Merklova in Putin sta se pogovarjala tri ure. Gre za utrjevanje nemško-ruskega zavezništva proti ZDA?

Foto: epa

Nemška kanclerka Angela Merkel in ruski predsednik Vladimir Putin sta se v soboto več kot tri ure pogovarjala o rešitvi kriz v Siriji in Ukrajini, podrobnejše vsebine pogovorov za zaprtimi vrati pa po srečanju nista razkrila. Po pogovorih na gradu Meseberg pri Berlinu je Putin v soboto zvečer odpotoval v Rusijo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov je po srečanju povedal, da želita Rusija in Nemčija oblikovati nov format za stabilizacijo v državljanski vojni uničene Sirije, v katerem bi sodelovali še Francija in Turčija. V okviru četverice bi najprej potekala srečanja na ravni strokovnjakov, pozneje pa bi lahko organizirali tudi vrh. “A za datum se še nismo dogovorili,” je pojasnil Peskov za rusko tiskovno agencijo Interfax.

Pred začetkom srečanja je Merklova izpostavila odgovornost Nemčije in Rusije za rešitev kriz v Ukrajini in Siriji in poudarila, da si je pripravljena s Putinom prizadevati za to. Obenem je nemška kanclerka posvarila pred humanitarno katastrofo v Siriji ter dejala, da so v tej državi nujne volitve in reforma ustave.

Putin pa je Evropo pozval k pomoči pri obnovi Sirije. Kot je dejal, je nujno treba ponovno vzpostaviti infrastrukturo, da se bodo migranti lahko vrnili v domovino. Pri tem ne gre le za migrante, ki so se zatekli v Evropo, temveč tudi za milijone prebežnikov v sosednjih Jordaniji, Libanonu in Turčiji.

Voditelja sta govorila tudi o preskrbi Evrope z energenti, pri čemer je ruski predsednik izpostavil zanesljivost oskrbe s plinom iz Rusije, ki se bo s plinovodom Severni tok 2 po njegovih besedah še izboljšala. Putin pri tem ni izključil nadaljevanja tranzita plina čez Ukrajino tudi po izgradnji novega plinovoda. Je pa kot najpomembneje izpostavil, da tranzit plina čez Ukrajino, ki ima dolgo tradicijo, ustreza zahtevam gospodarstva.

Merklova bo prihodnji teden obiskala nekdanje sovjetske republike Gruzijo, Armenijo in Azerbajdžan. Še posebej v Azerbajdžanu naj bi govorila o možnostih alternativnega plinovoda do Evrope, ki bi zmanjšal odvisnost od ruskega plina.

Glede gospodarskih sankcij proti Rusiji, ki jih je Evropska unija uvedla po priključitvi polotoka Krim Rusiji, je Putin omenil, da je Nemčija ena najpomembnejših trgovinskih partneric Rusije.

Srečanje je bilo sicer priložnost za krepitev vezi med državama v luči protekcionističnih politik ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Ta je med drugim razširil sankcije proti Rusiji, povečal pa je tudi carine na uvoz evropskega jekla in aluminija. Trump je prejšnji mesec Nemčiji očital, da jo Rusija “popolnoma nadzoruje” zaradi odvisnosti države od ruskega plina.

Putin je na pogovore k Merklovi prispel iz Avstrije, kjer se je na avstrijskem Štajerskem udeležil poroke avstrijske zunanje ministrice Karin Kneissl. Po srečanju z nemško kanclerko se je ruski predsednik vrnil v domovino.

 • stajerc5

  Ta nemska kuzla je verjetno ze tudi polno involvirana v Gazprom, prav tako kot Schröder!!! Te nemske rdece svinje si drugace organizirajo penzijo kot nas pritlikavec iz Murgl!

  • xtc

   Stassi Maedschen.

 • xtc

  Merckelca si vztrajno žaga vejo baba Nemčiji nakopava carine iin česar se ne zaveda,ko bo izbruhnila notranja vojna(ki se bliža tako kot v večini EU držav) tvega,da bodo ZDA le opazovale zadevo.
  Definitivno pa je jasno,da če Nemčija še napreje misli tvegariti glede Rusije in Severnega toka jih lahko dobi hudo po prstih,kar lahko sproži gospodarski kolaps Nemčije.

