Mandžurski kandidati s Sorosove univerze – izobraženci, ki se aktivirajo, ko jih pokliče Soros

Foto: epa

Soros ni nikoli spoštoval svoje prvotne domovine. Ravno nasprotno! On je naredil vse, kar je bilo v njegovi moči, da bi državo spravil v kaos in ribaril v kalnem,” je zapisal bloger Demagog, eden številnih madžarskih intelektualcev, ki podpirajo Orbanov zakon, a katerih glas se ne sliši. Mainstream mediji jih namreč povsem ignorirajo, saj dajo ekskluzivno pravico do mnenja zgolj tistim „intelektualcem“ in „akademikom“, ki trdijo, da so na Madžarskem zaradi onemogočanja delovanja Sorosove univerze (CEU) grobo kršene človekove pravice in je napadena akademska svoboda. Ali res?

Najprej razčistimo tri stvari. Prvič, akademska svoboda ni temeljna človekova pravica oziroma tako imenovana negativna pravica, čeprav je akademska svoboda podobna denimo svobodi govora. Drugič, Madžarska je suverena država, ki suvereno sprejema zakone in skrbi za njihovo izvajanje. Kdorkoli pride v to državo in v njej deluje, mora spoštovati te zakone. In tretjič, Madžarska lahko komurkoli in kadarkoli prepove delovanje v njeni državi, prav tako ima suvereno pravico, da mu prepreči gibanje na njenem ozemlju. To velja tudi za državljane EU. Pravijo sicer, da je to v nasprotju z načeli EU (prost pretok ljudi, blaga in storitev), toda ta načela „kršijo“ tudi druge države EU, pa se levičarji sploh ne razburjajo. Denimo Avstrija, od koder so nedavno izgnali nemškega državljana, člana nekega povsem marginalnega društva, ki se imenuje Gibanje državljanov nemškega rajha. Avstrijci so pač presodili, da so člani nevarni za avstrijsko državno ureditev.

Enako meni madžarska vlada, a to ne pomeni, da so poslanci sprejeli zakon o prepovedi delovanja CEU (podprlo ga je 123 poslancev, proti jih je bilo samo 38). Sploh ne. Tako imenovani Lex CEU, ki je resnici na ljubo pisan zaradi Sorosove univerze (no, tudi Slovenija je v pol leta sprejela kar dva „specialna“ zakona: Lex Magna Steyr in Lex Mercator), velja tudi za druge tuje univerze; te morajo izpolnjevati nekatere nove pogoje, da lahko delujejo na Madžarskem. Pomembni so trije. Prvi je ta, da morajo tuje univerze imeti kampus tudi v državi, iz katere prihajajo. To pomeni, da mora imeti CEU aktiven kampus tudi v ameriški zvezni državi New York. V New Yorku je univerza CEU sicer registrirana, a ne ponuja univerzitetne izobrazbe. Drugi pogoj je, da je treba izdajo dveh diplom (madžarske in ameriške) in delovanje univerze, katere sedež ni na Madžarskem ali v EU, urediti z medvladnim sporazumom. Tretji pogoj pa je, da morajo vse visokošolske ustanove izvajati programe skladno z zakonom o visokem šolstvu, kar pomeni, da morajo biti vsi študijski programi akreditirani. Spremenjen zakon je bil potreben, ker je analiza pokazala, da kar 27 od 28 pregledanih univerz krši zakonodajo, saj denimo izvajajo programe, ki jih niso prijavile ali pa te univerze sploh niso priznane v državah, iz katerih prihajajo. Od vseh univerz se zaradi zakona pritožuje samo CEU, ki po Budimpešti s pomočjo uvoženih protestnikov organizira nerede.

