Istanbul: 45 mrtvih, 239 ranjenih. Turški predsednik: To je opomin vsem državam.

Foto: epa

V trojnem samomorilskem napadu na letališču Atatürk v Istanbulu je bilo včeraj zvečer ubitih najmanj 45 ljudi, 239 je bilo ranjenih. Turške oblasti sumijo, da je za napad odgovorna skrajna Islamska država. Vsi trije teroristi so umrli.

Na mednarodnem letališču Atatürk v Istanbulu so v ponedeljek zvečer odjeknili streli in eksplozije bomb. Trije samomorilski napadalci so se razstrelili na osrednjem delu letališča pred rengentsko kontrolo, je po poročanju Reutersa povedal turški minister za pravosodje Bekir Bozdag. Napadalci so se do letališča pripeljali s taksijem, poroča BBC.

Ena izmed prič je dejala, da je bil eden od napadalcev oblečen v črno, v rokah pa je imel pištolo.

Med žrtvami tudi turisti
Turški predstavniki so še sporočili, da je policija na osumljenca na mednarodnem terminalu streljala z namenom, da bi ju zaustavila, poroča CNN. Med žrtvami je bilo 13 turistov, večinoma pa so bili turški državljani. V času terorističnega napada v Istanbulu je na letališču Atatürk pristalo tudi letalo z albanskim premierjem Edijem Ramo, ki je v Turčijo prispel na uradni obisk. Akbanski premier ni bil poškodovan.

Erdogan: To je opomin vsem državam
Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je dejal, da bi ta napad moral služiti kot prelomnica v globalnem boju proti skrajnim skupinam. “Bomba, ki je danes eksplodirala v Instanbulu, bi bila lahko na vsakem letališču, v kateremkoli mestu na svetu,” je prepričan. Zaskrbljenost je izrazil tudi nemški zunanji minister Frank-Walter Steinmeier, ki je ob tem dejal, da tudi sami žalujejo za žrtvami v Turčiji. Sožalje je izrazil tudi belgijski premier Charles Michel.

Slovenski telovadci bi morali konec tedna tekmovati na svetovnem pokalu v športni gimnastiki v turškem Mersinu, vendar so se po terorističnem napadu na letališču v Istanbulu odločili, da raje ostanejo v domovini. Proti Istanbulu bi morali odleteti danes, poroča STA.

N. K.

 • mona lisa

  Vse države bi morale stopiti skupaj in zatret terorizem. Vsak migrant v Evropi je potencialni terorist. Musliman vedno ostane musliman in ta narod se ne ukloni in za vero je pripravljen umret. Še več verjamejo da če bodo umrli in ubili katoličane oziroma pripadnike druge vere bodo v posmrtnem življenju junaki. To se je velikodušno spuščalo v Evropo.

 • PIA PlA

  To je opomin vsem državam.
  Kakšen opomin?
  Naj muslimanstvo sprejmemo ali se ga znebimo?
  Erdogan je v škripcih, njegova dvolična politika kaže slabe rezultate. Moral se je opravičiti Rusom zaradi sestrelitve letala, Kurdi so zasedli ozemlje ob meji, izigravanje Evrope se ni prevč obneslo, zdaj je nanj jezen tudi ISIS. Turk pa ima še vedno velike apetite.

 • Ogledalo

  Če bi svet prav odreagiral, pri tej tehniki bi se dalo
  Vsi ki ki se potikajo po svetu, bi moral bit popisan 10 prstni odtis in z DNK zapisom, ter to zabeležit v interpol Evidenco.
  Države ki ne bi tega izvajale, bi moral dat na seznam nevarnih držav za gospodarsko sodelovanje in turizem.
  ***********************************************************
  To sem pisal že oktobra 2015, ko je bil begunski val
  Vsi v EU moramo imet veljaven dokument s sliko in osebnimi podatki, ki se ga da preverit, če ga nimaš te lahko doleti še kazen.
  Tudi turisti imajo veljavne potne liste in dokumente s katerimi se izkažejo, in se da preveri če drže.
  Ne vem zakaj se EU noče resno spoprijeti s problemom nevidnih priseljencev, to niso samo sedanji begunci ampak tudi priseljenci od vsepovsod, ki žive v kleteh, taborih …
  Tako pa kdor hoče se proglasi za begunca, natvezi zgodbico, kako je ušel iz nevarnega območja si za las rešil življenje … Dobi še hrano, brezplačen prevoz …
  To je idealno leglo za kriminal vseh vrst.
  EU mora nemudoma uvest red.
  – Kdor nima veljavnega dokumenta po EU standardih, ga mora pridobit.
  – Vsak ki pride v EU in nima veljavnega dokumenta, ga mora uredit, do tedaj nima prostega gibanja.
  – Vsak ki se pojavi znotraj EU brez veljavnega dokumenta:
  — se ga pridrži
  — preveri identiteto
  — vzame prstne odtise(10)
  — odvzame DNK
  — podatke zavede v interpol evidenco
  — dobi izkaznico, ki jo mora imeti pri sebi.
  — če ima pravico bivanja v EU se ga izpusti, drugače pošlje domov.

