Mednarodne banke razmišljajo o selitvi iz Londona v Pariz

Foto: STA

Mednarodne banke, ki imajo sedež  v Londonu, razmišljajo o možnostih, da bi se po odločitvi Britancev za brexit preselile v Pariz. London je postal nekakšna bančna prestolnica v Evropi, saj ima tam več kot 23 mednarodnih institucij svoj sedež. Po odhodu Velike Britanije iz EU  bi se lahko nova večja finančna središča oblikovala v Parizu, Amsterdamu, Dublinu in Frankfurtu.

Britanska premierka Theresa May je napovedala, da bo do konca marca sprožila 50. člen lizbonske pogodbe, s čimer se bodo začela pogajanja z Brusljem o izstopu. Postopek ‘ločitve’ bo najverjetneje zelo zapleten, mednarodna podjetja, ki imajo sedež v Londonu, pa bodo morala vsaj nekaj poslov preseliti na celino, na kar je opozorilo tudi britansko bančno združenje.

Velike banke so se na nas že obrnile z vprašanji glede odnosa in zahtev francoskih regulatorjev,” je pojasnil generalni sekretar francoskega bančnega regulatorja Benoit de Juvigny, poroča STA. Banke  s sedežem v Londonu se sicer po šele informirajo o selitvi, s podobnimi vprašanji se na francoske regulatorje obračajo tudi odvetniki in svetovalne družbe. Do prvih preselitev mednarodnih posojilodajalcev bi lahko prišlo že v začetku prihodnjega leta.

A. B.

 • xtc

  Zelo verjetno ,da bo priložnost poblaznelih britanskih idootov izkoristila Irska ali Škotska menebi presenetilo.
  Narod,ki brezglavo naseda populistom je invaliden-kot Farage.
  Ljudje morajo težiti k ravnotežju ,seveda pa je faragove bebce zanimivo opazovati ,ko za napake politike VB krivijoEU.Britanske priseljenske napake niso os pet let nazaj ampa dlje in krivljenje EU ,DA VB postaja Velika Muslimanija ni krivda EU ampak zgrešrene VB priseljenske politike ne glede na EU birokrate.

  • gušto

   Britance je pahnil v to migrantsko godljo bivši britanski premijer Toni Bler…..

   • xtc

    Britanska priseljenska politika je zgrešena od ww dve napreje;ko so bivši prebivalci avtmatično pridobili britansko državljanstvo ;če so prišli v Britanijo tam je izvirni greh godlje;ki je nato le še stopnjevala:

 • cosmosjasnovidec

  Mednarodne banke za selitev iz Londona razmišljajo iz tega razloga,da jim bodo počasi kamelotrajbarski muslimani zaplenili vse skupaj saj jih bo v Britaniji počasi več kot britancev.
  Ne razmišljajo pa o tem,da Francija skoraj ni nič na boljšem.

 • hle

  To je ena od oblik pritiska na London iz strani elit pa ne zato ker bi banke ne mogle delovati od tam ampak zaradi groze da bi lahko ljudstvo o čem pomembnem sploh odločalo konec koncev so bile vsaj večina teh inštitucij tam še preden je šla Britanija v EU v bistvu pa je to predstava za nas neuko ljudstvo da v kolikor ne bomo ubogali svojih gospodarjev nas čaka pekel

 • indijanka

  VB podjetja, ki delujejo v Izraelu na primer že menjajo zaposlene z EU državljani. Evropa pospešeno gradi enotno davčno politiko. Ali res mislite, da bo nekaj tako pomembnega kot je odločanje o financah ostalo v VB?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!