Ali gre za znanstvena dela ali navadne (levičarske) politične pamflete?
Madžarski razumnik in bloger Spiler se sprašuje: Zakaj? Ni namreč povsem jasno, kakšne koristi naj bi imela madžarska družba (ali Evropa) od CEU. Pogled na spletno stran CEU pokaže, da gre za propagandno tovarno Sorosovih odprtih mej, LGBTQ agende (skupaj s teorijo spola) in levičarskih idej, saj kakšnega konservativnega pogleda na svet skorajda ne obravnavajo. A da ne bi sodil sam, je Spiler naključno izbral nekaj zaključnih del, da bi bralec sam presodil, kaj mladi „izobraženci“ počno na CEU: ali gre za znanstvena dela ali navadne (levičarske) politične pamflete. Poglejmo nekatere (prevodi so vsebinski). V delu Na stičišču marksizma in kvir (queer) teorije avtor primerja teze Leeja Edelmana (znani teoretik teorije spola) in komunističnega filozofa Györgyja Lukácsa. V delu Igranje z identiteto: študija mazohistične skupnosti v Budimpešti avtor analizira sadomazohistične izpovedi, posebno pozornost posveča igri. V delu V imenu matere: medijski diskurz nacionalistične ideologije in reprodukcijske politike v postsocialistični Makedoniji avtor piše o medijih, ki uporabljajo nacionalizem za širjenje tradicionalnih vlog spolov. V delu Izkušnje mladega feminista na Islandiji avtor piše o primerih, ko se moški vključujejo v programe za spodbujanje enakosti spolov. V delu z naslovom Urjenje identitete prek diskurza o madžarski migracijski politiki avtor uradno madžarsko migracijsko politiki označi za ksenofobno. V delu Migracije na območju Sredozemskega morja: tihotapci z ljudmi kot grešni kozli pa avtor opravičuje tihotapljenje migrantov iz Afrike v EU. (Več „znanstvenih del“ CEU lahko najdetetukaj).

Izobraženci se aktivirajo, ko jih pokliče Soros
Blogerja Demagog in Spiler še ugotavljata, da varovanci Sorosove univerze, potem ko pridejo domov, postanejo precej militantni aktivisti, ki predvsem na Balkanu in postsocialističnih državah nekdanje Sovjetske zveze delujejo proti svojim državam, če se politika vlad ne sklada s Sorosovim svetovnim nazorom. Včlanjujejo se v nevladne organizacije in zaposlujejo v podjetjih, ki so na seznamu Sorosa. Blogerja hočeta povedati, da so „izobraženci“, ki so končali CEU, nekakšni „mandžurski kandidati“, ki se aktivirajo takrat, ko jih za potrebe svojih globalističnih idej “pokliče Soros”, da subverzivno delujejo proti svojim vladam. Proti temu se je uprl Viktor Orban.
Madžarska vlada je tako v zadnjih dneh postala prva vlada v Evropski uniji (EU), ki ovira delovanje milijarderja, globalista in tvorca ideje „odprtih mej“ Georga Sorosa. Ne samo, da bo onemogočeno delovanje CEU (zgoraj omenjene pogoje bo CEU težko izpolnila, saj ne namerava odpreti kampusa, češ da je predrago, ameriška vlada pa je že sporočila, da z Madžarsko ne bo sklepala nobenih tovrstnih sporazumov), oteženo bo tudi delovanje njegovih nevladnih organizacij. A spet ne tako, kot trdijo levičarji, češ da jih bo Viktor Orban z zakonom prepovedal. Ne, delovanje nevladnih organizacij bo še naprej dovoljeno, le da bodo morale razkriti svoje tuje financerje. Kar je povsem logično in razumno.

Foto: epa

Sorosove škodljive globalistične ideje so v resnici čisto zlo
Soros sicer doživlja poraz za porazom. Najprej je izgubil ameriško predsedniško bitko. Materialno in moralno je podpiral demokratko Hillary Clinton, po njenem porazu pa je financiral nasilne demonstracije proti Donaldu Trumpu. Protesti niso bili uspešni, Sorosovi plačanci ljudi ne morejo več spraviti na ulice niti, če jim plačajo. Milijarder je v ZDA tako postal nezaželen, Trump ga je naredil za državnega sovražnika številka 1. Soros je s tem izgubil tudi večino vpliva v zahodnih državah EU. Ko je Clintonovi kazalo dobro, so ga sprejemali in poslušali tudi v Bruslju. Danes so mu tam vrata bolj ali manj zaprta (tudi in) predvsem po zaslugi glasnih patriotov, kot so Le Penova, Wilders, Orban ali Farage oziroma zaradi vzpona gibanja alt-right, ki razkriva sovražno delovanje Sorosa in opozarja, kako škodljiva je njegova ideologija za vse, kar je Evropo naredilo za najmogočnejšo civilizacijo v zgodovini človeštva. Sorosovi ljudje skušajo to s svojo multikulturno agendo uničiti: s politiko odprtih mej želijo Evropo nasilno naseliti s civilizacijami, ki na stari celini delujejo kot tujek, Evropejce pa narediti za tujce na lastni celini. Vsako nasprotovanje temu je s strani nevladnih organizacij, ki jih podpira Soros, označeno za fašizem, rasizem, ksenofobijo in še kaj. Trenutno so najprimernejše za Sorosovo agendo države Srednje in Vzhodne Evrope, Balkana in nekdanjih republik Sovjetske zveze. Očitno so zadnje pribežališče in gojišče za Sorosove škodljive globalistične ideje, ki so v resnici čisto zlo.

