Manchestrski bombni napadalec – narkoman in strasten ljubitelj divjih pivskih zabav

slikovni vir: https://www.youtube.com/watch?v=fhtHUL_FX0I

Dumbo, vzdevek, ki se je prijel manchestrskega bombnega napadalca Salmana Abedija, so mu nadeli njegovi sošolci. Štrleča ušesa, zaradi katerih so ga zbadali vrstniki, so se pokazala kot najmanjša težava. Abedi je namreč imel težave tudi z jezo.

Jezni izbruhi in ponočevanja brez konca so se začela, ko se je napadalčev oče vrnil v Libijo, da bi se pridružil upornikom. Morda ni nič čudnega, da se je Abedi podal na pot terorističnega napadalca, saj je njegov sorodnik Abd al-Baset Azzouz – vrhunski izdelovalec bomb.

Težka otroška leta
Abedi je bil v šoli znan predvsem po prekomernem kajenju trave in pitju vodke, kar je kasneje vodilo v pretirano ponočevanje; že tako težaven deček se je soočal še s težavami z učenjem, zato je naposled opustil študij na univerzi.

Dogodek, ki je stanje še poslabšal, se je zgodil leta 2011 – takrat se je njegov oče odločil, da se bo preselil nazaj v Libijo in se priključil Gadafijevemu gibanju. Z ženo, inženirko, ki je diplomirala kot najbolj uspešna v svojem razredu, sta bila leta 1993 v Veliko Britanijo sprejeta kot vojna begunca. Štirje otroci, ki so se rodili v družini Abedi, so rojeni v Veliki Britaniji.

Problematični tudi njegovi brati
Abedijev starejši brat je bil med napadom aretiran v centru Manchestra, mlajšega brata pa so aretirali v Libiji. Da je družino res prizadel očetov odhod, so nakazali že pijanski pohodi v letu 2011: »Salman je svojo temačno stran res pokazal šele, ko je bil pijan,« so povedali njegovi prijatelji. Ljubitelj glasnih zabav, vodke in rapa je bil izjemno priljubljen pri dekletih; samozavesten fant je bil zanje prava vaba za oči. Znano je, da se je Abedi že v ranih mladostniških letih rad spuščal v pretepe – običajno se je pretep začel brez razloga.

Biti bombni napadalec je O. K.
Abedijeva mama in njegova sestra sta povedali, da je Salman odobraval bombne napadalce, poleg tega je redno obiskoval Sirijo in Libijo; prav iz Libije naj bi se vrnil nekaj dni pred napadom. Razočaran nad svojim življenjem se je nato odločil, da vzame eksploziv in povzroči razdejanje v državi, ki je njemu in njegovim staršem nudila zavetje.

S. E.

 • hle

  Za kar nekaj teh samomorilcev in tudi tistih ki so šli sekat glave je znano da so bili narkomani kot kaže se tako labilni osebi bistveno lažje opere možgane in so lahek plen tistih ki novačijo bodoče teroriste

 • janez.pokoncni

  Huh, tole je bolj tako tako …
  Mama je jederski znastvenik. Brez heca!! 15 minut preden se je raztrelil jo je poklical. Izgleda, da so povsem vsipani kar v celi familiji, kot to velja kar generalno za vse muslimane. Koga zanima zakaj drugače sploh ne more biti, naj vzame v roke koran. Koran je lahko “čtivo”, mnogo tanjše in enostavnejše za razumeti od Svetega pisma.

  • freedomfighter

   jaz sem ga prebral branje skoraj bolj skrajno od stare zaveze

 • Tine Hlade

  izjemno priljubljen pri dekletih in zanje prava vaba za oči????? pri takih karakteristikah bi bilo pa vredno razmisliti kako (pre)živeti

 • Caetano

  Islamska doktrina popolnega odpustka za sodelovanje in še posebno ”mučeništvo” v jihadu take zelo privablja.

 • črnaovca

  Musliman ki je užival alkohol in se stem hudo pregrešil se je opral grehov z mučeniško smrtjo. Vidite tako to gre nam vera nalaga kakšno romanje in molitev onim pa kar samomor kar je v krščanstvu tak greh da so včasih samomorilce pokopavali zunaj pokopališča.

  • freedomfighter

   zgleda še nisi slišal za zadnjo izpoved če ti je res žal ti je oproščeno

 • PikaPolonica

  Obveščevalne službe so vedele koliko je nevaren.

  • sunday

   obveščevalne službe veliko vedo, vendar ne smejo povedati, ker je pobijati evropejce zaželjeno in naročeno – vedno bolj verjamem, da tudi iz strani evropskih vlad!!!

 • samotoje

  Še en luzer, ki se ni mogel sprijazniti s svojimi neuspehi. In je moral nevernikom pokazati, kako pogumen musliman je. Reva strahopetna. Moriti mlade ljudi, otroke. Moral bi se postaviti sredi kamnoloma, ko minerji razstreljujejo. To bi bil res pravi pok.

  • Caetano

   Trump je govoril podobno kot ti. Zelo dobra karakteristika za te jihadiste!

   • samotoje

    Glej, nisem od včeraj na tem svetu. Veliko sem delal z mladimi ljudmi, veliko prebral, veliko videl. Z leti potem vidiš celo sliko. Najbolj nasilni so bili vedno največji strahopetci in nule. Največ jih je bilo med priseljenci.

 • cosmosjasnovidec

  Kot sem že pisal sem na enem britanskem mediju čital,da je že bil obravnavan zaradi suma teroristične pripadnosti đihadistom a so ga izpustili.
  Vedeli so vse o njem in,da obiskuje đihadiste pa niso ukrepali.
  Torej se europejce pobija namerno kar je tudi razvidno iz tega,da vlade in policija ščiti to muslimansko golazen.

 • Bastian

  Že kot samo simpatizer džihadistov bi si moral zaslužiti smrt na vislicah.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!