Med terorističnim napadom v Nici so se nahajali U2, Bono in Stallone

Med številnimi turisti, ki so se ravno med terorističnim napadom nahajali v Nici sta bila tudi Bono s člani skupine U2 in hollywoodski zvezdnik Sylvester Stallone. Pevka Rihanna pa je zaradi terorističnega napada, petkov koncert v Nici odpovedala. V času terorističnega napada je bila na večerji v Antibesu – dobrih 20 kilometrov iz Nice kamor je v četrtek popoldne priletela iz Milana, kjer je napolnila stadion.

Kdo vse je še bil v Nici v času terorističnega napada?
Elton John pa je le nekaj ur po napadu mirno prispel v svojo luksuzno vilo. Člani njegove zasedbe pa so po nekaj urnem čakanju končno prispeli hotel. Namesto v središču Nice so prespali v predmestju. Njihov rezerviran hotel je bil zaprt zaradi suma podtaknjenega eksploziva.

Stallonov selfie nekaj sekund pred tragedijo
Zvezda akcijskih filmov Sylvester Stallone je v začetku meseca pristal s privatnim letalom na letališču v Nici. Z ženo Jennifer Flavin in tremi hčerami Sophio, Sistene in Scarlet naj bi praznovali Sylvestrov 70. rojstni dan na luksuzni 30 metrski jahti. V petek popoldne, dan po terorističnem napadu, je Stallone objavil “selfija” na Instagramu s pripisom: “Le nekaj trenutkov pred groznim in strahopetnim napadom v Nici v Franciji.” Na selfiju, posnetem na jahti, je v ozadju videti še ognjemet kar dokazuje, da je res šlo za sekunde pred napadom.

Med terorističnim napadom v Nici sta se nahajala tudi Bono in Stallone 1

foto instagram officialstallone

 

Objavljen “selfie” je takoj sprožil govorice o njegovi smrti. Po tej fotografiji namreč Stallone na uradnem Instagram računu ni več objavljal utrinkov iz počitnic, kar je razvidno iz komentarjev njegovih sledilcev.

Bono ravno večerjal na promenadi v času terorističnega napada

Večerjal je v družbi prijateljev kjer so ga domačini že vajeni saj večino prostega časa preživi v svoji vili v bližini Nice

Večerjal je v družbi prijateljev kjer so ga domačini že vajeni saj večino prostega časa preživi v svoji vili v Eze, ki je v bližini Nice foto twitter @LaParisienne

Pevec skupine U2, šestinpedesetletni Bono se je v času napada nahajal v “La Petite Maison” prestižni restavraciji, tik ob promenadi, ko je množični morilec Mohamed Lahouaiej Bouhlel izvajal svojo peklensko vožnjo smrti. Večerjal je v družbi prijateljev, kjer so ga domačini že vajeni, saj večino prostega časa preživi v svoji vili v bližini Nice. Ura je bila pol enajstih zvečer.  “Najprej se je slišalo strele potem kričanje in potem je nastala smrtna tišina. In v tej tišini je bilo čutiti paniko. Bilo nas je prekleto strah,” je za francosko revijo “La Parisienne” povedala Anne-Laure Rubi, lastnica “La Petite Maison”. 

Bona so rešili agenti proti-terorističnega oddelka

Med terorističnim napadom v Nici sta se nahajala tudi Bono in Stallone 6

foto twiter @LaParisienne

Pa vendar je v tem trenutku Anne-Laure Rubi ostala prisebna in je skupaj z osebjem restavracije zaklenila restavracijo. Goste je prosila, da ostanejo zbrani in mirni ter zaprla polkna. “Nato sem refleksno zagrabilo roko nekdanjega župana Nice Christiana Estrosija in z drugo roko Bona.” Tako so obsedeli dokler se pokol na Promenade des Anglais ni končal in so na vrata restavracije prišli oboroženi specialni agenti proti-terorističnega oddelka.

Sporno sporočilo v “selfiju”

Med terorističnim napadom v Nici sta se nahajala tudi Bono in Stallone 7

Na selfiju Bona je v ozadju pomenljivo sporočilo COESIST, ki je med njegovimi oboževalci sprožilo različne reakcije, foto twitter @U2

Policija je sumila, da se teroristi lahko nahajajo kjerkoli v mestu. Zaradi varnostnih ukrepov so nas pregledali. Tudi Bono je po navodilih agenta dal roki “za glavo,” je povedala Rubi. V restavraciji Anne-Laure Rubi so se nahajali še Eric Dupont-Moretti, znan francoski odvetnik, Karim Benzema nogometaš Real Madrid in priznan svetovni restavrator Alain Ducasse. Policija je potem goste pospremila do trga Massena.

