Melanija Trump na prvem uradnem obisku v tujini s svojim izgledom navdušila ameriško in svetovno javnost

Foto: EPA.

Prva dama Združenih držav Amerike že navdušuje svetovno javnost na prvi turneji svojega soproga, predsednika Donalda Trumpa. Slovenka Melania Trump, ki se vse od inauvguracije konec januarja letos ni pogosto pojavljala v medijih, je Trumpa namreč spremljala na prvem uradnem obisku v Savdski Arabiji in Izraelu, v torek pa bo prvi ameriški par obiskal tudi papeža Frančiška v Vatikanu. Slišati je, da je najbolj presenetila – v izjemno pozitivnem smislu – prav Američane.

Naj spomnimo. Melania Trump se je, tako kot tudi Trumpova hčerka Ivanka, odločila, da si na obisku v Savdski Arabiji ne pokrije obraza, kar sta v preteklosti že naredili nekdanji prvi dami Michelle Obama in Hillary Clinton. Vseeno so lokalni mediji Melaniin slog označili za konservativnega in stilskega. Prva dama je navdušila tudi ameriške medije, ki v teh dneh kar tekmujejo, kdo ji bo pel večje hvalospeve.

Melania je na obisku v Izraelu nosila belo jakno in krilo, s čimer je počastila barve izraelske zastave, pa tudi barve miru. Mediji so bili navdušeni nad njeno prijaznostjo, ker je Melanija za roko prijela prvo izraelsko damo Nechamo Rivlin, ki zaradi bolezni dihal nosi masko s kisikom. Ob obisku tamkajšnje judovske cerkve je Melania po judovskih običajih molila ločeno od svojega soproga, a svojih las, tako kot v Savdski Arabiji, ni pokrila.

Foto: EPA. Ameriški predsedniški par na obisku pri izraelskem premierju Netanjahuju.

Prva dama ZDA je v družbi Sare Netanjahu, žene izraelskega predsednika vlade, obiskala tudi bolnišnico v Hadasahu. V bolnišnici sicer zdravijo tako judovske kot tudi arabske bolnike.

Ameriški mediji sicer poročajo, da se bo Melanija Trump kmalu skupaj s sinom Baronom preselila v Belo hišo, takoj, ko fant uspešno zaključi letošnje šolsko leto.

T. F.

 • PikaPolonica

  Mislim, da bi Melanija lahko te arabske moške spametovala in bi jo tudi verjetno ubogali. Lahko bi dosegla, da pustijo svojim ženam malo svobode.

  • KIKI

   Saj ni prišla poučevat! Njena drža in dostojanstvo je
   za kultivirane ljudi popolnoma dovolj. To ni neka
   Počivavškova trapa, ki bi ji joški viseli do kolen,
   na bedrih pa bi imela cele Židanove Panvita šunke!
   Melanija je dama!

  • dr Janez Sveti

   HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
   Dr Janez Sveti Al Gebra

   • indijanka

    Dans se ti pa smeji..:). Luškan smeh.

   • Nata

    O, kaj bomo pa računali ? Seštevali ?

  • Darth Vader

   bile so druge stvari na agendi…..je pa ivanka pohvalila napredek pri ženskih pravicah, kralj salman pa je že na letališču kršil verske zakone, ko ji je stisnil roko v dobrodošlico…..nagovor trumpa s slvenskimi podnapisi pa je v prispevku klele https://ambasador21.wordpress.com/2017/05/22/trumpov-nagovor-voditeljev-islamskega-sveta/

  • Nata

   Težka bi bila. . . . . .podobno so govorili že pred leti za Asadovo ženo. Pa reva uboga ni mogla narediti nič. Verjetno sploh poizkusila ni.

   • PikaPolonica

    Ja ampak Melanija ima pozitivno in privlačno karizmo za te moške. Bi rekli, da so pripravljeni se ji podrediti v nekih zahtevah…Asadova žena tega nima.

    • Nata

     Morda. Vendar je pri njih vera prva !! Ne podrejajo se nobeni ženski.

 • Olga

  Tako naprej, Melanija! Ponosni smo na vas!

 • Darth Vader

  Trumpov nagovor voditeljev islamskega sveta….videoprispevek s slovenskimi podnapisi https://ambasador21.wordpress.com/2017/05/22/trumpov-nagovor-voditeljev-islamskega-sveta/

  • šmentanamuha

   Odlično, Trump je vedno boljši in Melanija tudi. Fantastičen govor!

  • Aron

   Trump je le lutka, pojma nima o realni geopolitiki. S tem klečeplazenjem pred vahabističnimi teroristi, ko je že stotič obrnil ploščo, nas spravlja v nevarnost. Še bo pokalo po Evropi, krivci so pa tile zločinci v dvorani.