Kavarna Hayek

 • AlojzZ

  Samo nekaj bi vprašal: “Ali resnično mislite, da je Soros solist?”

  • dr Janez Sveti

   Soros je del mreže, ki plete niti za nove vojne in ekonomsko suženjstvo!
   DR janez SVeti Nacionalist

  • Miro King

   No ravno ni Pavaroti!

 • dr Janez Sveti

  Bodite pametni in si zapomnite, da če nekdo nekaj financira ima debele razloge za svoje finančne vložke! Ne bodite naivni in verjamete zgodbam o dobrodelnosti in demokraciji! Dobrodelna je samo stara mama, ki del svojega denarja podari cerkvi, pa še ona iz razloga,da bi šla v “nebesa”!
  DR Janez Sveti genij

  • šmentanamuha

   Zelo dobro si povedal.

  • Borut Stari

   Uh, kako resnično.

 • Krtača17

  Članek je pristranski. Ni samo Soros tisti. Poleg tega Soros financira združenja na levi in na desni strani. Skratka želi ustvarit zdrahe. Enga tazga zdraharja imamo tudi pri nas. Hmmm da nista kaj v žlahti – z denarjem seveda.

 • Hun

  bomo vidl ce bodo madzaroši mel kj večje penzije pa podjetniki manjse prispevke placeval pod Orbanovo vladavino

 • indijanka

  Zanimiva kolumna. Bankirji banke, ki ne delujejo tam, kjer so registrirane, imenujejo Shell, navidezne banke. Banke, ki se skrivajo regulativi.Tudi pri nas niso zaželjene. Nikoli nisem pomislila, da imajo izobraževalne ustanove ustavljene na podoben način enake cilje. Bravo Orban! Podobno zakonodajo in nadzor nad intelektualnim razvojem, bi morali sprejeti vsi.

 • selma hayek

  Tole so imenitne slaboumnosti, vredne izrojene desnice, kešpičk in pijane združbe okoli Brščiča, ki se je zataknila v kavarni in zdaj swlabotno in maloumno razgraja in razbija kozarce. Treba bo poklicati žandarja,da jih odpremi v treznilnico

  • šmentanamuha

   In ti si keš pička ali keš pičkon levih anarhistov aktivistov s Sorosove plačilne liste?

  • Feriss.H

   Ko si se že priklatila na tale portal, pa nam zaupaj nekaj svojih tvornih misli na temo iz članka, razkrij nam nekaj svojih “imenitnih” videnj. Razen če ti zakajene poglede na svet ne zastira lastna omejenost. Če ti pa ne gre, potem se pa raje vrni v svoj skret in tam seri, kronično mentalno in rektalno zaprtje si ne boš pozdravila tu.

   • Borut Stari

    Post selme hayek sem razumu kot bedno kurćenje zelo žleht feministke, ki gender dnevno spreminja.LGBTQ so njena imenitna videnja.

 • Demonkrat

  Denar dobijo na roke na trr …..?Davek placajo?

  • stajerc5

   Kaksen trr? Pri nas je ze sendvic in flasa pira dosti, da kocke letijo.

   • Miro King

    Pa mal arestanske košte za par mesecev tudi paše!

    • stajerc5

     Kolikor vem, ni nobena bandera rossa sedela, so jih “njihove rodzene majke”, in to z protestom, resile analnega spoznavanja…

     • Miro King

      Slabo veš, nisi spremljal sodnega režima? Nekateri ste pa imeli srečo, butli kaj ne veste da smo polijska država!

     • stajerc5

      Mirci, koliko jih je bilo in kako dolgo so sedeli? Saj si spremljal, nje?

     • Miro King

      pokasirali so tistih 30 tako malo, za vzorec pa so hoteli narodu vsaj v konici mirnega epiloga, s šetim pripornikom, priporom fašistično pokazati, da naj tega narod ne dela, to je oblast policija, ki nezavedno butasto zavira progres države, ker je vse že zavoženo jim pa je bilo tako naročeno, saj ste državljani kupili pendrek in ste bili z njim tepeni, pa da nebi kakšen novi vic napisal o policiji, ker so vsi resnični!