  • Slovenc

   Ah ah mislim, da bodo prej amerosi propadli kot pa nemceljni…

 • Pa ne že spet

  Uff zdaj že Nemčija poleg glavnega SDS financerja Orbana kima Putinu … da ne omenjam Avstrijcev….kriza indetitete spet tolče ja nič bo potrebno spet mal revidirad stališča v SDS nič novga vse po običaju in vse od strastne poti po poteh Avnoja s Titovo sliko na majci a ne da g JJ

 • Vinti Oto

  Verjamete, da vam bosta Angie in Vladimir povedala o čem sta se zares pogovarjala? Malo Morgen.

  Glede na to, da sedaj globalisti v boj pošiljajo svoje navidez veliko orožje in eno svojih zadnjih upanj za destabilizacijo in uničenje Evrope, novodobnega turškega Sultana Erdogana, je še kako pomembno, da šefica najbolj ogrožene države za pomoč prosi Ruse, ker zgodovinsko dokazano vedo, kako turčine spraviti v red, da ne bo novih turških vpadov.

  S tem namenom je Putin tik pred tem obiskal večni branik Evrope pred islamom Avstro-Ogrsko in se očitno tudi z njimi pogovoril, kako v sodelovanju s Trumpom radikaliziranega turčina spraviti v red za vedno.

  Seveda to ne bi bilo možno, če ne bi kanclerka že junija lansko leto dojela, da z Donaldom misli zelo resno, zaradi česar se je takrat dobesedno prijela za glavo, od takrat naprej pa resno sodelovala reševat problem tam, kjer zares obstaja.

  https://www.express.co.uk/news/world/825971/G20-summit-gipfel-news-live-Angela-Merkel-talk-Donald-Trump/amp

 • Slovenc

  Amerika bo propadla kot grcija in to v rekordnem casu… Zelo pozitivno za ostali svet..

  • stajerc5

   Ti pa se tislerja zajebes v vicih, ala ti vera! Prijavi se v kurbnhauzu, sedaj je prostor za Novega kretena, ker je prejsnji nas prezidente, ahahahaaa…

 • Zgornji

  Dvomim, … prej bi rekel, da Vladotu ni bilo jasno kako more biti ta merklova čarovnica takooo Zlobna in jo je zato zasliševal …

 • Felikss_AH

  Nemško-Rusko Zavezništvo je bio-geopolitično gledano najbolj logično-naravna povezava dveh držav in nacij, ki že zadnjih dvesto let dela živčne tike Britanski Imperialno-Sionistični Mafiji. Nešteto je dokaznega materiala kaj vse je Britanska Imperialna kulinarika kuhala proti Nemčiji v preprečitev še eni potencialni Imperialni sili ki bi im lahko spodnesla kos kolonialnega kebaba. Britanski Imperialni in vojni arhivi ostajajo zaplombirani in bodo dani na ogled ob svetem NIKOLI!

  Dva stavka sta dokaj-zgovorna zakaj “izobrazbeno” dresirane mase mislijo da se je od WW1 preko WW2 do danes dogajalo tako kot je URADNO napisano –

  1. TISTI KI KONTROLIRA PRETEKLOST, KONTROLIRA BODOČNOST… KDOR KONTROLIRA SEDANJOST, KONTROLIRA PRETEKLOST – “1984” Eric Blair aka George Orwell

  2. TRUMP BI LAHKO SPODKOPAL NAŠE (MSM) POROČANJE DO TE MERE DA BI ON KONTROLIRAL KAJ LJUDJE MISLIJO… A TO JE NAŠA NALOGA – Mika Brzezinski, MSNBC

  Za stabilnost orbite naše planete je nujna ravnoteža sil na njej… enostavno morata biti dva bloka kot je bilo za časa “Hladne Vojne”, ko še ni obstajala pravljica o globalnem segrevanju. Evropa z Rusijo in Nemčijo skupaj, očiščena Levega Marxističnega in “Multikulturalnega” bremena, bi bila idealno obrambno usposobljena proti Banksterske Kosher Nostre ki ima Anglo-Ameriški blok, predvsem njegovo vojaško moč, povsem pod kontrolo.

  Če bi se pa tam preko Atlantika stari tradicionalni Ameriki, še za časa Trumpa seveda, uspelo znebiti primeža Bankstersko-Kriminalnega Judaističnega Kartela, potem bi enotni Euro-Ameriški blok lahko zagotavljal da bi se Zemlja še naprej stabilno gibala po ustaljeni tirnici, brez eventualne skrbi pred rastočim Azijskim gigantom.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!