   • Darth Vader

    čudno interpretacijo imaš ti snowflake…..vsi ostali (v ameriki) so razumeli to zadevo kot to da je šel v islamski svet, jim povedal da je problem islamski radikalni terorizem in jim ponudil roko, da se ga znebijo oziroma z njim prenehajo, drugače “we all know where this is going to end” ….. to sem si jaz interpretiral kot ….. če ne boste prenehali, boste dobili vojno, katero iščete…..pa kot vidiš je dejal tudi, “da bodo prilagodili strategijo in začeli s pragmatičnim realizmmom z rezultati v realnem svetu ne več z neprožnimi ideologijam” ….. snowflake ….. pa kot vidiš, je povedal da je življenje tisto, ki je sveto v vseh verah ….

    • Aron

     Da ti razložim, kako deluje trenutna geopolitika. Savdska Arabija je največji kupec ameriškega orožja, ki ga uporablja za svoje nezakonite vojne (Jemen) ali ga transportira svojim terorističnim izpostavam (ISIS, Alkajda, Nusra….). Ogabno je gledati Trumpa, kako hvali Savdsko avtokracijo, medtem ko sredi trga režejo glave, ženske pa tretirajo kot sužnje. Hinavsko je v Riadu govoriti o boju proti terorizmu, medtem ko ravno kraljeva družina širi skrajno obliko islamskega vahabizma po svetu, katere sledilci so tudi člani in feni ISISa. Da je mera polna, pa najde krivca v Iranu, ki že več kot dve stoletji ni napadel nobene države in se edini resno bori proti terorizmu (pa sploh Arabci niso).

     Edini, ki je v tej sobi teroristov povedal nekaj logičnega je bil egiptovski predsednik:
     https://www.youtube.com/watch?v=8vFhE1AFIuk

     • novaknovak

      še bolj hinavsko je, da so UN postavil SA za “varuhinjo” človekovih in ženskih pravic…

   • novaknovak

    ti imaš velik pojma o geopolitiki, realni.. si diplomat, politik, geopolitik, geolog, al sam itik? in ni Donald uvažal tujerodcev v Evropo…in zakaj dosedaj ni pokalo.. ?

    • Aron

     Zakaj? Bumerang se koncno vraca nazaj.

 • šmentanamuha

  Melanija, ponosni smo nate!

 • Valter BraniSlav
  • Janez

   V clanku pise, da sta si Clintonova in Obama pokrili obraz… kar sploh ne drzi… je pa res, da je Clintonova nadela ruto, ko se je sprehajala po ulici… Ampak to je nekaj cisto drugega kot zakriti si obraz…

   Zgleda pa Melanija zelo vredu :-) s tistim zlatim pasom bi lahko brez problema bila zena savdskega kralja…

   • novaknovak

    jebi ga, ima raje američana. ki nima harema, pa se hodi v Evropo napijat in kurbat..

 • Valter BraniSlav

  Tudi Michele Obama ni sla v maskare ob obisku Saudske Arabije
  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/michelle-obama/11373787/Michelle-Obama-causes-outrage-in-Saudi-Arabia-by-not-wearing-headscarf.html
  Sicer pa naj bodo muslimani tiho, kdo pa njih kritizira ce si v Evropi ne nadenejo nasih oblacil?

 • Aron

  Kakšna bedna predstava za javnost je bil Drumpfov obisk v Savdski in Izraelu. Gabijo se mi vsi skupaj, teroristična združba, ki živi in trguje na trpljenju mijonov. Da pa pozornost odvrnejo od svojih zločinov, pa njihovi pisunčki večjo pozornost namenijo nepomembnemu faktorju Melaniji in njenemu outfitu. Za bruhat.

  • Nata

   Ti si pa zelo ” jezen ” mož ! Me pa zanima, kako bi ti te meddržavniške navade. . . . . ali kako naj jih imenujem. . . . . uredil ?
   V preteklosti je bilo storjenih toliko napak, da jih je nemogoče popraviti.
   Enkrat ne bo prav enemu, drugič drugemu !
   Kako torej ?

  • tohuvabohu

   Kakšen beden komentar. Bo treba spet v hosto in rešiti svet.

  • Franc Bizjak

   Najbrž res za bruhat saj vsa Trumpova delegacija izgleda preveč urejeno in civilizirano. Kje so časi čudovitih državniških delegacij ki jih je vodil naš enonogi gusar in zločinec Tito, pa njegov zločinski kompanjon Kardelj ali Hruščov. Vsi so vsaj občasno imeli s seboj tudi svoje tovarišice, ki si jih lahko samo z zelo skrbnim in natančnim opazovanjem ločil od gajbe krompirja. Res za bruhat.

