Merklova in Hollande odločno za podaljšanje sankcij EU proti Rusiji

Foto: epa

Nemška kanclerka Angela Merkel in francoski predsednik Francois Hollande sta na srečanju v Berlinu pred prihajajočim vrhom EU govorila o temah, kot je ukrajinsko-ruski konflikt. Med drugim sta se zavzela za podaljšanje sankcij EU proti Rusiji, saj mirovni proces v Ukrajini ne poteka po pričakovanjih.

Merklova in Hollande sta na novinarski konferenci pojasnila, da je srečanje del priprav na vrh evropskih voditeljev, ki bo potekal v četrtek v Bruslju. “Ukrajinski mirovni proces poteka nezadostno, zato bo nujno še enkrat podaljšati sankcije proti Rusiji,” je dejala Merklova, pri čemer jo je podprl tudi Hollande.

Voditelja sta napovedala tudi pogovore evropskih voditeljev o oblikovanju sporazuma z afriškimi državami z namenom omejevanja migracij čez Sredozemsko morje ter pozvala tudi k jasnemu signalu podpore ljudem, ki so ujeti v bojih v sirskem mestu Alep. “Situacija je katastrofalna. Zlomi ti srce,” je dejala Merklova. Tudi Hollande je pozval, naj se omogoči civilnemu prebivalstvu v vzhodnem Alepu preselitev na varno in naj se vzpostavijo humanitarni koridorji. Hkrati je očital Rusiji, da v Varnostnem svetu Združenih narodov blokira vsak poskus v tej smeri.

Nad EU visi negotovost zaradi prihajajočih volitev v številnih evropskih državah, med drugim v Franciji, Nemčiji in na Nizozemskem. Hollande se je že umaknil iz tekme za položaj francoskega predsednika, medtem ko se bo Merklova potegovala za svoj četrti kanclerski mandat.

M. P., STA

 • Olga

  Prav je, da se sankcije proti Rusiji podaljšajo! Nihče ne sme enostransko in nekaznovano spreminjati meja, saj bi to pomenilo vojno!
  Mar niso Rusi sodelovali v borbi proti Hitlerju, ker je ta nasilno spreminjal meje?!!

  • Vera

   To je res, toda Merklova in Holland si naj prvo uredita red v EU-ju, da bomo državljani živeli v miru in v svobodi !

   • Olga

    To je tudi res, vendar moramo to zahtevati predvsem od naše vlade, saj je le ta odgovorna Slovenskim volivcem!

   • Adolf Hitler

    U TEM LAHKO SAMO SANJAŠ MOJ KAMERAD KR TE DVE ŽIDOVSKI SVINJI IMAJO V PLANU JE DESTABILIZIRAT EU

  • mojadezela

   Tole z mejami je prodajanje megle. Rusija je samo vzela nazaj, kar so ji v komunizmu odvzeli. In to je Krim. Raje se brigaj za naše pajace, ki so tisto, kar nam je bilo v komunizmu odvzeto podarili Hrvatom. To naj te boli. Sicer se pa dobro ve kdo je sprovociral situacijo v Ukrajini in sicer USA in hlapčevska EU.

 • xtc

  Dva politična mrliča;ki si z nujnim ukrepom kupujeta politično preživetje;ob uvajanju pa sta vihala nosove:

 • tarantela

  Za vsak primer jima priporočam, da vozita na kulcah s seboj vsaj štokrle, da ne bosta padla pregloboko z ritjo na tla, ko bo Trump šel s Putinom na kosilo.

 • macon

  Zabita Merklova hkrati, ko joka o Alepu, ne zine ne bev ne mev o Mosulu. Tam verjetno ni civilistov, temveč sami zlobni orki, medtem, ko je v Alepu vsaka druga bajta otroška bolnica z nedolžnimi otročki do stropa. Zahodna propaganda je neverjetno pokvarjena.

  Nemčija verjetno še vedno uvaža plin in nafto iz Rusije, saj bi drugače crknila, za druge produkte pa se ji j.be. Oziroma se strelja v lastno koleno, ker verjetno izvaža manj avtomobilov in druge tehnike v Rusijo.