     • Miro King

      Sam dobro veš koliko jih je pristalo v kehi, vse pa vaše rodžene majke niso mogle rešiti s protestom, so bile obtožnice, a ne!

  • Olga

   Seveda ne! V Ameriki preiskujejo Sorosove davčne utaje!

   • Miro King

    Kdo pravi da sem demokrat!, Nisem, sem Ateist in nacionalist!

  • Miro King

   KRADEM KRADEŠ KRADEJO? Pa se zaleti!

 • Feriss.H

  Že iz prebranih prvih nekaj stavkov sem takoj pomislil – tole bo pa iz Kavarne Hayek – odlično kot vedno. Edino kar dvomim iz tega spisa je tisto da je Soros postal nekakšna Persona non Grata v Bruslju. Večina Bruseljske elitne drhali so itak sami Sorosi v malem. Soros ni edini ki tam “predava”, so še drugi, Peter Sutherland na primer, ta ima v Bruslju kar svojo “katedro” kjer dopolnjuje vizionarske blodnje tamkajšnjih parlamentarnih parazitov. Enako kot Peter Sutherland je tudi Mario Draghi figura Goldman Sachsa, in ta je povrhu še President of the European Central Bank – EU kasica-prasica.

  Tudi če Sorosa jutri doleti kap, EU ne bo zlepa zdrsnila iz začrtane poti. (((Nosata))) Mafija z one strani Atlantika je še vedno čvrsto v sedlu in samo neki novi Dolfe bi lahko počistil to gamad.

  • RATATA

   “Komplicirano” branje, ki zahteva predhodno umiritev.
   Uspel sem. Se umiril, se zbral in prebral.
   Že zdavnaj bi bilo potrebno pritisniti “gumb za izklop norosti v sili”! Morda je res že zamujeno in se lahko samo še malo zavira, vendar ne več popolnoma zavre in obrne v kontra smer, ki je prava.

  • Aron

   Zdi se mi, da je vsa ta obsesija s Sorosom false flag. Je še precej drugih škodljivih likov, ki usmerjajo ta svet na svoje tire. Zakaj se tako javno ne secira Rotschildov in ostalih židovskih bankirjev/korporacij?

   • Feriss.H

    Zaradi komunikacije bom poskušal ignorirati dejstvo da si Homosexualec in odpor do vas, vendar ne zaradi tega kar ste, ampak zaradi vaše extremno trmasto-“progresivne” + Levičarske vsiljivosti ki jo tudi sam prakticiraš tu.

    Uporabil si termin “false flag”, domnevam da razumeš ta pojem, ne vem točno kako misliš da je Soros to, a mogoče zato ker je tako exponiran – ? Soros seveda ni sam, misliti da ena oseba lahko ima toliko vpliva je iluzorno, Soros je frontman, za njim je celotna (((NWO))) nadgradnja in ker je tudi on Žid, so njegovi “akreditivi” primerni njihovi prevladi. Klasičen princip nepotizma, ali Sicilijanske Mafije, skratka krvne linije.

    Namen frontman-a je ta da je on v fokusu javnosti, medtem ko ostali v senci opravljajo svoje. On se pojavlja v intervjujih, na Internetu, v MSM … in “predava” v Bruslju. Rotschildi so izsecirani že do onemoglosti in ni več kaj dodati tudi zaradi tega ker se ne pojavljajo v javnosti kot tale POS- (((Piece of Shit))). Na neki način je Zastavica, samo ne False Zastavica, je kar REAL FLAG.

    Seveda, kar počne ne dela po nalogu, to so tudi njegova osebna nagnjenja v perfektni sinergiji z ostalo NWO golaznijo.

  • Miro King

   Kakšen judovski nepotizem G. Krumpa, Ha no zdaj pa počasi ne bo več EU, temveč AMI EU, glavno da imajo v Bruslju plače in dokler bodo brez reforme butasti neuravnovešeni EU veljaki, čakali da jih bo SSSR in USA popapcali bo tako, ali še slabše????