Na potep s kolesom

Med terorističnim napadom v Nici sta se nahajala tudi Bono in Stallone 8

foto twitter @LaParisienne

Bona so domačini že naslednji dan videli z družino kolesariti po mestu, kjer je posnel tudi “selfie” pred grafitom, ki se je pojavil po terorističnem napadu v Nici. Na Bonovem “selfiju”  je v ozadju pomenljivo sporočilo COESIST, ki je med njegovimi oboževalci sprožilo različne reakcije.

Bono je preživel že tretji teroristični napad

Med terorističnim napadom v Nici sta se nahajala tudi Bono in Stallone 5

November 2015 Paris. Poklon U2 žrtvam pred Bataclanom. foto twitter @U2

Teroristični napad v Nici je za pevca skupine U2 že tretji. Lansko leto novembra, v Parizu so U2, ravno pred napovedanim koncertom vadili v bližini gledališča Bataclan, kjer je bilo ubitih 89 ljudi. Koncert so odpovedali. Namesto da bi zapustili francosko prestolnico so se naslednjega dne poklonili žrtvam teroritičnega napada.

Bono je bil kot deček priča terorističnemu napadu, ki ga je izvedla IRA v Dublinu l. 1974, kjer je bilo ubitih 33 domačinov. Tudi v besedilih skupine U2 je terorizem stalna tema.

Je Adam slutil napad?
Strašljivo pa je, da je Adam, član skupine U2, le dobre pol ure pred napadom v Nici, objavil fotografijo na U2 uradni spletni strani. Na fotografiji je rdeče nebo in z Adamovim napisom “Nevihta nad Francijo 14.julij”. Fotografija je bila takoj po napadu odstranjena. Mi pa smo jo našli na njihovem Twitter računu.

Med terorističnim napadom v Nici sta se nahajala tudi Bono in Stallone 4

Fotografija z zloveščim napisom posneta le nekaj ur pred terorističnim napadom foto: twitter @U2

Tudi Rihanna v času terorističnega napada na Azurni obali
Bono in Stallone pa nista bila edini slavni osebnosti v Nici v času terorističnega pokola. Pop pevka Rihana se je nahajala na večerji v Antibes približno 24 kilometrov iz Nice, ravno ko je prišlo do napada. V petek zvečer je imela že dolgo napovedan koncert v Nici, na stadionu Allianz vendar so jo prepričali, da zaradi varnostnih razlogov odpove nastop.

Med terorističnim napadom v Nici sta se nahajala tudi Bono in Stallone 2

V objavi na Instagramu je izrazila sožalje svojcem žrtev pokola. Foto instagram.com/badgalriri/

Rihanna je na Instagram računu objavila tudi uradno odpoved koncerta in izrazila sožalje svojcem žrtev pokola.

Sir Elton John se v Nici, ne boji terorizma 

Med terorističnim napadom v Nici sta se nahajala tudi Bono in Stallone 3

Luksuzna hiša Eltona Johna. foto twiter @LeParisienne

Kot navaja angleški Telegraph, so se sir Elton John in člani njegove zasedbe na evropski turneji ravno vrnili iz koncerta v jugozahodni Franciji. Le nekaj ur po  terorističnem napadu je osebje sprejelo Eltona Johna v njegovi luksuzni vili. Težave pa so  imeli člani njegovega benda, saj so zaradi zaprtega mestnega središča v Nici morali prespati v predmestju. V njihovem hotelu so z detektorji iskali eksplozivna telesa. Šele naslednji dan so lahko prišli do rezerviranih sob željenega hotela.

 

SPS

 • dr Janez Sveti

  Jaz sem bil tudi v moji vili.
  Dr Janez Sveti vesoljc

 • Unikatna

  Imeli so srečo!!

  ———————————————————————————————————————————

  Nekatere podrobnosti zaupnega dokumenta, v katerem so pričevanja o pokolu v pariškem klubu Bataclan novembra lani, poroča britanski Sun.

  http://www.reporter.si/svet/zaupni-dokumenti-v-pari%C5%A1kem-pokolu-v-imenu-alaha-so-%C5%BErtve-kastrirali-iztikali-so-jim-o%C4%8Di/62897

 • totex39

  Ja zdaj so pa naenkrat bili vsi tam, samo da bi bili deležni še večje pozornosti.

