd… vi pa še majn kajti ste predaleč bi pa bilo prijetno da vas pogostim 1x v naši poletni hišici v Serandi in da vam pokažem pravo albansko (šiptarsko po vaše)hišo družino in na koncu tudi kako se streže gostu.Najbolj zanimivo je to da bi prvo dobili šilček pa čeprav smo muslimani

     • Fer&SS.H

      Pa smo spet tam … pobesnel sem na tebe dragi moj gospod ker te imam na sumu da si SLOVENSKI Levuhar in NE Originalni Šiptar, in celo da si prav tisti ki spreminja aliase kot po tekočem traku, samo da bi tu mešal svoj drek, a tokrat izjemno pretkano.

      OK, pa vzemimo kot možnost da si Originalen Shqiptar, si pa s svojo izjavo – “Takšne pravice ki jih imajo manjšine v Republiki Kosovo jih nima nihče na balkanu” – si sesul vsako kredibilnost. Kosovo je več kot zgovoren primer, tam vaši Veliko-Albanci kažejo svoj pravi obraz.

      Tole ti je brez veze – “zakaj ste vi dvignili glas leta 91 vprašajte se zakaj” – Mi smo dvignili glas v SVOJI zemlji, na lastnih tleh” – ne pa kot neka manjšina v Hrvaški ali Srbiji … skratka NE v TUJIH državah kot to počnete vi. Vi IMATE SVOJO Albanijo – Kosovo, Makedonija, Črna Gora in Grčija NISO vaše domovine. Ne more en narod imeti pet tujih držav v svoji dominaciji samo zaradi tega ker so vas tja spustili, ste se tam razmnožili in zdaj bi pa vse prevzeli.

      Dal ti bom lep primer, spustil si me v svojo hišo, lepo pogostil, potem ti pa jaz hočem prevzeti TVOJO hišo in ti povrhu še ukazovati. Kaj bi ti kot Albanec naredil, ha – ???

      PRAVIŠ – “Mi pa ne smemo pisnit” – ma ne se sprenevedat, v Albaniji ste absolutni gospodarji na svojem, drugod pa NISTE na svojem, ste na TUJEM in tu nastane problem. Obnašate se povsem enako kot se obnašajo fanatični Muslimani ki nam že grozijo kako bodo prevzeli Evropo.

      Ni dvoma da so tudi dostojanstveni in v redu Šiptarji ali Albanci, nekaj teh sem poznal v Dalmaciji, kot Arbanase na primer iz Zadra, tudi v Ljubljani boš načel v redu Šiptarja. Ti na žalost ne odtehtajo, ker so ostali, MOŠKI predvsem, pa en kup agresivne in primitivne drhali s katero sem imel solidne izkušnje že v JNA. Najhujše kriminalne združbe po Evropi so Albanske in enako je s temi kriminalci tu V Slovenistanu.

      Ne glede na vse napisano, NIMATE pravice se širiti v TUJE države, sploh pa pol še tam izsiljevati svoje. Te pravice nima NIHČE, ne samo Albanci. Drugačna zgodba je kadar gre za avtohtone mešanice, to je pa problem ki ga je, če se ne motim, uspešno rešila edino Švica. Da so Albanci slučajno bili tam kot četrta skupina bi v Švici še danes bile vojne in Švica NIKOLI nebi bila Švica. Bila bi razsuta in preluknjana od streljanja kot Švicarski sir.

      Kako še Evropski MultiKulti ne deluje se je pokazalo tudi v YU vojni, kaj pa da bo deloval Multi-Rasni MultiKulti. Mati Narava nas je ustvarjala v ločenih prostorih, vsak je dobil svoj košček zemlje in tako smo zvozili z več ali manj konflikti in problemi do današnjih dni. Albanci pa zdaj s svojim Veliko-Albanizmom se greste nekega Imperialnega Rima, s tem da niste Antični Rim, še manj pa kultura vredna širjenja.