 • Olga

  Soros je nacistični zločinec, ki s svojim delom nadaljuje! Treba ga je zapreti skupaj z vsemi politiki in raznimi “človekoljubi” dosmrtno! On in njegova klika, s komunistom Kučanom in Fajonko v Sloveniji, je kriva za številne žrtve terorističnih napadov in posilstev v Evropi in po svetu! To so zločinci največjega formata, proti katerim se je treba boriti!
  Kako, pa so nam lepo pokazali študentje v Ameriki, ko so spravili leve fašiste v kot! Nas je veliko več! Ne dovolimo, da se razpasejo kot komunisti v Sloveniji!

  • Miro King

   Kako, ko je bogat? Geld regirt das welt! Vse se suče okoli denarja in riti? Očitno vam to še ni jasno, kvečjemu atentat kot so spravili Kennedy.ja in druge???? Kdo si Upa?

 • Vrhovni sodnik

  Nimamo kaj debatirat, direkt v čelo in pika.

  • Anton

   kot tudi erdogana

  • karpelec

   Kaj pa z ostalimi, ki sa ga držijo za rekelc?

   • Miro King

    Bog ne daj da ga spustijo, ker sebi slabo godilo? Niste razumeli????

  • Miro King

   Ti misliš onaj balkanski poljubac, na sred čela, a nemoj, da se prije ukenjaš!

 • Ana Job

  Moteni starec bo očitno mešal drek do dneva svoje smrti, podobno kot kurćan.

  • Olga

   Ampak naj ga mešata v zaporu in to svojega!

   • Ana Job

    ±±±++++++++++++++++++++++++

   • Miro King

    Da ga ne boš prej mešala osebno prej kot si misliš, nedokazne klevete kot pogrošne želje so nevarne zadeve, pa še javno napisane, ste pa budale!

  • Miro King

   Ana drek smrdi smrt tudi po enem dnevu, obtoževati pa tvojega bivšega predsednika države brez tehtnih dokaznih argumentov, pa je tako po tvoje “baba, priča, baba rekla”? Da te ni sram obtoževati na tak način, no, nam manjka en Erdogan?

   • Ana Job

    Dragi Miro King, nikar se ne jezi zaradi politike. Prav nič me ni sram, ker si sama služim kruh in mi ni bilo nikdar postlano s privilegiji,kakor je levičarjem, ki dobivajo penzion po 2.600 evrov.

    Želim ti lep večer, drugače pa spoštujem tvoje mnenje. :-)

    • Miro King

     Želim ti lep večer kaj konkretnega, in se nič ne jezim glede politike, gre za dostojno življenje, se pa strinjam, da je država čudna, nekaterim 200€, drugim 2600€. Lepo pa je, če ima človek delo in svoj kotiček in da je s tem zadovoljen. Ana, pa nočko? Brez zamere!

     • Ana Job

      Nočko tudi tebi Miro. Prav je da poveš svoje mnenje, zato smo tukaj. ;-)

 • tarantela

  Čudno, nič ne omenjate na tem portalu, da je enako kot Orban, naredil tudi Putin…
  Po drugi strani pa menda podpiramo kapital. Nič več ne razumem, saj kapitalist ni komunist, vse ste zbrkljali, jest se ne grem!

  • Olga

   Orban je okupiral koga?!

   • tarantela

    Prepovedal enako evropsko Univerzo. Tu gor je zapis o financiranju univerze. Drugič najprej preberi prispevek zgoraj, potem meni repliciraj. Sicer pa nisem pisala o nikakršni okupaciji.

    • Miro King

     KAKŠNA OKUPACIJA, denarja ni in narod mora biti butast ne pa univerzno izobražen, danes že ovcam ne moreš konkurirati!

   • Miro King

    Nobenega, prodal pa je državo z državljane, pa bo uvedel kot Erdogan smrtno kazen in bo take pisce na FB bumbarje posravil, he, to ti je prava politika!

  • Miro King

   No pa si si prišel gor! A kej zastopš?

