Maročan z nožem napadel policiste na špansko-maroški meji

Afriški migranti skušajo preplezati ograjo na meji španske enklave Melilla. (Foto: epa)

Varnostne kamere so ujele trenutek, ko so policisti obvladali Maročana, ki je v rokah vihtel nož in vpil: “Allahu akbar!” oziroma “Alah  je velik!” ter druge arabske vzklike. Do dogodka je prišlo na špansko-maroški meji španske enklave Melilla v severni Afriki. V napadu je bil policist zaboden v roko. 

Do napada je prišlo bo 7:45 zjutraj blizu močno varovanega mejnega prehoda Beni Ansar v Maroku. Napad je že potrdil španski notranji minister Juan Ignacio Zoido. Moški, za katerega oblasti domnevajo da je maroškega porekla, je stekel proti varovani ograji, izvlekel nož ter začel groziti policistom, ki so varovali mejni prehod. Napadalec je enega izmed policistov zabodel v roko, nakar je skupina policistov začela odvračati njegovo pozornost, drugi policist pa mu je od zadaj v glavo vrgel rdečo cestno oviro in ga s tem podrl na tla. Policija je Maročana nato v trenutku vklenila in aretirala.

Enklava je ozemlje določene države, ki ga z vseh strani obdaja ozemlje druge države.

Dogodek se je zgodil v španski enklavi Melilla v severni Afriki. Španija ima na tem območju dve enklavi, Melillo in Ceuto. Tu poteka edina kopenska meja Evropske unije z Afriko, posledično pa že od leta 2014 tu stalno prihaja do vdorov afriških migrantov, ki se skušajo skozi špansko ozemlje prebiti do Evropske unije. Obe enklavi obdajata visoki ograji, zato migranti pogosto plavajo ob obali in nato skušajo priti noter.

Do zadnjega množičnega poskusa vdora migrantov na tem območju je prišlo 1. januarja, ko je dvojno ograjo med Marokom in Ceute poskušajo preskočiti okoli 1000 migrantov.

U. V.

 • Olga

  Namesto krogle bo dobil nagradno bivanje v EU! Sicer v zaporu, pa vendar! Policisti bi morali imeti možnost streljanja v takšnem primeru!

 • dež

  Hm, prva stvar, ki mi je padla na misel ob pogledu na fotko, je trening “trapa”. Stavim, če bi bili namesto Špancev na drugi strani izraelski policisti, ne bi nihče sedel na vrhu ograje. Enostavno preveč delajo v rokavicah s to drhaljo.

  • pajot

   tale ograja jim je prišla kot naročena. Doma namreč posedajo po baobabu.

   • Adolf Hitler

    to bi blo dobr ko bi EN strom uklopu PA spžene negeri bi popadal DOL kot komari!

 • samsara

  Zgleda, da je z vročino narastla potreba po Alahovih devicah.
  Lažje pa res ne moreš priti do tako željenega…
  Nesposobnemu pa tudi to ni uspelo.

  • cosmosjasnovidec

   Nesposobni so policaji enako kot drugod po vsej europi.
   Kaj ga imaš za obvladovat?Ko je vihtel nož in hvalil njegovega svinjaka alaha mu poslati šus v betico pa je zadeva zaključena.

 • Najplemenitejši

  Tale Maročan je bil zagotovo katolik in član stranke SDS.

 • plamen100

  Tam te zgodbe s crnci nikoli ne bo konec enako kot v Iitaliji iz preprostega razloga, ker se ta narod oplojuje s krat 10 in rabi nov zivljenski prostor. Sicer pa kam pelje ta evropska politika lahko vidimo na nogometni reprezentanci francije kjer so od 11 igralcevy samo se trije belci.

 • Adolf Hitler

  to so pa res dobri glinast golob kie mi ie mg34 A TUKI Feuer frei!!!!!!!!

 • Adolf Hitler

  to bi blo dobr ko bi strom uklopu spžene negeri bi popadal kot komari dol hahahahaahhahahAHAHAH!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!