 • tarantela

  Kaj ga pa biksate pri NOVI?
  “Sir Elton John se v Nici ne boji terorizma”
  Brez vejice sredi stavka!!!!

  • radames

   A

   • radames

    Sprva sem se zmotil. Nisem pogledal originalnega zapisa. Ja, smešno je!!!!

 • FraterMagnus

  če boste še naprej dopuščali tako grdo nelektorirane članke v tej grozni slovenščini, ne boste predstavljali medij resnice, ampak hvečjemu medij ljudi, ki niso dokončali srednje poklicne šole, ker se niso mogli naučiti osnovnih slovničnih pravil in so zato padli na maturi.

  tole je grozno. oziroma odličen primer medijske prostitucije.

  Predlagam da članek izbrišete in da se raje delamo, kot da ni nikoli obstajal. Jaz ga bom kar blokiral v adblocku.

  • radames

   Na forumu Financ je uporabnik “tasilo”, ki je najbrž slovenist in novinarske napake zelo strokovno utemelji in razloži. Že neštetokrat je novinarjem pel levite, da ne znajo slovenščine. So pa tam novinarji jezikovno neprimerno boljši kot na tem portalu.

   • FraterMagnus

    ne zdi se mi primerno, da moramo komentatorji v sloveniji (sploh pa na financah, ki so le že utrjen časopis in medijska hiša, katere informacijam zaupa veliko ljudi, ne nazadnje tudi državni zbor) opozarjati in popravljati za novinarji, ker imajo uredniki tako mačehovski odnos do slovenščine in lektorjev, da jih nočejo najeti.

    za pravilno slovenščino v profesionalnem založništvu novinar namreč kljub splošnemu prepričanju ni odgovoren. čeprav bi lahko dvakrat prebral za sabo. lenuhi.

    jaz pa kot komentator ne bom ničesar strokovno utemeljeval in jim opravljal nalogo lektorja, saj nisem slovenist in ker za delo nisem plačan.

    sem pa prepričan, da bi veliko študentov slovenistov cenilo nekaj drobiža v zameno za to, da na hitro popravijo članek, preden ga nova24tv izda.

    lahko pa kot komentator sodelujem pri kadrovanju. predlagam e-studentski servis, če nimate ideje, kje lektorja dobiti za poceni.

    • Olga

     Mene so učili, da za piko pišem z veliko začetnico! Toliko o lektoriranju…

     • FraterMagnus

      malo pozabila, da so tukaj komentarji ?

      če pa si začela enačiti slovničnost komentarjev pod člankom s člankom, pa ti bog pomagaj. jaz več ne morem.

     • radames

      Jeza gre SAMO novinarjem. Oni so za svoje delo plačani, mi pa ne. Zato morajo novinarji svoje delo korektno opravljati. In to z glavnim orodjem za svoje delo – s slovenskim jezikom.

    • Darth Vader

     finance majo tolk veze s financam in biznisom, kot ima komunist veze z resnico, poštenostjo in deokratičnostjo…..kdor vsaj prbližn pozna kapitalske trge tko da trguje na njih, izve iz tujine vse informacije……finance so glasne sam k se more simona toplak posrat po navodilih iz murgelj po janši…..pa k se debeli gujdek spomni, da bi izgubil 2dag špeha (frankl) napiše mentalno nebulozo vredno pravega finančnega strokovnjaka…..tip….oni prodajajo cajtng, ne vsebine ;)

     • FraterMagnus

      ker ne berem financ ti ne znam odgovoriti. vem samo da državni zbor citira njihove naslove na raznih komisijah. podatki torej so dovolj resnični za uporabo v državnem zboru. ala dr Logar

   • Olga

    Finance so ratale poden! Jim tudi lektor ne more popravit vtisa! Kje je analitik Kovač? Že brez njega je kvaliteta omenjenega časnika bistveno izgubile na kvaliteti!

  • Olga

   Resnica je vedno resnica! Tudi, če je vmes kakšna slovnična napaka! Tudi tiskarski ali tipkarski škrat včasih ponagaja?!

   • FraterMagnus

    če bi naštel eno napako na članek, bi ti rekel ja res je.

    • Darth Vader

     tko pa rad daš formo pred vsebino ane?