  • Igor Kavalar

   A veš kva je smešn da so tile modeli skupaj z Obamo za Kubo in Iran govoričil da sankcije ne delujejo(pa čeprav se vidi z neba da so za cajtom), medtem pa govorijo da za Rusijo delujejo in naj se okrepijo.

   Glede sporazuma z afriškimi državami glede migracij.
   Upam da ne gre za podoben sporazum kot so ga sklenili z Turčijo. (denar, prost vstop državljanom Turčije v EU brez vize ter vključitev Turčije v EU)

   Glede Alepa in raznih humanitarnih koridorjev…. itd
   Neumnost.

   Že res da civili najbolj nasrkajo v vsaki vojni in da rabijo pomoč. Če jim želite pomagati, čimprej potolčite teroriste. Ne pa da se odpira razne koridorje in pogaja z teroristi.

   Kot že videno iz migrantske krize.

   Teroristi izrabljajo človeško humanost in naivnost, in jo uporabljajo za infiltracijo in ponovno pobijanje drugod po svetu.(že videno iz stotine mrtvih z strani peščice teroristov po Evropi)

   Humanitarne koridorje bi milice izkoristile za ponovično oborožitev, hrano, vodo, vkopavanja, miniranja, globalni terorizem….. kar posledično pomeni podaljšanje agonije civilistov tako v Alepu kot po svetu.

   Teroriste je potrebno uničiti, neglede ali se skrivajo za otroki, ženskami in kjerkoli pa naj bo to v bolnišnicah, džamijah….

   • macon

    ***** Odličen zapis.

 • Adolf Hitler

  KRAVETINA ŽIDOVSKA

 • mojadezela

  Največja židovska podtaknjenca, še naprej uničujeta gospodarstvo EU in njeno dobro ime.

 • The Truth Keeper

  Kalergijeve prostitutke… Ne boste si podjarmile ruske ekonomije, ne boste zasvinjale še zadnjega dokaj čistega genetskega bazena “belih obrazov”! Za to vojno mobilizirajte izraelske strahopetce, “sinove svete dežele”, kjer se varno skrivajo vaši gospodarji! Naj vam bo jasno, vemo kdo ste in kaj počnete! Nekega dne vam bomo sodili, to vam obljubimo! To dolgujemo tako našim prednikom, kot tudi našim zanamcem!

 • Osti jarej

  Nemška Vlada je že začela postopek spremembe kazenskega zakonika, ki naj bi nadgradil Bruseljsko direktivo o širjenju laži. Bi si še upali reči – Joj, Angelca, kako si se postarala? To je žaljiva laž in vas bo čakala huda globa.

  Če pa boste napisali, da je Rusija pomagala osvoboditi Alepo izpod ISIS Zahodnih teroristov ali pa, da je EU blokada gospodarskega sodelovanja zelo koristila prav Rusiji, boste šli takoj v zapor.
  Višji bebček v Merklini stranki Sensburg je dejal, da lažne informacije, ki jih širijo neodvisni posamezniki lahko zelo škodijo Nemčiji /pred napadom na Rusijo?/.
  Zato je treba take posameznike takoj zapreti /v FEMA kampe/.
  Nadgradil ga je Fechner iz SPD, ki trdi, da je nedopustno, če neka skupina ve za lažne informacije pa jih ne izbriše.
  Si predstavljate, da bi redno brisali lažne informacije vseh EU vlad in medijev?
  Sledi smrtna kazen. Krono pa je na koncu postavil na metanje idiotizmov Sensburg, ki je praznoumno poudaril, da so bile lažne informacije nazadnje slišane v času Hladne vojne. Res ubogi, ki je plačan za take laži in ne razume, da pljuva v lastno skledo. Lagali so, zato smo imeli Hladno vojno, lažejo na veliko, da prihajamo v novo Ledeno vojno. A bistvo nemškega službovanja CIA zločincem je, da smo mi od Nemčije že dolgo odvisni in nas sprejem takega zakona neizbežno takoj udari, kajti povedati resnico v Sloveniji, naj bo o domačem ali svetovnem kriminalu in zločinih, vodilne izjemno boli. /virNSP/

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!