Mediji že razkrivajo zanimive podrobnosti iz življenja “čudežnega dečka” Kurza

Sebastian Kurz (Foto: epa)

Z zmago avstrijske ljudske stranke ÖVP na predčasnih volitvah bodo Avstrijci dobili najmlajšega evropskega premierja v zgodovini. Po zmagi so številni mediji že razčlenili profesionalno življenje Sebastiana Kurza, a se je nekoliko zapletlo pri zasebnem življenju, ki ga mladi politik želi obdržati zase. A mu bo to verjetno težko uspelo.

Nemški Dei Welt je že izbrskal nekaj podrobnosti o Kurzevi družini. Kot piše, Kurz prihaja iz preproste družine. Njegova mama je bila učiteljica, oče pa tehnik. Kot deček je odraščal v okrožju Meidling na Dunaju.

Družina na dom sprejela migrante
Med šolanjem je učilnico delil tudi s številnimi migranti, a takrat ti še niso bili takšni, kot danes. Kurz je sicer tudi že sam priznal, da se je že v mladih letih srečal z integracijskimi vprašanji. Je pa bosanski medij objavil zanimivo informacijo o tem, da so, ko je bil Kurz še otrok, njegovi starši v njihov dom sprejeli begunce iz BiH v času vojne.

Ostale podrobnosti iz življenja najmlajšega premierja v zgodovini Evrope pa še naprej ostajajo skrivnost.

Kurz je sicer znan po svojem ostrem stališču glede migrantov. Zavzemal se je namreč za omejitev vstopa migrantov v Evropo in tako šel v nos (in še vedno gre) vsem tistim, ki so zagovarjali odprte meje in sprejemanje migrantov z odprtimi rokami. In ne le zaprtje meja, Kurz je nedavno uvedel tudi prepoved nošenja burk na javnih mestih in že napovedal zmanjšanje socialne pomoči migrantom.

B. V.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!