  • novaknovak

   ostan doma in tam skrb za razvoj svoje domovine, otadžbine, kulture in prednikov..lahk pa se tud tam udejstvuješ in boriš za tvoje vrednote.. tukaj se pač pije pivo, vino, žganje, ženske niso skrite, lahk vozijo avto, ne boš verjel, celo univerze obiskujejo,..in jedo svinjski kotlet..

 • Nata

  Hi. . . . . hi. . . . . .Nova ? S temle člankom ste pa razgibali komentatorje spodaj.
  Ampak, vedo pa kar veliko, ali ne ? In, pogledajo po netu in najdejo prav vse, kar želijo. Zato morate biti kar natančni pri svojih trditvah, oz. pisanju.
  Pa brez zamere. Želim vam vse dobro .

  • tohuvabohu

   Ja, odkar imamo internet, je težko biti časnikar …

   • Nata

    Drži. Veliko prebrati in pametno izkoristiti informacije. Ho, saj to je že kar umetnost.
    Imam pa zate vprašanje. Vsaj mislim, da si, kar se slov. slovnice tiče ta pravi. Na enem portalu sem zapisala
    Ali res ne premorete kakšen boljši argument ?
    In dobila pod nos popravek
    kakšnega drugega boljšega argumenta
    Kaj praviš ?Hvala.

    • tohuvabohu

     Hmm, kar se tiče sklona, ima “tečnež” prav. Če ti je pa podtaknil še “drugega”, bi rekel, da je potem eden odveč, “drugega” ali “boljšega”, gre pa tudi z vejico vmes.
     Z informacijami je križ. Danes jih je v izobilju, vendar je vmes veliko t. i. fake news, pa tudi tiste resnične so ponavadi prikrojene, presejane in zabeljene z vrednostnimi ocenami. To sem mislil, ko sem rekel s ščepcem ironije, da je danes časnikarstvo težko.

     • Nata

      Hvala. Ma, včasih sem v resničnih dvomih . Hvala Bogu, da lahko takole vprašam.
      O informacijah – danes je res težko, saj so večinoma zraven čisto osebna mnenja in prepričanja.
      Imaš prav. Mislim pa , da je nam bralcem težje ! Kako uskladiti, uravnotežiti vsa ta ” mnenja ” s svojim. . . . . ?

   • Franc Šink

    Ja res .

 • Franjo Trojner

  Da je lepa, pametna in vedno lepo/stilsko oblečena prva dama ZDA Slovenka zdaj zagotovo ve že celi svet! Škoda je le, da nima več posnemovalk pri nas doma in to še posebej med vedno pustimi in kričavimi levimi aktivistkami!

  • Nata

   Denarja imajo te aktivistke dovolj. Lahko bi bolje izgledale !
   Ampak. . . . . potem pa ne bi bile ” aktivistke “!

 • Vince Blake

  Ampak pas ima pa takšen kot Mike Tyson, ko je osvojil naslov svetovnega boksarskega prvaka.
  Drugače pa ja…prava mrha. In to v pozitivnem smislu.

 • garfi

  ni razkazovala nog drugače v redu

 • garfi

  AKCIJA DANES
  Odbor za varstvo pravic vnukov in starih staršev vabi na obletni shod za spoštovanje človekovih pravic vnukov in starih staršev, ki bo v torek, 23. maja 2017, ob 15. 30 uri pred stavbo Državnega zbora Republike Slovenije na Trgu republike v Ljubljani.

  Govorci na shodu bodo Metka Zevnik, predsednica združenja Glas starih staršev, Borut Pogačnik, sociolog in psihoterapevt, Roman Vodeb, psihoanalitik, Andrej Breznik, predstavnik lokalne skupnosti kraja Pameče, kjer čaka koroška dečka dom in ljubem objem babice in dedka, njune družine, Nada Žgur, profesorica, Franci Donko, socialni delavec, predsednik Odbora za varstvo pravic vnukov in starih staršev.

  Vabljeni vsi ljudje dobre volje, prinesite slovensko zastavo, lepe transparente in kakšno ljubko plišasto igračko.

  • Franc Šink

   Nikjer ne najdem njihovih diplomskih nalog Mogoče dveh!! Bodimo no končo resni.

   • novaknovak

    itak da ne, saj so še magistersko delo predsednice Alenčice potrjeval več k pol leta.. kaj sploh pričakuješ? in kaj to sploh pomen? kaj bi rad povedal? kje sploh iščeš?

 • Franc Šink

  Mihca in Hilda nimajo šans.

 • novaknovak

  še je upanje… bravo Melanija..

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!