 • Resnica boli

  B*naj se še kdo spravi na ERAR in pogleda, kako se tala javni denar,https://erar.si/placnik/16470/prejemnik/71880879/ Ta primer kaže, kako Javna agencija za raziskovalno dejavnost plačuje Mirovni inštitut. In kaj so raziskovali? Kdaj bo mir v SIriji, Iraku, Libiji, Afganistanu? To jim povem jaz, takrat, ko bodo Rusi in Kitajci z nukicam razsuli svetovne žandarje

 • Artur

  Nobeden temu staremu zločinskemu prdcu nič ne more(od zločinske elite zaščiten kot kočevski medved) on je namreč eden od glavnih operaterjev za vzpostavitev NWO globalistične tiranije njihova zločinska agenda se nemoteno izvaja tudi na takšen način(po principu kuhane žabe) s pomočjo tujih in naših politikantskih narodnih izdajalcev medtem ko tupe ovce blejijo in čakajo v vrsti za ……! https://www.youtube.com/watch?v=yDIkrTNHGsA
  https://www.youtube.com/watch?v=enE0JyxOvZo
  https://www.youtube.com/watch?v=paFRtya0bmU
  https://www.youtube.com/watch?v=OwKRBsqkC8Y

 • Artur

  Vsak od te zločinske bande vključno s to zločinsko staro kroto je za nekaj zadolžen za dokončno vzpostavitev NWO tiranije :https://www.youtube.com/watch?v=HIutzwT11vA

 • Artur
 • garfi

  rtvmurgle tudi zgrožena nad Orbanovo ukinitvijo “univerze”
  kurćan ga je odlikoval za rdečo Coso Nostro
  financira vse svetovne rdeče podgane in v jugobutalah

  • Miro King

   Še dobro da si špengler! Zgrožen sem nad takim pisanjem in potrebno bo malo več intelegence predvsem pa se naučiti pisati in pravilno obvladati slovensko slovnico! Garfi ne se sramotit in ne govori bedarij, ko nimaš pojma kaj je Kučan za tebe naredil, danes ga pa nedokazno nekam tlačiš, naj te bo sram in mene je sram, da moram živeti med takimi kreteni, pa na zdravje!

   • garfi

    rdeča podgana

    • Miro King

     Nikoli bil in ne bom imam svoje mirno nacionalno socimišlenje, znam pa biti tudi grob v kolikor gre za moje ljudi in državo, kaj si potem ti, zeleni? Malo pazi kaj pišeš jaz ne ocenujem strankarsko politiko kot ti za mene, sam to predvidevaš, podgane so vedno preživele, tudi naju bodo, so pa osebe ljudje, ki jih spoštujem kot tebe in jih ni treba nedokazno obmetavati s takimi floskulami!

     • garfi

      rdeča podgana

     • Miro King

      Bravo, nič se nisi naučil?

     • garfi

      rdeća podgana

 • tarantela

  Tole s “Sorosovo” univerzo je navadno pretiravanje. V resnici jo je financiral z 20 % denarja, ostalo su drugi financirali, zato ne vem, zakaj tak halo zaradi Sorosa.
  No, menim pa, da bi se morali malo bolj pobrigati okoli turške šole v Ljubljani, ki jo financirajo mislimani.

  • Miro King

   Kaj vas briga Soros, naj vas brigajo slovenski sorosi!!!!!

  • Miro King

   Kaj ste žabarji dorekli in dopustili to pa imate teroscool, sredi LJ? Nedokazno je to domneva!

 • hle

  Sorosa bi najlažje primerjal kar z našim Kučanom zelo škodljiv vendar pa niti slučajno tako vsemogočen kot se mu pripisuje vendar pa oba uspešno prikrivata ljudi ki stojijo za njima in tudi njihove namene ki za nas v nobenem primeru najbrž niso dobri med tem ko o kakih velikih Kučanovih uspehih ne moremo govorit je z tem modelom drugače to da ima njihova agenda ogromne uspehe zažrla se je v vse pore naše družbe predvsem med mlade na univerzah tradicijonalistične desničarske inteligence z naših univerz praktično ni več vsaj iz družboslovja

  • Miro King

   Menim da premalo poznaš politiko in politika Kućana, temu nisi dorasel, saj ne veš niti kdo ti je smetil pred tvojim pragom pa nisi hotel prijeti za metlo in danes obtožuješ bivšega predsednika države brerz dokaznih argumentov, kar tako malo na slepo, kar je pravno, kleveta, nikoli pa ne boš izvedel kako zajček skače v politiki in v vladanju, kakor še mnogo slovencev le tipa in ugiba in piše take anomalije glede Kučana, ki je fejst fant, drugo je da, je SOROR vržena namerna kost politikov, da ne bi razmišljal o svoji državi, ki je potrebna prenove ne pa butastega sprenevedanja, naivnih Slovencev. Razmisli in poboljšaj se!

 • bojan

  Kdaj bo že ta drek nečloveški crknu

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!