     • Mirnik Aleš

      “smo močni in dvignemo svoj glas” – nekoč tudi pri nas?
      “ne bo šlo tokrat” – kaj imate v načrtu?
      “največji narod na balkanu” – glede česa? Kriminalitete, zločinov, rodnosti, revščine, zaostalosti, invazivnosti, izkoriščevalnosti, sposobnosti provociranja? Ja, se strinjam glede vsega naštetega

      Gospod, vaš orel ima res dve glavi, ena misli samo nase, druga pa sploh nič ne misli

   • hle

    Popisi prebivalstva v zadnjih 100 letih popolnoma negirajo tvoje trditve eno so subjektivne politično napumpane ocene drugo pa je realno stanje

    • Shqiptar me zemër

     Ja imate za to dokaze jaz jih imam od albancev in od Makedoncev pa se če prištejemo kao muslimanskih makedoncev kot jih nekateri imenujejo in so jih asimilirati iz albancev v makedonce.leta 1947 je bil v Makedoniji priznan albanski jezik enakovreden Makedonskemu ja prav ste prebrali 47.

     • hle

      Moj pokojni oče je služil vojni rok v Makedoniji in je bil graničar na albanski meji tam sredi petdesetih in mi je vedno pripovedoval kolikšen naval albancev je bil čez mejo koliko njegovih tovarišev so poklali v zasedah kako jih je albanska vojska mirno puščala čez in še marsikaj toliko o avtohtonih šiptarjih

   • črnaovca

    Katere manjšine pa živijo v tvoji kosovo republik, Srbi ki jih zatirate kjer koli morete, na vaseh južno od Mitrovice ste jih pregnali in veseli so bili če so preživeli njih hiše pa porušili ali notri naselili svoje za katere se je potem cela vas zaklinjala da so tam od vekomaj. Žal smo nekateri malo od blizu videli dogajanje

 • MladiLiberalec

  Razmišljam ali je to mislil Brglez ko je rekel da smo danes v EU postali preveč prilagodljivi in da se moramo bolj spominjati tradicije OF.

 • Artur

  Tako se protestira proti levajzarski narodno izdalajski bandi v Makedoniji tako to makedonski domoljubni narod vzame stvar v svoje roke pa še nekatere njihove leve šnoflje nastradajo a še premalo . Našim levim narodno izdajalskim gnidam se tega ni za bati, ker imajo strahopetne slovenceljne krepko v svojem primežu medtem ko si “zmerni sredinci” jajca praskajo in se gredo demagogijo iz svojih varnih foteljev.Nova24TV saj je na mestu da nam s prispevkon nastavljate ogledalo a kaj ko je takšno prepoznavanje narodne zavesti korajže in domoljubja pri nas v njemu tako kot pri Makedoncih nemogoče.

 • Olga

  EU je treba obvestiti, kakšno “politiko” se gresta Fajon in Vajgl v njihovem imenu v Makedoniji!

 • Fer&SS.H

  Nova24, hebem vam tole vaše “moderiranje”, ZAKAJ je komentar od Maje NAENKRAT označen za – ” This comment is awaiting moderation” – A imate koga iz Sorosevih agencij kot moderatorja – ??? – da mu/ji ne diši ker je napisala da je Soros EDINI krivec – ???

  Ker se ne da več odgovoriti na njen komentar ga bom prilepil tu –

  Tako se pišejo dobri komentarji na dober članek, z DEJSTVI in PODATKI. Najverjetneje da tudi sama veš, a vseeno bi te popravil pri – “EDINI terrorist JE SOROS …” – Daleč od tega da je edini, samo njega izpostavljati je zgrešeno, Soros je samo idealen frontman, ker je še sam pri stvari, od tiste ostudne mu glave do pete. Noben posameznik ne bi mogel početi tega kar počne ta prasec, da ni mogočnega ozadja. Ozadje pa so brez dvoma AMERIŠKI ŽIDJE ki dominirajo v Bančništvu, Administraciji, MSM, Izobraževanju in Zabavništvu kjer vodi Hollywood.

  Glede Multi-“kulturalne”, bolje rečeno Multi-Rasne pretvorbe Evrope, ta golazen nebi mogla sprovesti svojega plana brez MANIJAKALNE podpore TOTALNO USEKANIH Levičarjev. Po vsaki logiki so prav Levičarji glavni in celo edini krivci za to kar se nam dogaja.