  • pokvarjeniSvet

   To imajo tudi sionisti namen prvo ustvari problem da imaš izgovor ponuditi in izpeljati “rešitev”.

   https://www.youtube.com/watch?v=BH-CM1adTJs
   https://www.youtube.com/watch?v=KatuQlioeRgE#t=03m28s.

   Ker so oni ustvarili ta problem…..bodo sedaj ponudili čipiranje..da se bo lažje identificiralo ljudi…jap prvo ustvari problem in pol ponudi “rešitev”

   https://www.youtube.com/watch?v=wgmraKtx7XI

   Zato sem proti EU ker hočejo ukiniti gotovino in jo zamenjati za čip pod kožo

   https://www.youtube.com/watch?v=hTBJ6OIGkzc

   • Ogledalo

    Za mikročip se ne bi zavzemal, bi se pa za nekaj kar bi bilo na nivoju EU Osebne izkaznice.
    Seveda pa če se potikaš po svetu in delaš zgago, se naredi natančno analizo 10 prstnih odtisov in DNK, preveri če že obstaja, se samo dopiše, če ne se na novo vnese v Interpol evidenco.
    Za nas navadne smrtnike, to ne bi bilo nič dodatnega posega v zasebnost, res pa da vlada ki jo imamo, bi nas vse razglasila za prestopnike (nimaš računa ko greš iz gostilne, nisi prijavil da imaš nov TV ….) in razlog za vpis med kriminalce

 • sprehajalec

  Religija miru je zopet udarila.

  Erdogan, to ni meni nikakršen opomin, tole je meni logična posledica uvažanja doktorjev in znanstvenikov iz Bližnjega vzhoda. Svoje države so uničili kot posledica prekomernega razmnoževanja in preveč hormona.

 • althar

  Sunitska Turčija je skupaj s sunitsko SA (in skrito podporo ZDA) podpirala ISIS v boju proti skupnemu sovražniku šiitu Asadu. Zdaj Erdogan to svojo uničujočo zablodo obžaluje in bi se rad izvlekel iz te šlamastike (zato opravičilo Rusiji), a prepozno. Vahabitski hudič je spuščen z verige in bo udaril tam, kjer lahko. Najlaže v muslimanskih državah, ki so slabše zaščitene in kjer se laže prikrijejo.

 • elh

  Zblojenost islama, eden in edini razlog. In Erdogan forsira muslimane k še večji reprodukciji, kar bo rodilo še več terorizma.

  Sem se peljala prejle z avtom in srečala avto z dvema rutastima očitno – muslimankama. To ni normalno, srečevati sredi Slovenije take pojave pa še Pust ni, kdo so ti ljudje?
  Včasih delavci iz Bosne, zidarji, sploh niso šmirglali islama. So se nacejali s pirom jedli svinjske kremenatelce, danes pa srečaš take pojave. Naj gresta v Savdsko Arabijo, tam ženščine še dovoljenja za vožnjo nimajo. Če ne smeš voziti in telefonirati, bi lahko prepovedali tudi vožnjo s tako opravo. Zadevščina vsak trenutek lahko zleti v zrak, kaj pa veš kaj jim Alah naroča…

  • bojan

   Moja mama je danes vidla fanta 18 let se vozit na kolesu v tistih ful širokih dimijah da je kar viselo od njega …

   A dimije nosijo tud moški ??

   • elh

    Verjetno je zjutraj v haremu ni dobro pogledal kaj oblači.

 • Olga

  Turški predsednik pomaga Isisu, saj trguje z njimi! Podpirajmo turško opozicijo! Terorista pa v Hag!

 • ĐSADERERĐŠĐŽAASBDDDVNBN

  Ja Erdogan bi bilo bolj pametno če bi se boril proti Isisu ne pa proti Kurdom.

  Američani so pa delni krivci, ker so ustvarili Isis.

 • Dostmamrecesije

  Premalo je, če to samo obsojate. Bi morali politiki kaj več narediti, da tega ne bi bilo, a to pa ne.

 • bojan

  Če bo EU odpravila vizume Turčiji bo po besedah Erdogena res pokalo po vseh evropskih letališčih in še kje.

 • Svinsk zrezk

  terorizem je sam zacetek zanima me kaj sledi

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!