     • FraterMagnus

      res pomembna vsebina. izjemno informativna, resnična in dobronamerna. mogoče nekaj v smislu: dobro, jebeš tistih 84 ljudi, važno da so U2 preživeli.

     • Darth Vader

      ne vem iz katere perspektive izkrivljene ti gledaš na svet alpa kakšna očala nosiš…..sam jaz takle članek dojemam kot dodatno zanimivost k terorističnemu napadu….torej v smislu to je Nica, mondeno letovišče, v tem času so bile tam tudi svetovne glasbene&filmske zvezde ampak nihče od njih ni bil poškodovan? kako ti tole interpretiraš pa sam Luka ve…

     • FraterMagnus

      izjemno informativno

     • Darth Vader

      sigurno za 110% bolj informativno kot pop, delo, dnevnik, rtv, finance….aja btw….da ti pojasnim stil pisanja….pa tistele olgi tut……američani imajo algoritme, algoritme a-la google translate….in če ti pišeš v “spletni slovenščini” po domače, noben kurac iz ameriškega veleposlaništva ne ve, kaj sploh pišeš….da ne bo pomote, za tole….tudi Nico, je kriva Hilary Clinton in vojaško industrijski ameriški kompleks….http://yournewswire.com/clinton-email-we-must-destroy-syria-for-israel/

     • Nata

      + + + ++ + + + + + + +

     • Olga

      Ste lektorirali svoj komentar?!

     • FraterMagnus

      vsekakor ga je uspel napisati bolj slovnično pravilno kot sofija pika simić naslov svojega članka

   • FraterMagnus

    in mimogrede, kritiko je treba sprejeti konstruktivno, ne pa se delati, kot da ne obstaja, ali jo sprejeti brez da bi pogledal na vsebino. to je točno tako levičarsko, kot to očitajo lastniki tega portala svojim nasprotnikom.

  • tanja

   Zatakne se ze pri naslovu: “Med terorističnim napadom v Nici so se nahajali U2, Bono in Stallone”.
   Pravilno: “Med terorističnim napadom so se v Nici nahajali U2, Bono in Stallone.”

   Velkokrat imam obcutek, da nihce ne prebere za google translate-om :(

   • FraterMagnus

    nažalost. +1

 • KAPIBARA

  Ma kaj se teli trije hurčijo.. !!
  Bilo jih je bistveno več, ki so pa ŽAL potegnili ta kratko,.. teli so se pa nekje miljon metrov stran, v modenih prostorih hurčili..!!

 • Aton

  Rambo je imel še eno priložnost

 • cosmosjasnovidec

  Počasi bodo že mediji objavljali,da je tale muslimanski iztirjenec z tovornjakom pobil toliko ljudi,ker se mu niso dopadli filmi od Stalloneya in pa tudi ostalih igralcev kateri so morebiti bili kje v Franciji.

 • Rožle

  A diktator Erdogan pa cmera…v stilu našega Cemerota…
  To so njegove zaigrane solze žalosti oz sreče, da bo lahko vse nasprotnike potamanil….
  Joka za svojimi policajčki ob enem pa narod nastavlja za živi ščit …pa kdo je tukaj idiot..?

  • Nata

   Joj Rožle , še vprašaš ?
   Idiotka je Evropa in njeni voditelji !!
   Tale baraba jo …………saj veš kaj ………….po mili volji !

 • sveženovice

  Za malenkost sta se zgrešila … pa bi muslo moral razlagati Al Bagdadiju, da atentat ni uspel, ker je prišel Rambo.

 • modrec

  Ja imeli so pač veliko srečo, upam, da sedaj kaj donirajo za žrtve napada

  • Nata

   Toooooooooooooo !
   En dober koncertni večer ……..naše dobre glasbe !
   Pa zvonovi naj zvonijo po celi Nici v spomin na umrle !

 • Sredinec4U

  ““Nato sem refleksno zagrabilo roko nekdanjega župana Nice Christiana Estrosija in z drugo roko Bona.””

  Če bi imela še eno roko, bi prijela še Benzemaja, ne nekega naključnega obiskovalca svoje krčme. Ja, ja, združeni kot eno, mi premožni.

  “Bono je preživel že tretji teroristični napad”

  Tale Bono je pravi magnet za težave. Super pevec, a morda je bolje, da nikoli več ne pride k nam, teroristični napad je zadnja stvar, ki jo Slovenija potrebuje…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!