  • RealRevolution

   Ce omenis zide enim ne disi.
   Nic ni narobe ce omenis komuniste.Kaj lahko povezemo skupnega se ve.
   Ceprav vse je se globje zakopano.
   Zaveda ga se malo ljudi.
   Ce bi se dobesedno obnasali tako ,da je Satan in njegovi angeli(demoni) res tukaj odvrzeni in je mojster ,kralj,oce-lazi bi bilo drugace.
   Vladar na zemlji.
   In glavno vladarsko in politicno moc imajo prostozidarji,ki so skoraj vsepovsod kjer se vlada in drugje, omenja pa se jih ne.
   Zato pa imamo predsednistva,ker ni tiste prave moci kot pri kraljih.
   Njihovo prepricanje je vse proti Krscansko.Tudi z prejsnjimi kralji so se spajdasili in ne vede so kasneje dedici izgubili moc in monarhijo.
   Zakaj ne ucijo,da je Soncni kralj ustanovil crne mase in sam Balvazor je pisal o tem.
   Zakaj jim to ni pomembno?.
   Ko bojo zemeljske religije zdruzene v eno ,ena vlada potem bo blizje konec.
   Konec mora biti druga so predvidevanja kako tocno( veliko je jasnega) z primeri in kaj ampak jasno je ,da pred 1.stol in pol je papez sam optozil prostozidarstvo za satanizem .
   In danes?V 20 stol se je susljalo in v 80 dokazalo ,da imajo prostozidarji delez tudi pri njih.Glede na to ,da so zemeljsko najmocnejsa religija bi njihova popolna “prodanost” terjala ogromno.In na koncu bo samo izrabljena in pokoncana ,ker je ne bodo vec potrebovali.
   Globalizem(slabi del njega) bo samo napredoval in oplenjal krivicno .Ze pred 20 leti je priculjal dokument iz Cie o laznih vesoljcih.Ni priculjal saj je zelo znani teoretik zarote vzel saj je bil pri visjih vlogah v cii.Tam je tudi odprto misljenje saj eni delajo nekaj kar drugi kolegi ne vedo nic.
   Potem je koncal pod streli tolp,ceprav je slabih 15 let izdajal dokumente publiki.
   Ufo stvari in Mars…
   Korenika hrani steblo in listje a skupaj so eno.
   Kot skupni imenovalec je pogon snovi v telo.
   Vprasanje bi bilo, kdo je “fizol” in kdo plev…

  • šmentanamuha

   Matr, pa res so jo zbrisali….hudo. Ja, sionistične gliste očitno čekirajo tudi tale portal.

   • Fer&SS.H

    Ne niso jo še izbrisali, samo “milostno” so jo pustili pod – “This comment is awaiting moderation” – lahko odpreš z klikom na text, ni pa opcije za reply. Sploh ne vem kaj im je to potrebno, saj je komentar korekten, pa tudi onega prasca Sorosa vsi opisujemo kot prasca, ker pač je prasec in to Židovski prasec

    • šmentanamuha

     Mislim, da je bolj natančno sionistični prasec, Rothschild sionist.

     • Fer&SS.H

      Lahko tudi tako, a je le bolj natančno Židovska Sionistična svinja. Namreč Sionisti so lahko tudi NeŽidje, in tudi vsi Židje NISO Sionisti. Glede na imena pa so prav ŽIDOVSKA v tem svinjaku prevladujoča in odločujoča.

 • Artur

  Edina rešitev, da se prepreči neizbežna državljanska vojna v Makedoniji in širitev nemirov v druge države v regiji, je v rokah evropskih in ameriških politikov. Potrebno je reči jasen NE idejam o t. i. Veliki Albaniji. Bo pa to po vseh obljubah, ki so jih dali Albancem za dosego svojih lastnih interesov, verjetno zelo težko.??!! V rokah evropskih in ameriških politikov ?? Hahahaha kot, da bi lisici zaupal reorganizacijo in urejanje zadev v kurniku.
  https://www.youtube.com/watch?v=y-HVqoH-ClU
  https://www.youtube.com/watch?v=Iw86hXBdv10

 • črnaovca

  Makedoncem se lahko zgodi tisto kar se je Ukrajincem ko so ignorirali rusko manjšino in njihov jezik na vzhodu. Albanci so se enkrat že uprli in se lahko spet, se pač množijo kot hrčki in jih je vedno več, sanje o veliki Albaniji niso nikoli zamrle že Enver je s pošiljanjem svojih preko meje na Kosovo kjer so jih lepo sprejeli pripravljal osnove za odcepitev, vsi so obsojali Srbe in sedaj je naslednja na vrsti Makedonija, boste obsojali Makedonce. To kar se je zgodilo je samo prebujanje zdravega jedra naroda le malo pozno. Tukaj zganjate nacionalizem samo če gre za vaše

 • Artur

  Usoda Makedoncev v rokah evropskih in ameriških politikov??!! In takšni naj bi s s sodelovanjem elitnih EU satanistov reševali razmere na Balkanu oz. v Makedoniji pred državljansko vojno ? Ne me je..t ! http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=black&id=966007

 • Lokomotivführer

  Samo ena je rešitev za ohranitev makedonske suverenosti na celotnem ozemlju: združitev s svojimi brati po krvi in jeziku, to je z Bolgari v skupno državo. Pa še v EU bodo prišli, vse drugo vodi v njihov počasni izbris identitete…Vsaj nekaj, v Sloveniji živečih Makedoncev mi je reklo, da se njihov jezik od bolgarskega loči manj kot 5%, podoben scenarij sem slišal (in mu takrat nisem verjel) od avstrijskega poznavalca (ORF) za Balkan, Paula Lendvaija. Imel je prav! Naj Makedonci pohitijo, čas se jim izteka…

  • Mirnik Aleš

   mein Fuhrer, ta opcija je zanimiva, maš kakšne ideje, kako to izvesti na administrativnem in političnem nivoju, ker globalni mešalci [email protected] tega sigurno nimajo v načrtu in imajo vzvode, da se mešalci na tem območju ne ustavijo. Kako z Bolgarijo formirati skupne varnostne sile, ki so že sedaj multikulti? Se bodo Analbanci s tem strinjali? Že sedaj grozi razpad.

   Bi pa to formiralo tudi močno državo, obrambni zid pred sultanom

   • Lokomotivführer

    V tej oddaji o Makedoniji se je avtor stalno spraševal,ali je to Makedonija ali stara Trakija. Imajo jo sigurno na arhivu ORF. Še nekaj utrinkov iz odaje: direktor muzeja iz Skopja je povedal, da ko je hodil v šolo v Skopju v 1. jugoslaviji, jim Srbi sploh niso priznali nacionalnosti in so morali v šoli ponavljati :”Ja sam srbin, ja sam srbin”. Nacionalnost jim je “dal” šele Tito (kakšen je on dobrotnik, da lahko daje narodnost, ani zadosti, da je že zajebal drugo jugoslavijo, ko je dal muslimanom nacionalnost (?), sploh pa še bolj, ko je šel za botra vsakemu desetemu albanskemu otroku na Kosovu (!). Pa pustimo druge, čas se izteka tudi nam, saj vidiš, kdo se je polastil že vsega javnega (sektorja), dalje nogometa,…, mogoče bomo sami hitro iskali zavezništvo za ohranitev identitete, kjer so vse možnosti odprte. Že pred desetletji so govorili, da bodo čez dvesto let na avstrijskem Koroškem še vedno govorili slovensko, v sili bomo prosili, če smo lahko alpski h…za premislek!

 • Olga

  Slovenci! Na primeru Makedonije vidimo, kako pomemben je predsednik države! Če bi bil levičar, bi že zdavnaj dal mandat izdajalcem! Komunisti bi se za oblast spečali še s hudičem!
  Volimo desno, tudi predsednika države!

 • dr Janez Sveti

  Makedonce podpiram! Šiptarje preziram!
  DR Janez Sveti

 • Mirnik Aleš

  “Makedoncem na pomoč prihajajo srbski nogometni huligani” – beri, dragi Makedonci, Srbski narod Vam sporoča da, četudi ste zavezništvo z nami ob razpadu juge prekinili, kasneje pa še dovolili prelete za NATO, v kar vemo da ste bili prisiljeni, ker je bil to (preprečitev vzpostavitve zavezništva med nami in vami v prihodnosti) tudi eden od razlogov za napad, lahko vseeno računate na našo pomoč. Zankrat bomo za Vas odprli nekaj kletk in lahko računate na naše zveste Žvadi, ki jim že lep čas po žifcih skačejo $h1pc1. Gospod Ivan Bogdanov je za svoje roke že pridobil orožni list, se primerno ogrel in je na poti, da v dobrodejne namene podeli bezbroj šamarčina za slobodu Makedonskog naroda…jooooj, kak bo pokal

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!